Shaman Φεβρουάριος 13, 2012 #81 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2012 Quad 2905. O συγχωρεμένος ο Walker ήξερε τι έκανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 13, 2012 #82 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2012 Εξαιρετικά...Τελικά τα ATC SCM-40, με τι τα οδηγείς? Είναι λίγο "αναίσθητα" γι αυτό ρωτώ και σε συνδυασμό με τα Quad πρέπει να σου περισσεύουν τα ποιοτικά βατ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 13, 2012 #83 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2012 Έχω έναν δικάναλο τελικό (41Hz Truepath) και δύο μονομπλόκ βασισμένα σε πλακέτες ICEpower (125ASX2 γεφυρωμένες, μία ανά κανάλι). Καλά είναι - ειδικά τα ICE (αν και τα Tripath έχουν πιο εντυπωσιακό ήχο) - αλλά λέω να πάω σε κάτι πολύ καλύτερο σύντομα και να ξεμπερδεύω (μέχρι να φτιάξω ενεργό, οπότε θα χρειαστώ άλλα 4 κανάλια... ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Φεβρουάριος 13, 2012 #84 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2012 Ενίσχυση ανα μεγάφωνο.... ωχ ωχ... το χεις ωραίος! Καλά ξεμπερδέματα φίλος! (ξεφύγαμε :clap:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Φεβρουάριος 13, 2012 #85 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2012 Shaman μπορεις να μας δωκεις μια-δυο-τρεις φωτοουζ απο το setup σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 13, 2012 #86 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2012 Είσαι ικανοποιημένος από δυναμικά Shaman ή δεν το έστησες με αυτό κατά νου;ΥΓ: Μιας και το θυμήθηκα. Δες αυτό cyberdyne: http://nwavguy.blogspot.com/2011/07/o2-headphone-amp.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Φεβρουάριος 14, 2012 #87 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 sorry που θα είμαι λίγο εκτός -εντός και επι ταυτά... [MENTION=616]Shaman[/MENTION], @ερνεστος, [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION], @gruntγια all arround χρήση η πιο αξιόλογη πρόταση ποιά είναι;;;και από που;;; Μπορεί κάποιος να τις βάλει σε μια σειρά αξιολόγησης ;;;Auzentech :xfi-forte / meridien /prelude asus :xonar stx/d2xcreative :titanium hd/Titanium Fatal1ty Champion /Recon3ΔΘα βγεί κάτι νεότερο /καλύτερο στο άμεσο μέλλον;;;Ευχαριστώ εκτων προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 14, 2012 #88 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Ενίσχυση ανα μεγάφωνο.... ωχ ωχ... το χεις ωραίος! Καλά ξεμπερδέματα φίλος! (ξεφύγαμε :clap:) Παρεξήγηση! Παίζω είτε με τον Truepath είτε με τα ICE, όχι και με τα δύο μαζί. Απλά ο Truepath είναι δικάναλος ενώ τα ICE είναι μονομπλόκ (ένας ενισχυτής για κάθε ηχείο). Τέτοια μαγειρέματα που λες θέλουν τρόπο για να γίνουν σωστά. Είσαι ικανοποιημένος από δυναμικά Shaman ή δεν το έστησες με αυτό κατά νου; Πολύ ευχαριστημένος, ναι. Όσο σηκώνει ο χώρος ακρόασης και τα αυτιά μου δηλαδή. Πάντως και οι δύο (τρεις) τελικοί θα φύγουν για να πάρω κάτι ακόμα καλύτερο σύντομα. Λέω να ξεμπερδεύω από τελικούς για αρκετό καιρό (μέχρι να χρειαστώ άλλα 4 κανάλια δηλαδή για τα ενεργά που λέγαμε... ). Φώτοζ δύσκολο στην κατάσταση που είναι το σπίτι. Μπορώ να σας βάλω φώτος από την κατασκευή των ενισχυτών κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 14, 2012 #89 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Πες μια και α)με τι τροφοδοτεις τους ενισχυτες σου?? β)τι εχεις σκοπο να παρεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 14, 2012 #90 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Oι ICE έχουν ενσωματωμένα διακοπτικά τροφοδοτικά (στο link που έβαλα παραπάνω φαίνεται - είναι σε μία πλακέτα τα πάντα), ο Truepath έχει βαρβάτο γραμμικό (800VA Amplimo μετασχηματιστής, 4x10.000uF Sikorel πυκνωτές).