onty1416003331 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2012 Παιδια εχω την GForce 8600 . Το κουτι μου ηταν αθορυβο ως τωρα, ομως εβαλα αυτη την καρτα και ακουγεται πολυ ο ανεμηστηρας της. Συνδεεται με 2 καλωδιακια πανω στην καρτα. Υπαρχει καποιο προγραμμα για να το καταφερω η πρεπει να κανω moda? Thanx εκ των προτερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιανουάριος 27, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 αν εννοείς ένα διπινο καλώδιο (μαύρο-κόκκινο) τότε όχι...δεν μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές. Στή περίπτωση αυτή πας σε ''moda'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
onty1416003331 Ιανουάριος 27, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Μηπως ξερεις και πως γινεται αυτο? Θα εχω μεγαλο προβλημα με τις θερμοκρασιες? Εχω καλο αερισμο στο κουτι μου γενικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Rivatuner, [ame=http://www.youtube.com/watch?v=rXr6IIj1sLY]εδώ[/ame] βίντεο με οδηγίες για fan control. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιανουάριος 27, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Rivatuner, βίντεο με οδηγίες για fan control. έχω την εντύπωση πως όταν δεν υπάρχει τρίπινο καλώδιο (τάση + γείωση + ελεγκτής στροφών) ΔΕΝ μπορείς να ρυθμίσεις το ανεμιστηράκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 27, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Δεν θα σου προτεινα να πειράξεις την στοκ ψυξη διότι θα κλάψεις την κάρτα από υπερθέρμανση. Με την στοκ ψύξη η κάρτα ανεβαίνει αρκέτα ~95-100 και είναι και μια αιτία που οι κάρτες αυτές ψοφάνε.Πάρε μια καλύτερη ψύκτρα ,έστω και σε passive οποτε θα ησυχάσεις και θα δουλέυει και σε αρκετα χαμηλότερες θερμοκρασίεςEditΤο ανεμιστηράκι της μπορεί να ακούγεται να γουργουρίζει δίοτι εαν την έχεις καιρό θέλει γρασσο στο αξονάκι για να ησυχάσει λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιανουάριος 27, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Δεν θα σου προτεινα να πειράξεις την στοκ ψυξη διότι θα κλάψεις την κάρτα από υπερθέρμανση. Με την στοκ ψύξη η κάρτα ανεβαίνει αρκέτα ~95-100 και είναι και μια αιτία που οι κάρτες αυτές ψοφάνε.Πάρε μια καλύτερη ψύκτρα ,έστω και σε passive οποτε θα ησυχάσεις και θα δουλέυει και σε αρκετα χαμηλότερες θερμοκρασίεςEditΤο ανεμιστηράκι της μπορεί να ακούγεται να γουργουρίζει δίοτι εαν την έχεις καιρό θέλει γρασσο στο αξονάκι για να ησυχάσει λίγο.η 8600 95-100 βαθμούς???? ποιά υλοποίηση? Οι fanless εκδόσεις ίσως... anyway....για τη συγκεκριμένη κάρτα δεν αξίζει να δώσει κανείς χρήματα για aftermarket ψύκτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 27, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Το 95 σιγουρα ειναι extreme και αναφερεται σε passive αν και υπηρχαν πολυ χαλια παρτίδες από το τσιπ που επιαναν και 110+ σε passive. Η πλειόνητα όμως το 75-80 με στοκ φανακι στο φουλ το είχε σίγουρο. το να δώσει λεφτα για μια κάρτα που κάνει σήμερα 25 ευρώ δεν είναι λογικό, αλλά μπορει να έχει καμιά ψύχτρα cpu Και κανα fan Που δεν χρειάζεται , οπότε μπορεί να τα βάλει με μια μικρη μόντα. Πχ εδώ υπάρχει ενα βίντεο [ame] [/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
pithiki Ιανουάριος 27, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Ωραιο βιντεακι, μ'αρεσε το γυαλισμα με το χαρτι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Ιανουάριος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Όπως σου απάντησα και αλλού , αν έχει 2 καλώδια παίζει και να μην ρυθμίζεται , δεν είναι απόλυτο όμως. Δοκίμασε με rivatuner - σε μία παλιά 6600GT με 2pin fan μπορούσε να αλλάξει στροφές , χειροκίνητα και αυτόματα και αυτό μόνο μέσω driver (θα πρέπει να αναγνωρίζει τον driver , οπότε μόνο παλιές εκδόσεις υποστηρίζονται) και όταν άλλαζε από 2d σε 3d lowpower και 3d highpower. Όχι πολλά δηλαδή αλλά κάτι ήταν και αυτό. Επίσης υπάρχει περίπτωση να μπορείς να τροποποιήσεις το vga bios με το nibitor , αυτό βέβαια αν στο επιτρέπει (αν υπάρχει επιλογή δηλαδή) και μόνο φυσικά αν ξέρεις τί κάνεις. Διαφορετικά fan controller του εμπορίου ή αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις όρεξη , αυτό http://www.redcircui...om//Page109.htm . Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Ιανουάριος 27, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2012 Και με δυο καλωδια παιζει να ρθυμιζει στροφες. Απλα δεν θα μπορει να σου δειχνει με ποσες στροφες γυριζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constandinos Φεβρουάριος 1, 2012 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 μπορείς να δοκιμάσεις και το προγραματάκι της gainward, (aka expert tool Gainward :: Download), σε εμένα δούλευε μια χαρά στη gt240, αλλά το θέμα είναι τι temps έχεις σε full load, η δικιά μου 240 βαρούσε 100αρια με την μαμά ψύκτρα, οπότε έβαλα μια passive της thermaltake και τώρα είμαι στα 60 max full load, + ότι δεν ακούγεται τίποτα, αλλά, πρόσεξε τις θερμοκρασίες σου για να μην πάρεις την καρτούλα στα χέρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis0000 Φεβρουάριος 1, 2012 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 η προταση μου ειναι να βαλεις κανα καλητερο cooler δεν χρειαζεται να αγορασεισ και ψυκτρα αν ειναι silent ...εγω σε μια που ειχα προσαρμοσα ενα πανω της και ηταν ολα μια χαρα(μου εφαγε ενα ομως slot) οπωσ αναφερθηκε πιο πανω σχεδων ολεσ oi 8600gt ειχαν προβλημα με την θερμοκρασια.:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelos Φεβρουάριος 1, 2012 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2012 1) [ame] [/ame] (και παιρνεις μια καινουρια με 30-40 ευρω)2) παιρνεις εναν αντιστατη και τον συνδεεις στο κοκκινο καλωδιο 3) βαζεις καινουριο fanακι 4) παιρνεις ολοκαινουρια ψυχτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.