larryf13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2012 Καλησπερίζω τα τζιμάνια του φόρουμ. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχω εδώ και χρόνο+ αλλά επειδή συμβαίνει σπάνια δεν έχω δώσει σημασία. Τώρα όμως θέλω να το λύσω. Όταν πάω να συνδέσω (μερικές φορές - σπάνια) κάτι στις μπροστινές usb του κουτιού το pc κάνει restart. Προσοχή! Μόλις ακουμπήσει π.χ. το usb φλασάκι που πάω να βάλω το πλαίσιο της usb θύρας του κουτιού τότε γίνεται η δουλειά. Δηλαδή δε χρειάζεται να συνδεθεί κάτι κανονικά για να έχω πρόβλημα. Σκέφτομαι ότι ίσως φταίει κάποια προβληματική γείωση? των θυρών του κουτιού και η μητρική ανιχνεύει κάτι παράξενο και κάνει το reboot. Η μητρική το κάνει το reboot ή το τροφοδοτικό άραγε; Δίνω και φώτο στο λαό με το πως είναι οι μπροστινές usb με βγαλμένο το καπάκι του κουτιού. Απο τη φώτο φαίνεται τα πλαίσια των usb να γειώνονται στο κουτί πάντως... Τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Φεβρουάριος 3, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Συνήθως η σύνδεση στα Usb στην μητρική είναι (για 2 Usb μαζι) 9 καλώδια εκ των οποιων το ένα είναι ground-shield έλεγξε αν ειναι συνδεδεμενο για μάλλον για στατικη αποφόρτιση μου κάνει αυτό, εφόσον δεν στο κάνει κάθε φορά. επίσης έλεγξε μήπως κάτι κουνιέται εσωτερικά και βραχυκυκλώνει.Το τροφοδοτικό δεν κάνει απο μόνο ποτέ reboot,απλά σβήνει ,αν ξεπεράσεις κάποια όρια ή αν βραχυκυκλώσει. Αυτό που συμβάινει ειναι προστασία πού έχει η μητρική, όπου κάπου κάτι όταν βραχυκυκλώσει , με το παίξει η τάση σε οποιαδήποτε γραμμή (3.3, 12,5) τότε στέλνει σημα και σβήνει στιγμιαία το τροφοδοτικό μέχρι να επανέλθουν οι τάσεις και ως αποτέλεσμα.... reboot Link to comment Share on other sites More sharing options...
larryf13 Φεβρουάριος 3, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Ένα θέμα είναι ότι σε αυτό το κουτί είχα παλαιότερα και άλλη μητρική και δεν είχα θέμα. Επίσης τα μπροστινά usb τα έχω δοκιμάσει σε διαφορετικές θύρες από αυτές που προσφέρει η μητρική. Θα το ξαναδώ και θα ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Φεβρουάριος 3, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Μπορει η συγκεκριμένη μητρική απο κατασκευής να είναι πιο ευάισθητη στα ρεύματα της usb. Αυτο που μπορεις να κάνεις είναι την γείωση των usb να την στέλνεις κατευθέιαν στο σασί του κουτιού ή σε κάποια βίδα στο τροφοδοτικό δηλ το μαύρο καλωδιακι του shield να το συνδέσεις στο σασί ή ακόμα και σε κάποιο από τα μάυρα καλώδια gnd από το τροφοδοτικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.