kane Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2012 Παρόλο που έχω κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς, θα ήθελα να μου πείτε και τη γνώμη σας για το πόσο θα μπορούσαν να πωληθούν τα εξής: (ώς πακέτο)Asus P5Q DeluxeQ9550 C1 + megahalems Rev.B4X2GB Corsair Dominator 1066Mhz Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Εάν υπάρχει ανάλογο θέμα,ζητώ συγνώμμη και μεταφορά του πόστ.Υ.Γ. αν παίζει κάποιο ρόλο,το πισί ήταν όλων των χρήσεων,αλλά γενικότερα ξεκούραστο.O/C εγινε για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 30, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Σαν λογικες τιμες θα ελεγα 150-190 τον επεξεργαστη με την ψυκτρα40-60 τη μητρικη και 30-40 τις μνημες.βεβαια οσο θες μπορεις να πουλησεις , απλα εγω αυτο βλεπω σαν λογικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 30, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Toσο πολυ τον επεξεργαστη;;εγω πηρα εναν τετοιο (δεν ξερω revision) μαζι με ψυχτρα xigmatech, asus rampage και 8GB κομπλε 180€, μεσα απο το thelab. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 30, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 θα συμφωνησωαν υπολογισεις πως με τα ιδια χρηματα αγοραζεις 2500 ή 2500k και μητρικη και 8 γιγα ddr3 καινουριατο μονο που δεν θα εχεις ειναι η ψυκτρα,αλλα δεν τιθεται συγκριση νομιζω.μονο αν τα δωσεις μεμονομενα θα μπορεσεις να πιασεις καλα λεφτα για καποιους που τυχον φελουν να αναβαθμιστους και δεν θελουν να αλλαξουν πλατφορμαδυστυχως δεν θα πιασουν καλα φραγκακια και ειναι δυνατο συστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 30, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 110 η CPU, κάνα 30ρι η prolima, κάνα 50ρικο η mobo. Οι μνήμες επίσης είναι πακέτο να πουληθούν έτσι. 2 σετ των 2x2GB κάνα 20-25ρι/σετ. Πακέτο όλα δε θα μπορέσεις να τα πουλήσεις εύκολα στην ίδια τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kane Ιανουάριος 30, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Χμμ, παιδιά, θεωρώ πως 180ε για όλα αυτά είναι κάπως λίγα! Δηλαδή εχω δεί πρόσφατες αγγελίες αρκετά ψηλότερα.Προ μηνός εδωσα 60ε 2Χ2GB απο τις ίδιες μνήμες! (εδω είναι 8).Πάντως για Ι5 πλατφόρμα (που θέλω να πάω εγώ) θές χαλαρά 400ε+ (χωρίς ψύκτρα), για να λές πως έκανα μετάβαση...Αν είναι να φύγει τόσο κάτω, καλύτερα να το κρατήσω,όσο πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 31, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Kοιτα με 60 ευρω βρησκεις και καινουριες .Απλα ειναι λιγο δυσκολο ο αλλος που εχει σοκετ 775 , ειτε να μην εχει 4 γιγα μνημης , ειτε να θελει να αναβαθμησει μονο τη μνημη του.Γιατι το να δωσεις για μια ξεπερασμενη πλατφορμα 50 ευρω για να παρεις 4 γιγα μνημης ddr2 , οταν σε καινουρια πλατφορμα παιρνεις με λιγοτερα λεφτα 8 γιγα ddr3 , σε κανει να σκεφτεσαι 2 φορες.Προσωπικα αν δεν το δωσεις σαν πακετο γυρω στα 250 ευρω πχ , προσωπικα δεν θα το πουλουσα. Ουτως ή αλλως διαφορες δεν προκειτε να δεις σε σχεση με μια πιο νεα πλατφορμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kane Ιανουάριος 31, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Σωστή λογική,δεν αντιλέγω. Η αρχική μου σκέψη ήταν κατι ανάμεσα σε 200-250, χωρίς να θετω ταβάνι προς τα πανω ή κάτω.