Jump to content

Κοροϊδια απο μελος του forum(ZODIAC)..

sir_platanight

Recommended Posts

πριν 3 λεπτά, το μέλος djkostas έγραψε:

Τι προσφέρει παραπάνω από την κατάθεση στην τράπεζα?

Εκτός δηλαδή από περισσότερα έξοδα, την εισαγωγή τρίτων στην συναλλαγή και την καθυστέρηση στην εξόφληση που μπορεί να είναι από μέρες ως και ποτέ. (κυκλοφορούν μερικές ιστορίες τρόμου σχετικά με κάποιες εταιρίες κούριερ)

Nα σε απαντησω με ερωτηση.

Τι προσφερει η καταθεση σε σχεση  με την αντικαταβολη?

Στηνεσε στην ουρα στην τραπεζα (αν ειναι μερα πληρωμων συνταξεων την εκατσες :hehe: )

σε λεει ο αλλος ξεχασα να κανω ενημερωση περιμενε οοοοταν δω τα λεφτα θαααα στο στειλω

τωρα πλεον με τα cc πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ο τσοχατζοπουλος που στελνει λεφτα στην μιζενς

και στο κατω κατω δεν υπαρχουν τριτοι αν στειλεις αντικαταβολη με ελτα.

Και δεν θελω να ακουσω οτι με ελτα πηγε σπασμενο/χτυπημενο γιατι καθε μερα στην δουλεια μου

στελνουμε βαρεια πραγματα αξιας και ελαφρια και ολα φτανουν οπως τα στελνουμε.

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως ακόμα χρησιμοποιείται ως επιχείρημα το "τόσες φορές το έχω κάνει και δεν είχα ποτέ πρόβλημα".

Με μια γρήγορη αναζήτηση.

Προσωπική μου αιτιολόγηση για την επιμονή σε κατάθεση είναι πως προτιμώ συναλλαγή χέρι με χέρι, ώστε να είμαστε και οι  2 εξασφαλισμένοι.

Αν ο αγοραστής επιμένει σε συναλλαγή εξ' αποστάσεως, ας αναλάβει και την οποιαδήποτε ευθύνη/ρίσκο ή ας αγοράσει από αλλού/άλλον.

Τώρα για το check πριν την παραλαβή... Απ' όσο ξέρω δεν ισχύει πλέον.

Αλλά ακόμα και να ισχύει, για τι προϊόν μιλάμε? πχ κάρτα γραφικών, τι λές στον διανομέα? Μισό να την βάλω στο pc να δω αν δουλεύει και θα σε πληρώσω?

11 minutes ago, 2cpu said:

Στηνεσε στην ουρα στην τραπεζα (αν ειναι μερα πληρωμων συνταξεων την εκατσες :hehe: )

Συγνώμη πάλι αλλά LOL.

Με αντικαταβολή ΕΛΤΑ δεν στήνεσαι στην ουρά? Αν είναι μέρα πληρωμών συντάξεων δεν την έκατσες?

πριν 37 λεπτά, το μέλος PANOSMAMBAX έγραψε:

Πολυ μεγαλο λαμογιο σε ολα τα site γινεται χαμος με αυτον ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ μην την παθετε διοτι την επαθα καθαρα

Καλα ρε φιλε , τοσο απλα στελενςι τα λεφτα σου σε τριτους που στο ζητανε ? XD 

Μα ρε φιλε , δεν ειναι θεμα αμα σου εχει ξανα γινει αλλα θεμα λογικης

Ενας τυπος απο την περα ραχουλα σου ζηταει 600ε για μια καρτα , δεν ειναι 10-20ε που να πεις οτι τα κατουρας 

Σε πηρε τηλεφωνο , και σου εδωσε το ΧΧ ονομα . Τον εψαξες καθολου ? Η απλα πηγες σαν το προβατο και τα εβαλες ? 

Κανει ΜΠΑΜ ο αλλος οταν του προτεινεις αντικαταβολη και αρχισει τα σουξου μουξου 

• Like 2

πριν 40 λεπτά, το μέλος djkostas έγραψε:

Ως κάποιος που δεν στέλνει με αντικαταβολή... (στις λίγες πωλήσεις που έχω κάνει)

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί επιμένουν στην αποστολή με αντικαταβολή.

