giogio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2012 Εχω 2 WD ο ενας 320GB και ο αλλος 120GB μπορω να τους κανω raid?η πρεπει απαραιτητα να ειναι ιδιας χωριτικοτητας.Δωστε τα φωτα σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 2, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Μπορείς, ναι, αλλά η ωφέλιμη χωρητικότητα σε raid 0 θα είναι 240GB και 120GB σε raid 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Φεβρουάριος 2, 2012 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Ναι, αμα δεν ειναι ιδιο μοντελο το ξεχνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 2, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Γιατί έχω την εντύπωση πως πλέον ότι μένει μπορεί να γίνει ένα JBOD Volume ?240 σε ένα Volume Raid-0 και το υπόλοιπο 80GB από τον 320 σε ένα JBOD Volume.Επίσης δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσει όλη τη χωρητικότητα σε ένα είδος Raid. Μπορεί να τη μοιράσει σε 2 είδη, ένα volume R-0 κι ένα R-1 π.χ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 3, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Aπό intel με matrix storage πιθανώς να μπορεί να αξιοποιηθεί ο επιπλέον χώρος του μεγαλύτερου δίσκου. Απλά το βασικό raid-0 θα εχει 2 x [χωρητικότητα του μικρού δίσκου] Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Φεβρουάριος 3, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Τελικα απεκτησα 2 ιδιους WD CAVIAR 320GB η απορια μου ειναι η εξης, με τον συνδυασμο ctrl-i μπηκα στην επιλογη για δημιουργεια raid και εφτιαξα ενα raid-0,τωρα θελω να φτιαξω και ενα raid-1 αφου αφαιρεσω απο το raid-0 καποια γιγαbyte για να δημιουργηθει το raid-1 αν το κανω θα χασω κατι σε επιδοσεις η να φτιαξω μονο raid-0?Επισης τι Strippe Size να βαλω 64η 128? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 3, 2012 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστος ο onboard controller για αυτό που θέλεις να κάνεις...Βασικά, δεν ξέρω αν μπορείς να επιλέξεις δίσκους και να τους βάλεις σε δύο διαφορετικές συστοιχίες. Αν γίνεται, θα γίνεται ως εξής:Δημιουργείς το raid0 και επιλέγεις πχ 200GB χωρητικότητα (100+100).Μετά, δημιουργείς ένα raid1 και ΑΝ σου επιτρέψει να βάλεις τις ίδιες συσκευές, βάζεις όλη τη χωρητικότητα που περισσεύει (220+220).Άρα θα έχεις 200GB σε raid0 και 220GB σε raid1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 3, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Ο ICH9R και οι μεταγενέστεροι, επιτρέπουν διαφορετικού τύπου raid στα ίδια drives. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 3, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Ο ICH9R και οι μεταγενέστεροι, επιτρέπουν διαφορετικού τύπου raid στα ίδια drives. Το επιτρέπουν... Απροβλημάτιστο θα είναι...; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 3, 2012 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Μια χαρά θα είναι. Ορίστε κι ένα ποστ που είχα κάνει σε άλλο φόρουμ. Πηγαινεις στον Raid Manager του υπολογιστη σου (Ctrl+I) Εκει μεσα εχεις τους 2 δισκους σου (στην παρακατω φωτο 2 500ΑΑKS WD). Επιλεγεις Create Raid Volume. Στην επομενη οθονη δινεις ονομασια στο Raid0 array που θελεις να δημιουργησεις. Επιλεγεις το Raid Level (Raid0 Stripe). Επιλογη για τους δισκους δεν υπαρχει που θα απαρτιζουν το Raid γιατι εχεις μονο 2. Διαλεγεις και το Strip Size. Στην τελευταια επιλογη βαζεις τα GB που θελεις να εχει το Raid0 Array. και πατας Create Volume. Πατας Yes στο confirmation... Μετα ο Manager σε γυρναει πισω στην αρχικη οθονη. Η οθονη λογικα θα δειχνει ηδη το Raid0 volume που εχεις φτιαξει με χωρητικοτητα οσα GB εβαλες, στην παρακατω εικονα, 100GB. Ξαναπατας Create Raid Volume και δινεις ονομασια ξανα στο Raid Volume σου που θα είναι Raid 1. Στην επιλογη από κατω Raid Level πατας το κατω βελακι και από Raid0 γινεται Raid1 (mirror). Αυτοματα μετα σε πηγαινει στην επιλογη Create Volume. Πατας Yes στο confirmation.. Και εχεις πλεον ετοιμο και το Raid1 array σου. Οποτε πλεον εχεις χρησιμοποιησει συνολικα 100GB (στην συγκεκριμενη περιπτωση) για το Raid0 volume σου, οποτε εκει θα στησεις το λειτουργικο, και τα υπολοιπα, 400GB του κάθε δισκου, θα πανε στο Raid1 array, μιλωντας παντα για τους 500αρηδες δισκους που χρησιμοποιησα εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Φεβρουάριος 3, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Ο ICH9R και οι μεταγενέστεροι, επιτρέπουν διαφορετικού τύπου raid στα ίδια drives. Και από SB600 και μετά αντίστοιχα σε AMD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.