Jump to content

Ποσο ρολο παιζει το block???

ea6gka

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από eleven [Σήμερα, στις 21:47]

Φυσικά θα το ηθελα πολυ και φυσικα δεν υπαρχει αντιπαραθεση αρκει να μην ξεπεραστουν κάποια όρια

Νομίζω η απορία μου εχει λογική βάση και μια που πιστεύω οτι καλή η θεωρία αλλα τα αποτελέσματα μιλανε τελικά και οι πράξεις ενισχύεται ακόμα περισότερο

οκ, για να δουμε λοιπον αμα καταφερουμε και συμφωνησουμε στα ακολουθα...

Μια που και εγω δεν κατάλαβα τιποτα θα υποθέσω οτι ειναι καποιοι μαθηματικοί τύποι που υπολογίζουν τα σχετικά με την συμπεριφορά ενος μπλόκ

Εκει που σταματαει η πραξη αρχιζει η θεωρια και εκει που σταματαει η θεωρια αρχιζει η πραξη. με πιο απλα λογια ενας επιστημονας μπορει να δουλευει πανω σε 1 project χρονια για να βγαλει 1 αποτελεσμα λιγο καλυτερο απο αυτο που ισως θα εβγαζε ενας απλως ανθρωπος λογο οτι εκανε λαθος μια μικρη παραμετρο. απλο παραδειγμα

a + b + c + d + e + f + g = X με Χ = 100 αν b + c + d + e + f + g = 90 και a = 10, αν τωρα η παραμετρος α απο λαθος γινει 15 τοτε εχουμε αμεσως 5% λαθος αρα και 5% καλυτερες η χειροτερες επιδωσεις.

Γεννιέται τωρα στο φτωχό μυαλό μου η εξής απορία : Σίγουρα ολοι οι μεγάλοι κατασκεύαστές μπλόκ παγκοσμίως θα τους γνωρίζουν η θα οφε'ιλουν να τους γνωρίζουν μια που θα απασχολούν ειδικευμένο προσωπικό στο R&D

βλεπεις λοιπον οτι μολις σκεφτηκες κατι που θα σε κανει να εισαι ριζικα λαθος αν το πιστεψεις ? αν οντως ολοι οι μεγαλοι οπως λες ειχανε σχεδιαστες αστερια απλα θα ειχανε φαληρησει διοτι αν ο καθενας ζητουσε οσα πχ θα ζητουσα εγω προσωπικα οπως και τα ζητησα στο παρελθον τοτε απλα δεν θα λεγοτανε εταιριες αλλα συνεταιροι. με απλα μαθηματικα για να στησεις ειδικευμένο προσωπικό στο R&D χρειαζεσαι κατι εκατομυρια ευρω που και κανεις δεν τα δινει και δεν υπαρχει και περιπτωση να τα δωσει οσο αναφορα τα waterblock. τωρα τουλαχιστον απο οσο γνωριζω προσωπικα δεν ξερω καποιον που να παει να δωσει τουλαχιστον 100.000ευρω για να πληρωσει τους ειδικους να του φτιαξουνε 1 waterblock και χωρις να βαλω στη μεση τις εγκαταστασεις και τα μηχανηματα. αν παλι εχει κερδος καθαρο 10ευρω στο κομματι τοτε μονο για να βγαλει τα σπασμενα πρεπει να πουλησει λειαν επειικος 15.000 κομματια γιατι πρεπει να βαλεις και τα εξωδα του προσωπικου εκτος και αμα 10.000 τα στειλει μονος του πραγμα αδυνατον για τα σημερινα δεδομενα και αυτο μονο για να ισοφαρισει το κοστος του project. τωρα 15.000 / 365 = 40 περιπου τη μερα δηλαδη απιαστο νουμερο και ακομα δεν εχει βγαλει κερδος...

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αφου κατέχουν την γνώση δεν φτιάχνουν τα κορυφαία μπλοκ΄σε απόδοση ???

εγω παλι ειμαι τουλαχιστον 200% σιγουρος οτι το 90% απο ολους αυτους δεν ξερουνε τα βασικα και αμα καποιος λεει οτι εχει τη γνωση τοτε να τον προσκαλεσω δημοσια και γεννικοτερα την οποιανδηποτε εταιρια να φερει τους ειδικους της να με μαθουνε πως σχεδιαζουνε και πως ακριβος δουλευουνε τα block γιατι μια φορα εγω πιστευω οτι εχω αποδειξει οτι τα βασικα τα ξερω, εκτος και αν παλι ειμαι καπου λαθος οποτε δεκτες και οι επικοδομητικες κριτικες :)

Αντιθέτως τα δημιουργήματα τους είναι χειρότερα η στην καλύτερη ιδια σε απόδοση απο αυτά ερασιτεχνών κατασκευαστών ??

εδω θα παρει πολυ αναλυση και ας μεινουμε τουλαχιστον στα βασικα αιτια για να συντομευσουμε αρα να και οι περιορισμοι.

1. 300γραμμαρια βαρος για τσιπ amd => 300 / 8,93(ειδικο βαρος χαλκου η οπως τελος παντον λεγεται) = 33,59 => block με εξωτερικες διαστασεις 50 x 50 x 13 mm και αντε και με το φρεζαρισμα να παμε σε 50 x 50 x 18 στη καλυτερη περιπτωση με τα ρακορ απανω. αν τωρα μιλησουμε για 80 x 50mm block τοτε απλα πνιγηκαμε γιατι ειμαστε λειαν επειικος 450+ γρ.

