Jump to content

Philips E-Line 273E3LHSB 27¨

whitesnake

Recommended Posts

Μου έχει μπει στο μάτι η συγκεκριμένη οθόνη. Είναι μεν ΤΝ, αλλά έχει αυξημένες γωνίες θέασης συγκριτικά με τα συνηθισμένα ΤΝ πάνελ (178/170 δίνει η philips). Γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε σχετικά με αυτό το μοντέλο; Βρήκα ελάχιστες αναφορές σε φόρουμ, οι οποίες ήταν μεν θετικές αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο - το μόνο που τόνιζαν είναι το θετικό με τις γωνίες θέασης.

Η χρήση της θα είναι κυρίως browsing και ταινίες. Να σημειώσω ότι δεν με απασχολεί καθόλου ο λιτός σχεδιασμός της συγκριτικά με άλλες οθόνες της κατηγορίας.

Σαν άλλη επιλογή έχω την LG M2780D, η οποία είναι monitor TV. Δεν με καίει η ύπαρξη τηλεόρασης, με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα απεικόνισης. Δεδομένου ότι και οι δύο είναι ΤΝ πάνελ, ποια θα επιλέγατε από τις δύο και γιατί;

Μου έχει μπει στο μάτι η συγκεκριμένη οθόνη. Είναι μεν ΤΝ, αλλά έχει αυξημένες γωνίες θέασης συγκριτικά με τα συνηθισμένα ΤΝ πάνελ (178/170 δίνει η philips). Γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε σχετικά με αυτό το μοντέλο; Βρήκα ελάχιστες αναφορές σε φόρουμ, οι οποίες ήταν μεν θετικές αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο - το μόνο που τόνιζαν είναι το θετικό με τις γωνίες θέασης.

Δεν γνωριζω τιποτα απο την οθονη..αλλα ειναιο συνηθες (πλεον?) οταν βλεπεις μεγαλες γωνιες θεασης σε ΤΝ...κατι να μην παει καλα.:p

Η οθονη μπορει να ειναι καλη και να δειχνει τελεια..αλλα υπαρχουν δυο ειδων μετρησεων.

Μια με cr> 10..το συνηθες..και μια οχι τοσο συνηθισμενη με cr>5 ..oπου οι γωνιες βγαινουν με μεγαλυτερα νουμερα.

Με ενα μινι googling ..

"Most LCD manufacturers define viewing angle as the angles where the CR (contrast ratio) ³ 10. For LCDs designed for less demanding applications, the viewing angle is sometimes defined as the angles where the CR ³ ?5."

και για παραδειγμα δες εδω..

PRAD | Monitors | Manufacturer Acer | Specification: Datasheet Acer B193LOwmdr

Και φυσικα η philips sto site της...

"Γωνία προβολής: 178° (Ο) / 170° (Κ), @ C/R > 5"

Ως προς την μετρηση και μονο βεβαια..την οθονη δεν την εχω δει καν.

Μάλιστα. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με ΤΝ και δεν το γνώριζα αυτό, ευχαριστώ.

Επομένως δεν έχει κάποιο ατού, έναντι των υπολοίπων προτάσεων. Γενικά σε αυτή την κατηγορία (26-27 ίντσες) παίζει κάτι καλό και πιο φθηνό από την Dell U2711;

• 3 weeks later...

Τυχαίνει να έχω και εγώ πρόβλημα με την οθόνη μου αυτές τις μέρες και πάω και εγώ για αλλαγή...

Είχα πολύ καιρό να ψάξω για οθόνες και ψηλό χάθηκα ανάμεσα στις διάφορες τεχνολογίες που κυκλοφορούν.

Nephiλiμ δηλαδή αυτή η benq που προτείνεις που έχει panel pva, αν κατάλαβα καλά είναι μία σκάλα πάνω από TN και μία σκάλα κάτω από IPS σωστά?

Μέσα απο skroutz είναι η μόνη μη TN (από τις γνωστές μάρκες στις 27")

Δέν μπήκα στον κόπο να κοιτάξω για την IIYAMA τη παίζει μιάς και με πρόλαβε ο whitesnake διαβάζοντας μέτριες κριτικές :)

Μάλλον καταλήγω και εγώ στην Benq φαίνεται καλή περίπτωση.

Εαν θες να βλεπεις μαυρο στο PC μονο το PVA μπορει να αποδώσει σωστα. Το IPS ειναι πολυ πισω σε αυτο, σαν ΤΝ ειναι!

Το PVA δεν το αλλαζω και ας εχει καποια κατα...

Τα IPS απλα ειναι all around monitor που λεμε, για ολες τις δουλειες (gaming, photoshop, movies)

• 2 weeks later...

whitesnake μόλις χθες πήρα στα χέρια μου την benq και πρώτη ταινία που είδα ήτανε το ten ten μιας και καινούργιο με τρελά εφέ!

Εντάξει δεν μπορώ να είμαι πολύ αντικειμενικώς γιατί δεν έχω εμπειρία σε άλλες οθόνες του ίδιου στυλ αλλά εντάξει σε σχέση με την παλιά μου LG L206WTQ-SF δεν χρειάζετε μάλλον κάν να το γράψω αλλα έχω μείνει μ@.....@ς :p

H LG για εμένα δεν αξίζει. Κάποτε έβγαζε σχετικά καλές οθόνες (και το 07 κάποιες CRT για PC και μερικές καλές TVs). Τώρα είναι χάλι μαύρο, γενικά σε οθόνες υπολογιστών δε τα πήγαινε καλά (ειδικά σε tft από τότε μέχρι σήμερα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.