newmail115 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2012 Άραγε ήρθε η ώρα της κρίσης ή όχι;;;Το ερώτημα μέγα και η απάντηση ποια;;; Θα ήθελα και τις γνώμες σας!Έχω ένα pc αποτελούμενο απο:Mητρική: Asus Maximus II Gene(σχετικά νέα γιατί βασικά είχα μια Αsus με G31 chipset!!!)CPU: Q6600 (GO)Ram: 8GB DDR2 - 800MhzPSU: OCZ 600W (80plus)VGA: GT 240 1GB DDR3 (παίζω σε μέγιστη ανάλυση 1440χ900, λόγω μόνιτορ)Case: ένας Θεός ξέρει...midi tower ΤURBO X του Πλαισίου(σχετικά ευρύχωρο)Λοιπόν τον παραπάνω επεξεργαστή δεν τον έχω υπερχρονίσει ποτέ και γιατί με κάλυπτε ως τώρα και γιατί λόγω κουτιού δεν μπορεσα να του βάλω μια ψύκτρα της προκοπής.Αξίζει άραγε να σπρώξω λεφτά για νέο κουτί πάλι midi αλλά ευρύχωρο(και οικονομικό), για ψύκτρα(αέρα ή υδρόψυξη) και κάρτα γραφικών ή να ψάχνω για κανένα κελεπούρι (μεταχειρισμένο i5 2500k, μητρική P67/Z68 και μνήμες DDR3);Υπολογίζω ένα μπάτζετ γύρω στα 220 με 250(μέγιστο) αν είναι για την μεταπήδηση στο 1155 ή γύρω στα 150 για παραμονή στο 775.Τι με συμφέρει στην παρούσα φάση να κάνω; Ακούω προτάσεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Ιανουάριος 27, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Εγω προσωπικα φιλε μου περιμενω ivy bridge και κατευθειαν απο 45νμ kai 775 socket παω ζ77 και 22νμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Ιανουάριος 27, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Εγω προσωπικα φιλε μου περιμενω ivy bridge και κατευθειαν απο 45νμ kai 775 socket παω ζ77 και 22νμ. Ωραίος ο παίχτης αν και στην δική σου περίπτωση σε συμφέρει με τα χίλια λόγω του C2D που βλέπω στην υπογραφή σου. Αυτό που με σκάει εμένα είναι το ότι ξέρω πολύ καλά τις δυνατότητες που έχει ο δικός μου CPU και γι αυτό δεν ξέρω αν αξίζει να τον κρατήσω και να ασχοληθώ ακόμα μαζί του...:shout: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Αν κυκλοφορεί καμιά ψήκτρα που να είναι καλή και να κάνει και για 775 και για τα υπόλοιπα sockets που έχει η Intel τώρα, εγώ θα έπαιρνα την εν λόγω ψήκτρα. Θα ανέβαζα τον quad και μετά με την ησυχία μου πήγαινα σε νέο επεξεργαστή. Του έβαζα και την ψήκτρα που πήρα και τέλος.Τώρα αν είναι ευρύχωρο όπως λες το κουτί γιατί δεν χωράει μια καλή ψήκτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Ιανουάριος 27, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Καμια noctua nh-d14 /corsair h100/h80 θα ηταν μια χαρα σε ολες τις περιπτωσεις .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Ιανουάριος 27, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Αν κυκλοφορεί καμιά ψήκτρα που να είναι καλή και να κάνει και για 775 και για τα υπόλοιπα sockets που έχει η Intel τώρα, εγώ θα έπαιρνα την εν λόγω ψήκτρα. Θα ανέβαζα τον quad και μετά με την ησυχία μου πήγαινα σε νέο επεξεργαστή. Του έβαζα και την ψήκτρα που πήρα και τέλος.Τώρα αν είναι ευρύχωρο όπως λες το κουτί γιατί δεν χωράει μια καλή ψήκτρα;Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι φίλε μου! Όσον αφορά για το κουτί, εγώ ανέφερα "σχετικά" ευρύχωρο........! Καμια noctua nh-d14 /corsair h100/h80 θα ηταν μια χαρα σε ολες τις περιπτωσεις ....