Jump to content

Ποσο ρολο παιζει το block???

ea6gka

Recommended Posts

για τετραγωνα και αλλα ο τυπος γινεται Re=4*Rh*U/ν

οπου

U: ταχυτητα ροης

ν: κινηματικο ιξωδες (πυκνοτητα ρευστου προς ιξωδες p/μ)

Rh: υδραυλικη ακτινα, το πηλικο του εμβαδου της διατομης προς το μηκος της περιμετρου Α/P

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

ειναι λιγο πολυπλοκο να στο εξηγησω οποτε ας με συνχορεσεις γιατι δεν με περνει ο χρονος αυτη τη στιγμη, αν θες και εχεις ορεξη κοιταξε εδω το αρθρο: http://www.oclabs.com/particles.php?docid=1033 (translate www.altavista.com) που εξηγει τα μισα. για το Dh πρεπει να γραψω ενα καινουργιο αρθρο οταν βρω χρονο αλλα θα παρει αρκετο καιρο που φενεται γιατι πρεπει να γραψω πρωτα αλλα με CAD foto οπως αυτa εδω πχ:

http://www.overclocklabs.com/wbnkb5/sezione3wb.png

http://www.overclocklabs.com/wbnkb5/saldature.png

ciao

Αρχική απάντηση από NikosKavvadias [Σήμερα, στις 15:15]

ειναι λιγο πολυπλοκο να στο εξηγησω οποτε ας με συνχορεσεις γιατι δεν με περνει ο χρονος αυτη τη στιγμη, αν θες και εχεις ορεξη κοιταξε εδω το αρθρο: http://www.oclabs.com/particles.php?docid=1033 (translate www.altavista.com) που εξηγει τα μισα. για το Dh πρεπει να γραψω ενα καινουργιο αρθρο οταν βρω χρονο αλλα θα παρει αρκετο καιρο που φενεται γιατι πρεπει να γραψω πρωτα αλλα με CAD foto οπως αυτa εδω πχ:

http://www.overclocklabs.com/wbnkb5/sezione3wb.png

http://www.overclocklabs.com/wbnkb5/saldature.png

ciao

Αν σε αυτόν που ασχολείται και γνωρίζει είναι δύσκολο να εξηγήσεις, σε λιγότερο σχετικούς θα είναι αδύνατο.

Αν δεν έχεις χρόνο, διάθεση, η δεν μπορείς να εξηγήσεις καλύτερα να μην γράφεις.

Εκτός αν έχεις στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, οπότε σε καταλαβαίνω.

οντως αν και δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με το θεμα ειναι μλκια να πετας μια σποντα και να φευγεις, εδω δεν υπαρχουν γκομενακια να εντυπωσυαστουνε. Αν θελεις εξηγησε μας γιατι ειμαι και ηλιθιος και θα ηθελα να μαθω 5 πραματακια περισσοτερα

Μια που και εγω δεν κατάλαβα τιποτα θα υποθέσω οτι ειναι καποιοι μαθηματικοί τύποι που υπολογίζουν τα σχετικά με την συμπεριφορά ενος μπλόκ Γεννιέται τωρα στο φτωχό μυαλό μου η εξής απορία : Σίγουρα ολοι οι μεγάλοι κατασκεύαστές μπλόκ παγκοσμίως θα τους γνωρίζουν η θα οφε'ιλουν να τους γνωρίζουν μια που θα απασχολούν ειδικευμένο προσωπικό στο R&D Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αφου κατέχουν την γνώση δεν φτιάχνουν τα κορυφαία μπλοκ΄σε απόδοση ??? Αντιθέτως τα δημιουργήματα τους είναι χειρότερα η στην καλύτερη ιδια σε απόδοση απο αυτά ερασιτεχνών κατασκευαστών ??????? οι οποίοι δεν νομίζω ( τουλάχιστον προσωπικά μιλώντας) δεν εχουν λάβει υπόψιν τους τα σχετικά

Για να μην μιλήσω για το θέμα της αντιγραφής ιδεών (μια που θα φύγω εκτος θέματος) απο ερασιτέχνες και πάλι και η παρουσιαδη τους με φανφάρες χωρίς ντροπή για δικιές τους

Αρχική απάντηση από zyx

και μετα τι? μπουμ?:p

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ

Αν σε αυτόν που ασχολείται και γνωρίζει είναι δύσκολο να εξηγήσεις, σε λιγότερο σχετικούς θα είναι αδύνατο.

