Jump to content

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

YDinopoulos

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από hipro5

Πλάκα-πλάκα έχουν να "φύγουν" πολλά τροφοδοτικά σήμερα.........Αναβόσβηνε το led-άκι του UPS μου (υπέρταση) και μετράω και βλέπω στη χειρότερη περίπτωση 272 Volts AC......... :D

Κι εδώ (Πάτρα) είχε πρόβλημα η τάση πριν κοπεί το ρεύμα. Το UPS σφύριζε από τις 12:00 περίπου. Στις 12:30 ήταν πάλι φυσιολογικά αλλά μόνο για 5 λεπτά. Μετά συνέχισε να σφυρίζει μέχρι που κόπηκε το ρεύμα.

Στην αρχή τα 'χα παίξει... νόμιζα ότι χάλασε το UPS... Όλα να λειτουργούν και το UPS να δείχνει ότι δίνει ρεύμα από την μπαταρία! Μετά φαντάστηκα ότι η ΔΕΗ θα είχε αρχίσει πάλι τα &%@₯Ά

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Μωρε έχε χάρη που έχει κάνει καλά τη δουλειά της η ΔΕΗ και δεν μπορείς να την κατηγορήσεις για τίποτα, αλλιώς, θα είχε φτιάξει πολλά μηχανήματα μέχρι τώρα... Και δω (Αιτωλικό) κόπηκε για λίγο και ανέβηκε η θερμοκρασία στο δωματιό μου στους αφόρητους, 21 βαθμούς. Καλά κάνω εγώ και βγάζω τα plotter από την μπρίζα όταν δεν τα δουλεύω! Πάντως το ac σκυλί, δουλεύει 24/7 στο φουλ και δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Tελικά το θύμα ήταν ένα από τα δύο μου ups.. inform guard 1600va.. έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο τσαφ όταν πήγα να το ανάψω... η ΔΕΗ μου είπε αν θέλω να τους κάνω μήνυση.. ε δε νομίζω ότι έχω κέφια καλοκαιριάτικα για να μπω σε τέτοιο τρυπάκι :rip:

Τυχερος Υdinopoule....εμενα το mge προστατευτικο πολυμπριζο δεν εκανε τιποτα...

Απωλειες ευτυχως μονο ενα καμμενο psu :o

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 11:36]

Tελικά το θύμα ήταν ένα από τα δύο μου ups.. inform guard 1600va.. έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο τσαφ όταν πήγα να το ανάψω... η ΔΕΗ μου είπε αν θέλω να τους κάνω μήνυση.. ε δε νομίζω ότι έχω κέφια καλοκαιριάτικα για να μπω σε τέτοιο τρυπάκι :rip:

Την ΔΕΗ την ήξερες, και πήρες το UPS για προστασία.

Αν το εργαλείο που αγόρασες για προστασία, δεν κατάφερε να αυτοπροστατευθεί, μάλλον πρέπει να λογοδοτήσει ο κατασκευαστής.

Τουλάχιστον προστάτεψε τα μηχανάκια.. To APC δεν έπαθε τίποτα.. ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει κι εδώ :)

Γιατί δεν έβαζες και το καμμένο UPS πάνω στο APC; Τι αξιοπρέπεια για ένα UPS να μπαίνει πάνω σε ένα άλλο. :o

Εγώ ευτυχώς δεν είχα απώλειες... τα πάντα στο δωμάτιό μου τροφοδοτούνται από το UPS (πισιά, οθόνες, σαρωτής, εκτυπωτής, video, πορτατίφ κτλ...) εκτός από τα ηχεία ( 500W :D ) και τη συσκευή για τα κουνούπια :hehe: :hehe: :hehe:

Σε έναν φίλο μου κάηκε η οθόνη μιας 25'' τηλεόρασης...... :(:rip:

Τώρα ξέμεινε με την 14άρα..

Αρχική απάντηση από DJD

Tελικά το θύμα ήταν ένα από τα δύο μου ups.. inform guard 1600va.. έκανε ένα μεγαλοπρεπέστατο τσαφ όταν πήγα να το ανάψω...

Το UPS πάντως να καεί από υπέρταση είναι υπερβολικό...... σα να λέμε το ψάρι έπεσε στη θάλασσα και πνίγικε :wall: Μάλλον μήνυση θέλει η inform guard........

Από ότι είχα διαβάσει έχει ένα "τζόγο" από 180-280V .. αν πέρασε παραπάνω με το που ήρθε το ρεύμα πως να το κρατήσει;

Είμαι άσχετος με τα ηλεκτρονικά οπότε δε ξέρω αν ισχύει αυτό που λέω

Ναι, κάπως έτσι είναι.... το κάθε UPS (αν δεν είναι stand by, που σε προστατεύει MONO από διακοπή) έχει κάποια όρια ανοχής στην τάση της ΔΕΗ. Συνήθως αυτά μπορείς να τα αλλάζεις από το software του UPS, αν συνδέεται με το PC.

Αν η τάση της ΔΕΗ αρχίσει να χορεύει σε heavy metal :banging: ρυθμούς :hehe::hehe: και ξεφύγει από αυτά τα όρια, το UPS είναι υποχρεωμένο να προστατέψει τις συσκευές σου.

Παρακαλώ να μην παρερμηνεύονται τα γραφόμενα μου :tomato:

cherryman is a dead man..εγώ φταίω που σου έγραψα το dvd :p

Αρχική απάντηση από DJD

cherryman is a dead man..εγώ φταίω που σου έγραψα το dvd :p

Ορίστε, φαίνεται ξεκάθαρα η φασιστικοζανιζιστικοχουντική διάθεση και καταγωγή του εν λόγω κυρίου. DVD; Χμμμ. Χεχε.

Πλάκα κάνουμε ε. Για όσους παρερμηνεύουν λεγόμενα. Εγώ πάντως όχι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.