2. περιορισμος κοστους και κερδους. το ολο θεμα ειναι οτι η εταιρια θα κανει κατι να ειναι ομορφο για να πουλησει και για να βγαλει λεφτα, δεν την ενδιαφερει ουτε τι λεει ο κοσμος στα φορουμ ουτε και αμα εχει επιδωσεις. τα λεφτα ειναι το παν για μια εταιρεια.

3. περιορισμος κοστους project. η απαντηση εχει δωθει παραπανο πιστευω αλλα το ολο θεμα ειναι τιμη πωλησης - κοστος κατασκευης = κερδος το φπα ας μην το μπλεξουμε για την ωρα.

4. ευκολια κατασκευης και μηχανηκες απαιτησεις toy project

5. ευκολια ενγκαταστασης και εγκηυση καλης λειτουργειας

οι οποίοι δεν νομίζω ( τουλάχιστον προσωπικά μιλώντας) δεν εχουν λάβει υπόψιν τους τα σχετικά

τα σχετικα ειναι οντως σχετικα και λεω σχετικα γιατι και τα λεφτα που θα βγαλουνε σχετικα ειναι και αυτα και εγω λοιπον να σε ρωτησω τι ειναι καλυτερο να πουλησεις 1 σουπερ μπλοκ και 100κομματια σε 1 χρονο με κερδος 10ευρω η να πουλησεις 1 μπλοκ με πολυ λιγοτερες επιδοσεις και 1000 κομματια σε 1 χρονο με κερδος 20ευρω ?

Για να μην μιλήσω για το θέμα της αντιγραφής ιδεών (μια που θα φύγω εκτος θέματος)

θα αρκεστω να πω απλα οτι εχω δει αρκετες φορες κατι και καποιους που περνουνε κατι ετοιμο το αντιγραφουνε και πουλανε 10 φορες παραπανω απο αυτον που εβγαλε την ιδεα

απο ερασιτέχνες και πάλι και η παρουσιαδη τους με φανφάρες χωρίς ντροπή για δικιές τους

ναι καπως ετσι δουλευει η ιστορια. τελος παντων εδω ειμαστε και ρωτηστε οτι θελετε μιας που αποψε εχω χρονο να δινω απαντησεις,

Νικος :)

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply
εγω παλι ειμαι τουλαχιστον 200% σιγουρος οτι το 90% απο ολους αυτους δεν ξερουνε τα βασικα και αμα καποιος λεει οτι εχει τη γνωση τοτε να τον προσκαλεσω δημοσια και γεννικοτερα την οποιανδηποτε εταιρια να φερει τους ειδικους της να με μαθουνε πως σχεδιαζουνε και πως ακριβος δουλευουνε τα block γιατι μια φορα εγω πιστευω οτι εχω αποδειξει οτι τα βασικα τα ξερω, εκτος και αν παλι ειμαι καπου λαθος οποτε δεκτες και οι επικοδομητικες κριτικες

περα απο σενα προσωπικα, νομιζω καθενας που εχει δει 2-3 πραγματα μπορει να καταλαβει οτι καποια πραγματα ειναι λαθος και φωναζουν μαλιστα. αν και διαφωνω στην οικονομοτεχνικη αναλυση, συμφωνω στη γενικη ιδεα οτι η ερευνα και η παραγωγη κοστιζει, αλλα η ζητηση ειναι μικρη. ευτυχως η Intel κραταει καλα ακομα τον χορο τον watt, οποτε ισως στο μελλον δουμε κατι καλυτερο.

τελος παντως, ξεφυγαμε

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 22:11]

Ωραία όσα λές (μεταξύ μας, τα συγκεκριμένα δεν βλέπω που βοηθάνε), ομως στο τέλος κάτι δεν μου αρέσει. Το software έχει φυσικά κάποιο ποσοστό λάθους. Στο Fluent έχει επιλογή να το ρυθμίσεις και συ(!) όσον αφορά την εξομείωση. Οι εξισώσεις που εσύ μας δίνεις δεν είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούν όλα τα προγράμματα εξομείωσης ρευστών? Οι υπολογισμοί αυτοί δεν εμπεριέχουν σφάλμα? Τα αποτελέσματα που βγάζεις τα έχεις εφαρμόσει με επιτυχία? Τα προγράμματα δοξα το Θεό, υπάρχουν και σπασμένα στο ιντερνετ, σιγά μην πληρώσω 15 μύρια που κάνει το fluent. Η αναλυσή σου περιορίζεται σε μονοφασική και διφασική? Τι γίνεται με τις πολυφασικές ροές? Σε ρωτάω γιατί εγώ κάνω διπλωματική στο θέμα και έχω και 5 μαθήματα για ροές και ρευστά, και άκρη όσον αφορά την σχέση εξομείωσης και πραγματικότητας δεν έχω βρεί. Προς το παρόν για μένα η καλύτερη μέθοδος είναι ο πειραμάτισμός με πραγματικά δοκίμια. Ο κλάδος του ψεκασμού πάντως είναι πολύ πίσω κακώς κατά τη γνώμη μου, έτσι για να κάνω και ένα σχόλιο ως προς τα μπλοκ.

πιστευω να μου επιτρεψεις να σου πω οτι κατι που φαινετε εντελως πολυπλοκο ισως και να ειναι τρομερα απλο. εδω ομως δημιουργεις ενα προβλημα στον ευαυτο σου και λες μια που ειναι τοσο απλο τοτε γιατι κανενας δεν εχει βρει τη λυση ? να στο εξηγησω λιγο πιο απλα, αυτο το παιδακι ειμαι εγω και ειμαι μολις λιγο λιγοτερο απο 27...

intervista_nikos.jpg

στη φοτογραφια πισω μου υπαρχει ενα μηχανημα CNC που απλα κανει 50.000ευρω με software futurecam apo 15.000ευρω. πες τωρα οτι πας και περνεις αυτο εδω που κανει πχ λεμε τψρα 150.000ευρω με software X apo 30.000ευρω.