Αν δεν έχεις χρόνο, διάθεση, η δεν μπορείς να εξηγήσεις καλύτερα να μην γράφεις.

Εκτός αν έχεις στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, οπότε σε καταλαβαίνω.

καλησπερα και παλι, ειμαι πολυ χαρουμενος που διαβαζοντας τα τελευταια ποστ διαπιστωνω οτι ορισμενοι απο σας εχετε ακριβως την ιδια αντιμετωπιση που ειχανε και οι members στο forum του pctech.gr ως προς το ατομο μου. θα ελεγα καλλιστα οτι μερικοι απο εσας ισως κιολας προσπαθησουν να τους ξεπερασουν, αλλωστε ο ελληνας παντα θα τα ξερει ολα γιατι οπως και να χει το θεμα παντα τα ηξερε ολα και αρα δεν χρειαζοτανε και να μαθει περισσοτερα. δεν πειραζει ομως αν και τα φενομενα απατουν να και η απλουστατη λυση στα παραπανο αινηγματα, το Dh χρειαζετε στα 2 πρωτα block, στο τριτο block φτανει απλα το D λογο οτι συμπηπτουν, οριστε και η απεικονιση 2D στο ακολουθο link: http://www.overclocklabs.com/wbnkb5/sezione3wb.png

αλλωστε πιστευω και θα ηθενα να ελπιζω οτι αν καποιος ειχε μπει εστω και λιγο στον κοπο να διαβασει μερικες γραμμες θα το καταλαβενε αμεσως. και θα καταλαβαινε κιολας οτι για την αναλυση του Dh πανω στα block χρειαζετε να καθεσαι να γραφεις τουλαχιστον μια βδομαδουλα με το καλημερα, χωρις να βαλουμε και τα CAD images που μονο αυτα θελουνε κατι μερες για να μπορεσει κανεις να τα βαλει ολα online σε png μορφη μια που μιλαμε για καμια 20αρια το λιγοτερο.

οσο για το θεμα της παροχης η λυση θα ελεγα οτι θα ητανε σχετικα απλουστατη απο εκεινα τα χρονια, αλλα βεβαιως οι Ελληνες την ξερανε και γι αυτο καλλιστα την εφαρμοζαν παντου και παντοτε, αλλα μιας που ισως καποιος μβορει και να μην την ξερει ακομα ας την ξαναγραψω:

αν δεν δουλευει το κεντρικο buffer του block οσο νερο και να περασει παλι αποτελεσμα δεν θα βγει γιατι θα υπαρξει σχετικη εως αλματοδης αυξηση της αναταραχης των μοριων του υγρου αλλα δεν θα φερει αποτελεσμα εκτος και αν ειναι κατι το οριακο εως το τελειως αμελητεο. το α και το ω ειναι η εσωτερικη γεωμετρια μαζι με το κεντρικο buffer distribution.

τωρα ομως που το ξανασκεφτομουνα το θεμα, αρχιζω και αναρωτιεμαι γιατι μιας που υπαρχει κοσμος που τα ξερει καλυτερα απο μενα, αραγε, δεν εχει μπει ποτε στον κοπο να σας τα εξηγησει καλυτερα ? λιγο παραξενο δεν σας φαινετε ?

τελος παντων εγω παντα σεβαστηκα, συνεχιζω να σεβομαι και απαιτω να με σεβοντε. αν παλι σας ειμαι βαρος τη πορτα τη ξερω φτανει να μη με κανετε να φυγω οπως ειχατε κανει τοτε στο pctech.gr αλλα τα ευκολος ενοουμενα πιστευω να μην χρειαζετε να τα επισημανω.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Μηπως εκει στην Ιταλία κάνεις τίποτα πυρηνικές δοκιμές;

οχι, δεν νομιζω να εχω σχεση με τοσο πολυπλοκα πραγματα, καλη η φυσικη αλλα μεχρι ενα σημειο... :)

Νικολαος Καββαδιας.