Ο επόμενοί μου ενισχυτές θα φοράνε το State of the Art στους Class D, δηλαδή αυτά: NC400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Φεβρουάριος 14, 2012 #91 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 [MENTION=5271]sstav[/MENTION]Για αυτά που θες μάλλον η forte.[MENTION=616]Shaman[/MENTION]Μια θεωρητική ερώτηση μιας και μιλάμε για ηλέκτρονικά. Γιατί τα specs των opamps είναι τόσο τέλεια στα datasheet, ακόμα και κάτω από δύσκολα φορτία, αλλά πολύ χειρότερα στην πραγματικότητα; Από τη στιγμή που η εταιρεία που βγάζει τον οπαμπ προτείνει κάποιο κύκλωμα για μέγιστες επιδόσεις, γιατί δεν το ακολουθούν όλοι; Και γιατί όταν ακολουθούν την προτεινόμενη τυπική υλοποίηση παιρνουν τόσο διαφορετικά αποτελέσματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 14, 2012 #92 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Σημερα αντικατεστησα την onboard καρτα ηχου (Realtek ALC889A) με μια ταπεινη xonar DS.Τα ηχεια που χρησιμοποιω ειναι τα creative gigaworks T20.Η διαφορα στον ηχο ειναι απιστευτη.Διαυγεστερα πριμα,σφιχτο μπασο και μεγαλυτερη-ακριβεστερη στερεοφωνικη εικονα.Τα ηχεια με την onboard επρεπε να τα εχω ελαχιστα τσιμπιμενα στα πριμα-μπασα (απο τα δικα τους ρυθμιστικα).Με την xonar δεν χρειαζεται (το αντιθετο συμβαινει,χαλαει ο ηχος εαν τα πειραξω).Eχω και ενα ζευγαρι ακουστικα της Grado (SR-80),με τα οποια θελω αυριο να τη δοκιμασω.Εκει θα φανει πολυ καλυτερα τι μπορει να καταφερει η xonar.Δεν ειναι κατι σπουδαιο η xonar DS,αλλα τουλαχιστον αποδιδει αξιοπρεπως,σε αντιθεση με την onboard.Βεβαια δεν φταιει το τσιπακι της realtek για τα προβληματα της onboard αλλα η απουσια αξιολογων εξαρτηματων να το υποστηριξουν.Σχετικα με τους τελεστικους,θα ηθελα να ρωτησω το εξης΄Εφοσον με το RMAA μπορεις να κανεις αξιοπιστες μετρησεις,για πιο λογο να μην κανεις ενα τεστ σε καθε αλλαγη τελεστικου ουτως ωστε να αναλυσεις τις διαφορες?Επισης να προσθεσω πως σε win7 x64 με τα EIST και C1E ενεργα,το DPC latency ηταν σαν τσατσαρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 15, 2012 #93 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Μια θεωρητική ερώτηση μιας και μιλάμε για ηλέκτρονικά. Γιατί τα specs των opamps είναι τόσο τέλεια στα datasheet, ακόμα και κάτω από δύσκολα φορτία, αλλά πολύ χειρότερα στην πραγματικότητα;Στα datasheet παρουσιάζουν μία κοντά στο ιδανικό εφαρμογή και αντίστοιχες μετρήσεις.Σε ένα πραγματικό κύκλωμα δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις τέτοιες συνθήκες.Π.χ. ο 4562 μπορεί να μετράει φανταστικά αλλά αν, στην πράξη, αν δεν βλέπει το ίδιο impedance και στα δύο του inputs οι μετρήσεις παύουν να είναι τόσο "φανταστικές". Αντίστοιχες διαφορές εμφανίζονται αν χρησιμοποιούνται σε inverting ή non-inverting εφαρμογές.