nix Φεβρουάριος 20, 2012 #101 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Το τεστ σας επρεπε να εχει εναν ενισχυτη και ενα ζευγαρι ηχεια καθε φορα.Καποιος επρεπε να κανει αμεση αλλαγη στον ενισχυτη ο οποιος θα τροφοδοτουνταν ειτε απο δυο διαφορετικα pc ειτε απο το ABX plugin του foobar (δεν ειμαι σιγουρος εαν γινεται με το foobar)Ενας θα ηταν παντα υπευθυνος για το τεστ και οι αλλοι ακροατες.Θα κρατουσατε στατιστικα για το αποτελεσμα και στο τελος θα ειχαν βγει πιο σωστα αποτελεσματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 20, 2012 #102 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Aυτα που λες , τα καναμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 20, 2012 #103 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Απο αυτα που εγραψες εγω δεν καταλαβα κατι τετοιο.Επισης,θα πρεπει να λαβεις υποψη σου μηπως τελικα ο αδυναμος κρικος δεν ηταν η καρτα ηχου αλλα ο εξοπλισμος σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 20, 2012 #104 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Πιθανον (δεν ξερω) με ηχεια του 1000ρικου να εντοπιζαμε διαφορες.Δεν εχω δοκιμασει ηχεια 1000ρικου.Δε νομιζω να νοιαζει και τους περισσοτερους χρηστες , για το αν θα δουν διαφορα με ηχεια του 1000ρικου , οταν οι περισσοτεροι το πιο ακριβο συστημα ηχειων που θα παρουν για το pc τους ειναι τα edifier s730 ή τα logitech 5500 , που εκει ειπαμε αξιζει η καρτα ηχου γιατι δουλευει σωστα το sub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 20, 2012 #105 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Δεν εγραψα οτι τα ηχεια συγκεκριμενα ηταν το προβλημα.Απο την αλλη εσυ το βρισκεις λογικο να βελτιωνεται μονο το μπασο?Πολλοι χρησιμοποιουν πλεον το pc σαν βασικη πηγη ηχου στο ηχοσυστημα τους,με ηχεια που κοστιζουν οχι χιλιαρικο αλλα χιλιαρικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 20, 2012 #106 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Προσωπικα δεν πιστευω οτι οι περισσοτεροι εχουν ηχεια του 1000ρικου+.Ας γινει μια ερευνα στο λαμπη με ενα πολλ , που να εχει καποια ευρη απο τιμες ηχειων , να δουμε.Μαζι με φωτογραφια του ηχοσυστηματος τους για να μη λεει ο καθενας οτι θελει.Προσωπικα , το δηλωνω απο τωρα , δεν πιστευω οτι εχει τετοια ηχεια , πανω απο το 10% των χρηστων ( και ισως να λεω και πολυ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 20, 2012 #107 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Δηλαδη ολοι οι χρηστες pc ειναι στο TheLab?Ή μηπως οτι συζηταμε αφορα αποκλειστικα τους εδω εγγεγραμμενους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 20, 2012 #108 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Για τόσο ειδικές περιπτώσεις όπως τα συστήματα παραπάνω, λίγοι λογικά θα έχουν διαθέσει τόσα χρήματα.Ίσως ήταν λάθος μας ήταν που το αναπτύξαμε εδώ αντί να κάνουμε ένα ξεχωριστό νήμα.Να και η πρόταση της ASUS. Εντυπώσεις - προτάσεις?ASUS Essence One review Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 20, 2012 #109 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Πιθανον (δεν ξερω) με ηχεια του 1000ρικου να εντοπιζαμε διαφορες.