Αρχική απάντηση από NikosKavvadias

παρακαλω:

A = 2pR²

Dh = 4A/Pb = 4x2A/2Pb = D

A = pD²/4 = pr²

Pb = pD = 2pR

D = Dh

Dh = 4A/Pb

Dh = D: A = axb, p = 2(a+B)

Dh = axb/2(a+B)

Re = PcDh/m

:)

@Νικος Συγνώμη κιόλας ρε αρχηγέ, αλλά σε όλα αυτά δεν βλέπω κάπου να αναφέρεσαι σε μη κυκλικές διατομές, πράγμα για το οποίο έγινε ερώτηση.

Η ανάλυση της ροής ενος ρευστού σε καμία περίπτωση δεν μπορει να περιοριστεί σε αυτά. Βλέπω ότι τουλάχιστον ασχολείσαι και με τυρβώδη ροή αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά για να βγάλεις κάτι απο θεωρητική ανάλυση. Το Fluent(παίρνω πίσω τα περι παλιοπρογράμματος και λοιπά. Μιλάμε για πολύ σοβαρό πρόγραμμα) λυνει χέρια...

Αρχική απάντηση από ea6gka

οντως αν και δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με το θεμα ειναι μλκια να πετας μια σποντα και να φευγεις, εδω δεν υπαρχουν γκομενακια να εντυπωσυαστουνε. Αν θελεις εξηγησε μας γιατι ειμαι και ηλιθιος και θα ηθελα να μαθω 5 πραματακια περισσοτερα

λοιπαμε αλλα δεν προσβαλα κανενα, αλλωστε δεν ειδα και πουθενα να εκανα προσβλητηκο ποστ. τελος παντον ελπιζω τουλαχιστον και θαελω να πιστευω οτι απαντησα λιγο παραπανω.

Αρχική απάντηση από eleven

Μια που και εγω δεν κατάλαβα τιποτα θα υποθέσω οτι ειναι καποιοι μαθηματικοί τύποι που υπολογίζουν τα σχετικά με την συμπεριφορά ενος μπλόκ Γεννιέται τωρα στο φτωχό μυαλό μου η εξής απορία : Σίγουρα ολοι οι μεγάλοι κατασκεύαστές μπλόκ παγκοσμίως θα τους γνωρίζουν η θα οφε'ιλουν να τους γνωρίζουν μια που θα απασχολούν ειδικευμένο προσωπικό στο R&D Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί αφου κατέχουν την γνώση δεν φτιάχνουν τα κορυφαία μπλοκ΄σε απόδοση ??? Αντιθέτως τα δημιουργήματα τους είναι χειρότερα η στην καλύτερη ιδια σε απόδοση απο αυτά ερασιτεχνών κατασκευαστών ??????? οι οποίοι δεν νομίζω ( τουλάχιστον προσωπικά μιλώντας) δεν εχουν λάβει υπόψιν τους τα σχετικά

Για να μην μιλήσω για το θέμα της αντιγραφής ιδεών (μια που θα φύγω εκτος θέματος) απο ερασιτέχνες και πάλι και η παρουσιαδη τους με φανφάρες χωρίς ντροπή για δικιές τους

χωρις να θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου και αμα μου το επιτρεψεις μπορω καλλιστα να σου λυσω οσες απορειες εχεις σε 1 και μονο ποστ. περιμενω την απαντηση σου,

Νικος.

Συγνώμη κιόλας, αλλά μερικοί μπορεί να ξέρουμε αρκετά έως πάρα πολλά πράγματα περι ρευστών αλλά νε μην βλέπουμε το λόγο ν α εξηγήσουμε το ποστάρισμα είκόνων από βιβλία. Δεν θέλω να γίνομαι ειρωνικός, αλλα θα προτιμούσα ανάλυση επι της ουσίας. Μπορεί το θέμα να μην είναι το κατάλληλο και οι παράμετροι άπειροι, όμως, δεν θα έβλαπτε μια περίληψη όσων λες στα link που μας έδωσες (δεν τα διάβασα).

χωρις να θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου και αμα μου το επιτρεψεις μπορω καλλιστα να σου λυσω οσες απορειες εχεις σε 1 και μονο ποστ. περιμενω την απαντηση σου,

Νικος.

