AN7 OverClocker Ιούλιος 13, 2004 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2004 Εγώ πάντως που το έβαλα αυτό δεν είδα καμιά διαφορά από το απιονισμένο.... Πάντως εγώ το παίρνω τσάμπα αυτο....κορόιδα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Ιούλιος 13, 2004 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2004 απεσταγμένο μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Βάλτε μια κατσαρόλα πχ βράστε και στην βαλβίδα εκτόνωσης βάλτε σωλήνα, ψύξτε ένα κομμάτι τις σωλήνας με (νερό ή δε ξέρω γω) και πάρτε το απόσταγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Ιούλιος 13, 2004 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2004 Όσοι έχουν Air codition παίρνουν και απο αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 13, 2004 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2004 Ρώτησα ένα φίλο μου γιατρό για το WFI. Δεν έιναι απαραίτητο να είναι 100% Η2Ο. Τα στάνταρντς που θέτουν είναι να είναι απεσταγμένο, ώστε να είναι απυρετογόνο και να περιέχει μία μικρή ποσότητα στοιχείων, συνήθως νατρίου. Για αυτό όσοι το πάρετε, προσέχτε να πάρετε αυτό που λέει ο raja και όχι τίποτα άλλο που θα έχει ο φαρμακοποιός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούλιος 13, 2004 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2004 είναι από τα καλύτερα....Να φανταστείς ότι το χρησημοποιούνε στα νοσοκομεία και θεωρείται από τα καλύτερα...Κάτι ξέρω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raja Αύγουστος 6, 2004 Author #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2004 Λοιπόν, ιδού το όνειρο κάθε νερουλά!!!! Το Water Wetter μπορείτε άφοβα να το παραγγείλετε(~31/355ml - http://www.redlineoil.co.uk/products/waterwetter.htm ) , μου ήρθε σε μία εβδομάδα! και το συγκεκριμένο νερό (WFI) άψογο (1,24/λτ) αφού το τρέχω 3 εβδομάδες χωρίς κανένα πρόσθετο και είναι ολοκάθαρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Αύγουστος 6, 2004 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2004 ρε αφεντικο το εκανες επιστημη.... ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Αύγουστος 6, 2004 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2004 Μία είναι η λύση: Μαρινόπουλος, νερό για σίδερο 0.59 τα 4 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 9, 2004 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 Από ότι είδα το Water Wetter χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα. Δεν το έχει κανένα συνεργείο εδώ πέρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Αύγουστος 9, 2004 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2004 εγώ όσο και να έψαξα στη Θεσσαλονίκη δε βρήκα τίποτα, μόνο που δε με έβρισαν δηλαδή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Αύγουστος 27, 2004 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell [09-08-2004 15:58] εγώ όσο και να έψαξα στη Θεσσαλονίκη δε βρήκα τίποτα, μόνο που δε με έβρισαν δηλαδή... Μία από τα ίδια. ΑΙσθάνθηκα πολύ άσχημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman1416003173 Φεβρουάριος 15, 2005 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2005 Το απεσταγμένο νερό είναι νερό που έβρασε και στη συνέχεια οι ατμοί του ψύχθηκαν και συλλέχθηκαν. Το απιονισμένο είναι νερό που πέρασε μέσα απο στήλη ιονοανταλλαγής. Επειδή το νερό που βγαίνει απο τις 2 μεθόδους είναι για το 99,999% των χρήσεων ακριβώς το ίδιο, όλοι χρησιμοποιούν το δεύτερο μιας και στοιχίζει πολύ φθηνότερα. Και τα 2 νερά είναι αγώγιμα και έχουν γύρω στα 10μSiemens αγωγιμότητα (’ν είναι καινούρια η στήλη - του Σ/Μ θα έχει αγωγιμότητα γύρω στα 60-100μS διότι δεν αλλάζουν όποτε πρέπει τις στήλες για λόγους κόστους) κυρίως λόγω της διάστασης του νερού. Δέν μπορείς να αποφύγεις (τουλάχιστον με γήινο κόστος) το να μπούν άλλα ιόντα μέσα στο νερό σου διότι ο αέρας έχει διοξείδιο που διαλύεται τσάκ μπάμ στο νερό και μπορεί να ρίξει το pH ακόμα και στο 4. Αλλά ακόμα και να μην μπεί τίποτα στο νερό, πάλι τα μέταλλα του μπλόκ και του ψυγείου θα εμπλουτίσουν με ιόντα το νερό. Παρεμπιπτόντως το απιονισμένο μόλις βγαίνει απο την στήλη δέν έχει ιόντα, αλλά με το που έρθει σε επαφή με τον αέρα αποκτά. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι το extreme απεσταγμένο-500φορές περασμένο απο αντίστροφες οσμώσεις κτλ νερό για το water cooling. Και το νερό του Σ/Μ καλό είναι, αρκεί να μην κάνεις καμια πατάτα με τα μέταλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 23, 2005 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2005 Εμείς στο εργαστήριο πάντως στον αποστακτήρα ρίχνουμε απιονισμένο, ούτος η άλλως το απιονισμένο παράγεται πολύ πιο γρήγορα. Υπάρχει διαφορά στη συγκέντρωση των αλάτων, όπως είχα παρατηρήσει σε ένα απιονισμένο που είχα αγοράσει είχε με το κιλόγια μια καλή ανάλυση στο θέμα:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10927&perpage=20&pagenumber=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Μάρτιος 24, 2005 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2005 Εγω παιδια χρησιμοποιω απιονισμενο + μικρη δοση παραφλου. Οι σωληνες ειναι τζαμι, παρα πολυ καθαροι! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μπορει να υπαρξει διαβρωση ? Το παραφλου γραφει επανω οτι περιεχει και αλλα προσθετα, με αντι-διαβρωτικη προστασια.(Το ψυγειο μου ειναι απο αλουμινιο και το block απο χαλκο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 24, 2005 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2005 θεωρητικα οχι, αλλα ποτε δεν ξερεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 24, 2005 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2005 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN Εγω παιδια χρησιμοποιω απιονισμενο + μικρη δοση παραφλου. Οι σωληνες ειναι τζαμι, παρα πολυ καθαροι! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μπορει να υπαρξει διαβρωση ? Το παραφλου γραφει επανω οτι περιεχει και αλλα προσθετα, με αντι-διαβρωτικη προστασια.(Το ψυγειο μου ειναι απο αλουμινιο και το block απο χαλκο) η στάνταρ αντιδιαβρωτική προστασία είναι να έχεις τα ίδια μέταλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.