Δεν εχω δοκιμασει ηχεια 1000ρικου.Αρκεί ένα ζευγάρι desktop monitor ενεργά ηχεία στα ~300 ευρώ.Αν κάποιοι δίνουν το ίδιο ποσό για να πάρουν "ΤΗΧ 32.4 ultra sound super system" της πλάκας δεν τους φταίει κανείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 20, 2012 #110 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Δηλαδη ολοι οι χρηστες pc ειναι στο TheLab?Ή μηπως οτι συζηταμε αφορα αποκλειστικα τους εδω εγγεγραμμενους?Δειγματοληπτικα το πολλ εδω θα ηταν ακρως αντιπροσωπευτικο γιατι απευθυνεται σε pc users γενικα και οχι σε συγκεκριμενη κατηγορια.Οταν κανεις πολλ παιζεις με ποσοστα.Δεν περιμενεις να ψηφισουν ΟΛΟΙ οσοι εχουν Pc.Δεν κανεις εκλογες.Και κατα δευτερον , οταν ποσταρω στο λαμπη , με ενδιαφερουν οι χρηστες του λαμπη. ΑΝ εγραφα αυτα που εγραψα τωρα εδω στο avclub ή στο avforum , που ακομα και ο τελευταιος και χειροτερος user εχει usb dac και ηχεια με μαρκες απ τη φαντασια του tolkien με τιμες πανω απο 2000 , μονο δουλεμα θα τρωγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 20, 2012 #111 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 [MENTION=1026]naz[/MENTION]rulΑπό προσωπική πείρα(onboard realtek, stx, x-fi xtreme music, audigy player) έχω διαπιστώσει πως σχεδόν όλες οι σύγχρονες κάρτες ήχου, ακόμα και οι onboard hd έχουν τόσο υψηλή ποιότητα όταν συνδέονται σε ενισχυτή ηχείων που πρέπει να διαθέτει κάποιος βιονική ακοή για να καταλάβει διαφορά(αν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του). Με εξαίρεση βέβαια την χαμηλή ένταση των onboard.Το τεστ που έκανες με τους φίλους σου ήταν περιττό(εκτός από εντελώς αντιεπιστημονικό-εμπειρικό) γιατί υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία με προσεκτικά σχεδιασμένα πειράματα που καταρρίπτουν όλους τους μύθους του high end.1) Είναι π.χ. γεγονός ότι σε πραγματικό μουσικό πρόγραμμα άνθρωποι με φυσιολογική ακοή αντιλαμβάνονται μόλις οριακά την άσχημη IMD σε ποσοστό >2%. Πολύ χειρότερο από τις επιδόσεις ακόμα και μιας κάρτας ήχου του 50ευρου.Human Hearing - Distortion Audibility Part 3 — Reviews and News from Audioholics2) Είναι επίσης γεγονός ότι οι λαμπάτοι ενισχυτές δεν είναι ανώτεροι ηχητικά λόγω έλλειψης παραμόρφωσης φάσης που δήθεν εισάγει η μεγάλη χρήση feedback στα τρανζίστορ. Σε τρανζίστορ με καλή σχεδιαση δεν υπάρχει Phase distortion πάνω από μια μοίρα. (Ένας από τους μύθους που χρησιμοποιούνται προκειμένου να πουληθούν σκουπίδια λαμπάτοι των 30.000€+ με τρισάθλια σπεκς.) Να ένα καλό παράδειγμα.http://lh5.ggpht.com/-9vbRnVGLXq4/TicQK9a6UCI/AAAAAAAAA_0/Qmnvl3vkg60/s1600-h/O2%252520AC%252520Phase%252520Response%252520400%252520mV%252520150%252520Ohms%252520%252528non-inverting%252529%25255B5%25255D.png3) Ανάμεσα σε mp3 σχετικά υψηλού bitrate(>192) και flac πρακτικά δεν υπάρχει καμία αντιληπτή διαφορά γιατί οι παραμορφώσεις του πρώτου είναι έξυπνα τοποθετημένες μέσα στη μουσική και καλύπτονται πλήρως.4) Είναι μέγα ψέμα ότι η ηχητική πιστότητα δεν μετριέται γιατί δήθεν ο ήχος είναι σύνθετο σήμα και όχι απλά ημίτονα. Κάθε μορφής σήμα μπορεί να αναλυθεί με μεθόδους του μαθηματικού Φουριέ σε απλά ημιτονοειδή κύματα. Μια σύγχρονη κάρτα ήχου μπορεί να αναπαράγει, σχεδόν άριστα, υπερσύνθετα σήματα όπως ένας τετραγωνικός/τριγωνικός παλμός χωρίς να ιδρώσει καθόλου. Κάτι που δεν μπορεί να πετύχει κανένα μεγάφωνο στον κόσμο.