Φυσικά θα το ηθελα πολυ και φυσικα δεν υπαρχει αντιπαραθεση αρκει να μην ξεπεραστουν κάποια όρια

Νομίζω η απορία μου εχει λογική βάση και μια που πιστεύω οτι καλή η θεωρία αλλα τα αποτελέσματα μιλανε τελικά και οι πράξεις ενισχύεται ακόμα περισότερο

συγνωμη νικο αλλα εγω το ειπα για πλακα. δεν ειχε ειρωνια. εξου και το smile. δεν καταλαβα και δεν ασχοληθηκα. ετσι κιαλιος δεν με ενδιαφερη. μια πλακα εγραψα

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

@Νικος Συγνώμη κιόλας ρε αρχηγέ, αλλά σε όλα αυτά δεν βλέπω κάπου να αναφέρεσαι σε μη κυκλικές διατομές, πράγμα για το οποίο έγινε ερώτηση.

Η ανάλυση της ροής ενος ρευστού σε καμία περίπτωση δεν μπορει να περιοριστεί σε αυτά. Βλέπω ότι τουλάχιστον ασχολείσαι και με τυρβώδη ροή αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά για να βγάλεις κάτι απο θεωρητική ανάλυση. Το Fluent(παίρνω πίσω τα περι παλιοπρογράμματος και λοιπά. Μιλάμε για πολύ σοβαρό πρόγραμμα) λυνει χέρια...

κοιτα να δεις πως εχουν τα πραγνατα..

εδω και μηνες ειμαι πισω απο 2-3 καθηγητες και επειδη ξερω τουλαχιστον αρκετα πραγματα ρωταω τα διπλα για να μαθω τα μισα. εδω λοιπον λεει:

Nella maggioranza dei casi la creazione del moto turbolento avviene se il numero di Reynolds è pari o superiore alle 10.000 unità.Secondo alcuni esperti del settore, la presenza del moto turbolento potrebbe verificarsi in un condotto perfettamente cilindrico anche con un valore pari o leggermente superiore alle 6.000 unità.

με 2 λογια, στις περισσωτερες περιπτωσεις εχουμε αναταραχη στις 10.000 μοναδες. ορισμενοι ειδικοι ομως λεγε για μολις 6.000 μοναδες.

μιλαμε για 60% διαφορα και ακομα δεν εχουμε αποφασισει την τιμη που θα ορισει το κατωτατο οριο. εδω παρακατω λεει

Diametro idraulico

Il diametro idraulico è una piccola estensione del diametro del condotto "D" e si simbolizza con "Dh". Ci permette di calcolare la sezione trasversale dei condotti non perfettamente cilindrici e di conseguenza ci permette il calcolo del numero di Reynolds e la verifica della turbolenza in un determinato condotto. Al momento non è il caso di fare ulteriori approfondimenti ma ritorneremo con un altro esauriente articolo sull'argomento non appena ci servirà.

ηδη εδω http://forum.hwupgrade.it/showthread.php?threadid=697327&perpage=20&pagenumber=22 ο κυριος MadBlock πεζει με τις λεξεις χωρις να μβορει να καταλαβει οτι το D = Dh και ενω εδω το γραφει καθαροτατα sapendo che ha la canalizzazione interna da 9 mm - γνωριζοντας οτι το καναλι ειναι 9 mm και οταν λεμε καναλι εωοοθμε τουναχιστων κατι το απολυτα κυκλικο. και ι ιστορια παει λεγοντας εδω παρακατο

Dunque in questo caso dovremo considerare che la sezione trasversale sarà impostata così: A = 2πR². Sapendo che R = 3 avremmo A pari a 56.52 mm². La velocità media del liquido in questo caso sarà pari a 4.914/2 = 2.457 m/s ed a conti fatti il numero di Reynolds per entrambi i Block sarà pari a 36.855 unità. Il che significa che con una portata impostata a 500 lt/h entrambi i block lavorerebbero in perfetta turbolenza dato che anche in questo caso avremo un valore di 3.658 volte maggiore rispetto il valore della soglia minima pari a 10.000 unità.

