alexcloneclone Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2012 καλησπερα, εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου. ειναι ενα turbo-x iron vn 954608. ειχε windows (s)vista και του χα βαλει windows 7...μεχρι και χτες οπου και αποφασισα να δοκιμασω τα windows 8. μαπα τελειως τα 8 (προς το παρον τουλαχιστον) και ειπα δεν βαζω λινουξ...ευκαιρια να πειραματιστω λιγο. το προβλημα ειναι οτι εχω δοκιμασει 4 διαφορετικες εκδοσεις λινουξ και εχω προβλημα και στις 4 ακομα ακομα απο την εγκατασταση.εχω κατεβασει ubuntu,kubuntu,fedora,open suse τις τελευταιες εκδοσεις. το πρωτο προβλημα ηταν ενω μου κανε βοοτ απο το cd κανονικα τα λινουξ,κολλαγε μετα και εμενε εκει,σε μαυρη οθονη πριν μου βγαλει τυχον επιλογες για εγκατασταση. με λιγο ψαξιμο που εκανα ειδα οτι φταιει η ενεργοποιηση του usb legacy στο bios.με την απενεργοποιηση αυτου ξεκινησαν τα ubuntu. επελεξα να γινει κανονικη εγκατασταση σε ολο τον δισκο και ενω φαινοταν οτι παει καλα η ολη διαδικασια,ξαφνικα εβγαλε σφαλμα Ι/Ο output κατι...και εγραφε οτι αυτο παρουσιαζεται συνηθως οταν δεν εχει γραφτει καλα το cd. το θεμα ειναι οτι δοκιμασα ξανα και ξανα και τις υπολοιπες εκδοσεις και κολλανε ολες στην εγκατασταση.συγκεκριμενα τα kubuntu δεν ξεκινησαν την εγκατασταση,τα fedora ουτε καν το βοοτ και τα open suse βγαλανε αλλο σφαλμα εγκαταστασης και οτι δεν μπορει να συνεχισει η εγκατασταση. εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει???? Α, και κατι αλλο που διαβασα....ελεγε καποιος,οτι turbo-x με sis controller μαλλον εχουν προβλημα σαν το δικο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Φεβρουάριος 6, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Δοκίμασε να κάνεις την εγκατάσταση από usb stick. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcloneclone Φεβρουάριος 6, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 ειχα προσπαθησει πριν απενεργοποιησω το usb legacy...λες να ξαναδοκιμασω με στικακι?δεν νομιζω να αλλαξει κατι...αλλα θα το δοκιμασω.οπα βλακεια σου πα,αφου το κλεινω το usb τελειως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 6, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Μπορει να μην ειναι συμβατο το DVD Drive με τον kernel. Μου εχει τυχει σε branded μηχανηματα Dell και ΗΡ ! Δοκιμασε αν μπορεις με εξωτερικο dvd ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcloneclone Φεβρουάριος 6, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 εχει σημασια δηλαδη και το dvd drive:shout:??? τι στο καλο,τι ειναι αυτα:wall: δεν εχω εξωτερικο dvd,τωρα τι κανω? να ξαναβαλω windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 6, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Απλα αναγερω οτι μου εχει τυχει.. Tα dvd που βαζεις με linux ειναι Live η ειναι το installation κατευθειαν. Εγω παντως θα προτεινα να εβαζες τα 7αρια πανω και μετα με wubi να περασεις ubuntu Ειναι η καλυτερη επιλογη για καποιον αρχαριο η καποιον που θελει να πειραματιστει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcloneclone Φεβρουάριος 6, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 ναι αυτο θα κανω στην τελικη απλα βαριομουν να ξαναβαλω τα 7αρια..χαχαtnx για την βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlCapone Φεβρουάριος 6, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Βασικά εγώ έκανα λάθος, δεν πρόσεξα ότι απενεργοποιείς το USB legacy support, με αυτό απενεργοποιημένο δεν μπορεί να δει το στικακι μέχρι να φορτώσει το λειτουργικό. Είσαι 100% σίγουρος ότι φταιει το USB legacy? Με ποιο προγραμματακι έκανες το στικακι bootable? Aν το έφτιαξες με το USB installer (Boot and run Linux from a USB flash memory stick | USB Pen Drive Linux) που προτείνουν τα ubuntu αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει ότι η τελευταία έκδοση είχε bug πάνω σε αυτό το θέμα. Με κάθε επιφύλαξη το τελευταίο γιατί μπορεί να τα έχω μπερδέψει και να μην ηταν το USB Pen Drive Linux αλλά κάποιο άλλο παρόμοιο προγραμματακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexcloneclone Φεβρουάριος 6, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 με το unebootin το ειχα φτιαξει...προς το παρον εκανα φορματ σε 7αρια...θα δοκιμασω με live cd να δω αν θα παρει τα ubuntu κανονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Φεβρουάριος 8, 2012 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2012 Αμ ανάποδα να το γυρίσεις το λαπτοπ δουλειά δε θα κάνεις. Στον σταθερό μετά από προσπάθειες με ubuntu, kubuntu, opensuse, mint μου έκατσε τελικά η fedora και το pclinouxOS. Εμένα κάτι δεν πάει καλά με την ati. Στο άλλο pc που έχω nvidia όλες η προαναφερθείσες διανομές λίνουξ κάθισαν χωρίς πολλά πολλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Αύγουστος 24, 2012 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2012 drivers γενικά....για windows κατά προτίμηση που βρήκες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.