Απλώς ήθελα και μια "2η" γνώμη.Y.G. αν και ανακατεύω τα θέματα, βλέπω πως κυκλοφορούν κάμποσα hi end mainboards,αλλά άνευ PCI 3.0. Με την προοπτική Η/Υ που θα "πάει" κάμποσα χρόνια (τουλ.2-3), θα ήταν ορθή η αγορά μιας τέτοιας; ή να προβώ στην αγοράς μιας με PCI 3.0;Τονίζω πως θα αγοραστεί στο εγγύς μέλλον και μια νέα κάρτα γραφικών. (5870 έχω τώρα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 31, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Εδω δε γεμιζει το bandwith της pci2 ουτε στο μισο , το pci3 πως θα το αξιοποιησεις?Οπως θα αξιοποιησεις και το sata 3 φανταμαι...(αλλο μαρκετινγκ τρικ απο κει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kane Ιανουάριος 31, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Συνεπώς μια με νέα κάρτα τύπου 7950/70 δεν θα έχει καμμία διαφορά στις επιδόσεις (ας υποθέσουμε πως είναι στο ίδιο-νέο σύστημα) σε PCI 2/3 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 31, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Ουτε 1 fpsOση διαφορα θα εχει και ενας σατα3 ssd αν τον βαλεις σε sata 2 και σε sata 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Ιανουάριος 31, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Bασικα να κανω μια μικρη διευκρινιση.Στους απλους θνητους χρηστες , δεν κανει καμια απολυτως διαφορα.Δεν μιλαω για τους χαμενους γιους του ωναση ή αυτους που το επωνυμο τους ειναι λατσης ή κοκαλης.Γιατι οκ θα ερθει ο τιλτεβρος (που εχει εναν κοντρολερ που κανει 15 χιλιαδες ευρω και 20 δισκους σε raid) και θα μου πει οτι το σατα 3 ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kane Ιανουάριος 31, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Narzul, ευχαριστώ πολύ. Οπότε βλέπω κάποιες καλές μητρικές που παίζουν στις αγγελίες, και λογικά θα κινηθώ προς τα εκεί.Ο γιατρός με το άζωτο δίνει μια Asus Maximus κατι, που είναι θηρίο μπορώ να πώ για ένα μέσο user σαν του λόγου μου.Υ.Γ. Aγαπητέ μοδεράτορα... Ζήτησα απλώς μια 2η γνώμη. Εξάλλου θα μπορούσα να βάλω κάποιο άλλο μέλος να την ποστάρει.Σε παρόμοιο φόρουμ,υπάρχει ανάλογο τόπικ, εδώ δεν βρήκα παρόμοιο.Εις την τελική,εάν δε πείθεσαι και έχουν δεί πολλά τα ματάκια σου, κλείδωσε μου τα πμ.Εις βάθος χρόνου,θα μπορώ να βάλω μια αγγελία...Σε 2 μήνες,σε 6, σε 1 χρόνο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 31, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Χμμ, παιδιά, θεωρώ πως 180ε για όλα αυτά είναι κάπως λίγα! Δηλαδή εχω δεί πρόσφατες αγγελίες αρκετά ψηλότερα.Προ μηνός εδωσα 60ε 2Χ2GB απο τις ίδιες μνήμες! (εδω είναι 8). Πάντως για Ι5 πλατφόρμα (που θέλω να πάω εγώ) θές χαλαρά 400ε+ (χωρίς ψύκτρα), για να λές πως έκανα μετάβαση... Αν είναι να φύγει τόσο κάτω, καλύτερα να το κρατήσω,όσο πάει. για να κανεις μεταβαση θελεις απο 300 μεχρι 400 , ειτε για μεταχειρο , ειτε για καινουρια αλλα με "φθηνη μητρικη σε γενικες γραμμες μην περιμενεις να πιασεις καλα λεφτα δυστυχως αν πιασεις ενα 200αρι ομως , βαζεις αλλα 100 και ανβαθμιζεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kane Φεβρουάριος 1, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Σκεφτόμουν για: Ι5 2500Κ , περίπου 200ε GA-Z68XP-UD3P , περίπου 170ε 8 ή 16GB ram τις κλασσικές πλέον Corsair περίπου 50 ή 100. Οπότε 400-500. Παρόμοια μητρική υπάρχει στις αγγελίες πάντως. Είναι και μια asus maximus σε αριστη τιμη, αλλά αφού δν ασχολούμαι με O/C δεν έχει και πολύ νόημα...