Jump to content

Reallocated Sector Count (S.M.A.R.T Status = BAD)

giorgos94

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Σήμερα, γυρίζοντας απτο σχολείο, χωρίς να εχω πειράξει τίποτα απολύτως εδω και μια εβδομάδα (ούτε ανασυγκροτήσεις, εγκαταστάσεις, απεγκαταστάσεις και γενικά τίποτα) άνοιξα το PC μου και μετά το POST μου εμφανίστηκε το εξής σφάλμα:

"Pri Master hard disk: S.M.A.R.T Status BAD,Backup and Replace"

Μπήκα λοιπόν στην διαδικασία να κατεβάσω ενα hard disk diagnostic και είδα το εξής πρόβλημα:

Reallocated Sector Count: Value"27" - Worst"27" - Threshold"36"

Ψάχνοντας είδα οτι υπάρχει πρόβλημα σχεδόν μη διορθώσιμο στον σκληρό δίσκο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν καθόλου λεφτά για χάλασμα, ούτε για σκέψη να πάρω καινούργιο δίσκο.

Είδα κάποιους που προτείνουν ""μηδενισμό"" σε όλα τα sector του δίσκου "κάπως έτσι". Δυστυχώς όμως δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό αυτό και πως θα μπορώ να κάνω clone το υπάρχον λειτουργικό κλπ και Restore μετά απο κάτι τέτοιο.

Θα ζητούσα πραγματικά όποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει γιατι εχω χε**τεί πάνω μου!

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!

Εφόσον δεν έχει μηδενίσει ακόμα το Value, σημαίνει ότι έχει ακόμα "ψωμί" απλά σου λέει ότι έχεις έντονο πρόβλημα.

Σε συνδυασμό με το τι τιμη γραφει για το Raw read error rate αν είναι επίσης προβληματική τότε ο δισκος είναι σίγουρα στα τελευταία του.

Τώρα με τον μηδενισμό δεν κερδίζεις τιποτα και αν ειναι ήδη προβληματική η κεφαλή τότε θα σου ψοφήσει στα μισα και θα μεινεις χωρίς δισκο εντελώς.

Πρόταση μου , δες αν έχεις ακόμα εγγυηση να τον κανεις επιστροφή στο μαγαζι ή εναλλακτικά rma στην εταιρία (συνηθως 3χρονια ή 5 για seagate) αλλιώς φρόντισε να πάρεις backup τα βασικα αρχεία σε κάνα dvd και άν πεθάνει εντελώς ζήτα απο κάνα φίλο σου αν έχει κανενα δισκου που δεν τον χρειάζεται. Επίσης αναλόγως τι ψάχνεις μπορείς με κανα 25-40 να βρείς εναν 320 η και 500αρι και να κανεις την δουλειά σου.

Πραγματικά, φίλε pitogiros, αν μπορούσες να βγάλεις ενα μικρό συμπέρασμα απτο παρακάτω screenshot θα το εκτιμούσα!

Αντέχει κανα μήνα+ ακόμα ο δίσκος; Πώς τον κόβεις; Δεν κάνω τρελή χρήση ούτε copy paste movies κλπ ολη την ώρα! Μόνο για gaming είναι το PC... Πραγματικά, αν αντέχει κανα μήνα - δυο τότε σώζομαι!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

35809006.jpg

*EDIT: Παρεμπιπτόντως, ο δίσκος είναι απο έτοιμο Turbo-X PC εδω και κανα 2 χρόνια. Υπάρχει περίπτωση αν ισχύει η εγγύηση του PC να το αλλάξω η θεωρείται ως ζημιά που προκάλεσα εγώ; Για Πλαίσιο μιλάμε πάντα...

πρώτον πάρε backup τα αρχεία σου.

δεύτερον δεν μπορεί να είναι ζημιά που το προκάλεσες εσύ, άρα αν ισχύει η εγγύηση το πας (βέβαια με αυτά που έχω διαβάσει τους τελευταίους 3 μήνες δεν ξέρω τι θα σε κάνουν :p ).

τρίτον εαν δεν έχει εγγύηση, και αφού πήρες τα αρχεια σου, το δουλεύεις και περιμένεις να ψοφήσει (όσο πάει ώστε να έχεις κι εσύ τη δυνατότητα να πάρεις άλλο).

Ετοιμάζω e-mail για να τους αναφέρω το πρόβλημα. Γνωρίζει κανείς τι είναι αναγκαίο να συμπεριλάβω στο e-mail; Θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσατε!

Ευχαριστώ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.