Jump to content

True Violet Project

karmen1983

Recommended Posts

Εμένα πάντως [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] για άνοιγμα σπειρωμάτων σε plexiglass μου είχαν προτείνει παραφινέλαιο,

πράγμα που έκανα. (τα σπειρώματα στα ηχεία που έφτιαξα)

Βοηθάει ενώ αφήνει και το plexi καθαρό (ιδιαίτερα το διάφανο), αφού το παραφινέλαιο είναι άχρωμο.

Αν μαντεύω σωστά το κολαούζο που έχεις πρέπει να είναι σετ των τριών?

Άνοιξες και με τα τρία η κατευθείαν πήγες στο ψιλό?

-To plexi που μπήκε επάνω από το τζάμι που στηρίζεται?

• Replies 574
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμένα πάντως [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] για άνοιγμα σπειρωμάτων σε plexiglass μου είχαν προτείνει παραφινέλαιο,

πράγμα που έκανα. (τα σπειρώματα στα ηχεία που έφτιαξα)

Βοηθάει ενώ αφήνει και το plexi καθαρό (ιδιαίτερα το διάφανο), αφού το παραφινέλαιο είναι άχρωμο.

Σημειώθηκε στα πρακτικά :T:

Αν μαντεύω σωστά το κολαούζο που έχεις πρέπει να είναι σετ των τριών?

Άνοιξες και με τα τρία η κατευθείαν πήγες στο ψιλό?

Οχι το κολαούζο είναι m3 (έχω ναι μεν 3 τεμάχια αλλά είναι m3 και τα τρία. Απλά αγοράζω με το κιλό όταν είναι :p)

Ανοιξα με τρυπάνι 2.2 τρύπα , wd-40 και το κολαούζο αμέσως. Δεν έπαιξα με διάφορα μεγέθη θέλω να πω

-To plexi που μπήκε επάνω από το τζάμι που στηρίζεται?

Προς το παρόν πρόχειρα επάνω στους κύβους για να βγει η φωτογραφία :)

Δεν με κατάλαβες...υπάρχουν τα κολαούζα που είναι σετ των τριών και τα ''μηχανής''.

Τα φτηνά συνήθως είναι σετ των τριών, ξεκινάς με το πρώτο (όλα Μ3 είναι) και τελειώνεις με το τελευταίο.

Τα μηχανής ανοίγουν κατευθείαν. (ένα είναι)

Δεν με κατάλαβες...υπάρχουν τα κολαούζα που είναι σετ των τριών και τα ''μηχανής''.

Τα φτηνά συνήθως είναι σετ των τριών, ξεκινάς με το πρώτο (όλα Μ3 είναι) και τελειώνεις με το τελευταίο.

Τα μηχανής ανοίγουν κατευθείαν. (ένα είναι)

A έτσι ρε μάστορα, μιλα απλά στην noobara με τα εργαλεία. Τώρα κατάλαβα:dance3:

Οπότε τα δικά μου είναι 3 μηχανοκίνητα :p

'Αν παρατηρήσεις το σώμα κάθε κολαούζου, εκτός από τη διάσταση του πάσου, γράφει και ένα νούμερο ακόμα: (1 για το πρώτο χέρι, 2 για το δεύτερο και 3 για το τελικό).

Αν τα προσέξεις θα δείς ότι τι 1 έχει πιο σφηνοειδή μύτη και πιο τραπεζοεδείς κορυφές στα πάσα, και καθώς αυξάνεται το νούμερο , οι κορυφές των πάσων γίνονται τελικά οξείες και η σφήνα πολύ μικρή.

Αυτό είναι το κατάλληλο κολαούζο (το σετ των τριών ) για να ανοίξεις τυφλά (όχι διαμπερή) πάσα, το νουμερο 1 ετοιμάζει την βάση του πάσου, το 2 το κάνει λίγο βαθύτερο και το προχωράει πιο μεσα στην τρύπα που έχεις κάνει και το 3 νούμερο ανοίγει το τελικό πάσο και το πάει σχεδόν μέχρι το τέλος της τρύπας.

Στέλιο εμένα και τα 3 λένε το ίδιο όμως :hm:

Να αλλάξω κολαούζα; Ακριβά ήταν ρε συ και έχουν ανοίξει και πάσα σε μέταλλο. Νομίζω είναι καλά.:wassat:

Όχι δεν χρειάζεται να αλάξεις τα κολαούζα πρόσεξε την μορφή τους και θα καταλάβεις με ποιά σειρά πρέπει να τα χρησημοποιήσεις.1ο πάει αυτο που πάνω του φαίνεται λιγότερο πάσο (δεν φτάνει πολύ κοντά στην μύτη του , 2ο είναι αυτό που το πάσο πάει πιο κοντά στην μύτη, και 3ο αυτό που το πάσο είναι σχεδόν μέχρι την μύτη.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο "ύψος" του πάσου, από το 1 στο 3 , ψηλώνει και γίνεται πιο οξύ.

Τα νούμερα που σου είπα είναι απλώς βοηθητικά, κάποια κολαούζα τα γράφουν , κάποια όχι.

Κοίτα αν πάνω τους έχουν τα γράμματα HSS (High Speed Steel) (είναι το υλικό κατασκευής τους , Ο ταχυχάλυβας)

Αν τα πήρες σε σετ των τριών , θα πρέπει να είναι όπως σου λέω.

Αν όχι , πες μου να δούμε τι γίνεται.

Αγάπη , δυστυχώς σου ε΄χουν δώσει τρείς φορές το πρώτο νούμερο!!

Θα σου ανεβάσω νια εικόνα να δείς πως πρεπει να είναι κανονικά.

Και από ποιότητα είναι μάπα, δεν βλέπω πουθενά το HSS

Μάλιστα

Αρα δεν κάνω δουλειά έτσι;

Κάτι άσχετο ρε παίδες όσες φορές άνοιξα σπείρωμα το έκανε.

Δεν είπατε ότι είναι 3 ίδια; Μία συσκευασία να υποθέσω;

Εμένα ήταν σε κυλινδράκια όπως τα τρυπάνια. Ενα ένα μόνο του :wall:

Πρόσεξε τώρα στην ουσία μόνο στην πορτοκαλί διαδρομή ανοίγεις σπείρωμα σωστό. (μετά αρχίζουν οι γραμμές να σβήνουν και το στέλεχος να λεπταίνει)

Στην μπλε δεν έχεις οπότε άν ανοίξεις 10mm. βάθος τρύπας δεν θα γίνει σπείρωμα στον πάτο της.

llllllllll.png

Κοίτα εδώ ένα σετ και παρατήρησε το τελείωμα τους.

handtaps500x500.jpg

Έγινε επεξεργασία από Lakisss

Θα πάς στο μαγαζί που τα πήρες και θα του ζητήσεις να στα αλάξει, και να σου δώσει ένα σετ των τριών ΕΠΩΝΥΜΟ με HSS πάνω του, γιατι θα τον βγάλουμε στα φόρα!!:whip:

Πές μου ήταν κάποι σοβαρό εργαλειάδικο ή της γειτονιάς;