(θα μου πεις τότε τι παίρνεις cpu *Κ, ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Φεβρουάριος 1, 2012 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Ένα 200άρι το λιγότερο φίλε μου για το πακέτο και αν πας σε μεμονωμένα κομμάτια νομίζω ότι οι τιμές που σου πρότεινε ο Narzul παραπάνω με καλύπτουν απόλυτα κι εμένα όποτε στις προτείνω κι εγώ Μην τα σκοτώνεις τα κομμάτια σου για το τίποτα γιατί είναι και καλά, τουλάχιστον να βγάλεις τον i5... ΥΓ. φίλε με 80 τον δίνεις τον 9550..... χαχαχαχα (αστειεύομαι φυσικά) Σκεφτόμουν για:Ι5 2500Κ , περίπου 200ε GA-Z68XP-UD3P , περίπου 170ε 8 ή 16GB ram τις κλασσικές πλέον Corsair περίπου 50 ή 100. Οπότε 400-500. Παρόμοια μητρική υπάρχει στις αγγελίες πάντως. Είναι και μια asus maximus σε αριστη τιμη, αλλά αφού δν ασχολούμαι με O/C δεν έχει και πολύ νόημα...(θα μου πεις τότε τι παίρνεις cpu *Κ, ) Αυτό είναι αλήθεια, μπορείς να πάρεις και τον απλό 2500 που ούτως η άλλως είναι πανίχυρος CPU απλά δεν θα έχει την ανάλογη μεταπωλητική αξία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Φεβρουάριος 1, 2012 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 Σκεφτόμουν για:Ι5 2500Κ , περίπου 200ε GA-Z68XP-UD3P , περίπου 170ε 8 ή 16GB ram τις κλασσικές πλέον Corsair περίπου 50 ή 100. Οπότε 400-500. Παρόμοια μητρική υπάρχει στις αγγελίες πάντως. Είναι και μια asus maximus σε αριστη τιμη, αλλά αφού δν ασχολούμαι με O/C δεν έχει και πολύ νόημα...(θα μου πεις τότε τι παίρνεις cpu *Κ, ) γιατι την xP στα 170 και οχι την σκετη Χ (aka z68x-ud3p) στα 115?? αρα πας για ολοκαινουριο σεταπ με 8 γιγα μνημη στα 350 ή με 16 γιγα μνημη στα 400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kane Φεβρουάριος 2, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παίδες. Θαρρώ πως το εξαντλήσαμε το θέμα περί κοστολόγησης και για να μην βγούμε οφ τοπικ, συζητάμε για τα υπόλοιπα όπου προβλέπεται.Υ.Γ. πάντως CrazyAnt, αυτή που αναφέρεις στη τιμή αυτή είναι μόνο απ'το στοκ πλαισίου. Στα υπόλοιπα του σκρουτζ η νορμαλ τιμή είναι στα 145ε. (αν εξαιρέσεις το πιξμανια του εξωτερικού και το digital master).Εξάλλου μια καλή μητρική δε πάει ποτέ χαμένη και ας μην χρησιμοποιηθεί στο 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Φεβρουάριος 3, 2012 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 cpu 120-> ευρωμητρικη 40 ευρωμνημες 50 ευρωθα τα πουλησεις ανετα σε αυτην την τιμη γιατι ειναι νορμαλεπιτα με αλλα 100+ ευρω μπορεις να παρεις εναν i5 2500kμια μητρικη με 80 ευρω μπορει να σε καλυψει with p67 chipset δεν χρειαζεται να δωσεις 180 ευρω για μητρικηκαι αλλα 40 ευρω για μνημες και εισαι μπομπαοποτε κανα 320 να σου βγουνε τα νεα παρτς και πουλας κανα 210 τα δικα σου και τσουπ να η αναβαθμισηαυτο ακριβως εκανα και εγω και με τοσα λεφτα την εκανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kane Φεβρουάριος 3, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2012 Nα σαι καλά φίλε. Απλώς βλέπω πως είναι χαζομάρα να δώσω και τη ψύκτρα μαζί,μιας και θέλω απ'την αρχή 70ε για την ίδια!Μπορεί να παγώσω το θέμα, μιας και αγόρασα TV, αλλά ξέρω πως όσο περνάει ο χρόνος τα παλιά Parts χάνουν την αξία τους συνεχώς.Εχω τουλάχιστο το θετικό πως οτι πάρω μπορώ να το κόψω τιμολόγιο και να συμψηφίσω το ΦΠΑ. Οπότε τα 500 αμέσως γινονται 400. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.