Τι προσφέρει παραπάνω από την κατάθεση στην τράπεζα?

Εκτός δηλαδή από περισσότερα έξοδα, την εισαγωγή τρίτων στην συναλλαγή και την καθυστέρηση στην εξόφληση που μπορεί να είναι από μέρες ως και ποτέ. (κυκλοφορούν μερικές ιστορίες τρόμου σχετικά με κάποιες εταιρίες κούριερ)

Ειναι το μονο που σου εξασφαλιζει οτι θα πληρωθεις αν εισαι πωλητης και οτι θα παρεις το προιον που θες αν εισαι ο αγοραστης. 

Για μενα κακως αγοραζει καποιος με καταθεση δεν σου διασφαλιζει τιποτα. 

Εγω μονο αντικαταβολη στελνω και απαιτω και  αντικαταβολη οταν αγοραζω αν δεν στειλει εχει minimum αστερακι στη βαθμολογια και σχολιο για καψιμο.

• Like 5

29 minutes ago, djkostas said:

Ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως ακόμα χρησιμοποιείται ως επιχείρημα το "τόσες φορές το έχω κάνει και δεν είχα ποτέ πρόβλημα".

Προσωπική μου αιτιολόγηση για την επιμονή σε κατάθεση είναι πως προτιμώ συναλλαγή χέρι με χέρι, ώστε να είμαστε και οι  2 εξασφαλισμένοι.

Αν ο αγοραστής επιμένει σε συναλλαγή εξ' αποστάσεως, ας αναλάβει και την οποιαδήποτε ευθύνη/ρίσκο ή ας αγοράσει από αλλού/άλλον.

Αλλά ακόμα και να ισχύει, για τι προϊόν μιλάμε? πχ κάρτα γραφικών, τι λές στον διανομέα? Μισό να την βάλω στο pc να δω αν δουλεύει και θα σε πληρώσω?

Συγνώμη πάλι αλλά LOL.

Με αντικαταβολή ΕΛΤΑ δεν στήνεσαι στην ουρά? Αν είναι μέρα πληρωμών συντάξεων δεν την έκατσες?

Φυσικά και προτιμάς την συναλλαγή χέρι με χέρι. Όλοι το θέλουν αυτό.

"Αν ο αγοραστής επιμένει σε συναλλαγή εξ' αποστάσεως"

Τι εννωείς επιμένει? αν είναι 200-500km μακριά τι να κάνει? να έρθει να την πάρει χέρι με χέρι ?

"Αλλά ακόμα και να ισχύει, για τι προϊόν μιλάμε? πχ κάρτα γραφικών, τι λές στον διανομέα? Μισό να την βάλω στο pc να δω αν δουλεύει και θα σε πληρώσω?"

Τουλάχιστον θα δείς ότι υπάρχει μέσα το προϊόν... αν περιμένεις κάρτα γραφικών και σου έρθει κάρτα...από video club, θα το δείς :p

Έγινε επεξεργασία από Nemesis89
  • Like 1

αντικαταβολη δεν στελνω χωρις καποια προκαταβολη γιατι μου ετυχε να μην παει να το παρει και περιμενα 1 μηνα να γυρισει πισω το πακετο και να πληρωσω και τα εξοδα.Ο σειριακος φοτο επειδη ενας εξυπνος  αγορασε κατι απο μενα και μετα μου γυρισε πισω την ιδια μητρικη χαλασμενη ,μονο που ειχε αλλο σειριακο...την ειχε καμμενη και ηθελε να την ξεφορτωθει.Οποτε μεγαλη προσοχη και αν βλεπετε κατι που αρχικα σας ξυνιζει βρειτε αλλον αγοραστη /πωλητη

Γενικα το αλλο site (ολοι ξερουμε πιο ειναι) εχει κριτικες στους πωλητες και ελεγχεται αν ειναι απο διαφορετικους χρηστες καθως και αυτοι που βαθμολογουν να ειναι καποια παλαιοτητας εγραφης (1-2 χρονια κτλ).Επισης ο πωλητης να ειναι καποιο καιρο εγεγραμμενος στο site.Αν κατι σας ξυνιζει απο την αρχη αποφυγεται την αγορα! Προτιμαμε παντα να αγοραζουμε αντικειμενα με αποδειξη αγορας και αν δεν εχουν να τα βλεπουμε απο κοντα.

