djleon Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2012 Καλησπερα. Οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα να μου πειτε καποιες γνωμες γενικα με το ποιο ειναι το καλυτερο πακετο hardware για ενα νεο συστημα εως 700 ευρω για την κεντρικη μοναδα μονο! Το μηχανημα θα προοριζεται για εκτελεση/επεξεργασια προγραμματων σχετιζομενα με τον ηχο και παραγωγη μουσικης οπως μερικα απο τα παρακατω: 1) Cubase 2) Nuendo 3) Ableton 4) Fruity loops Επισης θελω να επισημανω οτι θα επεξεργάζονται μεγαλα αρχεια ηχου σε .wav μορφη και οτι θα χρειαστει να φορτωνω vst και πολλα παραλληλα καναλια κατα την παραγωγη.Και τέλος να επισημάνω ότι θα συνδεεται συχνα με 40αρα τηλεοραση(1920x1080) και για την δουλεια που το θελω το συστημα αλλα και για να τρεχω σχετικα ''ανετα'' αρκετα παιχνιδια! Ευχαριστω προκαταβολικα για οσους ασχοληθουν εστω μονον διαβαζοντας το thread! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Ιανουάριος 30, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 κανεις παιδια, καμια βοηθεια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιανουάριος 30, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Κάρτα ήχου έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιανουάριος 31, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Z68, core i7, 16G ram, ssd.τροφοδοτικό κάτι καλό και αθόρυβο (enermax ας πούμε) από κάρτες γραφικών δεν ξέρω, αλλά θα σε καλύψει κάποια γύρω στα 70 ευρώ.υπολογίζω ότι θα χρειαστείς και αθόρυβη ψύκτρα.αν θες και ακριβή προιόντα πες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 31, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Από το γενικό hardware δεν είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος κάτι. Το θέμα είναι, δε ξέρω τι απαιτήσεις έχεις από κάρτα ήχου/audio interface, οπότε είναι λίγο δύσκολο κάποιος να βγάλει budget. Άμα σου κάνει μία "απλή" ASIΟ κάρτα, μπορεί να την βγάλεις καθαρή και με την xonar ds. Άμα θες όμως τίποτα [ame=http://www.amazon.com/RME-HDSP-9632-interface-32-Channel/dp/B0002H030I/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1327966367&sr=8-2]τέτοιο[/ame] καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Εγώ θα υποθέσω ότι δεν αναφέρεσαι σε εξειδικευμένες/ακριβές λύσεις: Για overclock. Τα περιθώρια ήταν στενά, θα προτιμούσες 16gb μνήμη / κάποιο μεγαλύτερο δίσκο ή/και SSD αλλά δεν εβγαιναν τα νούμερα. Η συγκεκριμένη μητρική ήταν η φτηνότερη Ζ68 με firewire, άμα δε σε ενδιαφέρει μπορεί να βρεις και πιο φτηνή. Η ψύκτρα δεν λέει και πολλά, αλλά δε μπορούσα να βάλω καλύτερη χωρίς να θυσιάσω κάτι. Άμα επίσης δε σε ενδιαφέρει το overclock, μπορείς να πας σε ι5 2400+Η61 μητρική, και να βάλεις 16gb μνήμη ή μεγαλύτερο δίσκο. Άμα έχεις εξωτερικό audio interface, και δε χρειάζεσαι κάρτα ήχου (δε ξέρω καν άμα σου κάνει η συγκεκριμένη, απλά ξέρω ότι έχει ASIO drivers για την cubase) μπορείς να βάλεις μια καλύτερη ψύκτρα, π.χ. την corsair A70 (+20e) και κάποιο μεγαλύτερο δίσκο ή +8GB μνήμη ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Ιανουάριος 31, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Καλημερα, και ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Να πω λοιπον οτι καρτα ηχου εχω ήδη εξωτερικη και case εχω ενα armor και υπαρχει και optical drive ,οποτε βγαινουν αυτα απο τα εξοδα!Επισης να σας επισημανω οτι ειχα δουλεψει μια περιοδο με δανεικό pc απο ενα φίλο με core i5(δεν θυμαμαι μοντελο) και 8 gb ram και μετα απο λιγο καιρο που του φορτωνα της παναγιας τα ματια,αρχισε να μην μου τα λεει καλα ο i5!Οποτε παμε η για i7 η για FX..και εδω θελω τη γνωμη σας για τον 8150,γιατι νομιζω ειναι και καλητερος απο τον i5 που μου προτεινετε και απο οτι ειδα βγαινει συστημα ευκολα σε αυτα τα λεφτα με 8150 - 990FX - 6850 or 6870 - SSD - 8GB Ram..nomizw ena tetio sustima bgainei peripou sta xrimata pou zitaw!Kai apo oti to epsaksa ligo eida oti einai polu anabathmisimi platforma gia to mellon,se antithesi me tin intel pou bgazei socket me to kalimera!Apla eida oti den mou to proteine kaneis gi auto to anefera! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 31, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Ε βασικα ο 2600κ ειναι καλυτερος απ την τελευταια γενια amd επεξεργαστων που βγηκε πολυ αργοτερα και αναμενεται να ειναι πιο γρηγορος κι απ την επομενη... Ενας λογος ειναι αυτος δλδ Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Ιανουάριος 31, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Πανε σε sandy bridge 2600Κ8 με 16 γιγα ραμ οποια εταιριας σου αρεσουν κοιτα τις πιο φθηνες και ομορφεςκαθως αυτες ειναι οι διαφορες τουςοπωσδηποτε να βαλεις εναν ssd 120gbOCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB | Skroutz.grσιγουρα θα χρειαστεις εναν μηχανικο δισκο για χωριτηκοτητα 500γιγα και πανωΓια ssd εαν χρειαζεσαι μικροτερο πανε και σε 60αρη αναλογα τις αναγκες σου εμενα προσωπικα 60 μου φτανουνΓια καρτα γραφικων μια 6850 φτανει πιστευω για τις αναγκες σουκαι εγω προσωπικα θα κοιτουσα για μεταχειρισμενη ωστε να ειναι πιο φθηνατροφοδοτικο 550 watt φτανουνCoolerMaster GX 550W | Skroutz.grαυτο μια χαρα θα σε καλυψει και αξιοπιστοΟσο για την μητρικη θα πηγαινα σε μια οικονομικη μητρικη p67 δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι Ζ68 μια μητρικη p67 τυπουhttp://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=p67εγω στην θεση σου δεν θα εδινα πανω απον 100 ευρω για μητρικη ειναι απο τα πραγματα που μπορεις να κοψεις λεφτα καθως οι διαφορες στις μητρικες απο τις φθηνες στις ακριβες λιγοι τις αξιοποιουνε κυριως αυτοι που ασχολουνται με extreme o/cΑυτα απο μενα και καλες αγορεςΑυτα απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Ιανουάριος 31, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Ναι συμφωνω,δεν αντιλεγω αλλα δεν ειδα να μου προτεινει καποιος τον 2600Κ και απο οτι το ειχα ψαξει και εγω βγαινει εκτος προιπολογισμου για να φτιαξω ενα καλο συνολο(mobo-cpu)!Οποτε δεν μας βολευει απο αποψη κοστους και επισης δεν ξερουμε κατα ποσο θα μας βολευει και απο αποψη αναβαθμισης στο μελλον!Γι αυτο εγω κοιταω πιο πολυ προς τον AMD και θελω και τις γνωμες σας εκει και για τα ακριβη προιοντα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 31, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 2600kmobo z68rampsugpussdΜε αυτα βγαινεις στα 700 ευρα.Μηχανικο δισκο τωρα... αντε να βρεις τοσο που εχουν φτασει οι τιμες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Ιανουάριος 31, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Ωραια..μια χαρα πακετακι βγαινει!Το θεμα ειναι γνωριζουμε περιπου τις μελλοντικες κινησεις της intel,για να δουμε αν θα συμφερει αυτη η πλατφορμα σε σχεση με πλατφορμα AMD?Γιατι η AMD οταν βγαλει καινουριους cpu πληρωνεις το πολυ 200 ευρω(κλασσικη AMD) και με ενα bios update καθαριζεις...δεν χρειαζεσαι ουτε νεο chipset , ουτε αλλαγη σε mobo που θες στανταρ για καποιο καινουριο cpu intel αντιστοιχα!Σκεφτομαι και αυτο δηλαδη ρε παιδια...δεν γουσταρω καθολου να δωσω τωρα λεφτα για 2600k ας πουμε και μετα απο ενα 6μηνο οι τοτε επεξεργαστες να μην μπαινουν και να αναγκαζωμαι να δινω αλλα χρηματα τοτε!Επισης, μπορω να πω οτι ειδα μετρησεις αναμεσα στον FX 8150 και 2600k και μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι οι διαφορες που ειχαν σε μερικες μετρησεις τουλαχιστον σε αυτα που με ενδιαφερουν(επεξεργασια video-ηχου) ηταν ελαχιστες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hondo1 Ιανουάριος 31, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 για home user, σου είναι υπερ-αρκετός ο 2600k με 8 threads..για πολυυυύ καιρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Φεβρουάριος 1, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Οκ...μαλλον με πεισατε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Φεβρουάριος 1, 2012 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Οκ...