Είναι τεχνική συζήτηση και ξεφεύγουμε πολύ. Διάβασε βιβλία του Douglas Self. Περιγράφει τα θέματα αυτά διεξοδικά.Από τη στιγμή που η εταιρεία που βγάζει τον οπαμπ προτείνει κάποιο κύκλωμα για μέγιστες επιδόσεις, γιατί δεν το ακολουθούν όλοι; Και γιατί όταν ακολουθούν την προτεινόμενη τυπική υλοποίηση παιρνουν τόσο διαφορετικά αποτελέσματα;Τα datasheet δεν καλύπτουν όλες τις πιθανές εφαρμογές.Ακόμα κι αν υπάρχει μία εφαρμογή στο datasheet υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης - κάποιοι όντως το βελτιώνουν, κάποιοι νομίζουν ότι το βελτιώνουν και κάποιοι θέλουν απλά να διαφοροποιηθούν (ώστε να μην τους πούνε ότι εφαρμόσανε απλά το datasheet). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 19, 2012 #94 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2012 Παιδια δεν θελω να σας το χαλασω με αυτο που θα πω , αλλα ειτε τα αυτια μου (και των φιλων μου) δεν πανε καλα , ειτε η σπαταλη χρηματος σας δημιουργει ψευδαισθησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 19, 2012 #95 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2012 Πετωντας μια υβρη ανευ εξηγησεως δεν προσφερει τιποτα στο thread.Εαν εχεις κατι να προσθεσεις επι της ουσιας,πρεπει να προσπαθησεις να το εκφρασεις επιχειρηματολογώντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 20, 2012 #96 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Αν και εχω κανει thread οπου γραφω την αποψη μου ,(εξου και το πικροχολο σχολιο χωρις επεξηγισεις) θα τα πω μια και εδω.Τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν ειναι το 2ο rig μου , το pc φιλου (του βαλαμε τη xonar ds) , μια xonar ds , ενας ενισχυτης denon pma 500 ae , 2 ζευγαρια ηχειων magnat supreme 200 , ενα ζευγαρι ηχειων pioneer cs 7070 , ενα ζευγαρι ηχειων yamaha 60 watt (τα μπροστινα απο 5,1 που εσπασε) , ακουστικα sony mdrv300 , ψειρες sennheisser cx300 , ενας πολυκαναλος ενισχυτης denon 1905 , ενας στερεοφωνικος ενισχυτης sony TA-FB940 και ενα σετ ηχειων logitech 5450 , ενας φιλος πρωην τραγουδιστης μπαντας , ενας φιλος dj και ο γραφων.Γιναν πολλες και επαναλαμβανομενες δοκιμες σε συγκεκριμενα κομματια.Οποτε ηταν δυνατο οι εναλλαγες γινοταν σχεδον χωρις διαφορα χρονου σε διαφορετικα setup για να εντοπιστουν τυχον διαφορες ( οχι δλδ κουμπωνω την αλλη καρτα ηχου ή τα αλλα ηχεια και εχω τελεια εικονα του παλιου ηχου στο μυαλο μου και καταλαβαινω και τις διαφορες -γελαει ο κοσμος)Οι δοκιμες εγιναν σε περιοδο 3 εβδομαδων, και σπαταληθηκαν περιπου 50 ωρες.Για αρχη επειδη δεν ειχαμε 2 pc , το καναμε με τον παραδοσιακο noobiko τροπο , δηλαδη , ακουσαμε αλλαζοντας μονο ηχεια καποια κομματια , και μετα αλλαζαμε καρτα ηχου.Σαφως και δεν βγαλαμε καμια ακρη και δεν εντοπισαμε καμια διαφορα.Η μονη διαφορα που υπηρξε ηταν με το subwoofer των 5450 , το οποιο με την xonar δουλευε σωστα χωρις να μουγκριζει , και ηταν και το μονο το οποιο μπορεσαμε να πουμε ολοι με βεβαιοτητα.Τεσταραμε τα διαφορετικα σετ ηχειων και οταν τα βαζαμε και τα βγαζαμε σαν σετ , μπορουσαμε να καταλαβουμε οτι υπηρχε διαφορα στον ηχο.Δεν μπορουσαμε να πουμε αν ο ηχος ηταν καλυτερος ή χειροτερος . αλλα μπορουσαμε να πουμε οτι υπηρχε διαφορα.