mchls Φεβρουάριος 16, 2012 #101 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2012 :clap: :drool: :worship: :-O :worship: :drool: :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Φεβρουάριος 17, 2012 #102 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 Γιατί έκανες υποδοχές στο πλέξυ για τα βύσματα της μητρικής και δεν εκανες μια τετράγωνη τρύπα για να μπει το backplate της?Ωραίο είναι αλλά αν χρειαστεί να αλλάξεις μητρική, θα πρέπει να αλλάζεις όλη τη πλάτη. Ή θα μπορούσες να κάνεις τις τρύπες σε ενα ξεχωριστό τετραγωνο κομμάτι, δλδ να κανεις δικό σου backplate απο plexi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 17, 2012 Author #103 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 Δε θα χρειαστεί να αλλάξω όλη τη πλάτη. Απλά θα κοπεί τριγύρω περίγραμμα για να μπει η νέα. Αρχικά για το περίγραμμα ξεκίνησα, αλλά μου φάνηκε πιο μουράτο αν το έκανα έτσι. Μεταξύ μας λοιπόν το ξεκίνησα και αν δεν τα κατάφερνα θα κοβόταν ένα ορθογώνιο για να μπει το I/O shield:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 17, 2012 Author #104 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 (edited) Project True Violet 10th update Σπέρες σπέρες Κάτι σας χρωστάω ναι; Εδώ είμαι λοιπόν για να μαζέψω τα σπασμένα μου Νέο πάτωμα λοιπόν. Δεν θα αναλύσω και πάλι την διαδικασία απλά μερικές φωτογραφίες τι και πως έγινε παλιό και νέο :dance3: Σειρά πήρε το τροφοδοτικό. Να θυμίσω ότι οι επιλογές μου στα sleeves ήταν άσπρο, γκρι, βιολετί. Το γκρι και το βιολετί κρύβουν καλά τα χρώματα των καλωδίων απο μέσα αλλά το άσπρο ήθελε ειδική μεταχείριση. Μια λοιπόν και πήρα την απόφαση είπα ας τα αλλάξω όλα Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ @crmaris για τις συμβουλές του στο θέμα του τροφοδοτικού Αρη ευχαριστώ Για αρχή το άνοιξα και έστειλα βόλτα όσα καλώδια δεν μου χρειαζόταν Στη συνέχεια έπρεπε να επέμβω σε ένα ακόμα σημείο του. (Αυτό το στάδιο δεν έχει τελειώσει μια και θα γίνουν ακόμα πολλές διορθώσεις και επεμβάσεις, απλά δίνω ένα δείγμα) Το σημείο αυτό ήταν η τρύπα απο όπου βγαίνει η πλεξούδα του psu. Μου τα χάλασε για 1.5 εκατοστό οπότε έπρεπε να μετατοπιστεί Μπήκε ένα κομμάτι αλουμινίου εσωτερικά και για να καλυφθεί η υψομετρική διαφορά και στοκαρα ο στόκος (ακόμα να στεγνώσει το 3ο χέρι btw) Οπότε στην αναμονή για το στέγνωμα ασχολήθηκα με τα καλώδια Αυτά για σήμερα .....to be continued..... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 6, 2014 από karmen1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Φεβρουάριος 17, 2012 #105 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι γιατί κόβεις τετράγωνο κομμάτι εκεί που θα πατήσει το psu, αντί στρογγυλής τρύπας....άσε μη μου πεις να μείνω με την αγωνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Φεβρουάριος 17, 2012 #106 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 Το σχισμένο υπόστρωμα έδωσε λύση, τέλος τα σπασμένα πλεξι!Βλέπω βρήκες καλώδια special, επικασιτερωμένα, πολύ καλή ιδέα!Μια παρατήρηση, όταν προετοιμάζεις το άκρο ενός καλωδίου για πρεσάρισμα πρέπει την απογύμνωση των αγωγών να την κάνεις με γδάρτη στον οποίο ρυθμίζεται το μήκος απογύμνωσης, έτσι θα πετύχεις όλα τα βυσματάκια να γίνουν ίδια.Και κάτι ακόμα, το μήκος απογύμνωσης θα πρέπει να είναι τόσο ώστε, μετά το πρεσάρισμα, τα συρματάκια να περισσεύουν λίγο (1mm) μέσα στον κενό χώρο του βύσματος, έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή επαφή και η χαμηλότερη αντίσταση διάβασης, άρα ελαχιστοποιείται η πτώση τάσης πάνω στο σημείο σύσφιξης, επί πλέον αυτού ο "θύσανος των συρματιδίων του καλωδίου που περισσεύει ασυμπίεστος ακριβώς μπροστά από το σημείο σύσφιξης, κάνει ουσιαστικά αδύνατη την εξάρμοση της σύνδεσης αγωγού βύσματος.