Για την h100 δεν το συζητώ κάν γιατί θα πρέπει να βγάλω τους ανεμιστήρες εκτός κουτιού και δεν το κάνω γιατί έχω μικρό παιδί....Για τις άλλες είναι όντως καλές επιλογές, με μια επιφύλαξη μόνο για το αν η h80 ή την h60 για το αν ρίχνουν αρκετά τις θερμοκρασίες σε περίπτωση OC... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 27, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Πλήρως άσχετος από Intel, αν ο Q6600 ανεβαίνει στα 3GHz χωρίς ρεύμα μέχρι εκεί, ίσως να μην χρειάζεσαι καν άλλη ψήκτρα. Αλλά εγώ έχω AMD οπότε ξανά δηλώνω άσχετος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Ιανουάριος 27, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Και αν όντως τον κρατήσω, για τί κάρτα γραφικών να κινηθώ;;;Η μητρική υποστηρίζει και crossfire αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας γιατί προς το παρόν το μέγιστο που μπορώ να παίξω σε αναλύσεις είναι 1440χ900 όπως σας είπα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Ιανουάριος 27, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Δεν υπάρχει καλή και κακή απόφαση σχετικά με μια αναβάθμιση. Η απάντηση είναι πως αναβαθμίζεις όταν χρειάζεσαι τις καλύτερες επιδόσεις. Το να περιμένεις για κάτι καλύτερο είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι δίχως τέλος αφού την μια αλλάζουν οι CPU, την άλλη οι GPU και πάει λέγοντας.Ο Q6600 δουλέυει με την μανίσια ψύκτρα απροβλημάτιστα στα 3 GHz (1,5 χρόνο τον είχα έτσι). To μόνο σίγουρο είναι πως δεν αξίζει να ρίξεις λεφτά στην 775 πλατφόρμα. Σίγουρα οι Ivy Bridge ακούγονται "κανόνια" στην απόδοση. Βέβαια μπορεί να πει κάποιος πως και για τους AMD Bulldozer ακούγαμε πολλά αλλά μείναμε στις φήμες. Ζύγισε τις ανάγκες σου και αποφάσισε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fontanero Ιανουάριος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Ο Q6600 δουλέυει με την μανίσια ψύκτρα απροβλημάτιστα στα 3 GHz (1,5 χρόνο τον είχα έτσι)Μια απ'τα ιδια...κι εγω δουλευα εναν Q6600 στα 3GHz με την μανισια ψυκτρα, για κανα 3μηνο βεβαια αλλα δουλευε αψογα..ισως με λιγο παραπανω θορυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 27, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Μπορώ να σου πω εκ πείρας. Έχω και q6600 (στοκ, δεν έχω ασχοληθεί με oc σε δαύτον) με μία 6870 και έναν i5 2500k με 2x460sli. Και πρόσεξε, ο q6600 είναι σε 1920χ1200 (o sb σε 1920χ1080). Για gaming εξαρτάται πολύ από το παιχνίδι. Στο skyrim π.χ. δε καταλαβαίνω διαφορά. Στο GTA4 όμως είχε αρκετή διαφορά. Σε γενικά πλαίσια λίγα παιχνίδια θα ζορίσουν 4core επεξεργαστη.Για transcoding/encoding όμως η νύχτα με την μέρα. 1/2 ο χρόνος κάτω και χωρίς virtu επιτάχυνση. To ίδιο και σε rendering/βαριά φίλτρα στο PS.Άλλο πράγμα όμως είναι που με προδιαθέτει να δουλέψω πάνω στον sandy bridge, εκτός των αποδόσεων. Έχω noctua nh-d14+θηρίο κουτί, οι 460 που έχω είναι πρακτικά αθόρυβες..