Jump to content

βοήθεια για νέο δίκτυο σε ανακαινιση διαμερισματος

metoxos76

Recommended Posts

καλησπέρα , έχω το εξής θέμα. στην ανακαίνιση του διαμερίσματος μου θέλω να εγκαταστήσω ένα ενσύρματο δίκτυο. δηλαδή να έχω το router σε μία γωνία του σπιτιού με το pc και από εκεί να στέλνω σε τρία δωμάτια internet. σκέφητκα να χρησιμοποιήσω μία θύρα του router και από εκεί μέσω ενός switch να στέλνω σε πρίζες rj 45 στα δωμάτια. αυτά θα περάσουν από το πάτωμα.με το switch τι γίνεται? πρέπει να φαίνεται ή υπάρχει περίπτωση να μπαίνει σε πάτωμα ή τοίχο? ευχαριστώ..

καλό θα ήταν να μην το βάλεις κάτω από το πάτωμα, αμα χαλάσει την πάτησες.

σε τοίχο τι εννοείς?

θα πρότεινα να πάρεις ένα switch 1000αρι πάντα και να βάλεις επάνω τα 3 καλώδια των δωματίων , το modem και το pc που αναφέρεις.

ημουνα στον ιδιο προβληματισμο με σενα το καλοκαιρι.

ηθελα σε ολα τα δωματια να εχω ενσυρματο νετ μιας και ειχα βλεψεις για online gaming

browsing streaming παντου. ετσι εγιναν τα εξης:

δωματιο με modem + 8αρι switch --> 3διπλα μπριζακια rj45 με καλωδιο (μεσω τοιχου) cat6e.

καθιστικο καταληγει το 1 διπλο.

υπνοδωματιο το 2.

σαλονι το 3. :)

για το πάτωμα για το switch έχετε δίκιο. θα περάσω τα καλώδια από το πάτωμα και θα καταλήγουν στο switch που θα το βάλω στο έπιπλο pc που έχω και έχει χώρο.απλά θα βγαίνου από τον τοίχο τρεις ακροδέκτες καλωδίων. για αυτό έλεγα αν υπήρχε για τον τοίχο κάτι. ευχαριστώ..

φιλε jpcupra να ρωτήσω το εξής : από το switch φεύγουν καλώδια , πάνε στο πριζάκι και μετά καταλήγουν στο κάθε δωμάτιο?δηλαδή από εκεί που ξεκινάει το σήμα έχεις τρία - ΄τεσσερα πριζάκια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.