vagsk Φεβρουάριος 24, 2012 Author #41 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2012 Παρεπιπτόντως το eshop εβγαλε πάλι αντιστοιχη προσφορά για NAS αυτή τη φορά με 500άρι δίσκο ZYXEL NSA-310 NAS STORAGE 500GB - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΗΚΕΣ - E-SHOP.GR είναι στα 89€ Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει όμως αυτόν που ήδη πήρα. Άτιμο router. Μου δημιουργεί προβλήματα με τη συνδεση στο υπολοιπο οικιακό δικτυο, στο modem/router και στο ΝΑS. Bέβαια δεν φταίει αυτό που το πέταξα πάνω dd-wrt Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 24, 2012 #42 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2012 Εντυπώσεις?Οταν κανεις την μετατροπή, παιρνει μετα ολες τις αναβαθμισεις της qnap?Το τελευταιο πχ fw?Κανονικότατα. Kαι αναβαθμίσεις αλλά και τα QKPG (plugins) !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 27, 2012 #43 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 [MENTION=4171]deninho[/MENTION] το πήρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 29, 2012 #44 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2012 Κανονικότατα. Kαι αναβαθμίσεις αλλά και τα QKPG (plugins) !!Διαβαζω την διαδικασια, το ssh τι ειναι ?Τις εντολες που τις γραφεις?Ευχαριστω προκαταβολικα.Procedure1. Downgrade your Q700 to 3.2.4 firmware preferred with the use of one of the above finders.2. Copy the QNAP firmware 3.2.4 named TS-219_3.2.3_Build0212.zip to the Public Folder of your Q700.3. Use ssh to login to server. (Mac Users: Use Terminal and type ssh addressofnas@admin and enter then asks you for password by default on Q700 is admin.) Help for Windows Users is welcome.4. Type the following commandsmv /share/Public/TS-219_3.2.3_Build0212.img /mnt/HDA_ROOT/update/TS-219_3.2.3_Build0212.imgln -sf /mnt/HDA_ROOT/update /mnt/update/etc/init.d/update.sh /mnt/HDA_ROOT/update/TS-219_3.2.3_Build0212.imgreboot5. After a while and if everything went fine you will see in one of the Finders your Q700 stated as TS-219 with firmware 3.2.3Build02126. Update your firmware again with one of the finders with the latest firmware of QNAP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 29, 2012 #45 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2012 [MENTION=4171]deninho[/MENTION] το πήρες;δυστυχώς όχι :fist: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Φεβρουάριος 29, 2012 #46 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2012 Διαβαζω την διαδικασια, το ssh τι ειναι ?Τις εντολες που τις γραφεις?Ευχαριστω προκαταβολικα.Procedure1. Downgrade your Q700 to 3.2.4 firmware preferred with the use of one of the above finders.2. Copy the QNAP firmware 3.2.4 named TS-219_3.2.3_Build0212.zip to the Public Folder of your Q700.3. Use ssh to login to server. (Mac Users: Use Terminal and type ssh addressofnas@admin and enter then asks you for password by default on Q700 is admin.) Help for Windows Users is welcome.4. Type the following commandsmv /share/Public/TS-219_3.2.3_Build0212.img /mnt/HDA_ROOT/update/TS-219_3.2.3_Build0212.imgln -sf /mnt/HDA_ROOT/update /mnt/update/etc/init.d/update.sh /mnt/HDA_ROOT/update/TS-219_3.2.3_Build0212.imgreboot5. After a while and if everything went fine you will see in one of the Finders your Q700 stated as TS-219 with firmware 3.2.3Build02126. Update your firmware again with one of the finders with the latest firmware of QNAP.