Jump to content

X-Fi Xtreme Gamer - ταυτόχρονη σύνδεση ακουστικών και ηχείων· γίνεται;

deninho

Recommended Posts

Αναλυτικότερα απ'ότι τα λέει ο τίτλος:

Έχω την X-Fi Xtreme Gamer. Υπάρχει τρόπος να συνδέσω τα ηχεία (2,1) σε μία έξοδο, και τα ακουστικά (απλά, όχι 5,1 κλπ) σε άλλη έξοδο και να παίζουν όλα; Γιατί το να χώνομαι πίσω από το πισί για να αλλάζω καλώδια δεν είναι βολική λύση. Επίσης η μπροστινή έξοδος ακουστικών του κουτιού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (δεν είναι συνδεδεμένη)

Kανε εναν κοπο και συνδεσε την μπροστινη εισοδο.

Εναλλακτικα παρε ενα διακλαδωτη απο αρσενικο μινιτζακ->2 θηλυκα μινιτζακ και βαλτα και τα 2 πανω στην ιδια θυρα της καρτας ηχου.

Εγω θα προτιμουσα το πρωτο.

Την έχω και εγώ, δεν γίνεται δυστυχώς, αναγκάστηκα να την βγάλω και να βάλω στη θέση της την supreme FX της P5Ε για να κάνω ακριβώς αυτό που θες . (Υπόψιν στα ηχεία μπορείς να βάλεις ακόμη και 5.1, έτσι την δουλεύω .)

Μπορείς πρώτον είτε να κάνεις αυτό που σου πρότεινε και ο Narzul.Αν κατάλαβα καλά και λέμε το ίδιο πράγμα,δλδ να βάλεις στην κάρτα ήχου πίσω ένα ανταπτοράκι που θα κουμπώνει στην κάρτα ήχου και πάνω του να συνδέσεις και τα ακουστικά αλλλά και τα ηχεία.

Κάτι τέτοιο για παράδειγμα...

20110322697199595.jpg

είτε δεύτερον μπορείς να βάλεις το βύσμα των ακουστικών σου πάνω στα ηχεία σου αν σου δίνουν είσοδο για ακουστικά!

π.χ....

n82slika373.jpg

σκεφτηκες να παιξεις με upmix?(δηλ αφου θες 2καναλο ηχο,βαζεις την καρτα σε cmss για να αναπαραγει τα δυο καναλια απο ολες τις εξοδους ,και απλα χρησιμοποιεις 2 εξοδους οι οποιες βγαζουν το ιδιο πραγμα)

Το σωστότερο είναι αυτό που είπε και ο [MENTION=130]DarkSaga[/MENTION].

Τα παρακάτω κυκλωμένα κουμπάκια πειράζω εγώ σε XtremeMusic για routing και στα 3 minijacks του 5.1.

Δεν έχει αντίστοιχο panel η XtremeGamer?

HKwFv.png

Kανε εναν κοπο και συνδεσε την μπροστινη εισοδο.

Εναλλακτικα παρε ενα διακλαδωτη απο αρσενικο μινιτζακ->2 θηλυκα μινιτζακ και βαλτα και τα 2 πανω στην ιδια θυρα της καρτας ηχου.

Εγω θα προτιμουσα το πρωτο.

Θα προτιμούσα να μην συνδεθεί η μπροστινή είσοδος. Γενικά δε συνηθίζω να χρησιμοποιώ τις μπροστινές θύρες.

Μπορείς πρώτον είτε να κάνεις αυτό που σου πρότεινε και ο Narzul.Αν κατάλαβα καλά και λέμε το ίδιο πράγμα,δλδ να βάλεις στην κάρτα ήχου πίσω ένα ανταπτοράκι που θα κουμπώνει στην κάρτα ήχου και πάνω του να συνδέσεις και τα ακουστικά αλλλά και τα ηχεία.

Το διακλαδωτή τον είχα σκεφτεί, αλλά λέω 4 εξόδους ήχου έχει η xtreme gamer, όλο και κάποιος τρόπος θα υπάρχει να παίξει από τις 2 το ίδιο πράγμα.