Έγινε επεξεργασία από Aias

πριν 2 ώρες, το μέλος djkostas έγραψε:

Συγνώμη πάλι αλλά LOL.

Δεν αναφερα κουριερ πουθενα αν ειδες παρα μονο ελτα.Οσο γνωριζω τα ελτα κατι τετοια δεν κανουν.

Μαζι σου για το χερι χερι.Αλλα αν ειναι καποιος απο μακρια ?Η το κοβεις εξαρχης  η στελνεις / αγοραζεις και σταυρωνεις τα δαχτυλα.

Αλλα και παλι το ρισκο υπαρχει και στο χερο-χερι.Εδω με ελεγε φιλος εκανε φοτοτσοπ 100 ευρω καταθετηριο και πηγε οικογενειακος(γυναικα παιδια μεσα στο αμαξι)

να παραλαβει το αντικειμενο και μιλαμε για hardware εποχης ddr 2...

Με αντικαταβολη ελτα αν το εχεις κανει δεματακι που φτανει γρηγορα και πληρωνεις λιγο πας σε γκισε

που δεν δινει συνταξεις ;)

Aν μενεις επαρχεια πας το απογευματακι που στανταρ ειναι ανοιχτος και τελειωσες.

αντικαταβολή εννοείται για λόγους ασφαλείας(παραπάνω)και μην ακούσω δικαιολογίες αργούν τα λεφτά Όταν η αγγελία είναι 2 βδομάδες ενεργή.LOL δλδ.

Επίσης κατάθεση μονο σε γνωστούς.αν είναι ξένος και δε θέλει αντικαταβολή, δε πρόκειται να δει Ούτε ευρω απο μένα.

απορώ τι συζητήσαμε τα αυτονόητα

• Like 6

5 hours ago, GoMaR said:

αντικαταβολή εννοείται για λόγους ασφαλείας(παραπάνω)και μην ακούσω δικαιολογίες αργούν τα λεφτά Όταν η αγγελία είναι 2 βδομάδες ενεργή.LOL δλδ.

Επίσης κατάθεση μονο σε γνωστούς.αν είναι ξένος και δε θέλει αντικαταβολή, δε πρόκειται να δει Ούτε ευρω απο μένα.

Και εγω σκεφτομουν και λεω καλα τοσο περιεργος ειμαι εγω που δεν θα εστελνα ποτε κατι χωρις εξασφαλιση?

• Like 1

Όντως αυτονόητα!!!

Αλλά μιας και δεν γεννηθήκαμε όλοι με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ iQ του @GoMaR που καταλήξαμε τελικά?

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος συναλλαγής, που εξασφαλίζει και τους 2?

Αποστολή με αντικαταβολή, αφού προηγηθεί κατάθεση των μεταφορικών σε τράπεζα?

Επίσης, σε πωλήσεις προϊόντων αξίας 40-50€, ποιός αναλαμβάνει το έξτρα κόστος της αντικαταβολής? (+7€ δεν είναι?)

βρε έξυπνε.Είναι απλό.στέλνεις λεφτά σε έναν άγνωστο, ρισκάρεις ; ναι.σου στέλνει ένα προϊόν και το πληρώνεις με αντικαταβολή.ρισκάρεις λιγότερο; ναι.σε κάποιες περιπτώσεις λες, να γίνει έλεγχος κατα τη παραλαβή.μειώνεται αρκετά το Ρίσκο; ναι.δε βλέπω που θέλει το τεράστιο iq για να κατανοήσεις αυτο και πρέπει να ειρωνευτεις.Κατά τα άλλα επειδή ο καθένας με τα λεφτά του τα διαχειρίζεται Αλλιώς, τότε η πιο σωστή μέθοδος είναι αυτή που πιστεύει και νιώθει ασφάλεια ο ίδιος.

Spoiler
5 hours ago, GoMaR said:

LOL δλδ.

5 hours ago, GoMaR said:

18 minutes ago, GoMaR said:

βρε έξυπνε

18 minutes ago, GoMaR said:

δε βλέπω που θέλει το τεράστιο iq για να κατανοήσεις αυτο και πρέπει να ειρωνευτεις.

