evolution Φεβρουάριος 14, 2012 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 παιδια τα 4Ghz νομιζω πως ειναι απιαστα για τον 920 CO που εχω...Εχει κανεις κανενα ετοιμο setup να μου δωσει να δοκιμασω μηπως?Δοκιμασε με 3.6-3.8 στην αρχη σιγα σιγα να δεις που θα κατσει με νορμαλ θερμοκρασιεςhttp://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2008/11/06/overclocking-intel-core-i7-920/1http://www.overclockers.com/3-step-guide-overclock-core-i3-i5-i7/http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/22106-core-i7-overclocking-guide-beginners.htmlAντε και καλο διαβασμα ελπιζω να βγαλεις ακρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heir of a dying day Φεβρουάριος 15, 2012 Author #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 δειτε αυτο το screenshot.Νέο WinRAR archive.rar 2shared - downloadκαι πειτε μου πως ειναι δυνατον να δουλευει ετσι το hardware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqua Φεβρουάριος 15, 2012 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Τα MMO games ειναι περιεργη ιστορια,καθοτι ασχολουμαι αρκετα χρονια με αυτα,ενα πραγμα καταλαβα οτι οσα λεφτα και να σκασω,δεν προκειται ποτε να τα παιξω ανετα,ειτε επειδη το engine τους χρησιμοποιει μονο τον 1 πυρηνα αρα θα θελαμε 1 παλιο επεξεργαστη(pentium 4 στα 10ghz),αλλα μας φορτωνουν με πολυπυρηνα θηρια που τα εχουμε να καθονται και να κοκορευονται σε multi threaded εφαρμογες,εκει που θελουμε τη δυναμη δεν υπαρχει...Τωρα οι καρτες γραφικων ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια,καθε χρονο βγαζουν και καλα δυνατες,να ανεβασεις φιλτρα να βαλεις και 3 monitor και του πετας 1 παλιο game Lineage 2 και βλεπεις την super duper καρτα σου να τα ξυνει και να χει 17% gpu usage.Θελω να δω καρτες να αξιοποιουν τις δυνατοτητες τους χωρις AA και AF,pure power να σκαει 99% usage χωρις να ανοιξω τα καταραμενα φιλτρα.Αυτα ειναι,ολα αυτα τα χρονια εψαχνα τι εφταιγε και δεν τραβαει το παιχνιδι,σε οσα MMO εχω παιξει ολα ειναι μια χαρα, μεχρι να μαζευτουνε πολλα ανθρωπακια στην οθονη,εκει γινεται το ελα να δεις πεφτουν τα frames λες και εσκασε πυρηνικη,μα καλα λεω τοσο μαπα πια ειναι το μηχανημα μου... την τελευταια gpu εχω, 600 γιουρια εσκασα και τουτη δω τα ξυνει.Τεσπα,θα σου αναφερω κανα 2 παραδειγματα,στο shaiya MMO ,μην φανταστεις τιποτα το ιδιαιτερο γραφικα μετρια,καθοτι νεος τοτε στον τομεα τον ΜΜΟ και εχοντας εναν Α643200+ και μια agp τελευταιας γενιας Χ1950Pro,βλεποντας οτι σερνοτανε το game ξεκιναω αναβαθμισεις,Ε8400 για αρχη και μια 8600gt,λοιπον ειδα διαφορες δεν μπορω να πω αλλα μεχρι εκει μεινανε,καρτες που δοκιμασα στο συγκεκριμενο,9600gt,hd4850,hd4870x2,gtx295,ε μετα το καταλαβα και την 7970 να βαλω πανω μεχρι εδω ειμαστε,πεταμενα λεφτα για τον συγκεκριμενο κλαδο παιχνιδιων.Κανονας Νο1 αν η gpu δεν τερματιζει δεν την αλλαζεις,δεν προκειται να δεις διαφορες,και ερχομαστε στις cpu τωρα,απο τον E8400 περασα σε q6600,ε λοιπον παλι δεν ειδα τιποτα,τριχες κατσαρες το αγαπημενο μου game σερνοτανε παλι.