Για να βγαλουμε καλυτερο συμπερασμα, βαλαμε μπερδεμενα τα ηχεια (πχ ενα pioneer δεξια και ενα magnat αριστερα-και αντιστροφα γιατι ως γνωστον ακουγεται διαφορετικος ηχος απο το δεξι και αλλος απο το αριστερο) και μεταφεροντας τη μουσικη μεσω του ενισχυτη , μια δεξια - μια αριστερα , μπορεσαμε να εντοπισουμε καλυτερα τις διαφορες αναμεσα στα ηχεια. Σε αλλες μερες δοκιμασαμε εχοντας 2 pc , 2 ενισχυτες κλπ την διαφορα που εχει η Onboard σε σχεση με τη xonar, και το ξαναλεω , σε στερεοφωνικο ηχο ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμια απολυτως διαφορα. Απ το τοπικ δωστε εμφαση σε αυτο το λινκΔοκιμασαμε τα ακουστικα και τις ψειρες βαζοντας τα απευθειας στον ενισχυτη , αλλα και στις καρτες ηχου.Οι ψειρες μετα απο ολα οσα ακουγαμαι , μας φαινοταν αστειες - ενω πριν απ ολα αυτα θεωρουσαμε οτι βγαζουν τζαματο ηχο.Τα ακουστικα και στη xonar και στην onboard ακουγοταν ψοφια και αθλια , Οταν τα βαζαμε στον ενισχυτη ακουγοταν δυνατα και αθλια , και εκει δλδ η καρτα ηχου δεν επαιξε ρολο. Ισως να φταινε και τα ακουστικα (που δε νομιζω). Συντομα θα τεσταριστουν και πολυ πιο ακριβα ακουστικα.Δοκιμαστηκε και ο 7καναλος για να εντοπιστουν διαφορες σε σχεση με το στερεοφωνικο....Διαφορες δεν υπηρξαν , και μια μικρη παρενθεση για να ζητησω και συγγνωμη σε καποιον που ειχε προτεινει πολυκαναλο για στερεοφωνικο ηχο κι εγω τον εκραξα- ''σορυ φιλε επειδη το λεγαν ολοι μου δημιουργησαν την ψευδαισθηση οτι ετσι ηταν τα πραγματα''Τωρα.Σαν συμπερασμα για τα ηχεια δεν μπορεις να βγαλεις.Εγω αγαπησα τα magnat , ο ενας φιλος μου αγαπησε τα yamaha - τοσο που μου τα αγορασε κιολας , και ο αλλος φιλος μου πηγε και αγορασε τα pioneer cs 7070 την επομενη μερα...Οποτε το τι αρεσει να ακουει ο καθενας ειναι ενα θεμα που ποτε δεν θα βγει ακρη.Αλλα βγηκαν με ασφαλεια 2 συμπερασματα.Το ενα ειναι οτι η καρτα ηχου δεν εκανε την παραμικρη διαφορα σε στερεοφωνικο ηχοκαι το αλλο ειναι οτι η καρτα ηχου , εκανε το subwoofer να δουλεψει οπως πρεπει.Θα τεσταριστουν και πιο ακριβα ακουστικα γιατι η θεωρεια του seb περι χααααααααααααους , το λεω στα ισα , πιστευω οτι η κοκκινοσκουφιτσα λειπει.Διοτι οταν ποσταρεις κατι , το τεσταρεις again and again and again and again and again and again and again and again and again and again και μετα μπορεις να εισαι σιγουρος και οτι και να σου πει η μαζα , περναει σε 2η μοιρα.Οσοι με ξερουν προσωπικα καταλαβαινουν τι εννοω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 20, 2012 #97 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Δεν μπορω να πω πως μου αρεσει η σταση σου.Απο αυτα που διαβασα καταλαβαινω πως η διαδικασια και ο εξοπλισμος σας ειχε πολλες ατελειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 20, 2012 #98 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Εαν εχεις κατι να προσθεσεις επι της ουσιας,πρεπει να προσπαθησεις να το εκφρασεις επιχειρηματολογώντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 20, 2012 #99 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Αυτο ακριβως εννοουσα λεγοντας πως δεν μου αρεσει η σταση σου.Ηθελα να δω πια θα ηταν η αντιδραση σου και οπως αποδειχθηκε δεν επεσα εξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 20, 2012 #100 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό είναι λογικό να ακούγονται όλα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.