πατάς το κουμπί και δε καταλαβαίνεις οτι πήρε μπρός. Στον q6600 το τροφοδοτικό αν και ποιοτικό, έχει 8ρι fan (!!), σε οικτρό κουτί που τρίζει και παρόλο που έχω καλό coolerακι (scythe ninja 2+PWM fan) κάνει θόρυβο πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 28, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 ... Λοιπόν τον παραπάνω επεξεργαστή δεν τον έχω υπερχρονίσει ποτέ και γιατί με κάλυπτε ως τώρα και γιατί λόγω κουτιού δεν μπορεσα να του βάλω μια ψύκτρα της προκοπής. Αξίζει άραγε να σπρώξω λεφτά για νέο κουτί πάλι midi αλλά ευρύχωρο(και οικονομικό), για ψύκτρα(αέρα ή υδρόψυξη) και κάρτα γραφικών ή να ψάχνω για κανένα κελεπούρι (μεταχειρισμένο i5 2500k, μητρική P67/Z68 και μνήμες DDR3); Υπολογίζω ένα μπάτζετ γύρω στα 220 με 250(μέγιστο) αν είναι για την μεταπήδηση στο 1155 ή γύρω στα 150 για παραμονή στο 775. Τι με συμφέρει στην παρούσα φάση να κάνω; Ακούω προτάσεις!!! Ένα καλο και ευρύχωρο κουτί δεν χάνει την αξία του όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση. Γι αυτό μπορεί να έχει θέση και στο αναβαθμισμένο σύστημά μας. Επίσης μια καλή ψύκτρα που υποστηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα sockets (και με ένα κιτ για υποστήριξη νέου socket, αν κάποτε χρειαστεί) μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Οπότε το κόστος γι' αυτά τα 2 δεν πάει χαμένο σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση. Το OC του Q6600 με την Maximus δεν θα σε παιδέψει (κάτι που ίσως θα έκανε η παλιά μητρική σου με το G31!) Το μόνο σου "πρόβλημα" είναι να βρεις κουτί και ψύκτρα με σύνολο 150€! Και αν όντως τον κρατήσω, για τί κάρτα γραφικών να κινηθώ;;;Η μητρική υποστηρίζει και crossfire αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας γιατί προς το παρόν το μέγιστο που μπορώ να παίξω σε αναλύσεις είναι 1440χ900 όπως σας είπα... Εφόσον σε καλύπτει η GT240 δεν είναι ανάγκη να την αναβαθμίσεις. Εκτός αν υπάρχουν βελτιώσεις που θα σε ικανοποιούσαν (π.χ. Αν τώρα παίζεις 1440x900 low-medium settings, να πας σε high-ultra settings με φίλτρα). Όταν θα έχεις ανάγκη για παραπάνω δύναμη από την κάρτα γραφικών (κάποιο νέο βαρύτερο παιχνίδι, νέα οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση) τότε ίσως θα είναι πιο οικονομικό να την αποκτήσεις. Παράδειγμα: Αν χρειαστείς την δύναμη μιας HD6870 που σήμερα κοστίζει ~190€ θα μπορείς να πάρεις μια ισοδύναμη 7850 με 130€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Ιανουάριος 28, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 Το μόνο σου "πρόβλημα" είναι να βρεις κουτί και ψύκτρα με σύνολο 150€! Εφόσον σε καλύπτει η GT240 δεν είναι ανάγκη να την αναβαθμίσεις. Εκτός αν υπάρχουν βελτιώσεις που θα σε ικανοποιούσαν (π.χ. Αν τώρα παίζεις 1440x900 low-medium settings, να πας σε high-ultra settings με φίλτρα). Όταν θα έχεις ανάγκη για παραπάνω δύναμη από την κάρτα γραφικών (κάποιο νέο βαρύτερο παιχνίδι, νέα οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση) τότε ίσως θα είναι πιο οικονομικό να την αποκτήσεις. Παράδειγμα: Αν χρειαστείς την δύναμη μιας HD6870 που σήμερα κοστίζει ~190€ θα μπορείς να πάρεις μια ισοδύναμη 7850 με 130€. Φίλε μου για κουτί λέω για ένα μεταχειρισμένο πάλι midi βέβαια αλλά με εσωτερική άπλα που κατα καιρούς βρίσκονται απο 60-80€ και για ψύξη μόνο καινούργια αν είναι για h80 ή h60.(αλήθεια με OC θα με καλύψει η h60???) Tώρα όσον αφορά την κάρτα γραφικών ήδη έχει αρχίσει να με ψιλοκρεμάει σε αρκετά νέα παιχνίδια σε high settings και σκεφτόμουν για καμια μεταχειρισμένη 6850 ίσως...