Jump to content

Αγορά NAS. Ποιο;

vagsk

Recommended Posts

Tον τελευταίο καιρό σκέφτομαι την προσθήκη ενός NAS στο οικιακό δίκτυο. Το budget είναι κοντά στα 100€ και δεν είναι αυστηρή αυτή η τιμή αρκεί να βρεθεί κάτι καλό. Αρχικά έριξα μια ματιά σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους με ethernet υποδοχή. Παρόλο που ξεφεύγουβ λίγο σε τιμό το μάτι μου έπεσε αντίστοιχα σε Seagate και Western Digital σε 1ΤΒ. Tην Seagate γενικά δεν την προτιμώ ώς εταιρεία.

Η άλλη λύση που μου φαίνεται ΠΟΛΥ ελκυστική είναι το D-LINK DNS-320. Το βρήκα κοντα στο επιθυμητο budget αλλά φυσικά θα πρέπει να προσθέσω εγώ δίσκους. Από λειτουργίες είναι super από τα specs. Αναφέρει οτι υποστηρίζει RAID 0/1 καθώς και δικτυακό εκτυπωτή μέσω υποδοχής USB

Γνώμες, άλλες προτάσεις, επισημάνεις επι των παραπάνω; Τι θα πρέπει να προσέξω;

Να σημειωθεί ότι εκτός απο PC, laptop, netbook θα έχει πρόσβαση και το home theater πάνω στο NAS. Ο modem/router δεν υποστηρίζει Gigabit ethernet ακόμα :p

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Συμπαθητικό το zyxel. Δεν είναι ετοιμοπαράδοτο όμως, αναμένεται απο 02/02/2012

Στην τιμή που αγοράζεις μόνο το δίσκο στην προσφορά αυτή πέρνεις μαζί και το NAS. Καλό φαίνεται αν και υπολείπεται του D-LINK καθώς έχει μόνο μια θέση για δίσκο (no RAID 0/1). Αλλά δίνει και το δίσκο μαζί .....

Ψάχνω google να βρω τι δίσκο φοράει ... ενδιαφέρον ... ευχαριστώ πολύ Vadergr

Συμπαθητικό το zyxel. Δεν είναι ετοιμοπαράδοτο όμως, αναμένεται απο 02/02/2012

Στην τιμή που αγοράζεις μόνο το δίσκο στην προσφορά αυτή πέρνεις μαζί και το NAS. Καλό φαίνεται αν και υπολείπεται του D-LINK καθώς έχει μόνο μια θέση για δίσκο (no RAID 0/1). Αλλά δίνει και το δίσκο μαζί .....

Ψάχνω google να βρω τι δίσκο φοράει ... ενδιαφέρον ... ευχαριστώ πολύ Vadergr

Αν βρεις τι δισκο εχει δωσε και εδω ενα feedback γιατι το γλυκοκοιταω κι εγω το συγκεκριμενο :)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Επειδη σκεφτομαι να αγορασω και εγω ενα NAS και ηδη εχω 2 σκληρους 2 x 1.5tb μπορει να που πει καποιος που εχει το D-LINK DNS-320 καμμια γνωμη ?

Το κοστος ειναι νορμαλ και σιγουρα δεν μπορει να συγκριθει με τις πολυ ακριβοτερες υλοποιησεις αλλα για 100 ευρω ειναι value for maney?

Υπαρχει αλλη προταση σε αυτα τα λεφτα ?

υ.γ σορρυ αν ρωταω εδω αλλα δεν νομιζω να αξιζει να ανοιξω καινουργιο thread.

παιδια για να μην ανοιγω νεο thread τι διαφορα εχουν οι NAS σκληροι με ethernet τυπου WD My Book Live και Seagate Goflex απο τους [NAS-servers + δισκους] τυπου D-LINK DNS-320 και του Zyxel που αναφερεται πιο πανω?

NAS ειναι ολα τους, απλα στα consumer (seagate,wd κτλ) συνηθως δεν μπορεις να αλλαξεις τον εσωτερικο δισκο.Σημαντικα μικροτερη ευελιξια λογικα θα βρεις και στο λογισμικο τους.

ττελικα διαφωρα στη πραξη seagate με αλλα που αναφερονται ποιο πανω?

παω για το seagate 220 και θελω να ξερω 2 πραμματακια.

1.μπορω να εχω προσβαση σε καποιο φακελο μονο με password?

2.μπορει να παιξει σε tv?σε μια samsung d7000?δηλαδη να εχει βιντεο αρχεια και να τα βλεπεις απο εκει?

Ακόμα το φορτώνω με υλικό το zyxel. Δεν έχω παράπονο. Μια χαρά δουλεύει και το home theater βλέπει και παίζει κανονικά το υλικο στο zyxel.

Λίγο στο upnp σκαλώσαμε και στην δυνατότητα bittorrent που έχει το zyxel. Δεν μπορει να συνεργαστεί με το speedtouch 585v7. Θα δοκιμάσω και με άλλο modem. Πάνω σε ένα απλό router με dd-wrt που το έριξα έδειχνε να συνεργάζεται καλύτερα. Πολύ ικανοποιημένος και στην τιμή που το πήρα να μη γελιώμαστε, μόνο ο δίσκος που έχει μέσα κάνει τόσο. Από ταχύτητες ο router δεν υποστηρίζει gigabit και είμαι "κολλημένος" στα 11MB/sec ταχύτητα. Ικανοποιητική. Το Σ-Κ αν έχω χρόνο θα πειραματιστώ και θα ποστάρω περισσότερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.