Παραδειγμα Νο 2 με Q6600@3.8 και το aion,απο hd4850 σε gtx 295,μηδεν στο πηλικο,τιποτα καμια διαφορα απλως η μια καρτα δουλευε στο 90%gpu usage και η αλλη στο 45%.Τα συκεκριμενα παραδειγματα συμβαινουν στα περισσοτερα MMO που εχουν ηδη κυκλοφορησει,πιστευω σε οσους παιζουν MMO o i7-3930k ειναι μονοδρομος αγορα,θελω να το πιστευω αυτο γιατι τοσα χρονια πετουσα τα λεφτα μου σε gpu με συνδρομο τεμπελιας,και αν καταφερει να σπρωξει την gtx 295 σε 90%gpu usage τοτε ισως παρω και μια πιο δραστηρια καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Φεβρουάριος 15, 2012 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Τωρα πήγαμε στο άλλο ακρο του 3930κ, απο εκείνη που λέγανε οτι αποκλείεται να φταίει ο παντοδυναμος 920… Για CPU και gpu σε mmo γενικά: - AMD οχι, δεν είναι οτι θα είναι unplayable άλλα με λίγα χρήματα παραπάνω μπορείς να δεις ακόμα και 50%+ minimum fps - overclock την CPU άλλα οχι υπερβολες, ως εκει που θεωρείται οτι παίζει άνετα χωρίς να το ψηνουν τα extra volt - οι sandy 4core είναι η ιδανική επιλογή, έχουν αρκετή διαφορά απο την προηγούμενη γενιά για να τους προτιμησεται (αν έχεις κατί άλλο απο 1st gen qcore i5, i7 oced), αλλα οχι στο s2011 που ανέβαινει κατακόρυφα το κόστος και δεν θα δείτε διαφορά σχέση με 2600κ - οτι gpu και να έχετε, χρειάζεσται CPU πρωτα! - προτιμησται gpu τελευταίας γενιάς άλλα οχι απαραίτητα high end, features όπως το dx11 μπορουν να δώσουν +fps vs το ίδιο setup σε dx9, ακόμα και αν δεν προσφέρει κατι extra οπτικα (αρκει να μην βαριουνανται οι developers και να κάνουν συχνά updates ώστε να υποστηριξουν πράγματα όπως τα multycore cpu τo dx11 και τα 64bit). - μακριά απο dual gpu λύσεις εκτός και αν ξέρετε ακριβώς που μπλέκεται… - άσχετα απο το τι θέλουμε εμείς να αγοράσουμε, πάμε σε διάφορα forums για τα games που μας απασχολούν και βλέπουμε τι παίζει καλήτερα. Αυτά τα λίγα Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Φεβρουάριος 15, 2012 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Τα MMO games ειναι περιεργη ιστορια,καθοτι ασχολουμαι αρκετα χρονια με αυτα,ενα πραγμα καταλαβα οτι οσα λεφτα και να σκασω,δεν προκειται ποτε να τα παιξω ανετα,ειτε επειδη το engine τους χρησιμοποιει μονο τον 1 πυρηνα αρα θα θελαμε 1 παλιο επεξεργαστη(pentium 4 στα 10ghz),αλλα μας φορτωνουν με πολυπυρηνα θηρια που τα εχουμε να καθονται και να κοκορευονται σε multi threaded εφαρμογες,εκει που θελουμε τη δυναμη δεν υπαρχει...Τωρα οι καρτες γραφικων ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια,καθε χρονο βγαζουν και καλα δυνατες,να ανεβασεις φιλτρα να βαλεις και 3 monitor και του πετας 1 παλιο game Lineage 2 και βλεπεις την super duper καρτα σου να τα ξυνει και να χει 17% gpu usage.Θελω να δω καρτες να αξιοποιουν τις δυνατοτητες τους χωρις AA και AF,pure power να σκαει 99% usage χωρις να ανοιξω τα καταραμενα φιλτρα.Αυτα ειναι,ολα αυτα τα χρονια εψαχνα τι εφταιγε και δεν τραβαει το παιχνιδι,σε οσα MMO εχω παιξει ολα ειναι μια χαρα, μεχρι να μαζευτουνε πολλα ανθρωπακια στην οθονη,εκει γινεται το ελα να δεις πεφτουν τα frames λες και εσκασε πυρηνικη,μα καλα λεω τοσο μαπα πια ειναι το μηχανημα μου... την τελευταια gpu εχω, 600 γιουρια εσκασα και τουτη δω τα ξυνει.