μαλλον με πεισατε!! και επιτα μητρικες p67 νομιζω και οι Ζ68 παιρνουν και τους evy bridge για το μελλον για αναβαθμιση εαν και θα σου κρατησει αρκετο μα αρκετο καιρο και ενας 2500Κ σε καλυπτει ανετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Φεβρουάριος 1, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Ωραια χαιρομαι που κατασταλαξα τελικα και σας ευχαριστω ολους!Τωρα απο mobo μπορουμε να βρουμε την καλυτερη λυση σε αυτα τα λεφτα,που ισως να μπορω αργοτερα να παιξω λιγο και με oc καθως παλια ασχολιομουν λιγο?.. Εχουμε αυτην που ειπε ο φιλος [MENTION=12866]Narzul[/MENTION] απο πανω Asus P8Z68-V LX , την Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 , την Gigabyte Z68X-UD3P B3 (s1155, Z68, DDR3) , την Gigabyte Z68X-UD4-B3 (s1155, Z68, DDR3).. Και ερχομαι να ρωτησω ποιες οι διαφορες σε ολες αυτες τις Gigabyte?Αξιζει καμια απο αυτες?Σημειωνω οτι οπως καταλαβαινεται δεν με πειραζουν τα 30-40 ευρω παραπανω αρκει να αξιζει κατι(οσον αφορα oc)..και κατι αλλο σκεφτομαι για τις μνημες τις corsair vengeance 8GB -1600 Mhz..αυτες θα τις αναγνωρισει απευθειας η mobo η θα πρεπει να τις ''ανεβασω'' εγω στα 1600?επισης απο οτι ειδα οι συγκεκριμενες μνημες εχουν μεγαλα timings.τι παιζει με αυτο?στη δουλεια που το θελω εγω επηρεαζει?Μηπως να ψαξω αλλες με πιο σφτηχτα timings? Ακουω προτασεις,και ευχαριστω για τον χρονο σας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 1, 2012 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Για μνημες κοιτα να παρεις ποσοτητα.Τα timings και το frequency μην το κοιτας τοσο.Απλα να ειναι 1600 γιατι τοσο θα σου τρεχουν by default.Δλδ αν παρεις μνημη στα 2300mhz με super σφιχτα timings δεν θα κερδισεις σχεδον τπτ σε σχεση με μια μνημη στα 1600 ακομα και με χαλαρα timings.Για την μητρικη μπορω να σου πω οτι την εχω βαλει προσωπικα σε pc απο 2 φιλους μου και την βρηκα τρομερη.Για αλλες που δεν εχω δοκιμασει προσωπικα δεν εκφερω γνωμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djleon Φεβρουάριος 1, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Σε ευχαριστω πολυ φιλε για τις πληροφοριες αυτες..Στο link σου εχεις την giagabyte UD3, ενω πριν στο συνολο που μου ειχες φταιξει μου ειχες βαλει μια asus..να υποθεσω οτι τα καλα σου λογια ειναι για την giagabyte και για το oc?ε?Επειτα να ρωτησω κατι αλλο..ποσο χαμηλο τροφοδοτικο μπορω να βαλω σε watt για να μην εχω προβλημα ειτε παρω 6850 ειτε 6870 αναλογα με τις προσφορες(εχει τυχει να βρω την 6870 σε κοντα τιμη της 6850 γι αυτο το λεω)..δηλαδη ειναι καλυτερα να παρω ενα turbo x ασ πουμε στα 650 watt ή καλυτερα στα ιδια λεφτα ενα πιο επωνυμο π.χ. corsair στα 450 watt ομως?Επισης με αυτες τις καρτες θα παιζω ''full'' τα παιχνιδια της αγορας τωρα σε αναλυση 1920x1080 στη 40αρα που θα το συνδεω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 1, 2012 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Turbox τροφοδοτικο δε θα παιρνα.καλυτερα επωνυμο κσι παραπανω απο 450βατ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Φεβρουάριος 1, 2012 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Και γω οντως δεν συνιστω μαπα μαρκα τροφοδοτικοΚαλυτερα να παρεις πιο λιγα watt αλλα απο μια αξιοπιστη εταιρια τυπου corsair, enermax, coolermaster etcΟσο για την καρτα ναι οντως η 6870 αξιζει να τον αγορασεις μιας και την βρησκεις λιγο πιο ακριβα απο την 6850 Με την 6870 θα παιζεις τα παντα σε αναλυση 1900χ1200Με την 6850 οχι ολααλλα για gaming τελικα προοριζεται το μηχανημα??η για ηχο? η για ολα?Εαν ειναι για ολα η 6870 ειναι η καλυτερη επιλογη απο αποψη αποδοσης τιμης και υλοποιοησης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 1, 2012 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Σου βαλα στην αρχη την asus για να μη βγουμε εκτος budget.Τροφοδοτικο οπως ειπαμε , επωνυμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.