Jump to content

κλωνοποίηση ενός δίσκου σε dual boot pc με δύο δίσκους.

τακης

Recommended Posts

Κύριοι τα σέβη μου.

Σε ένα pc έχω 2 δίσκους... .ο Α έχει win7 x64 και ο Β έχει Linux Mint x64.

To pc bootάρει από τον δίσκο Α φυσικά και επιλέγω σε ποιό OS θα μπω.

Θέλω τώρα να αλλάξω το δίσκο Α και να βάλω κάποιον άλλον.

Πως θα κάνω clone το δίσκο αλλά να ξέρω σίγουρα οτι δεν θα χαθεί το mbr και ο grub ώστε να είναι σαν να μην αλλαξα τίποτα?

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για back up αλλά δεν έτυχε να κάνω recovery ποτέ είναι το redo back up and recovery,το οποίο δεν ξέρω αν κάνει clone και τα παραπάνω.

Γενικός backup παίρνω....recovery δεν έχει χρειαστεί να κάνω ποτέ.

cheers.

Συνηθως χρησιμοποιω το ghost και το acronis, στη δικια σου περιπτωση θα προτινα acronis.

Μπορεις να δοκιμαεις και το clonezilla

Να σου ρωτήσω κάτι. Σε περίπτωση που τα win κρασάρουν, μπορώ με το Acronis να πάρω image βάζοντας το cd τους; Γενικά να πάρω Image χωρίς να είμαι μέσα στα win;

μπορεις να παρεις image αλλα αφου δεν παιζουν τα windows τι να το κανεις?

και να το περασεις σε αλλο σκληρο δεν θα παιζουν, εκτος αν το προβλημα ειναι hardware και χτυπανε απο το δισκο.

Με το Acronis μπορείς να έχεις παρει το Backup σου και με ένα Rescue Disc (ή USB) που θα έχεις δημιουργήσει από πρίν, να ξαναπεράσεις το image χωρίς να χρειαστεί να έχεις Win. Δοκιμασμένο.

Να πω έναν άλλο λόγο που θέλω να πάρω image. Περνάω τα win και τους drivers και έτσι όπως είναι περασμένα θέλω να τα έχω σε dvd για την επόμενη φορά που θα κάνω format. Αν περάσω το Acronis στο image δε θα περαστεί και αυτό; Για αυτό ρωτάω αν μπορώ με το Acronis έξω από τα win να πάρω image.

Προφανώς εννοείς ότι το image θα περιέχει και την εγκατάσταση του Acronis.

Εάν σε ενοχλεί να το απεγκαταστήσεις την επόμενη φορά που θα περάσεις κάπου το image, τότε θα πρέπει να βάλεις το δίσκο σου σε άλλο PC με Acronis.

Σε κάποια έκδοση του Hirens είχε το Ghost. Έκανες boot από το cd του Hirens έμπαινες στο Norton Ghost και από εκεί έπαιρνες image τον σκληρό σε εξωτερικό σκληρό ή σε dvd. Αυτό δεν ξέρω αν ακόμη υπάρχει στο hirens. Γενικά με βολεύει ένα πρόγραμμα που θα δουλεύει με αυτόν τον τρόπο. Έξω δηλαδή από τα win και χωρίς να χρειάζεται να το εγκαταστήσω όπως για παράδειγμα το Acronis :)

Acronis μια χαρα ειναι..μπορεις να αλλαξεις και μεγεθος δισκου πχ....και αν γινει καμια χαζομαρα... παιρνει επιδιορθωση χωρις να χασεις τιποτα... Και μην ξεχνας οτι παντα εχεις τον original δισκο στα χερια σου.

Εννοειται λειτουργια clone... οχι σε image εκτος και να αντιγραψεις το mbr.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.