[MENTION=19806]cyberdyne[/MENTION]Οι κάρτες ήχου μπορούν αποδεδειγμένα να αποτελέσουν high end πηγή. Η xonar stx π.χ. βγάζει μετρημένα πολύ χαμηλό jitter. Τί θα πεις λοιπόν εσύ, ότι δεν βγάζει γιατί το αυτί σου σου λέει άλλα; Ας μην επεκταθούμε όμως άλλο.Εκεί που θα δει κάποιος σίγουρα αλλαγές είναι στα ηχεία γιατί και η τονικότητα διαφέρει και είναι φτωχές οι παραμορφώσεις και η εν γένει κατασκευή της καμπίνας στα φθηνά μοντέλα. Ανάλογα ισχύουν και για τα ακουστικά. Ένα καλό σετ με την κατάλληλη ενίσχυση αξίζει για να μην καταλήξεις στον ψόφιο ήχο που λεέι ο nazrul παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Φεβρουάριος 20, 2012 #112 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Eπειδη η Creative X-Fi Titanium HD ειναι μαπα και μας εχει μαμησει στα προβληματα ο driver της Creative, 100 errors απο το πρωι! ....και 10 bsod! Απο ηχο αστα βραστα που παει χωρις ενίσχυση ακουστικών η κακομοίρα! Αυτη μαμαει και σπερνει: SPEEDLINK SL-8871-SRD 7.1 PCI AUDIO CARD SPEEDLINK SL-8871-SRD 7.1 PCI AUDIO CARD - - E-SHOP.GR Η καρτα και τα ακουστικά πετανε, και δεν υπαρχει καν συγκριση με onboard...ουτε για αστειο να λεγονται αυτα! Drivers μεχρι τωρα ειναι αστερια, με τα profile μου και τις ρυθμησεις μου! Κρύσταλλο ο ηχος! Σοβαρα μιλας ή ειρωνικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 21, 2012 #113 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 [MENTION=19806]cyberdyne[/MENTION] Οι κάρτες ήχου μπορούν αποδεδειγμένα να αποτελέσουν high end πηγή. Η xonar stx π.χ. βγάζει μετρημένα πολύ χαμηλό jitter. Τί θα πεις λοιπόν εσύ, ότι δεν βγάζει γιατί το αυτί σου σου λέει άλλα; Ας μην επεκταθούμε όμως άλλο. Εκεί που θα δει κάποιος σίγουρα αλλαγές είναι στα ηχεία γιατί και η τονικότητα διαφέρει και είναι φτωχές οι παραμορφώσεις και η εν γένει κατασκευή της καμπίνας στα φθηνά μοντέλα. Ανάλογα ισχύουν και για τα ακουστικά. Ένα καλό σετ με την κατάλληλη ενίσχυση αξίζει για να μην καταλήξεις στον ψόφιο ήχο που λεέι ο nazrul παραπάνω. Ρε Πέτρο δεκτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορεί όντως να υπάρχουν οι προδιαγραφές, απλά σου εξηγώ πως κατά την άποψη μου και από αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής, θεωρώ ότι ο Η/Υ δεν μπορεί να γίνει πηγή για ηχοσύστημα υψηλών απαιτήσεων. Είμαι σαφώς ανοιχτός σε προτάσεις και δεν υπήρξα ποτέ δογματικός, οπότε θα δοκιμάσω κάτι από τα παραπάνω, αφού έχω πολύ μουσική στον Η/Υ μου και θέλω να ακούγεται σωστά. Μάλιστα είχα μέχρι πριν λίγο καιρό μια SBlive! GOLD, στο πισι γιατί μου έδινε καλύτερο ήχο από την realtek. Την έχω βγάλει και ψάχνομαι για κάτι άλλο, οπότε πιστεύεις πως η xonar είναι καλή ή έχεις να προτείνεις κάτι άλλο? Το αυτί είναι σαν το γούστο στις