Jump to content

Προβλημα με turbo-x και linux

alexcloneclone

Recommended Posts

καλησπερα,

εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου.

ειναι ενα turbo-x iron vn 954608.

ειχε windows (s)vista και του χα βαλει windows 7...μεχρι και χτες οπου και αποφασισα να δοκιμασω τα windows 8.

μαπα τελειως τα 8 (rofl.gifπρος το παρον τουλαχιστον) και ειπα δεν βαζω λινουξ...ευκαιρια να πειραματιστω λιγο.

το προβλημα ειναι οτι εχω δοκιμασει 4 διαφορετικες εκδοσεις λινουξ και εχω προβλημα και στις 4 ακομα ακομα απο την εγκατασταση.εχω κατεβασει ubuntu,kubuntu,fedora,open suse τις τελευταιες εκδοσεις.

το πρωτο προβλημα ηταν ενω μου κανε βοοτ απο το cd κανονικα τα λινουξ,κολλαγε μετα και εμενε εκει,σε μαυρη οθονη πριν μου βγαλει τυχον επιλογες για εγκατασταση.

με λιγο ψαξιμο που εκανα ειδα οτι φταιει η ενεργοποιηση του usb legacy στο bios.με την απενεργοποιηση αυτου ξεκινησαν τα ubuntu.

επελεξα να γινει κανονικη εγκατασταση σε ολο τον δισκο και ενω φαινοταν οτι παει καλα η ολη διαδικασια,ξαφνικα εβγαλε σφαλμα Ι/Ο output κατι...και εγραφε οτι αυτο παρουσιαζεται συνηθως οταν δεν εχει γραφτει καλα το cd. το θεμα ειναι οτι δοκιμασα ξανα και ξανα και τις υπολοιπες εκδοσεις και κολλανε ολες στην εγκατασταση.συγκεκριμενα τα kubuntu δεν ξεκινησαν την εγκατασταση,τα fedora ουτε καν το βοοτ και τα open suse βγαλανε αλλο σφαλμα εγκαταστασης και οτι δεν μπορει να συνεχισει η εγκατασταση.

εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει????

Α, και κατι αλλο που διαβασα....ελεγε καποιος,οτι turbo-x με sis controller μαλλον εχουν προβλημα σαν το δικο μου.

ειχα προσπαθησει πριν απενεργοποιησω το usb legacy...λες να ξαναδοκιμασω με στικακι?δεν νομιζω να αλλαξει κατι...αλλα θα το δοκιμασω.

οπα βλακεια σου πα,αφου το κλεινω το usb τελειως....

Απλα αναγερω οτι μου εχει τυχει..:)

Tα dvd που βαζεις με linux ειναι Live η ειναι το installation κατευθειαν.

Εγω παντως θα προτεινα να εβαζες τα 7αρια πανω και μετα με wubi να περασεις ubuntu ;) Ειναι η καλυτερη επιλογη για καποιον αρχαριο η καποιον που θελει να πειραματιστει !

Βασικά εγώ έκανα λάθος, δεν πρόσεξα ότι απενεργοποιείς το USB legacy support, με αυτό απενεργοποιημένο δεν μπορεί να δει το στικακι μέχρι να φορτώσει το λειτουργικό. Είσαι 100% σίγουρος ότι φταιει το USB legacy? Με ποιο προγραμματακι έκανες το στικακι bootable? Aν το έφτιαξες με το USB installer (Boot and run Linux from a USB flash memory stick | USB Pen Drive Linux) που προτείνουν τα ubuntu αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει ότι η τελευταία έκδοση είχε bug πάνω σε αυτό το θέμα. Με κάθε επιφύλαξη το τελευταίο γιατί μπορεί να τα έχω μπερδέψει και να μην ηταν το USB Pen Drive Linux αλλά κάποιο άλλο παρόμοιο προγραμματακι.

Αμ ανάποδα να το γυρίσεις το λαπτοπ δουλειά δε θα κάνεις. Στον σταθερό μετά από προσπάθειες με ubuntu, kubuntu, opensuse, mint μου έκατσε τελικά η fedora και το pclinouxOS. Εμένα κάτι δεν πάει καλά με την ati. Στο άλλο pc που έχω nvidia όλες η προαναφερθείσες διανομές λίνουξ κάθισαν χωρίς πολλά πολλά :)

• 6 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.