28987.jpg

η ερωτηση μου ειναι η ακολουθη: πια πιστευεις οτι κανει τη καλυτερη δουλεια και γιατι ? λοιπον κατα 99% θα μου πεις για τηω δευτερη αλλα εγω θα σε πληρωφορησω οτι ειναι καλυτερη η πρωτη και οριστε η αποδειξη: εστω οτι το software δεν κανει λαθος τωτε που ειναι το λαθος ? το λαθος αγαπητε το κανει ο ανθρωπος και αν δεν βρει το λαθος ο ανθρωπος τοτε δεν υπαρχει επλιδα να βρεθει λυση, αρα και το λαθος ειναι οτι νε μεν η δευτερη περιπτωση ειναι τρομερα ιδιοφυεστατη αλλα αν γινει λαθος σε μια μικρολεπτομερεια παει και το project σε λαθος δρομο.

οριστε και ενα απλο παραδειγμα, σου φενεται λογικο να ζηταω απο τον καθηγητη να μου πει αν υπαρχει αποδειξη και μπορει εστω να μου επιβεβαιωσει οτι ενα μεταλλο κρυωνει καλυτερα απο ενα υγρο κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και να με κοιταζει χωρις να μπορει να μου δωσει απαντηση ναι η οχι ? υπενθημηζω οτι ειμαι λιγοτερο απο 27 και ο καθηγητης καμια 40ρια με master κτλ...και η απαντηση του ηταν η ακολουθη, χρειαζεται να κανω ενα μηνα τρισδιαστατους υπολογισμους...αντε τωρα εσυ βρες ακρη οποτε τη κανεις ? απλα απλοποιεις και ελαχιστωποιεις ωστε να εχεις οσο το δυνατον λιγοτερε παραμμετρους και αρα και λιγοτερες πιθανοτητες λαθους. βεβαιως παντα μιλαμε για συγκεκριμενα αντικειμενα και οχι για απλες εφαρμογες.

με τη μεχρι τωρα εμπηρεια που εχω αποκομισει απο την ολη δουλεια εχω καταλαβει οτι τα πιο απλα πραγματα ειναι πλεον και τα πιο λειτουργικα. προσοχη ομως, φενονται απλα αλλα για να απλοποιιθουνε εχει πεσει τρελη δουλεια απο πισω και αυτο ειναι που κανει και τη διαφορα και τα φαινομενα πολλες φορες απατουν.

με λιγα λογια το νερο παει οπου θελει αυτο και οπου βρισκει πιο ευκολη διεξοδο η διαδρομο διαφυγης για να περασει με κατα προτημηση την ευθεια γραμμη. αν τωρα του βαλεις εμβοδιο αλλαζεις τα παντα και πλεον τα περισσωτερα εξαρτωνται απο τη γεωμετρια. αν βαλεις και αλλα εμβοδια πλεον πνιγηκες γιατι δουλεθει σαν συστημα σωματων και οχι σαν μεμονομενο σωμα.

Ο κλάδος του ψεκασμού πάντως είναι πολύ πίσω κακώς κατά τη γνώμη μου, έτσι για να κάνω και ένα σχόλιο ως προς τα μπλοκ.

σε παρακαλω, μη με απογοητευεις :giveup: εχω φαει πανω απο τρια χρονια για να καταλαβω πως δουλευει το κεντρικο buffer και το heat trasmission και θα ηθελα τουλαχιστον να πιστευω οτι και εδω υπαρχουνε μακροσκελεις απαντησεις με στοιχεια και πειραματισμους :D

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Χθες, στις 23:52]

περα απο σενα προσωπικα, νομιζω καθενας που εχει δει 2-3 πραγματα μπορει να καταλαβει οτι καποια πραγματα ειναι λαθος και φωναζουν μαλιστα. αν και διαφωνω στην οικονομοτεχνικη αναλυση, συμφωνω στη γενικη ιδεα οτι η ερευνα και η παραγωγη κοστιζει, αλλα η ζητηση ειναι μικρη. ευτυχως η Intel κραταει καλα ακομα τον χορο τον watt, οποτε ισως στο μελλον δουμε κατι καλυτερο.

τελος παντως, ξεφυγαμε

ΟΚ ας το κανουμε ακομη πιο απλο, λεμε οτι εχουμε πχ 50 watt και εχουμε το τελειος απολυτο block με cpu surface 20 x 20mm = 400 mm²

αν τωρα αυριο πρωι παμε και παρουμε το ιδιο ακριβος block και το βαλουμε σε παρομοια cpu που βγαζει παλι 50 watt αλλα εχουμε surface 10 x 10mm = 100 mm² τοτε μολις ανακαλυψες οτι το block πλεων δεν δουλευει οπως πρωτα, που ειναι λοιπον το λαθος ?

