Jump to content

πόσα πρέπει να δόσω για να μια καλή Firewire κάρτα;

jsmith6

Recommended Posts

Φτιάχνω ένα καινούριο PC για έναν φίλο. Χρειάζεται Firewire port. Για αυτά που ζητάει γενικά από το μηχάνημα, παίζει σε χαμηλό price range (~500-650ε) και το Firewire port δεν είναι κάτι αυτονόητο στα mobos των 80-110ε.

Δεν έχω καμία εμπειρία με Firewire, και ήθελα κάποιος που έχει να μου πει πόσα πρέπει να δόσω για να πάρω μια αξιόπιστη κάρτα Firewire. Δεν είναι απαραίτητο να παίζει σε Linux (διότι δεν τον κόβω να βάλει), αλλά θα ήτανε bonus αν παίζει (ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, καλό είναι να υπάρχει, και έχω παρατηρήσει πως hardware που έχει Linux drivers τείνει να είναι πιο προσεγμένο).

Θέλω να δω αν αξιζει τον κόπο να περιοριστώ στις επιλογές mobo γι'αυτό.

Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά καλή ποιότητα και πρόκειται να ασχολειθείς με audio/video εφαρμογές και με συνδεση βιντεοκαμερα , εξωτερικών dj mixer tables Κλπ , τότε πρέπει να κινηθείς σε λύσεις firewire που έχουν βάση τσιπ texas instruments, agere . Κάρτες που έχουν αυτά είναι της

SIIG, Syba, LaCie και γενικά κάρτες που είναι πιστοποιημένες από τους κατασκευαστές των διάφορων προγραμμάτων και εξοπλισμού . Πχ η avid έχει σελίδα με τις πιστοποιημένες κάρτες

Digidesign-Qualified FireWire/1394 HBA Cards for Windows

Αυτου του είδους οι κάρτες κοστίζουν απο 30-40ευρω μέχρι και 80

Οι πιο φθηνές λύσεις firewire έχουν τσιπάκια via και nec. Αν και πάλι μπορεί να σου τύχει να δουλέψει τα τσιπάκια via εχουν αρκετα κακή φήμη. Αυτού του είδους οι κάρτες είναι στην τάξη των 5-15ευρώ. Μια κάρτα της Syba με VIA ειναι σαφως καλύτερη απο την no-name Που λεει οτι εχει VIA.

Τώρα ως προς τις μητρικές , τα τσιπακια firewire είναι πάλι ποικίλα και πρέπει να δεις το καθενα σε καθε μητρικη ποιο ειναι.

Αν δεν σε ενδιαφέρει σοβαρα η ιστορία, και απλα θες να συνδεσεις καμια dv-καμερουλα που και που παιρνεις μια των 4-5ευρώ την δοκιμάζεις ,αν σου δουλεψει στην εφαρμογή σου τότε την κρατάς ,αν σου κάνει σπασίματα , χανει σημα τότε κοιτας για κάτι καλύτερο.

Έχω μια αχρησιμοποίητη belkin pci κάρτα σε 3 εξωτερικές firewire. Είναι το μοντέλο f5u502ea με τσιπάκι agere. Καλύτερα σε σένα παρά να κάθεται στη ντουλάπα. Αν νομίζεις ότι σε εξυπηρετεί, είμαι στη Θεσσαλονίκη, χαλάλι σου.

Ουτε για 40€ δε συμφερει η αγορα καρτας για Firewire. Σε συμφερει να διαλεξεις μια σοβαρη μητρικη με τα παντα ολα ενσωματωμενα.

Ειναι αυτο που ειπε ο [MENTION=12837]pitogiros[/MENTION].Εαν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το firewire aka ηχο - εικονα

οι υλοποιησεις των μητρικων απλα ειναι για τα μπαζα.

Ευχαριστώ παιδιά!

Έχω μια αχρησιμοποίητη belkin pci κάρτα σε 3 εξωτερικές firewire. Είναι το μοντέλο f5u502ea με τσιπάκι agere. Καλύτερα σε σένα παρά να κάθεται στη ντουλάπα. Αν νομίζεις ότι σε εξυπηρετεί, είμαι στη Θεσσαλονίκη, χαλάλι σου.

Δεν μου έχει πει ακόμα. Αν θελήσει, θα σου στείλω PM. Ευχαριστώ για την προσφορά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.