patirgerasimos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2012 έχω αυτήν εδώ gigabyte ep31ds 3l v2.0 GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-EP31-DS3L (rev. 2.0)μπορεί να μου πει κανείς αν υποστηρίζει ahci? έψαξα στο bios αλλά δεν κατάλαβα και πολλά...thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 6, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Απο οσο θυμάμαι ούτε AHSI ούτε RAID Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Φεβρουάριος 6, 2012 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 από το manual βλέπω πως υποστηρίζει ahci"On-Chip SATA ModeConfigures the integrated SATA controllerEnhanced Sets all SATA devices to operate in SATA mode."raid δεν έχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 6, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Το οτι υποστηριζει SATA δεν σημαινει και AHSIΟ απλος ICH7 controler δεν υποστηριζει AHSI Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 6, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 αν το υποστηρίζει, λογικά μέσα στο bios στις θα έχει επιλογές για τα sata ports και θα υπάρχει και η επιλογή για αυτό. Αν απλά είχες μπλεχτεί με το bios μπορείς να βγάλεις 1-2 φωτογραφίες και να στις σηκώσεις εδώ για να σε βοηθήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 6, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Ειχε ενα φιλος και του ειχα βάλει Windows ειμαι 99.9% σίγουρος οτι δεν έχει AHSI Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 6, 2012 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 η g31 είναι κομμένο τσιπάκι και του λείπουν τα raid/ahci options. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Φεβρουάριος 6, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 έχω ψάξει όλες τις ρυθμίσεις του bios και ahci ahsi κλπ δεν τα γράφει πουθενά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 6, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 μπας και θέλει κανένα bios update ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 6, 2012 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 η g31 είναι κομμένο τσιπάκι και του λείπουν τα raid/ahci options.Δεν είναι θέμα τόσο του G31 όσο του southbridge chip. Άυτή η μητρική έχει το απλό ICH7 που δεν υποστηρίζει ούτε raid ούτε AHCI (I/O Controller Hub - Wikipedia, the free encyclopedia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Φεβρουάριος 6, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 μπας και θέλει κανένα bios update ; βασικά η τελευταία έκδοση του bios είναι του 2008 .. την οποία φλάσαρα πρόσφατα.. Από ότι φαίνεται δεν υποστηρίζει, γιατί στα speqs το southbridge είναι ICH7...χωρίς κάποιο γραμματάκι δίπλα. Αυτό για ahci το έψαξα μήπως αυξήσω επιδόσεις στον ssd και στο boot time.. Γνωρίζετε τπτ ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε το boot time να γίνει πιο γρήγορο? Τρώει παρα πολύ χρόνο μέχρι να περάσει τα bios κλπ. Για να ανοίξει το Pc θέλει κοντα στα 55sec και πάνω από τα μισά σπαταλώνται πριν καν ξεκινήσει να φορτώνει Windows.. (αυτό τον χρόνο θέλω να περιορίσω ) αν είναι να το μεταφέρω σε άλλο θέμα say the word Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 6, 2012 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2012 Συνήθως οι καθυστερήσεις ειναι απο εξωτερικά USB περιφερειακά που αργεί να αναγνωρίσει το biosΤωρα στο bios απενεργοποίησε οτι δεν εχεις πχ Floppy ,IDE controler αν δεν εχεις συσκευές IDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.