Ερνεστος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2012 Tripath... Ωραίες εποχές!... Είχα μονομπλόκ με tripath τσιπάκι της Phase Linear που με 80άρα ασφάλεια ξεπετούσε σχεδόν 1200RMS. Μιλάμε για γκάζι, όχι αστεία.Καλές οι προθέσεις, αλλά εγκαταλήφθηκε γρήγορα. Το tripath προσπάθησε να κάνει έναν ψηφιακό να ακούγεται σαν αναλογικός, να γεφυρώσει τους δυο κόσμους, αλλά τελικά με efficiency ακόμη υψηλότερο από αυτό των κλασικών ψηφιακών class D (καλό αυτό), είχαν ήχο χειρότερο από τα προσδοκόμενα και τα clirr components έκαναν πάρτυ (κακό αυτό), οπότε νομοτελειακά λόγω κόστους η ιδέα εγκαταλήφθηκε. Οι car-audio class T που γνωρίζω (bass-amps και full-range) ήταν πολύ ωραία και πανάκριβα μηχανάκια (για τότε) φτιαγμένα από avant garde εταιρίες. Τώρα, αν τα κινεζάκια των $80 που είδα στο νετ πήραν τη σκυτάλη και κατάφεραν να εξελίξουν την πλατφόρμα, αυτό σε κάθε περίπτωση είναι καλό για τον καταναλωτή. Αν βελτιώσαν και τον ήχο, μιλάμε για πραγματικά κελεπούρια σε συνθέσεις έτσι όπως τις περιγράφεις στο ποστ σου.Αν υπάρχει σχετική οποιαδήποτε δοκιμή, θα με ενδιέφεραι πολύ να τη διαβάσω (p.m. me). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 8, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2012 Mιας και φτασαμε μεχρι εδω...τελευταιο ποστ σε δημοσια θεα..To chip..http://www.st.com/internet/com/TECHNICAL_RESOURCES/TECHNICAL_LITERATURE/DATASHEET/CD00205863.pdfΤεστ..σε καποιο ετοιμο board και καποιες βελτιωσεις (με 32v τροφοδοτικο)Trevor Marshall - Class D Audio Amplifier Design - TDA7498 Output filtersκαι ετοιματζηδικο απο ebaySMSL SA-50 50WX2 TDA7492 Class T Amp Integrated Tripath Stereo Amplifier silver | eBay(υπαρχουν και μονο boards για οποιο θελει να πειραματιστει στο 1/3 της τιμης)Κελεπουρι οχι με την εννοια που μαλλον εννοεις..αλλα οκ..Οπως προειπα θα τα προτιμουσα παντως απο logi/edifier με ενα ωραιο ζευγαρακι ηχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Ιανουάριος 9, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2012 Αφιερωμένο special στον NTG: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=bIewdRYLS6w&feature=relmfu]Listening Room Update 3 - YouTube[/ame] Ο τυπάκος μου είναι πολύ συμπαθής, ασχολείται εκτενώς με transmission line enclosures και φτιάχνει τρομερά πράγματα (αν και τα sub του είναι πολύ "αμερικάνικα" για τα γούστα μου). Νομίζω ότι τα καλά λόγια που λέει για τον μικρό tripath έχουν μια δική τους "βαρύτητα"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BilloukosGR Φεβρουάριος 6, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Ο τυπάκος μου είναι πολύ συμπαθής, ασχολείται εκτενώς με transmission line enclosures και φτιάχνει τρομερά πράγματα (αν και τα sub του είναι πολύ "αμερικάνικα" για τα γούστα μου). Νομίζω ότι τα καλά λόγια που λέει για τον μικρό tripath έχουν μια δική τους "βαρύτητα"... Φοβερός ο τύπος. Πολύ ωραίες μελέτες στις καμπίνες. Ο ήχος που βγάζουν τα ηχειάκια σε αυτό το βίντεο απλά ξεφεύγει! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=itHRCOpc5zI]My Other Listening Room - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ερνεστος Φεβρουάριος 6, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Έχω παραγγείλει ήδη blueprint για subwoofer στο αυτοκίνητο, αλλά και για δύο ηχειάκια για το σπίτι. Με ένα (καλό!) wideband πιάνει σχεδόν όλες τις συχνότητες, στα δε subwoofer η μαγική κίνηση είναι ότι συσχετίζει/συνδέει/εναρμονίζει την υλοποίηση με την καμπίνα του ίδιο του οχήματος, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι απλώς ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Flex και hair-trick με ένα 6,5άρι σασί λίγο δύσκολο να το επιτύχεις με συμβατικές καμπίνες... Πολύ καλός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Φεβρουάριος 13, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2012 Αγορια μετεφερα τα ποστ σας επαε γιατι ησαντο κριμα να χαθουν μεσα στο θεμα των Ζ5500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.