Βάλε μια φοτο της πρέσας (και μια κοντινή στην κεφαλή συμπίεσης), από ότι μπορώ να δώ καλή δουλειά κάνει!Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 17, 2012 Author #107 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 (edited) Ευχαριστώ Στέλιο Πως με βρίσκεις; Οργανωμένη; edit: Ζήτησες και μία κοντινή ορίστε Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 17, 2012 από karmen1983 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Φεβρουάριος 17, 2012 #108 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 Εργαλείο... από άλλο πλανήτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Φεβρουάριος 17, 2012 #109 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 Από άποψη αρχής , σωστή. Από άποψη ουσίας όμως , τον γδάρτη αυτόν, σε πρώτη ευκαιρία τον βάζεις εφεδρεία! Σου κάνει ζημιά που δεν την βλέπεις, συγκεκριμένα οι σιαγόνες ακινητοποίησης της μόνωσης του καλωδίου είναι πλαστικές και παρ' όλο που εχουν δοντάκια με ανάποδη κλίση, δεν καταφέρνουν πάντα να κρατήσουν ακίνητη την μόνωση όταν κάνεις το γδάρσιμο, γιατί οι ακμές τους δεν είναι αρκετά οξείες έτσι ώστε να εισχωρήσουν στην επιφάνεια του μονωτικού και να το συγκρατήσουν με σιγουριά. Αποτέλεσμα αυτού είναι η μόνωση να γλιστράει λίγο προς την κατεύθυνση της κίνησης των σιαγόνων απογύμνωσης, με συνέπεια -δεδομένου ότι η διαδρομή των σιαγόνων είναι συγκεκριμένη- να μην φεύγει πάντα η μόνωση από το καλώδιο. Δεύτερο είναι ότι οι σιαγόνες απογύμνωσης δεν έχουν περιορισμό διαδρομής , άρα σε πολύ λεπτά καλώδια υπάρχει πρόβλημα να τα τραυματίσει. Τρίτον το στοπ καθορισμού του μήκους απογύμνωσης είναι επιρρεπές στο να φεύγει από την ρύθμισή του, άρα δεν έχεις σταθερό μήκος απογύμνωσης. Ένας πολύ καλός απογυμνωτής είναι : KNIPEX - The Pliers Company. - Products - (http://www.pliers-online.com) Ψάξε το special και δες το animation. Ο.Κ. αντιλαμβάνομαι ότι τα εργαλεία σιγά σιγά έρχονται, και όπως και να έχει κοστίζουν ένα σκασμό χρήματα, αλλά ένα καλό εργαλείο είναι κατά κανόνα -σε βάθος χρόνου- πολύ φτηνότερο από ότι ένα φτηνό, και παράλληλα από την αρχή θα κάνει σωστή δουλειά! Ενώ μια πολύ πρόχειρη λύση σε εγκαταλείπει γρήγορα και δεν σου έχει κάνει σωστή δουλειά ούτε μια φορά. Βεβαίως δεν είναι ανάγκη να πάς σε επαγγελματικό εργαλείο, είναι αρκετό ένα καλό ερασιτεχνικό. Με την λογική αυτή, η πρέσα που έχεις είναι μια χαρά, εκτός κι' αν αρχίσεις να μοντάρεις συνεχώς καλώδια οπότε πρέπει να πάς στον "εχθρό του καλού" ! :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 17, 2012 Author #110 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 E ρε σεντόνια που διαβάζω κάθε φορά που ποστάρεις (μου αρέσουν κατα βάθος) Λεπόν το Μάρτης γδάρτης: Τον έχω περίπου 2 χρόνια. 1)Αποτέλεσμα αυτού είναι η μόνωση να γλιστράει λίγο προς την κατεύθυνση της κίνησης των σιαγόνων απογύμνωσης, με συνέπεια -δεδομένου ότι η διαδρομή των σιαγόνων είναι συγκεκριμένη- να μην φεύγει πάντα η μόνωση από το καλώδιο.2)Δεύτερο είναι ότι οι σιαγόνες απογύμνωσης δεν έχουν περιορισμό διαδρομής , άρα σε πολύ λεπτά καλώδια υπάρχει πρόβλημα να τα τραυματίσει. 3)Τρίτον το στοπ καθορισμού του μήκους απογύμνωσης είναι επιρρεπές στο να φεύγει από την ρύθμισή του, άρα δεν έχεις σταθερό μήκος απογύμνωσης. 1+2 Αυτό εδώ δε το έχω παρατηρήσει ποτέ. Εχω sleevarei πάνω απο 10 τροφοδοτικά και έχω crimparei τα περισσότερα απο αυτά, όπως και λεπτά καλώδια απο ανεμιστήρες χωρίς ποτέ ή να μου κόψει το καλώδιο ή να μην μου βγάλει το μονωτικό πλαστικό τριγύρω. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και μέσα στη ζαλάδα μου τα μπέρδεψα. 3 Τώρα αν σου πω ότι δε κουνάει θα το πιστέψεις; Βασικά όταν θέλω να απογυμνώσω μεγαλύτερο μέρος απο το καλώδιο το τραβάω με ένα κατσαβίδι. Αυτό το έκανε απο την πρώτη μέρα που το πήρα.:shout: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Φεβρουάριος 17, 2012 #111 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2012 Ο.Κ. θα σου έτυχε ο καλός! Πάντως στην δουλειά μας είχαν φέρει μια περίοδο τέτοιου τύπου _εξ ού και οι παρατηρήσεις- και δεν επιβίωσαν και πολύ. Πάντως εφ' όσον σου κάνει την δουλειά σου , όλα καλά! Υ.Γ. Ε όχι και σεντόνια, ένα πετσετάκι ήταν μόνο! Όταν θα είναι σεντόνι θα το καταλάβεις -γονατίζει η αλεπού!- Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Φεβρουάριος 18, 2012 #112 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Πω πω με αρρώστησες... Αμα μαστορευεις και το παστίτσιο όπως τα PC σε παντρευομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Φεβρουάριος 18, 2012 #113 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Πρόσεχε τους δείκτες σου με αυτά τα μαραφέτια (τους γδάρτες-απογυμνωτές αγωγών) Μια φορα πήγε και κάθισε ο δείκτης μου στο κόφτη που έχει από κάτω και έγινε μια υπέροχη χειρουργική κάθετη τομή στη σάρκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Φεβρουάριος 18, 2012 #114 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Περιμένω με αγωνία να δω που θα καταλήξεις. Αυτό πάντως με το στόκο περίεργο , ο σιδηρόστοκος με το που θα βάλεις harder σκληραίνει σε 5 λεπτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 18, 2012 Author #115 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Ευχαριστώ παίδες@dangar Αφού τον άπλωσα έμαθα απο τον @Κοπρίτης ότι παίζουν και σιδηρόστοκοι με επιταχυντή. Οπότε μια και εγώ το έξυπνο δεν έβαλα περίμενα. Τώρα που γράφω είναι μια χαρά :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 18, 2012 Author #116 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Ξέχασα να πω. Απόψε θα έχει ένα γευστικό update το Project. Προειδοποίηση όταν σας έρθει ειδοποίηση ότι πόσταρα απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε καλύψει το keyboard με μπόλικο χαρτί κουζίνας και καλό είναι, να υπάρχει και το ρολό με το χαρτί από δίπλα. Πέρα απο τη σοβαρότητα που θέλω να κρατηθεί στο project, νομίζω καλό είναι να το διασκεδάσω και εγώ, όπως και εσείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Φεβρουάριος 18, 2012 #117 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Για στάσου τώρα να καταλάβω. Στα αρχικά post μας έβαλες τα εξαρτήματα ανάμεσα σε ντοματάκια. Τώρα τι σκοπεύεις να συμπαρουσιάσεις σαν ντεκόρ............ ............. Το βρήκα γαρδουμπάκια , κοκορέτσι κλπ απαγορευμένα. :man_in_love: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Φεβρουάριος 18, 2012 #118 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Ρολό χαρτί : check Προφυλακτικά : check e-Τσιγάρο για after : check Orgasm imminent! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Φεβρουάριος 18, 2012 Author #119 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 @Seafalco Θα σου έχω και διαίτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Φεβρουάριος 18, 2012 #120 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 @Seafalco Θα σου έχω και διαίτης Ωραία! Τρελαίνομαι για τα ραδίκια, ξέρεις απ΄αυτά με τα τέσσερα πόδια με το κουδουνάκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts