MaverickQ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2012 Καλησπερα παιδες. Εχω ενα πολυ εκνευριστικο προβλημα. Στην μητρικη μου Asus P5KLP-AM EPU ( ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS P5KPL-AM EPU ) δεν εχω ηχο. Δοκιμασα διαφορες εκδοσεις drivers, δοκιμασα με τον default των windows, εκανα bios update & reset, εβαλα αλλη καρτα ηχου PCI τιποτα. Το περιεργο ειναι οτι δειχνει πως δουλευουν ολα δηλαδη αν κανω δοκιμη του ηχου απο τον πινακα ελεγχου ανεβοκαταβαινει η μπαρα και ολο το υλικο φαινεται να λειτουργει σωστα. Προλαβαινω καποιους τα ηχεια και τα ακουστικα τα δοκιμασα αλλου και δουλευουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 29, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2012 Τι ρυθμίσεις έχεις στον ήχο των Windows? Πόσα ηχεία έχεις ενεργά, και μήπως έχει ενεργοποιηθεί το digital output only? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaverickQ Ιανουάριος 29, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2012 Τα ηχεία ειναι 2.1 της creative σχετικα παλια. Δεν εχω καποια ρυθμιση αν και δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις. Που μπορω να δω αν ειναι ενεργοποιημένο το digital output only?? Απο το εικονιδιο στη γραμμή εργασιων Via HD Audio Deck? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 29, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2012 Ανάλογα ποια έκδοση HD deck τρεχει , αλλάζουν οι θέσεις των ρυθμίσεων . Στο κλασικό μενού υπαρχει ενα tab spdif το οποιο δεν πρεπει να έχει τίποτα ενεργο.Το κλασικό μενού είναι σε αυτό το guidehttp://pempek.unsri.ac.id/files/driver/Asus-P5KPL-AM/VIA_HD_AudioDeck_User_Guide_e.pdfάλλο για asus είναι αυτόhttp://www.viaarena.com/download/UG_Vdeck_Envy_HD_ASUS_Only_110.pdfστο πιο καινούργιο version όπως εδώhttp://www.shrani.si/f/1a/B0/3VCkQb64/capture1.jpgέχει το μπλε κουμπι που λέει "default device" το οποίο πρέπει να είναι ενεργό στην καρτέλα speakers μονο Στα Windows, στο control panel ==> sound . στην καρτέλα Playback πρέπει το πράσινο τικ να είναι σε Speakers και όχι σε κάτι αλλο( optical πχ). και πρεπει κανοντας κλικ να σου βγαζει επιλογες για την via και επίσης δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα "muted" όυτε το Wave ουτε το master . Επίσης πρέπει όταν βγάζεις και βάζεις το καρφί του ήχου να βγάζει ένα μηνυματακι (bubble στο tray) ότι συνδέθηκε συσκευή. Επίσης στο τέστ του ήχου πρέπει να βλέπεις 2 ηχεία και όχι κάποιο άλλο 4/6/8 κλπ..Επειδη οι ρυθμίσεις είναι αρκετες που μπορει να έχουν παει "στραβά" ανάλογα με το πιο μενου και ποια Windows.Ενας έυκολος τρόπος να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, είναι να βάλεις και να ξεκινήσεις ένα live cd ubuntu. Εαν εκει έχεις κανονικά ήχο (πρέπει λίγο πριν μπει στο desktop να ακούσεις κάτι σαν τυμπανα)... τότε σίγουρα είναι πρόβλημα ρυθμίσεων στα windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaverickQ Ιανουάριος 30, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Θα τα κοιταξω και θα ενημερωσω. Σε ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaverickQ Ιανουάριος 30, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Εβαλα να κατεβασω το Backtrack για να το δοκιμασω. ¨ωσπου ν κατέβει να σου πω οτι εχω κατεβάσει απο το Via Arena την έκδοση 9.5.00.30 για την κάρτα ήχου VT1708S. τα ηχεία ειναι Προεπιλεγμενη συσκευη στον πινακα ελεγχου και με δεξι κλικ και Δοκιμη δειχνει να κουνιεται η μπαρα διπλα. Στο Via HD Audio Deck το speakers και το Stereo mix έχουν πρασινο τσεκ. Αυτα που μου έστειλες δεν κάνουν για την εκδοση που έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιανουάριος 30, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Αν έχεις ενεργό audio front panel (πρόσθετες υποδοχές ήχου στη πρόσοψη του κουτιού) βεβαιώσου από το bios ότι η επιλογή audio panel είναι high definition και όχι ac'97. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaverickQ Ιανουάριος 31, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Δεν έχω καθολου υποδοχες μπροστα στο κουτι. Και ναι ειναι ενεργο το HD οχι το AC97. Μηπως εφοσον δεν εχω μπροστα υποδοχες να ενεργοποιησω το AC97? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιανουάριος 31, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2012 Σεπαλιές μητρικές αν δεν συνδέσουμε καλώδιο για front audio panel χρειάζεται να βραχυκυκλώσουμε με jumper 2 από τα pins (δεν θυμάμαι ποια) της υποδοχής...στη δική σου μητρική δεν νομίζω να χρειάζεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.