Jump to content

X-Fi Titanium - Fatal1ty Champ Series, Να την αγοράσω?

achrig

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Σκέφτομαι να αγοράσω την X-Fi Titanium - Fatal1ty Champ Series για να αντικαταστήσω την onboard κάρτα (GIGABYTE, GA-P55A-UD3) που έχω στο pc μου. Ηχεία έχω τα Logitech Z-906.

Το βασικό μου ερώτημα είναι θα δω διαφορές? αξίζει τον κόπο? Είναι καλός συνδυασμός η κάρτα αυτή με αυτά τα ηχεία? Διάβασα αρκετά posts σε αυτό το forum και αλλού, αλλά δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα.

Το PC το χρησιμοποιώ κυρίως για gaming και να βλέπω ταινίες και σειρές (κυρίως .mkv αρχεία, 720p ποιότητα). Μουσική ελάχιστα. Τα ηχεία τα έχω αυτή τη στιγμή αναλογικά συνδεδεμένα και έτσι σκοπεύω να τα συνδέσω και άμα πάρω την κάρτα.

Από τότε που πήρα τα Ζ-906 έχω ένα θέμα και στα παιχνίδια και στις ταινίες-σειρές. Ο ήχος στις ομιλίες ακούγεται πολύ χαμηλά και "αχνά". Παλιότερα είχα τα Creative Creative Inspire 6.1 6600, τα οποία πεθάναν κάποια στιγμή μετά από 9 χρόνια σχεδόν που τα είχα, και δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Βέβαια δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα Creative που είχα και στα Logitech που έχω τώρα... Δοκίμασα από τις ρυθμίσεις να παίξω για να λύσω το θέμα αλλά τίποτα.

Anyway, αξίζει να πάρω την X-Fi Titanium - Fatal1ty Champ Series? Θα δω διαφορά?

Θα δεις μεγάλη διαφορά στον ήχο και στα διαχωρισμό των καναλιών. Απλά, επειδή η Creative έχει ήδη ανακοινώσει νέα μοντέλα, καλό θα ήταν να περιμένεις ώστε ή να πας σε ένα από τα καινούρια (αυτό είναι το αντίστοιχο), ή να βρεις την Fatal1ty φθηνότερα. Επίσης σκέψου ότι η Fatal1ty είναι και PCI, που πιθανώς να έχεις πρόβλημα σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση γιατί τα PCI slots τείνουν να καταργηθούν.

Τέλος, αν δε σε ενδιαφέρει το front panel, μπορείς να κοιτάξεις και κάποιες Asus Xonar. Είναι αντίστοιχα πολύ καλές, αλλά δεν έχουν μοντέλα με front panel.

Είναι PCIe από ότι είδα στα specifications της στο site της creative, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα μελλοντικά.

Επίσης σε διάφορα forum που διάβασα για τις Sound Blaster Recon3D λένε ότι είναι μάλλον ένα βήμα πίσω σε σχέση με την Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series. Απουσία XRAM, openAL, δεν υποστηρίζει 7.1, χειρότερο Signal to Noise Ratio (SNR).

Δεν ξέρω οπότε αν όντως αξίζει η αγορά και του καινούριου και τα + 30 ευρώ...

Είναι PCIe από ότι είδα στα specifications της στο site της creative, οπότε δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα μελλοντικά.

Ναι, έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα με την Platinum που έχω εγώ που είναι PCI. Η σειρά Titanium είναι PCIe

Επίσης σε διάφορα forum που διάβασα για τις Sound Blaster Recon3D λένε ότι είναι μάλλον ένα βήμα πίσω σε σχέση με την Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series. Απουσία XRAM, openAL, δεν υποστηρίζει 7.1, χειρότερο Signal to Noise Ratio (SNR).

Δεν τα έχω δει, αλλά γενικά τα sites δεν τα θεωρώ αξιόπιστα. Σε forums ψάξε καλύτερα.

Στο site της Creative τις έχει στην ίδια τιμή, £179.99. Αλλά εγώ θα πρότεινα να περιμένεις να βγει η Recon στην αγορά και μετά πάρε την Titanium γιατί τότε θα έχει πέσει η τιμή της.

Αρχικό μήνυμα απο Wizard!

Στο site της Creative τις έχει στην ίδια τιμή, £179.99. Αλλά εγώ θα πρότεινα να περιμένεις να βγει η Recon στην αγορά και μετά πάρε την Titanium γιατί τότε θα έχει πέσει η τιμή της.

Τσέκαρε σε αυτό το site της Creative:

Creative Sound Blaster Sound Cards & Headsets | Creative Store (Pan Euro)

Την έχει 169,99€ αντί για 199,99€ την RECON3D (και δωρεάν τα μεταφορικά και στις 2 βέβαια, γιούχου!).

Αρχικό μήνυμα απο Wizard!

Δεν τα έχω δει, αλλά γενικά τα sites δεν τα θεωρώ αξιόπιστα. Σε forums ψάξε καλύτερα.

Σε forums έχω κοιτάξει!

Αν ισχύουν τα παραπάνω γιατί κοστολογείται πιο ακριβά;

Ενδιαφέρομαι και γω και ρωτάω

Αρχικό μήνυμα απο sstav

Αν ισχύουν τα παραπάνω γιατί κοστολογείται πιο ακριβά;

Ενδιαφέρομαι και γω και ρωτάω

Από ότι καταλαβαίνω γιατί ειναι καινούρια, κυκλοφόρησε πριν 1-2 μήνες. marketing trick? Δεν ξέρω...΄Ισως τα παρακάτω σε βοηθήσουν να καταλάβεις παραπάνω:

[gεζ]yPC Watchz yIFA 2011|[gzοκΰΕW¦³κ½PC¨ζΡΦA»i `CreativeͺVTEhJ[huSound Blaster Recon3Dvπf

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional - Sound-Cards - CPU-Components

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=167244

Παρε την φθηνοτερη titanium, οι πιο ακριβες δεν εχουν διαφορα στον ηχο, εγω ειχα παρει την champion γιατι μου γυαλισε το πανελακι και ηθελα pci-e, fast forward 3 χρονια - οι μητρικες εχουν ακομα θυρες pci - το πανελ εχει βγει απτο case :p

• 3 weeks later...

Ας μην ανοιξω αλλο thread...

Παιζω με εξωτερικο ενισχυτη σε 5.1 συστημα δυνατουλι. Μεχρι τωρα το εχω ενωσει με οπτικη. Σκεφτομαι να παρω την champ. Πιστευω να δω αρκετη διαφορα με την onboard.

Περα απο παιχνιδακια, βλεπω και αρκετες ταινιες...

Δεν νομιζω τακη :p ειναι και αδικαιολογητα ακριβη η συγκεκριμενη, καλυτερα μια forte για να εχεις και μια καλη βαση οταν σοβαρευτεις και παρεις ακουστικα της προκοπης σαν τον [MENTION=14072]Alexopus6[/MENTION]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.