Jump to content

Windows 7 ή XP

scorpios123

Recommended Posts

Καλημέρα.

Ένας φίλος μου έφερε ένα pc για να του κάνω format.

Προβληματίζομαι όμως τι windows να του βάλω Windows 7 ή XP;

Η σύνθεση είναι:

CPU: Intel Atom 330 1.6 GHz

RAM: 1 Gb

GPU: Ενσωματωμένη Intel 82945G

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

Κανενας δεν σου απαγορευει να πειραματιστεις.

Βαλε 7 σταρτερ αφου θες ντε και καλα να βαλεις σεβεν , και αφου δεις οτι δεν την παλευει , βαλε μετα τα εξπι.

Χρονος υπαρχει, απειρος.

εγω σε p4 με 1γιγα μνημης τα 7 κατσανε κουτι κ τρεχει μια χαρα δοκιμασε τα, κ οχι τα σταρτερ αυτα ειναι αδεια εντελως βαλε home premium τουλαχιστον.εξαλλου τα 7 τρεχουν με 1 γιγα μινιμουμ μνημης

και εγώ παλιά σε έναν amd 64 τον 3200 με 1gb ram είχα βάλει 7 ultimate και ήταν μια χαρά

στον atom είχα linux +xp για κάποια προγράμματα αλλά πλέον και αυτά μετά γίνανε για 7 οπότε πλέον είναι μόνο linux:smoke:

Να μεταφέρω κι' εγώ την εικόνα από την "άλλη" πλευρά:

Σε ένα laptop (HP Pavilion dv7) me 8GB μνήμη και Win7 Home Premium, δεν έχω δει "ποτέ" η χρησιμοποιούμενη μνήμη να είναι λιγότερη από το 35%.

Βέβαια μνήμη υπάρχει αρκετή και το σύστημα "απλώνεται", αλλά ίσως αυτό αποτελεί μια ένδειξη του "χώρου" που "συνάδει" με το Ο.S. αυτό.

Αντίθετα με τις παραπάνω περιπτώσεις με 1GB RAM που υποθέτω ήταν και με ξεχωριστή κάρτα γραφικών εδώ μιλάμε για onboard Intel οπότε και εγώ θα πρότεινα το CD των ΧΡ να είναι έτοιμο μετά την δοκιμή των 7.

Έχω win7 pro εδώ και 2 περίπου χρόνια σε Acer AO0751, σχεδόν όπως και το δικό σου αλλά με 2gb ram.

Γενικά τρέχουν καλά αλλά ΔΕΝ είναι και ότι ποιό άνετο για το εν λόγο μηχάνημα όμως σημαντικός είναι και ο σκληρός δίσκος που είναι λίγο «αργός» (5400rpm).

Δεν θα έχεις θέμα αλλά με 1gb ram είσαι οριακά και θα παίζει πολύ το page file από τον σκληρό οπότε θέλει «πείραγμα» με κόψιμο των περιτών services και όχι ένα σωρό άχρηστες εφαρμογές να φορτώνουν στην αρχή...

Δοκίμασε το, ένα μήνα σου δίνουν τα 7 μέχρι να τα ενεργοποιήσεις, φόρεσα τα, στήσε τα, δώσε του το μηχάνημα και αν δεν του κάνουν τα αλλάζεις. ;)

Edit.

Άλλο ένα Gb έξτρα ram το βρίσκεις πλεόν άνετα και πάμφηνα.

Καλημέρα.

Η σύνθεση είναι:

CPU: Intel Atom 330 1.6 GHz

RAM: 1 Gb

GPU: Ενσωματωμένη Intel 82945G

Αν η σύνθεση δεν αλλάξει η ταπεινή μου αποψη είναι να του βάλεις κατευθειαν XP...

H μετάβαση απο τα XP στα Win7 ήταν "ανώδυνη" στο πρώτο σύστημα της υπογραφής μου (Atom) αλλα ειλικρινα με 1Gb μνημη και χωρίς SSD δεν υπηρχε περιπτωση να παω ποτε στα 7...οχι σε αυτό το σύστημα τουλαχιστον ακόμα και με ολο το optimization του κόσμο στα Win7...

Kαι μόνο το γεγονός ότι έχει ενσωματωμένη GPU αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι το 1GB μνήμης είναι σχεδόν ανύπαρκτο για Windows 7.

Θα μπορούσες να το βοηθήσεις λίγο με το page file αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσει μόνο αν έχεις σκληρό στις 7200rpm.

Οπότε κάνε το πείραμα σου βέβαια αλλά κατα 99,9% σε Windows XP θα καταλήξεις...!

Μπορείς να δοκιμάσεις Win 7 και να απενεργοποιήσεις όσα services δεν χρειάζεσαι... Το έχω κάνει σε laptop με AMD FUSION 1.3Χ2 αλλά αυτό είναι διπύρηνο! Τσέκαρε αυτή τη σελίδα...

Edit: Άργησα λίγο....:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.