γκόμενες, εμένα η Χ γκόμενα μου αρέσει ενώ εσένα όχι. Αυτό σου λέω, πως είναι πέρα από τα τεχνικά θέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Φεβρουάριος 21, 2012 #114 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 Eγώ παρήγειλα μια Creative Soundblaster XFI Titanium Fatal1ty Champion (με το front panel)(τα βρήκα σε καλή τιμή) έχω Edifier S330D Και κάποια AltecLansing ακουστικά (δεν θυμάμαι λοιπά χαρακτηριστικά)Θα με καλύψουν πλήρως πιστεύω και τώρα και μελλοντικά σε 5.1.....Πάντως οι καινούργιος reckon3D μου φαίνονται υποδεέστερες κατά κάποιο τρόπο...τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 21, 2012 #115 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 @ Petrossortep φιλε , τα τεστ επρεπε να γινουν οπως- και -δηποτε γιατι αν η βιβλιογραφια για το ποσο δεν κανει ιδιαιτερη δουλεια η καρτα ηταν πλουσια , τοτε θα ελεγα οτι η βιβλιογραφια που ο κοσμος βλεπει τεραστια διαφορα, ειναι αμυθητη.Ειναι over 9000 κλπ κλπ.Και για να ειμαι ειλικρινης προσωπικα , δεν βρηκα βιβλιογραφια που να θαβουν τις καρτες. Δεν την βρισκεις και με απλο γουγλαρισμα δλδ.Οταν ολοι οι reviewers και (σχεδον ολοι) οι users λενε , get rid of your onboard at last , και σφιχτη η ταδε νοτα , και κρυσταλο η αλλη νοτα και δε μπερδεβει τη παραπερα νοτα και χαος και αβυσσος και τεραστια διαφορα και φιλος που εχει ιδιο Pc με μενα αλλα εχει και καρτα ηχου ειναι σαν να εχει αλλο pc και κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavroslam Φεβρουάριος 21, 2012 #116 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 ας γραψω και εγω εντυπωσεις.λοιπον εχω στησει στο σαλωνι home cinema και το δουλευω μεσω υπολογιστη.ενισχυτη εχω YAMAHA 5.1 ηχεια εχω στησει 5.1 και για πηγη εχω τον υπολογιστη οπου του στελνω με οπτικη ινα σημα για ταινιες και μουσικη.δοκιμες εχω κανει με ASUS XONAR D2PM 130eurw PCI με οπτικη παντα και με της GIGABYTE GA-EX58 UD5.οι εντυπωσεις μου ως τωρα ειναι οτι παραδωξως εχω καλυτερο ηχο απο την μιτρηκη.μου βγαζει σωστα τον ηχω στον ενισχυτη και αμεσως δειχνει στην οθονη σωστα οτι σημα του δινω.ειτε DTS eite DOLBY DIGITAL LIVE eite STEREO αναλογα με το τι ειναι η ταινια η τα παιχνιδια.τωρα με την ΧΟΝΑΡ δεν δουλευει σωστα τα παιχνιδια.το ιδιο παιχνιδι το βλεπει σαν STEREO και μερικα αλλα σαν DOLBY DIGITAL 5.1 αλλα παλι τα παιζει σαν στερεο και ακουγωνται μονο τα μπροστινα L R.στις ταινιες βλεπω ριχνει λιγο την αποδωση του ηχου με ξερα πριμα και ξερο μπασο.ενω με την μιτρηκη παιζει ταλεια απροβληματιστα.πολυ περιεργο μου φανηκε να εχει καλυτερο ηχο η μιτρικη αλλα το διπιστωσαν και αλλα παιδια που ηρθαν σπιτι.ολα τα drivers και σε καρτα και σε μιτρικη τα τελευταια και με ηχεια 1000ρικου και ενισχυτη 600ευρω.