sokinsohim Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2012 Για σε ολους. Λοιπόν παιδιά εχω μια απορία...εχω Ίντερνετ στην εστία που μένω το οποίο το παίρνω κατευθείαν απο το πριζακι στον τοίχο χωρις κάποιο modem τωρα ομως που θελω να παρω το Galaxy S2 και θα χρειάζομαι Wifi πως θα μπορουσα να μοιράσω το ίντερνετ μου ενσύρματα στο PC και ασύρματα στο δωμάτιο ταυτόχρονα? Ρώτησα σε ενα μαγαζί και μου ηπαν πως απλα χρειάζομαι ενα Access Point Wireless. Ενα τετοιο δηλαδη θα εκανε την δουλειά μου? Όποια βοήθεια ή γνώμη ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Ιδανικά χρειάζεσαι ένα wireless access point, που να έχει κι ενσωματωμένο switch. Ειδάλλως, θα πρέπει να πάρεις ξεχωριστό switch για να μπορέσεις να έχεις κι αυτό συνδεδεμένο και τον υπολογιστή σου συνδεδεμένο (ενσύρματα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Φεβρουάριος 1, 2012 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Έχω κάνει κάτι παρόμοιο μόνο που πήρα Ίντερνετ από wifi μέσω του TL-WR543G (54Mbps Wireless AP/Client Router), ουσιαστικά είναι το κλασσικό ασύρματο Modem/router με κεραία και 4 ethernet αλλά υποστηρίζει και client mode, δεν ξέρω με σιγουριά αν μπορείς να πάρεις από ethernet και να το μοιράσεις μέσω της συσκευής που θα πάρεις ασύρματα και ενσύρματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 2, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Ιδανικά χρειάζεσαι ένα wireless access point, που να έχει κι ενσωματωμένο switch. Ειδάλλως, θα πρέπει να πάρεις ξεχωριστό switch για να μπορέσεις να έχεις κι αυτό συνδεδεμένο και τον υπολογιστή σου συνδεδεμένο (ενσύρματα) switch εννοείς ενα τέτοιο....κα μετα να συνδεσω πανω το Α.Ρ απο την μια και το pc απο την αλλη? Έχω κάνει κάτι παρόμοιο μόνο που πήρα Ίντερνετ από wifi μέσω του TL-WR543G (54Mbps Wireless AP/Client Router), ουσιαστικά είναι το κλασσικό ασύρματο Modem/router με κεραία και 4 ethernet αλλά υποστηρίζει και client mode, δεν ξέρω με σιγουριά αν μπορείς να πάρεις από ethernet και να το μοιράσεις μέσω της συσκευής που θα πάρεις ασύρματα και ενσύρματα. το modem νομιζω δεν θα κανει γιατι παιρνω κατευθειαν απο την πριζα ιντερνετ που δινει η εστια οποτε το μοδεμ μαλλον δεν χρειαζεται... Πια ειναι η διαφορα μεταξυ Access point k Router μαλλον σε ενα απο τα δυο θα πρεπει να παω αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα σε πιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Φεβρουάριος 2, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Το wireless access point (WAP) is a device that allows wireless devices to connect to a wired network using Wi-Fi, or related standards. The WAP usually connects to a router (via a wired network), and can relay data between the wireless devices (such as computers or printers) and wired devices on the network.To router είναι συνήθως Μια συσκευή που διμιουργεί ένα ενσυρματο δικτυο (ethernet) ανάμεσα σε παραπάνω απο δύο υπολογιστές και επιτρεπη τον διαμιρασμό του ιντερνετ, την πρόσβαση σε δικτιακό εκτιποτι, σκληρού κτλ.τα φτηνά AP ( <35€, αν θυμάμαι καλά τσέκαρε τιμές specs καλού κακού) συνήθως έχουν μόνο μια ethernet για να πάρουν το ίντερνετ και να το μοιράσουν ασύρματα, τα πιο ακριβά έχουν και ενσωματωμένο router για να συνδέσεις υπολογιστές και ενσύρματα edit υπάρχει και το repeater αλλά δεν είναι του παρόντος, πολλά AP εκτελούν και λειτουργία repeater:OT:Αυτο που είπα έκανα είναιOte-->pirelli (modem/router) ethernet--->pc 1 ...........|-------------------wifi --->TL-WR543G --->pc2 .........................................................|--------->pc3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 2, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 το modem νομιζω δεν θα κανει γιατι παιρνω κατευθειαν απο την πριζα ιντερνετ που δινει η εστια οποτε το μοδεμ μαλλον δεν χρειαζεται...Καλησπέρα, πριν πας σε έξοδα, μιας και διανύουμε δύσκολες εποχές, αν έχεις κανένα πεταμένο modem-router από αυτά που δίνουν οι ISP όταν παίρνεις DSL (ή αν έχει κανένας φίλος σου, γιατί υπάρχουν πολλά) δοκίμασε το.