jpcupra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2012 Εχω ενα sheet με κελια οπου περιεχουν διαφορους αριθμους. Θελω σε καποιο κελι που θα ορισω εγω, να μου γυρναει το πληθος των κελιων που περιεχουν αριθμους μεγαλυτερους απο καποιο οριο (αριθμο) που εγω θα ορισω.Το χρειαζομαι στην δουλεια και εχω φαει τα λυσσακα μου, αλλα δεν βγαζω ακρη.Αny help? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 31, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 =countif(euros;kritirio) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 31, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 =COUNTIF(AX:AY;">Z") EDIT: damn..με πρόλαβαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Ιανουάριος 31, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 =countif(euros;kritirio)τρωω τα "errors" στα μουτρα.... :fist::fist:=countif(B2:B27;>1500) ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 31, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 =countif(B2:B27;">1500") Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Ιανουάριος 31, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 =COUNTIF(AX:AY;">Z")EDIT: damn..με πρόλαβαν ηθελε τα " " " " τελικα... ευχαριστω και τους 2 φιλους που εσπευσαν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 31, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 στην ιδια την βοηθεια για την συναρτηση εχει αρκετα παραδειγματα για οτι σου χρειαζεται ,και ναι θελει εισαγωγικα. οπως γραφει ο volrath Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Ιανουάριος 31, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 στην ιδια την βοηθεια για την συναρτηση εχει αρκετα παραδειγματα για οτι σου χρειαζεται ,και ναι θελει εισαγωγικα. οπως γραφει ο volrathουτε που τα προσεξα..να φανταστω οτι θα χρησιμοποιησω παλι την ιδια στην περιπτωση που θελω να μου γυρναει σε καποιο κελι την οποια τιμη του ζητησω να γυρναει? πχ =countif(b2:b27;">1500"); P2=1,2,3.... ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 31, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Δεν καταλαβαινω τι εννοεις..τι ειναι το p2=1,2,3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Ιανουάριος 31, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Δεν καταλαβαινω τι εννοεις..τι ειναι το p2=1,2,3?με συγχωρεις δεν το διατυπωσα σωστα.=countif(Β2:Β17;">1500" τοτε στα κελια P2: P17 καταχωρησε την τιμη "1" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 31, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Αυτο μπορει να γινει με την απλή εκδοχή του if=if(b2>1500;1;'')το οποιο το βαζεις σε ολα τα κελια p2: p17 και αν το αντιστοιχο κελι στην B στηλη είναι πάνω απο 1500 τοτε το κελι στην P παιρνει την τιμη 1 , αλλιως μενει κενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 1, 2012 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Αυτο μπορει να γινει με την απλή εκδοχή του if=if(b2>1500;1;'')το οποιο το βαζεις σε ολα τα κελια p2: p17 και αν το αντιστοιχο κελι στην B στηλη είναι πάνω απο 1500 τοτε το κελι στην P παιρνει την τιμη 1 , αλλιως μενει κενοΈφαγες ένα "Το σωστό είναι =if(b2>1500;1;''") Για τον φίλο που το ψάχνει δηλαδή, αν η τιμή του κελιού b2 είναι > από ότι θέλουμε τότε βάλε στο κελί που υπάρχει η συνάρτηση τιμή 1 αλλιώς κενό "" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Φεβρουάριος 1, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Έφαγες ένα "Το σωστό είναι =if(b2>1500;1;''") Για τον φίλο που το ψάχνει δηλαδή, αν η τιμή του κελιού b2 είναι > από ότι θέλουμε τότε βάλε στο κελί που υπάρχει η συνάρτηση τιμή 1 αλλιώς κενό ""μπορει ας πουμε να μου "κοκκινιζει" το κελι αντι να μου βαζει την τιμη "1"??ευχαριστω και παλι για την βοηθεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Φεβρουάριος 1, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Αυτο μπορει να γινει με την απλή εκδοχή του if=if(b2>1500;1;'') το οποιο το βαζεις σε ολα τα κελια p2: p17 και αν το αντιστοιχο κελι στην B στηλη είναι πάνω απο 1500 τοτε το κελι στην P παιρνει την τιμη 1 , αλλιως μενει κενο μαλλον πρεπει να χτυπησω καναν guide γιατι τα εχω ξεχασει ολα...ντροπη μου. :wall: ευχαριστω και παλι φιλε μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 1, 2012 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 μπορει ας πουμε να μου "κοκκινιζει" το κελι αντι να μου βαζει την τιμη "1"??ευχαριστω και παλι για την βοηθεια...Αν θυμάμαι καλά πρέπει να φτιάξεις condition για το κελί, αυτό είναι ποιό εύκολο.Αν η τιμή ενώς κελιού είναι μεγαλυτερη από χ τότε κοκκίνησε το τρέχων κελί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 1, 2012 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Επιλέγεις το κελι/κελιά=>πας στο formating>conditional formatingcell value = 1βάζεις το formating από κάτω όπως θες.Αντί για cell value μπορείς να βάλεις ότι φορμουλα θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Φεβρουάριος 1, 2012 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 1ον Με αυτό τον τρόπο απλά χρωματίζεις τα κελια ... δεν μπορείς να κάνεις περαιτέρω επεξεργασία, του στυλ count, distribution κλπ.2ον Καμια συμβατότητα προς τα πίσω. Αν ανοίξει σε παλαιότερο office δεν δουλέυει τίποτα,Επειδή υπάρχει τρόπος με κλικ δεν τον κάνει πιο εύκολο ή πιο πρακτικό, διότι όποιος θέλει μόλις πας να γράψεις μια συνάρτηση σε ένα κελί με κλικ στο "fx" σου έρχεται ο γραφικό τρόπος εισαγωγής των πληροφορίων και των συνθηκών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Φεβρουάριος 1, 2012 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 1ον Με αυτό τον τρόπο απλά χρωματίζεις τα κελια ... δεν μπορείς να κάνεις περαιτέρω επεξεργασία, του στυλ count, distribution κλπ.2ον Καμια συμβατότητα προς τα πίσω. Αν ανοίξει σε παλαιότερο office δεν δουλέυει τίποτα,Επειδή υπάρχει τρόπος με κλικ δεν τον κάνει πιο εύκολο ή πιο πρακτικό, διότι όποιος θέλει μόλις πας να γράψεις μια συνάρτηση σε ένα κελί με κλικ στο "fx" σου έρχεται ο γραφικό τρόπος εισαγωγής των πληροφορίων και των συνθηκών.Έχεις δίκιο.[MENTION=3703]jpcupra[/MENTION] Μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που σου πρότεινα, εναλλακτικά ακολούθα τον τρόπο που λέει ο pitogiros. Άμα θες γίνεται και σε VBA/events, αλλά έχω την εντύπωση ότι δε θέλεις να μπλέξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Φεβρουάριος 3, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 thx παιδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Μάρτιος 17, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 επαναφερω το θεμα ως με τα εξης δεδομενα:δυο στηλες, η πρωτη με ποσοστα(>0 'η <0), η δευτερη με ημερες (δευτερα, τριτη κλπ).σε καποια κελια πιο μακρυ θελω να γυρναει το πληθος των "δευτερων" "τριτων" που ειναι >0 'η <0.προφανως και θα πρεπει να τσεκαρει τις δυο στηλες αν συμφωνουν ταυτοχρονα τα conditions και να μου γυρναει το πληθος. σωστα?how το λοιπον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.