ηχο καλυτερο παιρνω απο την ασους μονο σε αναλογικο σημα το οποιο δεν με ενδιαφερει καθολου και δεν το χρισημοποιω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 21, 2012 #117 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 Ρε Πέτρο δεκτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορεί όντως να υπάρχουν οι προδιαγραφές, απλά σου εξηγώ πως κατά την άποψη μου και από αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής, θεωρώ ότι ο Η/Υ δεν μπορεί να γίνει πηγή για ηχοσύστημα υψηλών απαιτήσεων. Παίδες... Έλεος. Πάλι θα ίδια θα λέμε; Κάποια πράγματα δεν είναι θέμα απόψεων. Αν εννοείς ολοκληρωμένη πηγή, έχεις εν μέρη δίκιο, αλλά τα συμπεράσματα δεν θα βγουν με τις SoundBlaster. Μία ψηφιακή πηγή αποτελείται από ένα transport (που διαβάζει τα δεδομένα) + ένα D/A μετατροπέα (κάνει το ψηφιακό σήμα -> αναλογικό). Ο ίδιος ο μετατροπέας έχει διάφορα τμήματα επάνω του που το καθένα έχει τη σημασία του. Η διασύνδεση PC-transport-D/A έχει κι αυτή τη σημασία της. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό... Κι εγώ δεν έχω οδηγήσει αμάξι που να πιάνει τα 0-100 σε λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα. Να βγω να γράψω ότι κατά την άποψή μου κι από αυτά που έχω οδηγήσει μέχρι στιγμής, δεν θεωρώ ότι ένα αμάξι μπορεί να πιάσει τα 0-100 σε λιγότερα από 8 δευτερόλεπτα;! Θα σας έλεγα να ρίξετε μία ματιά στα διάφορα ηχοσυστήματα HiFi/HiEnd, στον αντίστοιχο ειδικό τύπο και εκθέσεις ανά τον κόσμο ή στα κορυφαία studios, αλλά δεν έχει νόημα γιατί είναι διαφορετικό χόμπυ το οποίο δεν αφορά τον Λάμπη. Γι'αυτό άλλωστε αποφεύγω να συζητάω τα συγκεκριμένα θέματα εδώ - όπως αντίστοιχα σε audio forums αποφεύγω να εμπλακώ σε συζητήσεις για κάρτες γραφικών, στήσιμο HTPC κλπ... Το αυτί είναι σαν το γούστο στις γκόμενες, εμένα η Χ γκόμενα μου αρέσει ενώ εσένα όχι. Αυτό σου λέω, πως είναι πέρα από τα τεχνικά θέματα. Στο θέμα ήχου όντως μπαίνει και το γούστο. Στα τεχνικά δεν μπαίνει. Μπορεί εμένα να μου αρέσει ένας ενισχυτής με υψηλότερες παραμορφώσεις κι εσένα όχι. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εγώ ακούω με περισσότερη παραμόρφωση από εσένα. Απλά (ιδανικά) το έχω επιλέξει συνειδητά κι όχι από έλλειψη γνώσεων ή/και τριβής με το αντικείμενο και τις διάφορες εναλλακτικές που υπάρχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 21, 2012 #118 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 [MENTION=616]Shaman[/MENTION] Οκ δεν θα διαφωνήσω στα τεχνικά. Τα νούμερα είναι νούμερα τέλος. Καλό θα είναι να γίνουν κάποιες προτάσεις για όλους όσους παρακολουθούν το νήμα, για να μπορούν με νορμάλ χρήματα να μετατρέψουν το πισι τους σε μια αξιόλογη πηγή αρχικά. Λεπόν ρίξε προτάσεις στο "τραπέζι" ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Φεβρουάριος 21, 2012 #119 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 [MENTION=19806]cyberdyne[/MENTION] έπρεπε να υπάρξει η ανάλογη θεωρία πριν την πράξη .. (Άλλο αν στη σχολή μου πρώτα κάναμε το εργαστήριο και ακολουθούσε η θεωρία...ή η θεωρία δεν είχε καμία σχέση με το εργαστήριο... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Φεβρουάριος 21, 2012 #120 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2012 Το ρεζουμε απο δω θα ηταν να συμφωνουσαν οι κατοχοι σε ποιες περιπτωσεις να παρει καποιος creative fatality ή recon3d πχ και σε ποιες περιπτωσεις asus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.