Ουσιαστικά δεν λειτουργεί το "modem" κομμάτι, αλλά το "router" κομμάτι, και είσαι καλά.Έχω κάνει το ίδιο σπίτι μου, το ασύρματο σήμα δεν φτάνει από το router (στο γραφείο του πατέρα μου) μέχρι το δωμάτιο μου, στο δωμάτιο μου είχα φέρει καλώδιο για το desktop, οπότε συνέδεσα το παλιό άσπρο Baudtec που έδινε κάποτε ο πΟΤΕ με το Conn-X, δεν θυμάμαι αν έκανα ρυθμίσεις και τι ρυθμίσεις έκανα, αλλά παίζει μια χαρά, και δίνει με καλώδιο internet στο desktop, και με wireless στο κινητό μου και το laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigPan Φεβρουάριος 2, 2012 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Όταν λες πριζάκι, τι εννοείς; Κάτι σε RJ 11 ή 45; Για το setup που λες πάντως, το AP στο λινκ που εχεις δώσει δεν θα έλεγα ότι κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 2, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 παιδια επειδή το έψαξα λιγο παραπάνω νομίζεται ενα τέτοιο με 1 WAN Port και 4 LAN Ports θα με καλύψει? Η συνδεση πρεπει να γινει ετσι? Εστια--------> TL-WR841ND--------> Α)wifi στο δωματιο LAN-Port-----ethernet καλωδιο------pc?? Τι λετε?κανω καπου λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 2, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Η σύνδεση σωστή είναι, αλλά το ρούτερ φαίνεται πολύ καλό (και ακριβό). Χρειάζεσαι 802.11n? Τι υποστηρίζει το κινητό σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 2, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Η σύνδεση σωστή είναι, αλλά το ρούτερ φαίνεται πολύ καλό (και ακριβό). Χρειάζεσαι 802.11n? Τι υποστηρίζει το κινητό σου? μου εκανε και εμενα εντυπωση αυτο που λες γιατι στο σκρουτζ ειχε 13 Ευρω και στο αμαζον γυρω στα 25...:...: Καλα χαμενο δεν θα παει αφου οταν τελειωσω με το καλο θα το χρησημοποιησω μαλλον στο σπιτι μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 2, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 ναι, σου κάνει αυτό που έδειξες, πιθανότατα να σου κάνει κι ένα wireless modem router από αυτά που δίνουν οι ISP όπως πολύ σωστά είπε ο Myralis. Χρησιμοποιώ έτσι ένα modem miesens sl2-141, απροβλημάτιστα. Παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει έτσι το linksys wag354g Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 2, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Το στατικο ΙΡ ομως θα μοιραζεται k στα 2....PC και wifi? Δηλαδη θα εχουν ιδια ΙΡ το desktop κια το smartphone? και θα μπορουν να συνδεονται ταυτοχρονα στο ιντερνετ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigPan Φεβρουάριος 2, 2012 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Η IP είναι μοναδική διεύθυνση για κάθε IF. Δεν γίνεται να έχουν 2 συσκευές την ίδια. Ή θα ζητήσεις τόσες IP όσες είναι οι συσκευές στο δίκτυό σου ή πρέπει να παίξεις με NAT. Αν η εστία δίνει με DHCP τότε απλά κάθε συσκευή θα ζητάει και θα παίρνει IP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 2, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Ωραια αρα μαλλον δεν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα εε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 2, 2012 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Απλά φτιάξε ένα ΝΑΤ και είσαι καλλυμένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 2, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 τι ειναι αυτο το NAT παλι?Τιποτα οδηγιες?Αυτο δεν το φτιαχνει αυτοματα ο DHCP server της εστιας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 2, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Βρηκα αυτο στο Manual Built-in NAT and DHCP server supporting static IP address distributing. Οποτε ειμαι καλυμμένος και ολα γινονται αυτοματα ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokinsohim Φεβρουάριος 7, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2012 Τελικα σημερα ηρθε το router και εγινε εγκατασταση.Ολα καλα λειτουργούν άψογα και με το WIFI. Η συνδεση εγινε οπως περιεγραψα πιο πανω. Ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.