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukounis Ιανουάριος 28, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 είμουνα και εγώ στο ίδιο δίλλημα με εσένα. να αλλάξω τον q6600 με έναν i5-2500k. αποφάσισα να περιμένω γιατί με την skythe mugen 2 που έχω κτυπάει χαλαρά 3200 (8χ400) με στοκ ρεύμα και μνήμες ddr3 στα 1600. (μητρική έχω την ep-35c-ds3r που έπαιρνε και ddr2 και ddr3). ισως αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου από την αρχαία 8800gt για κανένα παιχνίδι αν και δεν παίζω πολύ πλεον. αν το κάνω θα το κάνω για frame interpolation σε ταινίες στον προβολέα.(24p-->60)το σετάκι ι5 - με enrty level z68 έρχεται στα 300 κοντά. είναι πολλά τα λεφτά. γνώμη μου και εμένα είναι να αναβαθμίσεις το κουτί και να πάρεις μια ψύκτρα. μπορείς να βρείς κάτι αξιόλογο me 70-80 ευρώ (βγαίνουν συχνά και προσφορές στα καταστήματα). όπως έμαθα εδώ από τα παιδιά του φόρουμ ένα καλό ευρύχωρο κουτί και ένα καλό τροφοδοτικό δεν πάνε ποτέ χαμένα. ο γερόλυκος στα 3000-3200 έχει αρκετό γκαζάκι ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 28, 2012 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 [MENTION=22446]newmail115[/MENTION] Δεν ξέρω από πρώτο χέρι τον Q6600 ή την 6850 αλλά: α) Οποιαδήποτε ψύκτρα (εξαιρούνται των 5~10€ ) έχει καλύτερη απόδοση από την στοκ. Αν σκοπός σου δεν είναι το extreme overclock τότε μπορείς να κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και με πιο νορμάλ ψύκτρες. Corsair A50/70, Coolermaster 212/412, Xigmatek gaia/aegir και άλλες θα είναι οτι πρέπει. Πρόσεξε μόνο αν οι μνήμες σου έχουν μεγάλες ψύκτρες να μην βρίσκουν στην ψύκτρα του επεξεργαστή. Για το αν χωράει στο κουτί σου, δεν σου λέω. Εννοείται πως το νέο κουτί θα έχει χώρο! β)Το τι κάρτα θα πάρεις εξαρτάται από το πόσα θες να δώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Ιανουάριος 28, 2012 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 Ωραιο θεματακι.Ειμαι κ γω στο ιδιο ακριβως διλημα. Καλο και χρυσο το 775 αλλα εχει τα χρονακια του πλεον. Eιμαι για καθε μερα στα 3,5 με τον q6700. Σε κανενα παιχνιδι δεν εχω παραπονο σε 1080p...ολα τα παιζει ανετα(φυσικα σε καποια κλεινω AA & AF ,χωρια που σε τετοιες αναλυσεις δεν χρειαζονται κιολας..) Εγω σκεφτομαι να περιμενω μεχρι τον Απριλιο..να δω λιγο τι παιζει κ μετα απο λιγους μηνες προς το καλοκαιρι να κινηθω αναλογα. Να παω δλδ για cpu-mobo-ram-vga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Ιανουάριος 28, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 [MENTION=4728]Billys[/MENTION]Για AA & AF σε 1080p μάλλον θα χρειαστείς κάτι ίσο ή δυνατότερο από HD5870/GTX470. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Ιανουάριος 28, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2012 Κοιτα ειναι αναλογα και το παιχνιδι..αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ετσι οπως τα λες.. batman ac, crysis 2 και battlefield 3 που θυμαμαι χαρακτηριστικα τα ειχα κλειστα αλλα ολα τα αλλα τερμα... f1 2011,dirt 3,assassins creed:revelations και NFS:The run ειχα ολα τα φιλτρα τερμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.