400 / 100 = 400% διαφορα η και κατα προτημηση 4 φορες απανω Watt / mm² αρα με λιγα λογια πνιγικαμε γιατι δεν δουλευει πλεον το κεντρικο buffer του block στο θεμα heat trasmission και ασε εσυ μετα τους αλους να πεδευονται στο R & D να βρουνε τη λυση :giveup:

ξεφυγαμε πολυ νομιζω εγω....δωσε ενα λινκ απο την μηχανικη των ρευστων και ασε οσους ενδιαφερονται να διαβασουν .....δωσε και ενα αλλο απο τα σχεδια cad για τους πιο προχωρημενους και εισαι κυριος.οποιος ενδιαφερεται να μαθει πως και τι,γιατι ο αριθμος reynolds προκαλει τυρβωδη ροη και γιατι εχουμε σπηλαιωση και γιατι ο χαλκος ειναι καλυτερος απο το αλουμινιο,μπορει να ανοιξει θεμα θετοντας διαφορες ερωτησεις.το να πετας 15 τυπους στον αερα και να λες εδω ειμαι αν εχετε προβλημα νομιζω ειναι βλακεια.εχεις καποιες γνωσεις που προφανως απεκτησες με κοπους και ωρες μελετης και ερχεσαι εδω να αναλυσεις τις state of the art ρευστομηχανικες σου εμπειριες εξ ιταλιας,δεν νομιζεις οτι θα προκαλεσεις καποιους με την σταση αυτη? δεν σε σνομπαρω ουτε σε καθοδηγω φιλε νικο,απλα δες το προφανες.αρκετοι εχουν μελετησει στη ζωη τους,σε διαφορετικους τομεις ο καθενας και εχουν οδηγησει την επιστημη ενα σκαλι μπροστα.εδω ισως δεν βρεις τις απαντησεις που ψαχνεις.μπορω να αναμοχλευσω και γω τα κιταπια και τις γνωσεις μου περι ρευστομηχανικης και να ανοιξω ενα θεμα μαζι σου του στυλ " σε ποιες περιπτωσεις ο υπολογισμος των ιξωδων δυναμεων γινεται εμμεσα με την επιλυση του συστηματος των βαθμοτων εξισωσεων ορμης?" αλλα οπως αντιλαμβανεσαι δεν θα ειχε κανενα νοημα.....οπως ειπε και ο 11 τελικα πολλες ερασιτεχνικες κατασκευες αποδιδουν καλητερα σε real time συνθηκες,και οντος εχει δικιο αφου τα μπλοκ του ειναι κορυφαια.στην ρευστομηχανικη πολλα πραγματα οπως γνωριζεις ειναι σε εμβρυακο σταδιο και μαλλον θα αργησουν χρονια να αναπτυχθουν.δεν χρειαζεται τωρα εμεις εδω σε ενα φορουμ να λυσουμε και να βρουμε συμπεριφορες και μοντελα σε τυρβωδη προβληματα...αποψη μου ειναι οτι τετοια project καλο θα ειναι να μενουν κρυφα και se low profile επιπεδο ετσι ωστε να μην χανουν την σοβαροτητα και την βαρυτητα που τους αναλογει....αν ψαχνεις για επιβεβαιωση σιγουρα θα βρεις αν συνεχισεις ετσι,στο λεω εγω.ακομα και εδω θα ακουσεις καλα σχολια,αλλα μην μπερδευεις την εργασια με την διασκεδαση,εδω πιο πολυ ο κοσμος ερχεται για να περναει καλα,τα μεγαλα παιδια δεν σταματουν να παιζουν οπως ξερεις....φτιαξε ενα μπλοκ που να εχει καλυτερη αποδοση απο του 11 για παραδειγμα και ελα μετα να τα ξανασυζητησουμε ολα αυτα.τοτε θα υπαρχει και πρακτικο ενδιαφερον,αν με εννοεις,φιλικα νασος

Δεν το θέλω, αλλα γιατί σε απογοητεύω? Ασχολείσαι με την κατηγορία του ψεκασμού? Όταν λέω ψεκασμό εγώ εννοώ jet, όχι τις βλακείες που εχουν γίνει μεχρι τώρα με βουλωμένα ακροφύσια και τα ρέστα. Δεν δουλεύει ψεκασμός με αντλία για ενυδρείο! Σε άλλη κατήγορία αναφέρομαι. Με αυτά τα λίγα που εχω δει πιστεύω πως αυτή είναι η λύση στο watercooling. Όσον αφορά το θέμα του software, αν κατάλαβα καλά, λες ότι όλα εξαρτώνται από το χρήστη. Συμφωνώ απόλυτα. Ο καθηγητής σου μάλλον έχει κάψει φλάντζα. Έχω και δώ ένα τέτοιο. Γράφει καταπληκτικά βιβλία αλλά στα προφορικά κόβεται... Η ερώτηση σου πάντως είναι πολύ γενική. Τι σημαίνει κάτω από ορισμένες συνθήκες? Προφανώς και οι ιδιοτητες του κάθε στοιχείου αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες. Έχω διαβάσει μέχρι και για ηλ. φόρτιση του κυκλώματος για βελτίωση του στροβιλισμού.

λοιπον μια που απαντησα σε ολες σας τις ερωτησεις να κανω και εγω μια για να μη ζηλευω ?

γιατι ολοι οι σχεδιαστες βαζουνε το νερακι πανω και οσο πιο κοντα γινεται στη CPU ενω εγω το παω λιγο πιο περα ? δηλαδη κανω το αντιθετο ? :D

Προφανώς λόγω buffer. Αυτό όμως έχει να κάνει και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κυκλώματος.

