Jump to content

Red line Water Wetter

raja

Recommended Posts

απεσταγμένο μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Βάλτε μια κατσαρόλα πχ βράστε και στην βαλβίδα εκτόνωσης βάλτε σωλήνα, ψύξτε ένα κομμάτι τις σωλήνας με (νερό ή δε ξέρω γω) και πάρτε το απόσταγμα.

Ρώτησα ένα φίλο μου γιατρό για το WFI. Δεν έιναι απαραίτητο να είναι 100% Η2Ο. Τα στάνταρντς που θέτουν είναι να είναι απεσταγμένο, ώστε να είναι απυρετογόνο και να περιέχει μία μικρή ποσότητα στοιχείων, συνήθως νατρίου. Για αυτό όσοι το πάρετε, προσέχτε να πάρετε αυτό που λέει ο raja και όχι τίποτα άλλο που θα έχει ο φαρμακοποιός.

• 4 weeks later...

Λοιπόν, ιδού το όνειρο κάθε νερουλά!!!! :D

Το Water Wetter μπορείτε άφοβα να το παραγγείλετε(~31/355ml - http://www.redlineoil.co.uk/products/waterwetter.htm ) , μου ήρθε σε μία εβδομάδα! και το συγκεκριμένο νερό (WFI) άψογο (1,24/λτ) αφού το τρέχω 3 εβδομάδες χωρίς κανένα πρόσθετο και είναι ολοκάθαρο!

post-1179-1416071135,5277_thumb.jpg

• 3 weeks later...
  • 5 months later...

Το απεσταγμένο νερό είναι νερό που έβρασε και στη συνέχεια οι ατμοί του ψύχθηκαν και συλλέχθηκαν. Το απιονισμένο είναι νερό που πέρασε μέσα απο στήλη ιονοανταλλαγής. Επειδή το νερό που βγαίνει απο τις 2 μεθόδους είναι για το 99,999% των χρήσεων ακριβώς το ίδιο, όλοι χρησιμοποιούν το δεύτερο μιας και στοιχίζει πολύ φθηνότερα. Και τα 2 νερά είναι αγώγιμα και έχουν γύρω στα 10μSiemens αγωγιμότητα (’ν είναι καινούρια η στήλη - του Σ/Μ θα έχει αγωγιμότητα γύρω στα 60-100μS διότι δεν αλλάζουν όποτε πρέπει τις στήλες για λόγους κόστους) κυρίως λόγω της διάστασης του νερού. Δέν μπορείς να αποφύγεις (τουλάχιστον με γήινο κόστος) το να μπούν άλλα ιόντα μέσα στο νερό σου διότι ο αέρας έχει διοξείδιο που διαλύεται τσάκ μπάμ στο νερό και μπορεί να ρίξει το pH ακόμα και στο 4. Αλλά ακόμα και να μην μπεί τίποτα στο νερό, πάλι τα μέταλλα του μπλόκ και του ψυγείου θα εμπλουτίσουν με ιόντα το νερό. Παρεμπιπτόντως το απιονισμένο μόλις βγαίνει απο την στήλη δέν έχει ιόντα, αλλά με το που έρθει σε επαφή με τον αέρα αποκτά. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι το extreme απεσταγμένο-500φορές περασμένο απο αντίστροφες οσμώσεις κτλ νερό για το water cooling. Και το νερό του Σ/Μ καλό είναι, αρκεί να μην κάνεις καμια πατάτα με τα μέταλλα.

• 1 month later...

Εμείς στο εργαστήριο πάντως στον αποστακτήρα ρίχνουμε απιονισμένο, ούτος η άλλως το απιονισμένο παράγεται πολύ πιο γρήγορα. Υπάρχει διαφορά στη συγκέντρωση των αλάτων, όπως είχα παρατηρήσει σε ένα απιονισμένο που είχα αγοράσει είχε με το κιλό

για μια καλή ανάλυση στο θέμα:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10927&perpage=20&pagenumber=1

Εγω παιδια χρησιμοποιω απιονισμενο + μικρη δοση παραφλου. Οι σωληνες ειναι τζαμι, παρα πολυ καθαροι! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μπορει να υπαρξει διαβρωση ? Το παραφλου γραφει επανω οτι περιεχει και αλλα προσθετα, με αντι-διαβρωτικη προστασια.(Το ψυγειο μου ειναι απο αλουμινιο και το block απο χαλκο)

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

Εγω παιδια χρησιμοποιω απιονισμενο + μικρη δοση παραφλου. Οι σωληνες ειναι τζαμι, παρα πολυ καθαροι! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μπορει να υπαρξει διαβρωση ? Το παραφλου γραφει επανω οτι περιεχει και αλλα προσθετα, με αντι-διαβρωτικη προστασια.(Το ψυγειο μου ειναι απο αλουμινιο και το block απο χαλκο)

η στάνταρ αντιδιαβρωτική προστασία είναι να έχεις τα ίδια μέταλλα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.