2715.gif

Δηλαδή επιτήδειοι που ζητάνε πράγματα και δεν τα παραλαμβάνουν ποτέ δεν υπάρχουν, μόνο πονηροί πωλητές που πουλάνε "τούβλα" για προϊόντα τεχνολογίας.

Αλλά να υποθέσω άλλο είναι να χάνεις 50€ και άλλο 10. Εξάλλου ο πωλητής 50€ θα πάρει κάποια στιγμή, δεν θα του λείψουν τα 10...

EDIT

ή πιτσιρικάδες που μέχρι να φτάσει το πακέτο το έχουν μετανιώσει και θέλουν να πάρουν κάτι άλλο

Έγινε επεξεργασία από djkostas

Βασικά έχετε πάρει όλοι και κάνετε μία λάθος υπόθεση. Πως με αντικαταβολή "κάνεις έλεγχο". Κανένα έλεγχο δεν κάνεις σε καμία courier ή και στα ΕΛΤΑ. Απαγορεύεται δια ροπάλου να ανοιχτεί δέμα αν δεν υπογράψεις πως το παρέλαβες, διότι πολύ απλά μπορεί μετά να ισχυριστεί ανετότατα οποιοσδήποτε πως η μεταφορική άνοιξε το δέμα. Πρώτα βάζεις την υπογραφούλα σου, πληρώνεις και μετά ανοίγεις το δέμα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το ανοίξεις μπροστά στον/η υπάλληλο, ώστε αν έχεις θέμα να έχεις μάρτυρα για το δικαστήριο (τρέχα γύρευε).

Κανένας τρόπος αποστολής δεν καλύπτει όλους. Ούτε καν η συνάντηση χέρι-χέρι, καθώς κι εκεί μπορεί να πάρεις άνετα κάτι που είναι "τούβλο". Δεν θέλεις να παίρνεις ρίσκα; Μην σκέφτεσαι αγορές από μεταχειρισμένα. Μην αγοράζεις από αγγελίες. Μην βγεις καν από το σπίτι, μπορεί να πέσει καμία γλάστρα στο κεφάλι σου. Εξαρτάται από τα safety settings σου το πράγμα.

Εγώ έχει τύχει και έχω αγοράσει με κατάθεση, αλλά πρώτα τσέκαρα τους πωλητές, είδα πως είναι ενεργοί χρόνια, πως είχαν κι άλλες αγγελίες παλιότερα κι έκρινα το ρίσκο αποδεκτό. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Από την άλλη, δύο αντικαταβολές έστειλα στην ζωή μου και οι δύο δεν παρελήφθησαν, χάνοντας τον χρόνο και τα χρήματά μου. Γι'αυτό ως πωλητής ποτέ δεν δέχομαι την αντικαταβολή, μόνο προκαταβολή κι με όποιον τρόπο βολεύει. Στο κάτω κάτω της γραφής, αν δεν με εμπιστεύεται ο αγοραστής ως πωλητή, εγώ από που κι ως που να εμπιστευτώ τον αγοραστή ως πωλητής; Δεν έχει καμία λογική. Αν ο αγοραστής νιώθει πως δεν με εμπιστεύεται αρκετά ή δεν θέλει να συναλλάσετε έτσι, δικαίωμά του σαφώς και καλώς πράττει, αλλά δεν πάει να πει πως κι εγώ δεν έχω δικαίωμα επιλογής.

ΥΓ. Αν στέλνεις δύο μισθούς σε άτομο που δεν έχεις καν στοιχεία του, ε, τα θέλει και λίγο ο πισινός σου...

• Like 4

Η αντικαταβολη ειναι ο τροπος οληρωμης που εξασφαλιζει περισσοτερο και τον πωλητη αλλα και τιν αγοραστη, κακα τα ψεμματα. Η καταθεση σε λογαριασμο ειναι προτιμοτερη οταν εισαι στη θεση του πωλητη, αλλα ειναι κατι που δεν εξασφαλιζει καθολου τον αγοραστη..

• Like 1

Ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει και τους δύο, είναι το Paypal και τα sites που μπορούν να γραφούν reviews για τη συναλλαγή κι από τις δύο πλευρές.

Όλα τα άλλα είναι μεσοβέζικες λύσεις που απλά περιμένουν κάτι να πάει στραβά.

• Like 4