GKII Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2004 Η ιστορία ξεκινάει από τη στιγμή που έγινα ένας ευτυχής κάτοχος ενός Α64 3200+ newcastle και CG καινούριο πράγμα που υπερχρονίζεται άνετα. Πήρα και ένα Κ8S8X φτηνό mobo αλλά με pci lock! Με την βοήθεια της καλής μου μνήμης vitesta 512 pc4000 φτάνω τα 225mhz fsb με μαμα ψύκτρα και χωρις ρεύμα rockstable και πετάω στα σύννεφα αφού όλα πάνε υπέροχα. Έτσι είπα να βάλω άλλα 512 mb να σταματήσει και ο σκληρός να φορτώνει. Αλλά ως δια μαγείας η ταχύτητα της μνήμης που ήταν auto ρυθμισμένη από το bios έπεσε στα 333 από 400. No problem λέω και τη βάζω στο χειροκίνητο 400 boot και .... τελος. Ότι και συνδιασμό timings να έκανα δεν μπορούσα να μπουτάρω ή τουλαχιστον να μπώ windows σταθερά (για prime ούτε λόγος) με DDR400. Οι μνήμες σκέφτομαι και αμέσως δοκιμάζω με Corsair vs PC3200 2.5-3-3-8 και Kingston VR PC3200 2.5-3-3-8 δοκιμασμένες πολύ καιρό σε δίαφορα Mobo. Αποτέλεσμα με 2 DIMM πάνω μόνο με 166 στην μνήμη μπαίνω σταθερά ενώ με ένα "και οποιοδήποτε ένα" 220-225. Αρχίζω μία αναζήτηση σε δίαφορα forum και ανακαλύπτω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχω αυτό το πρόβλημα αλλά το έχουν πολλοί με διάφορα mobo από το Κ8V μέχρι και νέα μοντέλα με nforce 3 250. Σε μερικά Post έλεγαν ότι είναι πρόβλημα του C0 stepping ή οτι χρειάζονται Identical dimms. Έτσι επιστράτευσα ένα ζευγάρι HyperX PC3200 KHX3200K2/1G ενός φίλου που αποκλείεται να "αστοχούσαν" αφού έχω CG stepping. Το απότέλεσμα απογοητευτικό. Με 2 χ 512 πάνω στη mobo μονο στα 333 δουλευει η ram χωρίς να κολλά το σύστημα ανεξάρτητα απο την ταχύτητα της cpu. Στα forum της AMD υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές αλλά η υπόθεση είναι φάκελλος Χ. Τελικα γιατί να μην μπορώ να δουλέψω τη ram στα 400 αφού υποτίθεται υποστηρίζετε; Mήπως ο ενσωματομένος memory controller στον Α64 (ή σε κάποια stepping) είναι μούφα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.