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Δεν το θέλω, αλλα γιατί σε απογοητεύω? Ασχολείσαι με την κατηγορία του ψεκασμού? Όταν λέω ψεκασμό εγώ εννοώ jet, όχι τις βλακείες που εχουν γίνει μεχρι τώρα με βουλωμένα ακροφύσια και τα ρέστα. Δεν δουλεύει ψεκασμός με αντλία για ενυδρείο! Σε άλλη κατήγορία αναφέρομαι. Με αυτά τα λίγα που εχω δει πιστεύω πως αυτή είναι η λύση στο watercooling. Όσον αφορά το θέμα του software, αν κατάλαβα καλά, λες ότι όλα εξαρτώνται από το χρήστη. Συμφωνώ απόλυτα. Ο καθηγητής σου μάλλον έχει κάψει φλάντζα. Έχω και δώ ένα τέτοιο. Γράφει καταπληκτικά βιβλία αλλά στα προφορικά κόβεται... Η ερώτηση σου πάντως είναι πολύ γενική. Τι σημαίνει κάτω από ορισμένες συνθήκες? Προφανώς και οι ιδιοτητες του κάθε στοιχείου αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες. Έχω διαβάσει μέχρι και για ηλ. φόρτιση του κυκλώματος για βελτίωση του στροβιλισμού.

πιστευω οτι ο καθηγητης ειναι αστερι, απλα το προβλημα ειναι το ακολουθο, στη γεννικη υλη ολοι ειναι καλοι πχ 100%, στην γεννικοτεροι καποιοι θα ξεχωρισουν πχ 20%, στην γεννικοτατη θα ξεχωρισουν ακομα λιγοτεροι πχ 5% και στην ακρος γενωικοτατη που πλεων ειναι master και βαλε αντε 1-2...

το θεμα τωρα ειναι οτι πανω στα block πρεπει να λυθουνε τα μηχανικα προβληματα κατασκευης που αν δεν λυθουνε μπλοκαρουνε τα σχεδιαστικα, που αν δεν λυθουνε μπλοκαρουνε το κοστος κατασκευεις που αν δεν λυθει και αυτο με τη σειρα του δεν προκειτε και να φτασει στη γραμμη παραγωγης και το project.

λοιπον οπως βλεπεις το καθε κομματι ανοιγει και αλλο κεφαλαιο οποτε οσο προχωραει γινεται και πιο περιπλοκο το θεμα δυστηχως.

για τον ψεκασμο τωρα πιστευω οτι μιλας για το συστημα του cathar kai ta αμερικανικα block στυλ TDX κτλ... ετσι ? εδω λοιπον προσωπικα ειμαι ριζικα αντιθετος λογο του οτι θελουνε τρελη ροη και εχουνε τραλα χαμηλο κεντρικο buffer στο θεμα heat trasmission. οχι οτι αυτες οι λυσεις δεν φερνουνε αποτελεσματα αλλα απλα δουλευουνε υπο σηγκεκριμενες συνθηκες κτλ...εκτος τοθ οτι φορτωνεις watt το radiator λογο αυξημενης καταναλωσης της water pump

γιατι εισαι τρελος επιστημονας .........:p :p για λογους μεταδοσης θερμοτητος χωρις να προκαλεσεις τυρβη στο οριακο στρωμα,μην ξεφευγεις ομως γιατι μπορει και να φαμε ντοματες....

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Προφανώς λόγω buffer. Αυτό όμως έχει να κάνει και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κυκλώματος.

θα σου εξηγησω αμεσως :)

αν δεν θυσιασεις κατι δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις τιποτα πισω ποσο μαλλον τζαμπα ? αρα για να κερδισεις σε low flow, σε low surface cpu mm² και σε απολυτες επιδωσεις σε κατασταση Full Load εισαι υποχρεωμενος να θυσιασεις κατι και αυτο ειναι 2-3C σε Idle για να τους παρεις πισω σε Full Load και να εχεις μικρο DeltaT λογο του υπερβολικα μεγαλου κεντρικου buffer.

Αρχική απάντηση από naz

γιατι εισαι τρελος επιστημονας .........:p :p για λογους μεταδοσης θερμοτητος χωρις να προκαλεσεις τυρβη στο οριακο στρωμα,μην ξεφευγεις ομως γιατι μπορει και να φαμε ντοματες....

εσυ φιλε πρεπει να εισαι πολυ ναζιαρης :):D τι Naz τι Naziaris :D:D

οπα βλεπω μπηκε και το χιουμορ στο μαθημα σημερα....χαιρομαι ιδιαιτερα.συνεχισε την καλη δουλεια.το cnc για εφε το εδειξες? θες να σου δειξω την αεροσυραγγα που εχουμε στο μετσοβιο με εμενα μεσα να βλεπεις τυρβωδη ροη στην κοτσιδα μου?? μην τρελαθουμε τωρα ρε φιλε...χαλαρωσε

Αρχική απάντηση από naz [Σήμερα, στις 00:21]

