Jump to content

Ποσο ρολο παιζει το block???

ea6gka

Recommended Posts

χθες σθζυτουσα με ενα φιλο περι υδροψυξης και μου ελεγε οτι το μπλοκ ειναι το Α και το Ω σε ενα συστημα. Μου ειπε επισης οτι για να καταλαβω καλυτερα αλλαγη απο το στανταρ μπλοκ της ασετεκ σε ενα dangerden ειδε πτωση 6 βαθμους. Επειδη παντα περνω οσες πιο πολλες γνωμες σε θεματα που δεν τα ξερω καλα, τι λετε ειναι γεγονος αυτο? Εχω ηδη κατα νου να βαλω μεγαλυτερους σωληνες 1/2 και να παρω αυτο

a64_lucite_sm.jpg

η αυτο RBX_sm.jpg

η ο 11 δεν εχει καποιο καταλογο να δω,

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Το μπλοκ οντως παιζει μεγαλο ρολο! Τα μπολκ που λες ειναι πολυ καλα αλλα τιποτα σαν τον σταυροφορο του 11!:T:

Ψαξε λιγο στο φορουμ και θα βρεςι πολλες πικ απο τα μπλοκ του 11!

Eδω ειναι η σελιδα του Μιχαλη

http://eleven.orion.gr/

Το μπλοκ παιζει βεβαιος τον κυριο ρολο στη ψυξη αλλα μη συγκρινεις ενα εντελος απλο κ φτηνο(asetek) με το κορυφαιο handmade(11)

Mια ενδιαφερουσα συγκριση θα ηταν μεταξυ Antarctica-Crusader ;)

To μπλόκ φυσικά και παίζει πολύ βασικό ρόλο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εξηγούμαι: Μπορεί να έχεις ένα καταπληκτικό home made μπλοκ και να βράζει το νερό και μπορεί να έχεις ένα μπλόκ της πλάκας και να αποδίδει τα μέγιστα. Το σύνολο είναι αυτό που μετράει. Υπάρχουν μπλόκ από χαλκό και αλουμίνιο, αν είσαι κολλημένος μπορείς να φτιάξεις και από ασήμι(!!!)(όχι οτι θα δεις διαφορά στην απόδοση αλλά λέμε...), υπάρχουν χαμηλής και υψηλής ροής,υπάρχουν μπλοκ με χοντρή ή λεπτή βάση ανάλογα αν η χρήση είναι με TEC ή χωρις, υπάρχουν μπλοκ με διαφορετικές διατομές στους σωλήνες, για να μην συζητήσουμε για το σχέδιο που είναι εντελώς στην επιλογή του κατασκευαστή με άπειρες υλοποιήσεις. Βλέποντας τις διαφορετικές επιλογές καταλαβαίνει κανεις ότι μπορει με ένα καλό μπλοκ δεν θα έχει απαραίτητα τις καλύτερες επιδόσεις. Αν πχ είχες το καλύτερο μπλοκ απο χαλκό και ψυγείο απο αλουμίνιο, θα τα έπαιρνες στο χέρι κάποια στιγμή. Ή αν είχες το καλύτερο μπλοκ χαμηλής ροής και το έβαζες σε τεράστια αντλία?

Οι 6 βαθμοί μου φαίνονται υπερβολικοί πάντως. Μπορεί να μην είχε κάνει καλή τοποθέτηση, ή το μπλοκ να ήταν τελείως άχρηστο.

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Οι 6 βαθμοί μου φαίνονται υπερβολικοί πάντως. Μπορεί να μην είχε κάνει καλή τοποθέτηση, ή το μπλοκ να ήταν τελείως άχρηστο.

To Αssetek δεν είναι και ότι καλύτερο,άσε που έχει μικρά ρακόρ και αν το συγκρίνεις με ένα καλό Danger Den (1/2") μπορεί να δέις τους 6 βαθμούς!!!

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

αν είσαι κολλημένος μπορείς να φτιάξεις και από ασήμι(!!!)(όχι οτι θα δεις διαφορά στην απόδοση αλλά λέμε...)

Χμ, μου θύμησες το Cascade SS, με βάση από ασήμι και λίγο πιό προσεγμένη κατασκευή (μικρότερες ανοχές), που "κατέβαινε" μερικούς βαθμούς πιο κάτω από το απλό, χάλκινο Cascade, αλλά στοίχιζε αρκετά παραπάνω (και φτιάχτηκαν και πολύ λίγα κομμάτια απ' ότι θυμάμαι)...

τουλαχιστον ετσι μου ειπαν στο χακσοπ , οτι το universal παιρνει και ρακορ 1/2 και εχουν οι ιδιοι. Φυσικα τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα, τα φτυσε απο οσο φαινεται η μητρικη μου κλαψ. Αντε καμμια 2 εβδομαδες

Το μπλόκ παίζει τεράστιο ρόλο. Πρόχτές έβαλα σε σειρά μια αντλία 2200 l/h με την L30 μιλάμε για φοβερή ροη. Αλλά διαφορά στη θερμοκρασία καμία. Υποθέτω άν το μπλόκ ήταν για υψηλή ροή να είχα καλύτερα αποτελέσματα.

κατα την ταπεινη μου γνωμη θα ελεγα καλλιστα οτι παιζει τον βασικοτερο ρολο ενα πολυ καλα καλιμπραρισμενο μπλοκ πανο σε ενα καλιμπραρισμενο συστημα απο περιφεριακα. μπλοκ high flow χανοθνε εως και 50% επιδωσεις σε low flow συστηματα.

μετα παιζουνε ρολο αλλα πραγματα οπως πχ το buffer και το flow του μπλοκ οπως επισης και ο βαθμος Watt / mm² λογου επιφανειας της cpu στη βαση του μπλοκ.

Νικος

Αρχική απάντηση από Chris2004 [17-07-2004 16:28]

Το μπλόκ παίζει τεράστιο ρόλο. Πρόχτές έβαλα σε σειρά μια αντλία 2200 l/h με την L30 μιλάμε για φοβερή ροη. Αλλά διαφορά στη θερμοκρασία καμία. Υποθέτω άν το μπλόκ ήταν για υψηλή ροή να είχα καλύτερα αποτελέσματα.

τα βατ με το οποια παιζουμε, δεν ειναι πολλα. απο ενα σημειο και μετα, οση παροχη και να δωσεις, το μπλοκ δε μπορει να τραβηξει αλλη θερμοτητα απο το τσιπ.

Αρχική απάντηση από .38-.45

τα βατ με το οποια παιζουμε, δεν ειναι πολλα. απο ενα σημειο και μετα, οση παροχη και να δωσεις, το μπλοκ δε μπορει να τραβηξει αλλη θερμοτητα απο το τσιπ.

δεν αντιλεγω σε αυτο που λες αλλα θα ηθελα να προσθεσω κιολας οτι η παροχη εχει να κανει με την "αναταραχη" (turbulence) των μοριων του νερου και μετα απο ενα σημειο το μονο που αλλαζει ειναι να βαζεις κι αλλα watt στο νερο λογο μεγαλυτερης watter pump, να και ο τυπος υπολογισμου:

reynolds.png

και εδω οι διαφορες ροης και εσωτερηκης διακινησης των μοριων του νερου

laminazioneturbolenza.png

Νικος

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Αφεντικουλη αφεντικουλη , ποσα ξερεις .....τι θυμηθηκα τωρα ....

παρακαλω, ας ακουσουμε και τη γνωμη σου μπας και μαθουμε και μεις ποιος ειναι ο αφεντικος :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.