αλλωστε φτανει καποιος να δει οτι στην αρχη γραφει A = πR² και μετα A = 2πR² διοτι το λεει καθαρα οτι πλεον εχουμε 2 καναλια στρογκυλα και οχι 1 οπως πριν. ο παραπανο κυριος λοιπον μιας που μασ ειχε σπασει τα νευρα για μηνες να μας λεει για την αναταραχη τωρα πλεον ικανοποιιθηκε αρκετα πιστευω.

λοιπον αν τωρα καποιος περασει σε τετραγωνα ι παραλληλογραμμα χρειαζετε να βρεθει το Dh και ολοι οι παραπανω τυποι που εγραψα δεν ειναι τυποτα αλλο απο γεωμετρικες φορμουλες που στις δινουνε στο χερι γιατι αν δεν στις δωσουνε δεν θα βγαλεις και ποτε τη λυση.

τωρα οσων αναφορα τα software θα σου πω μονο τι μου ειπε ο καθηγητης οτι software και να παρεις ασχετος που θα το χρυσοπληρωσεις να ξερεις οτι θα εχει και μια απροσδιοριστη % λαθους. εγω πλεων τι να κανω ? του ειπα οτι το καλυτερο software ειναι ο ανθρωπινος εγκεφαλος.

στη διαθεση σου για περεταιρω διευκρηνησεις, Νικος.

παρακαλω, ας ακουσουμε και τη γνωμη σου μπας και μαθουμε και μεις ποιος ειναι ο αφεντικος :D

Ενα ειναι το αφεντικο , ο Ξανθος....και απο οτι κατλαβαινεις δεν αναφερομουν σε σενα αλλα στον ,38,45 .Εαν κατι σε πειραξε στο αφεντικουλη σορρυ.Απλα κατι θυμηθηκα απο τα παλια και εχωντας ολο το θαρρος ποσταρα κατι αναφερομενος στον γαλανοματη.

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Συγνώμη κιόλας, αλλά μερικοί μπορεί να ξέρουμε αρκετά έως πάρα πολλά πράγματα περι ρευστών αλλά νε μην βλέπουμε το λόγο ν α εξηγήσουμε το ποστάρισμα είκόνων από βιβλία. Δεν θέλω να γίνομαι ειρωνικός, αλλα θα προτιμούσα ανάλυση επι της ουσίας. Μπορεί το θέμα να μην είναι το κατάλληλο και οι παράμετροι άπειροι, όμως, δεν θα έβλαπτε μια περίληψη όσων λες στα link που μας έδωσες (δεν τα διάβασα).

παρακαλω: στη διαθεση σου για περεταιρω διευκρηνησεις, Νικος :)

Ωραία όσα λές (μεταξύ μας, τα συγκεκριμένα δεν βλέπω που βοηθάνε), ομως στο τέλος κάτι δεν μου αρέσει. Το software έχει φυσικά κάποιο ποσοστό λάθους. Στο Fluent έχει επιλογή να το ρυθμίσεις και συ(!) όσον αφορά την εξομείωση. Οι εξισώσεις που εσύ μας δίνεις δεν είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούν όλα τα προγράμματα εξομείωσης ρευστών? Οι υπολογισμοί αυτοί δεν εμπεριέχουν σφάλμα? Τα αποτελέσματα που βγάζεις τα έχεις εφαρμόσει με επιτυχία? Τα προγράμματα δοξα το Θεό, υπάρχουν και σπασμένα στο ιντερνετ, σιγά μην πληρώσω 15 μύρια που κάνει το fluent. Η αναλυσή σου περιορίζεται σε μονοφασική και διφασική? Τι γίνεται με τις πολυφασικές ροές? Σε ρωτάω γιατί εγώ κάνω διπλωματική στο θέμα και έχω και 5 μαθήματα για ροές και ρευστά, και άκρη όσον αφορά την σχέση εξομείωσης και πραγματικότητας δεν έχω βρεί. Προς το παρόν για μένα η καλύτερη μέθοδος είναι ο πειραμάτισμός με πραγματικά δοκίμια. Ο κλάδος του ψεκασμού πάντως είναι πολύ πίσω κακώς κατά τη γνώμη μου, έτσι για να κάνω και ένα σχόλιο ως προς τα μπλοκ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.