ξεφυγαμε πολυ νομιζω εγω....δωσε ενα λινκ απο την μηχανικη των ρευστων και ασε οσους ενδιαφερονται να διαβασουν .....δωσε και ενα αλλο απο τα σχεδια cad για τους πιο προχωρημενους και εισαι κυριος.οποιος ενδιαφερεται να μαθει πως και τι,γιατι ο αριθμος reynolds προκαλει τυρβωδη ροη και γιατι εχουμε σπηλαιωση και γιατι ο χαλκος ειναι καλυτερος απο το αλουμινιο,μπορει να ανοιξει θεμα θετοντας διαφορες ερωτησεις.το να πετας 15 τυπους στον αερα και να λες εδω ειμαι αν εχετε προβλημα νομιζω ειναι βλακεια.εχεις καποιες γνωσεις που προφανως απεκτησες με κοπους και ωρες μελετης και ερχεσαι εδω να αναλυσεις τις state of the art ρευστομηχανικες σου εμπειριες εξ ιταλιας,δεν νομιζεις οτι θα προκαλεσεις καποιους με την σταση αυτη? δεν σε σνομπαρω ουτε σε καθοδηγω φιλε νικο,απλα δες το προφανες.αρκετοι εχουν μελετησει στη ζωη τους,σε διαφορετικους τομεις ο καθενας και εχουν οδηγησει την επιστημη ενα σκαλι μπροστα.εδω ισως δεν βρεις τις απαντησεις που ψαχνεις.μπορω να αναμοχλευσω και γω τα κιταπια και τις γνωσεις μου περι ρευστομηχανικης και να ανοιξω ενα θεμα μαζι σου του στυλ " σε ποιες περιπτωσεις ο υπολογισμος των ιξωδων δυναμεων γινεται εμμεσα με την επιλυση του συστηματος των βαθμοτων εξισωσεων ορμης?" αλλα οπως αντιλαμβανεσαι δεν θα ειχε κανενα νοημα.....οπως ειπε και ο 11 τελικα πολλες ερασιτεχνικες κατασκευες αποδιδουν καλητερα σε real time συνθηκες,και οντος εχει δικιο αφου τα μπλοκ του ειναι κορυφαια.στην ρευστομηχανικη πολλα πραγματα οπως γνωριζεις ειναι σε εμβρυακο σταδιο και μαλλον θα αργησουν χρονια να αναπτυχθουν.δεν χρειαζεται τωρα εμεις εδω σε ενα φορουμ να λυσουμε και να βρουμε συμπεριφορες και μοντελα σε τυρβωδη προβληματα...αποψη μου ειναι οτι τετοια project καλο θα ειναι να μενουν κρυφα και se low profile επιπεδο ετσι ωστε να μην χανουν την σοβαροτητα και την βαρυτητα που τους αναλογει....αν ψαχνεις για επιβεβαιωση σιγουρα θα βρεις αν συνεχισεις ετσι,στο λεω εγω.ακομα και εδω θα ακουσεις καλα σχολια,αλλα μην μπερδευεις την εργασια με την διασκεδαση,εδω πιο πολυ ο κοσμος ερχεται για να περναει καλα,τα μεγαλα παιδια δεν σταματουν να παιζουν οπως ξερεις....φτιαξε ενα μπλοκ που να εχει καλυτερη αποδοση απο του 11 για παραδειγμα και ελα μετα να τα ξανασυζητησουμε ολα αυτα.τοτε θα υπαρχει και πρακτικο ενδιαφερον,αν με εννοεις,φιλικα νασος

Φιλε Νασο σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια, τα επικοδομητικα σχολια και τις συμβουλες αλλα επιτρεψε μου να σου εξηγησω μερικα πραγματα ωστε να καταλαβεις οτι και εγω για διασκεδαση ηρθα στο φορουμ σας και για διασκεδαση και μονο βρησκομαι στο dragster.gr απο περισυ :)

λοιπον δεν εχω αναλυσει ποτε σε φορουμ καμια απο τις θεωριες μου και ουτε σε σιτε διοτι αυτα τα κραταω καλα μεσα στο μυαλο μου και δεν προκειτε ποτε να βγουνε προς τα εξω χωρις καποιο πολυ σοβαρο αντιτιμο. η ολη αναλυση που εκανα ειναι λιγοτερη απο το 5% των γνωσεων μου λογο οτι το 10% ειναι στο νερο και το υπολοιπο 90% στο heat trasmission και σε τριων ειδων buffer, κεντρικο, προτου και δευτερου σταδιου. αρα και εσυ και ο Βleo8onhs και ο .38-.45 πολυ πιθανοτατα να γνωριζεται πολυ καλυτερα σε θεωριτικο επιπεδο τα πραγματα πο μενα και δεν βρισκω και το λογο που να μην το τονισω και χαιρομαι που μου δοθηκε και η ευκαιρια να βρεθω με ατομα που εχουν πολλες γνωσεις :)

στα φορουμ προσωπικα βρισκομαι απο το 2000 και εχω υπαρξει mod kai admin απο πολυ παλια και στο τοτε pctech υπηρξα και πρωτος mod στην ιδια section, αλλωστε ειμουνα και ο μονος που εγραφε σε greeklish γιατι δεν ηκσερα να γραφω, βεβαια λογο προσωπικων προβληματων και υποχρεοσεων αναγκαζομουνα να κανω σποραδικες εμφανισεις οπως κανω κιολας στο TheLab.gr.

σημερα πχ ειχα λιγο χρονο και εκατσα να χαλαρωσω και εγραωα μερικα πραγματα. τωρα μβορει να τυχει να ξαναγραψω αυριο η μπορει και σε κανα μηνα ποιος ξερει...αναλογος τη δουλεια και το τι θα προκυπψει :giveup:

τελος παντον, πολλα thanks προς ολους σας για τον διαλογο και ελπιζω να τα λεμε που και που,

Νικος :hi: :)

Αρχική απάντηση από naz

οπα βλεπω μπηκε και το χιουμορ στο μαθημα σημερα....χαιρομαι ιδιαιτερα.συνεχισε την καλη δουλεια.το cnc για εφε το εδειξες? θες να σου δειξω την αεροσυραγγα που εχουμε στο μετσοβιο με εμενα μεσα να βλεπεις τυρβωδη ροη στην κοτσιδα μου?? μην τρελαθουμε τωρα ρε φιλε...χαλαρωσε