δες εδω Is it possible to have speakers and HDMI play at the same time? - Microsoft Answers εχω z5500 και headset να παίζουν ταυτόχρονα.

thanx για το Link :T: Αν και τελικά το έκανα από την κονσόλα της creative :)

σκεφτηκες να παιξεις με upmix?(δηλ αφου θες 2καναλο ηχο,βαζεις την καρτα σε cmss για να αναπαραγει τα δυο καναλια απο ολες τις εξοδους ,και απλα χρησιμοποιεις 2 εξοδους οι οποιες βγαζουν το ιδιο πραγμα)
αφο'ύ μπορείς να του πεις τι κάνει η κάθε τρύπα

δεν μπορείς να κάνεις mapping 2 φορές το audio out?

Δεν ξέρω αν αυτά που λέτε είναι τα ίδια με αυτά που έδειξε ο [MENTION=2160]nickstamat[/MENTION]. Εαν ναι, αυτό ήθελα να κάνω :p Με την εικόνα που έβαλε με βοήθησε, γιατί στο audio creation mode χανόμουν και δεν πείραζα τπτ, μην χάσω τον ήχο και από τα ηχεία :fist: Από τα άλλα δύο modes δε βρήκα σχετικές ρυθμίσεις.

Τώρα, επόμενη ερώτηση:

Μπορώ να ελέγξω ξεχωριστά την ένταση του ήχου σε κάθε jack; Γιατί για τα ακουστικά θέλει πολύ πιο χαμηλή ένταση (-35,6dB στο slider με το master volume στο 100% - ή 0,0dB με το master volume στο 10%), οπότε αν ανοίξω τα ηχεία δεν ακούγεται τίποτα. Όχι πως θα μου κάνει κόπο, αλλά βαριέμαι να ανεβοκατεβάζω την ένταση κάθε φορά :p

Έχω τσεκάρει το "automaticaly enable headphone settings", ανεβοκατέβασα κι ορισμένους sliders, πάτησα κουμπάκια κλπ, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ο μόνος slider που επηρεάζει είναι ο Front L/R αλλά αυτός επηρρεάζει και τα ηχεία.

Δεν βλέπω κάποια άμεση λύση για να το κάνεις αυτό.

Ένας τρόπος όμως που υπάρχει είναι ο εξής:

1) Ενεργοποιείς το routing να γίνεται μόνο στα Front L/R από τα κουμπάκια που λέγαμε πριν.

2) Βάζεις ένα Parametric EQ effect αριστερά, χωρίς να πειράξεις τις ρυθμίσεις του.

3) Ενεργοποιείς το effect στη στήλη Front L/R, γυρνώντας το knob τέρμα δεξιά στα 0dB.

4) Στα δεξιά, ενεργοποιείς το routing του effect στα Rear L/R (ή σε όποιο άλλο jack χρησιμοποιείς).

5) Τέλος, πειράζεις την ένταση από το knob της στήλης FX Return.

Οκ, δεν είναι straight-forward λύση, αλλά δουλεύει.

Και προς το παρόν, δε βλέπω άλλο τρόπο μέσω του panel...

pz7Bh.png

Γενικώς προτείνω να δουλεύεις μόνιμα σε Audio Creation Mode (είναι πιο ευέλικτο) ;)

• 3 weeks later...

παιδιά να ρωτήσω κάτι άσχετο . πήρα την xtrememusic απο τα multirama .

έχω ένα θέμα με το startup των win 7 χ64 .

logarei το σύστημα αλλά δεν έχω ήχο η κάνει ένα μπιιιιπ. βρήκα ένα κόλπο για να έχω(να αλλάζω modes) και δουλεύει κανονικά μετά από λίγο με ηχο ...

εσείς με τι win είστε (μιλαω για τα παιδια που εχουν extremegamer και extrememusic )?

έχετε παρόμοιο πρόβλημα ??

ακόμα παρατήρησα ότι αν κάνω rr μπορεί και να έχει ήχο από την αρχή ..αν κάνω shutdown πάντα έχω πρόβλημα ... αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω (την έχω δοκιμάσει σε 2 μητρικές και έχει την ίδια συμπεριφορά)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.