Άσε το SSH (για να μην κατεβάζεις άλλο Software - Putty), απλά ενεργοποίησε (NAS control panel -> Home -> Network Services -> Telnet/SSH) το telnet (στην πόρτα 13131) και από το command prompt (cmd) άνοιξε μια σύνδεση telnet στην πόρτα 13131 (αν σου βγάζει σφάλμα 'telnet' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. δες εδώ πως το εγκαθιστάς Telnet: frequently asked questions) πχ telnet 10.0.100 13131 όπου 10.0.0.100 το ip του ΝΑΣακίου σου. Δώσε το username σου (admin) και το password σου και μετά δίνεις τις εντολές παραπάνω.Αφου τελειώσεις, ΜΗΝ ξεχάσεις να κλείσεις το telnet μιας και δεν είναι ασφαλές να μένει "ανοιχτό"δυστυχώς όχι :fist:Ήταν πολύ καλή ευκαιρία ειδικά αν κάποιος ήθελε και τους δίσκους, φίλος πήρε 2, ένα για την δουλειά και ένα για το σπίτι (για "remote backup"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychokiller Μάρτιος 3, 2012 #47 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2012 Ξέρει κανείς, εάν το ZYXEL NSA-310 φοράει κανένα πιο ενδιαφέρων firmware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 3, 2012 #48 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2012 Ξέρει κανείς, εάν το ZYXEL NSA-310 φοράει κανένα πιο ενδιαφέρων firmware?Debian General NAS-Central Forums • View topic - Debian Squeeze/Wheezy on NSA-310 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberlefos Μάρτιος 15, 2012 #49 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 Καλημέρα σε όλους. είμαι νέος στο φόρουμ και η αλήθεια είναι πως το βρήκα τυχαία σε αναζήτηση που έκανα για nas. επειδή διάβασα το νήμα και έριξα μια ματιά στο νετ είπα να κάνω μια ερώτηση εδώ μήπως μπορείτε να προτείνετε κάποια λύση. αυτή τη στιγμή έχω 3 γεμάτους δίσκους (να τους εκατοστήσω) wd my book 120, 320, 500 πάνω σε ένα usb hub που το μετακινώ απο pc σε pc και notebook! Ταυτόχρονα έχει έρθει η ώρα να αγοράσω έναν καινούργιο για να συνεχίσω να γεμίζω αρχεία. Ψάχνωντας στα ράφια καταστήματος για τον επόμενο my book έπεσα στην έκδοση live και τότε με ζώσανε τα φίδια οπότε έψαξα το νετ για το τί μπορώ να κάνω και να τους βάλω όλους στο δίκτυο. Έτσι όπως ήταν φυσικό η αναζήτηση και τα αποτελέσματα ξεχείλωσαν και έχασα την μπάλα, αφού παράλληλα οτιδήποτε έβρισκα είχε μόνο 2 usb ports και έτσι δεν βολεύει γιαυτό που θέλω.Επίσης μέσες άκρες τον wd my book live τον βγάζουν άχρηστο. άρα συνοψίζοντας έχω 3 εξωτερικούς usb δίσκους με ταυτόχρονη ανάγκη σε αποθηκευτικό χώρο για άλλον ένα. Ναί με ενδιαφέρει να είναι όλοι στο δίκτυο για τα τους βλέπω απο όλα τα notebook, ναί με ενδιαφέρει να μπορώ να έχω πρόσβαση απο το διαδίκτυο σε αυτούς γιατί ταξιδεύω συχνά για αρκετό διάστημα και δεν γίνεται να έχω διαθέσιμο back up απο όλα, ναί θα ήταν καλά να κάνει το μηχάνημα που θα τα συνδέσω πάνω σωστή διαχείρηση σε θέμα ρεύματος και λειτουργίας άρα όταν δεν χρησιμοποιούνται να πέφτει σε stand by γιατί αν δεν κλείνουν ποτέ είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα δακρύσω, ναι δεν θα ήταν άσχημα να πετάξω πάνω και τον εκτυπωσή και τέλος αυτά θα συνδεθούν είτε πάνω σε μόντεμ speedstream (ναι υπάρχουν ακόμα αυτά) είτε σε ασύρματο access point linksys που είναι πάνω στο speedstream. τέλος η τιμή που κοιτάζω είναι έως 200 ευρά με ιδανικό range 140-180. (σημ. το να φτιάξω ένα παλιό pc σαν σέρβερ το απέκλεισα λόγω χώρου, θορύβου, ιστορίας για το setup και ότι άλλη δυσκολία μπορεί