για να μην θεωρηθει spam τηα σου στειλω 1 ΠΜ privè ορισμενα link και πιστευω οτι θα καταλαβεις λιγο καλυτερα τι φοτο κανουνε εφε και τι οχι :)

εχω και μια φωτο που μια μερα πηγα κρυφα να κανω ρεκτιφιε στον κυλινδρο απο το 125 μου σε ενα κορυφαιο τορνο που εχουμε στο εργαστηριο κατεργασιων....αλλα μολις τον εβαλα μπρος μας πηραν μυρουδια και γιναμε λουηδες....παλιες παιδικες ιστοριες.....στη φωτο δεν μου φαινεσαι για 27 ρε συ νικο,ειδες τελικα οι σπουδες γερνανε τον ανθρωπο(το συμπερασμα της ημερας) για αυτο και θα βγαλω τη σχολη στην οχταετια.....:jump: :jump: η ιταλια τι λεει σε επιπεδο ερευνας? κονδυλια απο μπερλουσκονι και εταιριες πεφτουν? δεν εχω ακουσει πολλα για ιταλια,την θεωρω λιγο αρπακολατζιδικη τουλαχιστον στα ευρεως διαδεδομενα πανεπιστημια οπου πολλα παιδια εχουν καταφυγει,σε επιπεδο μηχανικης και conformistικομαθηματικων....για διαφωτισε με επι του θεματος

ΟΚ, λοιπον πιο παλια ειμουνα πολ. μηχ. Πιζα και η σχολη ητανε τοσο δυσκολη που κλεγαμε τη μοιρα μας, φαντασου δηλαδη τι ητανε η Normale που για να μπεις ηθελες απλα 28/30 βαθμο σε ολα τα μαθηματα. με λιγα λογια εδο και λιγα χρονια ειχα παρει μεταγραφι για Λακουιλα και παρολο που χιονιζει καλα το χειμωνα η σχολη ειναι πολυ καλυτερη διοτι εδω ο καθηγητης σε σεβαιτε κατα 70%. στη Ρωμη πχ ειναι 2-3 πανεπιστιμια και εκει υπαρχουνε διαφορες απο το ενα στο αλλο. σε γεννικες γραμμες οπου βορας αστα να πανε και ι Παβια ειναι και αυτη μαυρα χαλια. η Μπολονια κατι λεει αλλα πικρα παντου. τωρα ειναι και το θεμα ποσο θα διαβαζεις, ποσο ευκολα τα περνεις και το σπουδεοτερο μη κοντρεριστεις ποτε με καθηγητη γιατι καταστραφηκε.

σε θεματα τεχνολογιασ τωρα εβλεπα κατι προσπεκτους απο γερμανικες και ιταλικες εταιριες και σε σχεση με τις κορεανικες και τις ταηβανεζικες πιστευω οτι ειναι παρα πολυ μπροστα. μου φενεται οτι ο μονος που κοντραρει τους ιταλους σε θεματα μηχανηκης ειναι οι γιαπονεζοι και εκει παλι πεζεται λογο αυξημενων τιμων. οι γερμανοι πχ νε μεν εχουνε τεχνολογια αλλα τιν δινουνε ακριβα πολυ, ενω οι ιταλοι εστω οτι ειναι μαστορες λογο μαρκετινγκ τι δινουνε πιο φτηνη.

οσο αναφορα το φιλο μας τον ασ μη μβο στο κοπο να σχολιασω διοτι οι μιση ιταλια τονε θελει και η αλλη μιση δεν θελει να τον βλεπει. απο κονδυλια αλλο τιποτα, οσα ειδες εσυ αλλα τωσα και διπλα ειδα και εγω. βεβαια δεν εχω ασχοληθει κιολας αλλα εδω τα πανεπιστημια λογο που ειναι απι πληρωμης δεν μασανε γιατι τα περνουνε χοντρα απο κρατος περιφερεια και απο τις ενγραφες των φοιτητων.

σε επιπεδω μηχανικης στο Τορινο ξεσκιζονται γιατι εχουνε απο πισω τη φιατ και ειναι κορυφη, στι Πιζα παλι ασχετος που φτυσαμε αιμα στο σχεδιο αλλα τουλαχιστον εμαθα να δουλευω 3D στο μυαλο μου και ας τα βλεπω στο χαρτι η στο CAD 2D :D

τελικα Νασο δεν μου πες για ποσο χονων με κανεις δηλαδη ? αμα φιλε ειναι πιο πανω τοτε ζητω που καηκαμε... :p

