Jump to content

Θερμοκρασιες asetek

gfa3

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα

εχω αποκτησει ενα μεγαλο προβλημα και θελω τη γνωμη σας.

Τοποθετησα το κιτ της ασετεκ waterchill στο pc σε εναν Α64 3000+ πανω σε μητρικη MSI K8N Neo με πολυ καλα αποτελεσματα σε θερμοκρασιες.Ο επεξεργαστης ηταν δανεικος ομως κι ετσι τωρα που πηρα τον δικο μου 3200+ προσθεσα ευκαιριακα και το vga blocκ.Χρησιμοποιησα AS3 στη cpu & ceramique στην vga.Κανοντας post sto bios ομως βλεπω εκπληκτος οτι η θερμοκρασια cpu βρισκεται στους 62 βαθμους!:blink:

Μπαινοντας στο λειτουργικο δουλευει σταθερα στους 63-66 βαθμους ενω οταν βαζω a/c πεφτει λιγο κατω απο 60!Ξαναβγαλα τα μπλοκ τα ξανατοποθετησα τιποτα τα ιδια :wall: :wall:

Η καρτα δουλευει στους 40 ενω το μπλοκ του επεξεργαστη εχει θερμοκρασια αυτη τη στιγμη 39 βαθμους ενω η cpu 67!!!!!!!!!!!

Δωστε μια ιδεα για το τι να κανω γιατι θα τρελλαθω!Το κυκλωμα εχει εξαερωθει πληρως δουλευοντας αρκετη ωρα πριν τοποθετηθει.

Δε ξερω πολλά για w/c (δεν έχω κιόλας) αλλα μήπως μετα το ψυγείο πάει στη gpu και μετά στη cpu??

Αν ειναι έτσι το νερο που πάει στη cpu έχει ζεσταθεί απο τη gpu και δε ψυχει καλά.

Επαιζε γυρω στους 38-42 αναλογα τη θερμοκρασια δωματιου χωρις a/c.Πως να πατησει λαθος?Μηπως η επιφανεια της cpu εχει ανωμαλια?Υπαρχει τετοια περιπτωση?

Υπάρχει μία μικρή περίπτωση να έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις.

Αν έχεις αλλάξει πχ bios στην μητρική, δεν έχει πατήσει καλά το μπλοκ, έχει πάρει αέρα το κύκλωμα, όλα αυτά θα πρέπει τα κοιτάξεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι συγκρίνεις ίδια πράγματα.

Αν βεβαιωθείς ότι όλα είναι οκ αλλά ακόμα έχεις τόσο ψηλές θερμ, μάλλον θα πρέπει να τον βάλεις με την στοκ ψύκτρα και να δεις θερμοκρασίες... αν είναι ακόμα μεγαλύτερες του νερού, ίσως το πρόβλημα να είναι στον επεξεργαστή.

μιας και εχω και εγω την ιδια μητρικη θα σου ελεγα να μην ανησυχεις. λεει ψεματα !!!!

ας ελπισουμε να το διορθωσουν σε κανα μελλοντικο bios. και καντον overclock μην τον αφηνεις ετσι.... και γω εχω κατι 66-68 idle, αλλα μην μασας δεν ειναι τιποτα.

Καλημέρα Βαγγέλη, αυτόν τον επεξεργαστή τον έχω στη βιτρίνα του μαγαζιού που δουλεύω τα απογεύματα πάνω σε μια asus k8v se deluxe με μια sapphire radeon 9800 pro και χτυπάει 24 ώρες το 24άωρο loops το 3d mark 2003 με τον επεξεργαστή στα 11χ230 με max 62 βαθμούς το μεσημέρι που χτυπάει ο ήλιος τη βιτρίνα και έχει πάνω απλά τη zalman CNPS7000A-Cu. Πιθανόν όπως λέει και ο yog-sothoth να είναι λανθασμένες οι θερμοκρασίες που δείχνει η msi. Καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις στον φίλο σου που σου είχε δανείσει τον 3000+ για να δεις αν φταίει όντως η msi. Πάντως ο επεξεργαστής αυτός απ' ότι έχω δεί πάει πολύ καλά. Ας ελπίσουμε ότι το πρόβλημα είναι μόνο λανθασμένες θερμοκρασίες... άντε μεγειά και καλοδούλευτο φίλε μου :T:

Αντωνη ευχαριστω

Θα προσπαθησω σημερα να δω θερμοκρασιες με την μαμισια ψυκτρα και θα προσπαθησω να τρυπωσω ενα θερμομετρο στο πλαι του επεξεργαστη μηπως δω την αληθεια.:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.