Chaos3X Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2012 Γειά σας παίδες, έχω ένα κουλό πρόβλημα και εδώ και δύο μέρες παλεύω να το λύσω μάταια όμως.Αγόρασα πρόσφατα την Xonar D2/PM, παλιότερα χρησιμοποιούσα την onboard με optical σύνδεση, και την σύνδεσα αναλογικά στα Ζ5500. Κλασικά απεγκατέστησα τους παλιούς drivers της onboard και κατήργησα και την ίδια την συσκευή από το σύστημα για να μην έχουμε κανένα conflict. Κατέβασα απ'το site της Asus τους τελευταίους drivers για το OS μου (Windows 7 64bit) και τους έκανα εγκατάσταση επιτυχώς. Όλα καλά μέχρι εδώ μέχρι που πάω είτε από το panel της κάρτας είτε από το panel των windows να κάνω test τα ηχεία για να δώ αν το κάθε ηχείο δουλεύει σωστά. Και εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο!L/R Front ακούγονται στο test.Center ακούγεται στο test.Sub woofer ΔΕΝ ακούγεται στο test! ***L/R Surround ακούγεται ΜΟΝΟ το Left!Ότι ρύθμιση και να έχω δοκιμάσει δεν δουλεύει με τίποτα! Φυσικά έχω ορίσει ως Analog Out το 5.1...Δοκίμασα να συνδέσω την κάρτα με optical και εκεί ακουγόντουσαν ΌΛΑ μιά χαρα.Όποιος έχει καμιά ιδέα θα του ήμουν ευγνώμων γιατί θα το σπάσω!***Στο panel της κάρτας έχει μία επιλογή που λέγεται Speaker Swap, το μόνο που κάνει είναι να κάνει εναλλαγή το Center με το S/W, όταν την έχω επιλεγμένη και πατάω το test η μόνη διαφορά είναι πως ακούγεται το S/W από το Center(!) αλλά όταν πατάω το Center δεν ακούγεται τίποτα! :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Φεβρουάριος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Βγάλε μία όλα τα καλώδια πίσω από τα ηχεία και ξαναβάλτα.(...το είχα πάθει και γω πρόσφατα αυτό και έτσι λύθηκε =S) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Φεβρουάριος 4, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Βγάλε μία όλα τα καλώδια πίσω από τα ηχεία και ξαναβάλτα.(...το είχα πάθει και γω πρόσφατα αυτό και έτσι λύθηκε =S)Το έκανα αλλά δεν δούλεψε. Έγραψα παραπάνω ότι είχα δοκιμάσει και με optical και μου δουλέψανε μιά χαρά οπότε δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο.Σ'ευχαριστώ πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Φεβρουάριος 4, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Αν το center σου παιζει μπάσα πολύ χαμηλες μπασες νότες τότε για αυτό το κανάλι δοκίμασες να κάνεις swap channels .? Το ίδιο και το side/surround Swap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Φεβρουάριος 4, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Αν το center σου παιζει μπάσα πολύ χαμηλες μπασες νότες τότε για αυτό το κανάλι δοκίμασες να κάνεις swap channels .? Το ίδιο και το side/surround SwapΤο Center παίζει μιά χαρά, το S/W δεν ακούγεται καθόλου όταν το κάνω test. Επιλογή swap για τα side/surround δεν έχει.Update: Λοιπόν κι άλλο κουλό εντόπισα, έβαλα να δοκιμάσω ένα παιχνίδι και δουλεύουν όλα τα ηχεία κανονικά!Αλλά στο test κλασικά δεν δουλεύουν το S/W και το Right Surround.Δεν ξέρω αν είναι κόλλημα του test ή όντως η κάρτα δεν δουλεύει σωστά κι ας ακούγονται όλα τα ηχεία στο game... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Φεβρουάριος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Τοτε μάλλον κουλο bug των Drivers ειναι. !! Δοκίμασε με κάνα ac3 filter 5.1 ήχο απο ταινία και κάνα Mute all Και unmute ενα ενα κανάλι. Αν παίζουν όλα σωστά , τότε απλά για άλλη μια Φορα έχουμε broken software απο την asus...Να δούμε πότε θα αποφασίσει η microsoft να φτίαξει το θέμα με τα x64 Και να μπορείς να τρέξεις 32bit driver... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Φεβρουάριος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Κανε καμια δοκιμη με αυτουςUNi Xonar « brainbit | Unified Xonar Driversειναι αρκετα καλυτεροι drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Φεβρουάριος 4, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Θές να μου δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες? Πως μπορεί να είναι καλύτεροι απ'τους επίσημους της Asus?Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, απλά να μάθω προσπαθώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Φεβρουάριος 4, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Διαβασε στη σελιδα τις βελτιωσεις.Εγω απλα επιβεβαιωνω τα λεγομενα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Φεβρουάριος 4, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Το έχεις βάλει δηλαδή και είδες διαφορά?Επίσης αυτο το GX και το Αsio τι είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Φεβρουάριος 4, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Αφου τα επιβεβαιωνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Φεβρουάριος 4, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2012 Το έκανα εγκατάσταση και δεν μου εμφανίζει την κάρτα το PC.Την έχει με κίτρινο θαυμαστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.