Τεσπα,θα σου αναφερω κανα 2 παραδειγματα,στο shaiya MMO ,μην φανταστεις τιποτα το ιδιαιτερο γραφικα μετρια,καθοτι νεος τοτε στον τομεα τον ΜΜΟ και εχοντας εναν Α643200+ και μια agp τελευταιας γενιας Χ1950Pro,βλεποντας οτι σερνοτανε το game ξεκιναω αναβαθμισεις,Ε8400 για αρχη και μια 8600gt,λοιπον ειδα διαφορες δεν μπορω να πω αλλα μεχρι εκει μεινανε,καρτες που δοκιμασα στο συγκεκριμενο,9600gt,hd4850,hd4870x2,gtx295,ε μετα το καταλαβα και την 7970 να βαλω πανω μεχρι εδω ειμαστε,πεταμενα λεφτα για τον συγκεκριμενο κλαδο παιχνιδιων.Κανονας Νο1 αν η gpu δεν τερματιζει δεν την αλλαζεις,δεν προκειται να δεις διαφορες,και ερχομαστε στις cpu τωρα,απο τον E8400 περασα σε q6600,ε λοιπον παλι δεν ειδα τιποτα,τριχες κατσαρες το αγαπημενο μου game σερνοτανε παλι.Παραδειγμα Νο 2 με Q6600@3.8 και το aion,απο hd4850 σε gtx 295,μηδεν στο πηλικο,τιποτα καμια διαφορα απλως η μια καρτα δουλευε στο 90%gpu usage και η αλλη στο 45%.Τα συκεκριμενα παραδειγματα συμβαινουν στα περισσοτερα MMO που εχουν ηδη κυκλοφορησει,πιστευω σε οσους παιζουν MMO o i7-3930k ειναι μονοδρομος αγορα,θελω να το πιστευω αυτο γιατι τοσα χρονια πετουσα τα λεφτα μου σε gpu με συνδρομο τεμπελιας,και αν καταφερει να σπρωξει την gtx 295 σε 90%gpu usage τοτε ισως παρω και μια πιο δραστηρια καρτα.Δεν ξερω τι λες εσυ αλλα εγω παντως μερχι πριν 1 χρονο που επαιζα l2 ακομα τουλαχιστον και λιγο aion με το 2ο pc (q9450/8GB ram/GTS 450) στον l2 συγκεκριμενα που και επαιζα με in game bot ετρεχα κανονικα μερχι 4 client σε siege war και γενικοτερα οπου προκαλειτε παραπανω lag λογο κοσμου (official server) και σε farm spot οργιαζα με 7 client χωρις κανενα θεμα στον 920(στοκ) με την 5870 τοτε παλι κανενα προβλημα (ποτε δεν καταλαβα στο l2 τουλαχιστον την λεξη unplayble απο fps - oυτε και στο aion) το θεμα ερχοταν σε java ψευτο σερβερ Που τα παντα γονατιζαν απο το lag του σερβερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heir of a dying day Φεβρουάριος 16, 2012 Author #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2012 παιδια δοκιμασα την CPU στα 3.8Ghz την GPU στα 900/1800/2202 στο Tera Online το οποιο χρησιμοποιει την καλυτερη μηχανη γραφικων απο τα γνωστα ηδη υπαρχον mmorpg's υποτιθετε,και ειδα οτι την CPU την λιωνει κυριολεκτικα!Χωρις HT ειδα και τους 4 cores στα τερματα!Και η GPU κολλημενη στα 99% παιρνοντας 50-65 FPS σε max settings 2560x1600Αυτα σε client το οποιο θα βελτιωθει οπως λενε γιατι ειναι beta ακομα και οχι επισιμο realease.Τωρα γιατι πεφτουνε τα GPU/CPU usage's οταν φτανεις σε villages με πολλα npc's γυρο-γυρο αυτο παραμενει αναπαντιτο!Μηπως ρε παιδια ειναι το παιχνιδι ετσι και ειναι προγραματισμικο το θεμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Φεβρουάριος 16, 2012 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2012 Αν μιλάμε για beta servers που είναι μακριά και laggy...Καθόλου διαφορά είδες με το oc; έστω και λίγο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.