να φέρει) έχει λοιπόν κανείς κάποια πρόταση ή να τα πετάξω όλα απο το παράθυρο και να ασχοληθώ με την αγιογραφία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 15, 2012 #50 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 Θα σου έλεγα καλύτερα να πάρεις έναν εξωτερικό δίσκο 2TB και τους άλλους να τους κρατήσεις στο συρτάρτι για backup. Είναι προτιμότερο να καίει ρεύμα ένας δίσκος παρά 4. Για NAS έχω διαβάσει καλές κριτικές για το SYNOLOGY DS110J 1-BAY NAS SERVER - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΗΚΕΣ - E-SHOP.GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 15, 2012 #51 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 NAS που να δέχεται 3 εξωτερικούς δίσκους δεν παίζει. Αυτό που πραγματικά θέλουμε όλοι δυστυχώς δε γίνεται.Ένα NAS με 4+ θύρες και να έχει max 150ευρώ και να παίζει at least 10mbps. (Γι` αυτό και δεν παίρνω για το σπίτι NAS).Πάρε ένα φτηνό NAS δύο δίσκων και πάρε έναν ή δύο μεγάλους εσωτερικούς. Πούλα τους εξωτερικούς σου δίσκους και έληξε το θέμα για να ησυχάσεις κιόλλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάρτιος 15, 2012 #52 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι...Έχε υπόψη σου επιπλέον ότι όλα τα σωστά NAS έχουν σύστημα διαχείρισης ενέργειας και ρίχνουν σε αναμονή τους δίσκους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αρκετά από αύτά δίνουν και δυνατότητες δικτυακής διαμοίρασης USB εκτυπωτών.Δεν θα σου προτείνω συγκεκριμένα μοντέλα, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί πολύ καλές προσφορές σε μεμονωμένα μοντέλα Zyxel, Synology και Qnap. Ρίξε μια ματιά να δεις τι "κινείται" αυτές τις μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberlefos Μάρτιος 15, 2012 #53 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2012 να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις.ίσως αυτή να είναι η μέση λύση. να κρατήσω όσα αρχεία απο τους άλλους σκληρούς θέλω στο nas και να συνεχίσω με εκείνο. Οι άλλοι τοπικά.Οπότε έτσι όπως το βλέπω καλύτερα να πάρω ένα με 2 bay για επέκταση στο μέλλον και ένα σκληρό 1Τ για τώρα. αχ πάει το 200άρι?!κοίταξα τις αναφορές στο παρόν νήμα και τις προσφορές που έχει βγάλει το e-shop κατά καιρούς και μάλλον θα κάνω λίγο υπομονή.κάθε συγκεκριμένη πρόταση δεκτή και μια ερώτηση ακόμα. Πρέπει να προσέξω κάτι στο θέμα αγοράς εσωτερικού σκληρού? μπορείτε να μου παραθέσετε ένα λίνκ για να ξεκινήσω το ψάξιμο αλλά και να αποκτήσω μια ιδέα για κόστος? γιατί έχω να ασχοληθώ με εσωτερικούς σκληρούς απο πριν το 2002 με τους σταθερούς...σημ: εκτός απο Zyxel, Synology και Qnap, πήρε το μάτι μου και κάτι seagate,Seagate FreeAgent GoFlex Home STAM2000200 - 2 TB - NAS server | MultiramaSeagate BlackArmor NAS 110 - 1 TB - NAS server | Multiramaedit:μιας και δεν υπήρξε νεα απάντηση και μεσολάβησε ψάξιμο νομίζω ότι μια λύση με τα παρακάτω είναι καλή γιαυτό που ψάχω και σε νορμάλ τιμή:http://www.cosmodata.gr/product/38131/ περισσότερες πληροφορίες τεχνικές στο http://www.dlink.gr/cs/Satellite?c=Product_C&childpagename=DLinkEurope-GR%2FDLProductCarouselMultiple&cid=1197391222460&p=1197318960025&packedargs=ParentPageID%3D1197318959996%26TopLevelPageProduct%3DConsumer%26locale%3D1195806707693%26packedargs%3DProductParentID%253D1197318834216&pagename=DLinkEurope-GR%2FDLWrapperκαι http://www.cosmodata.gr/product/57743/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.