η ιταλια βεβαια εχει κορυφαιες εταιριες σε πολους τομεις και λογω βαριας βιομηχανιας σηκωνει το κλιμα μηχανικους.στην ελλαδα ακομα δεν υπαρχει ευρεια αναπτυξη του κλαδου,οποτε η ολη θεωρεια που διδασκομαστε εις τα πολυτεχνεια παει περιπατο οταν το ζητημα της απασχολησης ερθει απειλητικα....η λιγη ερευνα που γινεται εδω εντοπιζεται καθαρα στα διδακτορικα και γενικα στα μεταπτυχιακα τα οποια και δυστυχως αποτελουν βαση για φυγη προς τα εξω....η γερμανια ειναι πολος σκληροπηρυνικων μηχανικων οπως και η αμερικη και η ιαπωνια,η ερευνα εκει με πρωτεργατες τους ιαπωνες ειναι πραγματικα πρωτοπωρα....στην ιταλια μου εχει κανει εντυπωση το τμημα r&d της ferrari που χτυπαει κορυφη τοσα χρονια....βεβαια η φιατ εχει κερδισει μαλλον επαξια τον τιτλο του αναξιοποπιστου μεγαλου κατασκευαστη.νομιζω οτι η ιαπωνια σε επιπεδο μηχανικης χαραζει τον δρομο που χαραξε η αμερικη την προηγουμενη εικοσαετια.μακαρι να γινουμε μαρτυρες μεγαλλων επιτευγματων τα οποια δεν θα μεινουν στα ραφια αλλα θα αλλαξουν εκ βαθεων την ιδια την καθημερινοτητα μας....σε αυτη την προσπαθεια η αρωγη ολων πρεπει να θεωρειται δεδομενη.ααδυνατω να καταλαβω γιατι να ξοδευει τοσα χρηματα η ανθρωποτητα για την εξελιξη της f1 ενω θα μπορουσε να τα επενδυσει στην καταπολεμηση πχ του hiv.....ολα γινονται δυστυχως για το κερδος....εχω ορκιστει στον εαυτο μου να μην δουλεψω ποτε για τους αμερικανους σε επιπεδο οπλοβιομηχανιων και γενικα σε ολα τα "πονηρα" τους προγραμματα που εμμεσα σμπρωχουν σε ολα τα πανεπιστημια,υπαρχουν και στην ελλαδα παραρτηματα τους δυστυχως......απο κει και περα ειδωμεν.

οσο για την ηλικια μια 30αρα σε εκανα ανετα αλλα αυτα ειναι υποκειμενικα.....το μυαλο να δουλευει σωστα και ολα τα αλλα γινονται....

καλησπερα Νασο, εχω λιγο χρονο σημερα και ειπα να γραψω 1 ποστακι να σου απαντησω :)

λοιπον επειδη εχω αλλαξει σχολη και πηγα managerial engineering (διευθυντική εφαρμοσμένη μηχανική, altavista translation) και σταθηκα παρα πολυ τυχερος που εδειξα στο καθηγητη μου (οικονομολογος με μαστερ) το project και στη συνεχεια συνεργαζομαστε αψογα και εχω πλεον συνεργασια και με αλλους 2 καθηγητες φυσικο-μηχανικης, εχω πλεον που δουλευω σε θεματα εκτος σχολης εδω και πολλους μηνες λογο του οτι αυτα που σε μαθαινουνε στη σχολη ειναι μολις το 20-30% απο αυτα που θα χρειαστεις επαγγελματικα.

το ολου ζουμι της υποθεσης με απλα λογια ειναι οτι οποιος εχει τα λεφτα κυβερναει και αγοραζει οτι θελει, οποιον θελει, οποτε θελει και δημιουργει οση τεχνολογια θελει. με απλα λογια αν καποιος απο τους μεγαλους βρεθει σε δυσκολια υα ρθει να σου πει, ποσα θες και πουλησε μου οτι εχεις και δεν εχεις επιτοπου για να σε εξαφανισει και να πουλισει τη δικη του τεχνολογια.

υπαρχουν παραδειγματα πχ που σκοπιμος πουλανε την παλια τεχνολογια για θεματα μαρκετινγ και πλεον οταν την εξαντλησουνε μεχρι να της πιουνε το αιμα τοτε μονο ανεβαζουνε το τεχνολογικο επιπεδο. υπαρχουν βεβαιως και περιπτωσεις που οι τεχνωλογικες καινοτομιες αποροφοντε τοσο γρηγορα που πλεον υπερκοστιζει στις εταιριες που ομως με τη σειρα τους δεν θα κανουνε πισω γιατι ναι μεν ισως χασουνε λεφτα προσορινα, και μιλαμε πλεον για λεφτα αμελειταια, αλλα θα τα παρουνε απο αλλου και αρα θα βγουνε παλι κερδισμενοι.

σε αυτο το θεμα που ειπες για τις F1 θα σου αναφερω 2 παραδειγματα και να τα συζητησουμε αν θελετε κιολας. ι φερραρι ναι μεν κυριαρχει τοσα χρονια αφαιτερου δε ειναι υποχρεωμενι να σπαταλησει τεραστια ποσα για να κρατηθει στη κορφη. βεβαιως περνει και τρελα ποσα απο σπονσορ κτλ και χρησοπουλαει τα αυτοκινητα παραγωγης με τιμες που ισως αγκιζουνε και το 500% κερδος, τα χοντρα λεφτα ομως τα περνει απο διαφημηση κτλ οπως ειναι και οφθαλμοφανεστατο.

το αλλο παραδειγμα ειναι η τογιοτα που εχει μπει εδω και λιγα χρονια στην F1 και ολο μεσα μπαινει και θα συνεχισει να μπαινει για κατι χρονακια ακομα. αυτο γιατι δεν τους καιγαιτε καρφι αμα μπουνε 1-2-3-4-5 δις ευρω μεσα. μονο και μονο που περνει πλεον παγκοσμια φημη απο τα GP και ο κοσμος που στην ουσια ειναι πελατες και βλεπουνε τον μοναδικο κατασκευαστη αμαξιων στις πιστεσ πλεον αυτοματα εχουνε και ενα μερος του pay-back. ουτοσιαλλος μονο την τεχνωλογια που εχει πλεων στα R & D και που αποκομιζει απο τα GP δεν χρειαζετε να κανει αλλα πειραματα στα συμβατικα αμαξια η εστω τα ελλαχιστοποιει και εδω ερχετε παλι 1 αλλο μικρο εως σχετικα μετριο μερος απο το pay-back.

τελος παντον κανεις δεν επενδυει και κανεις δεν δινει λεφτα για το τιποτα, η καθε κινιση αποσκοπει καθαρα και σε μια λυση pay-back.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.