Jump to content



Ξύλα για τζάκι εντός Αττικής


winters

Recommended Posts

160e/τόννο πήρα εγώ mix όμως ελιές/δρυς/οξιά και είχε και ρίζες μέσα. Ούτε ντάνιασμα όμως ούτε τίποτα. Ισογειο, ανατρεπόμενο μέσα στο παρκινγκ χύμα στο πάτωμα, φράγκα και γεια σας.

Εγώ τον έχω βρει 170, αλλά θέλει και 20€ για να τα ανεβάσει στον 4ο. Οπότε ίσως το κάνει και ο δικός σου με τόσα.

Καλύτερα ακομη με παραφινέλαιο. Λιγότερη κάπνα και βρώμα.
ίσως έχεις δίκιο μου το έχουν πει και άλλοι αλλά δε το έχουμε δοκιμάσει.

πάντως μακράν το καλύτερο προσάναμα.

Εμείς κρατάμε τα λάδια από το τηγάνι, που έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να τα πετάτε στο νεροχύτη παρά μόνο σε σφραγισμένο μπουκαλάκι στα σκουπίδια, βρέχω λίγο χαρτί κουζίνας και το βάζω κάτω από τα ξύλα. Ανάβουν αμέσως. Κόστος ~0€

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=173]Wizard![/MENTION]

Ως νεος για δωσε μια πιο λεπτομερη διαδικασια

Παίρνεις το λάδι από το τηγάνι ή τη φριτέζα και το βάζεις σε ένα βαζάκι.

Όταν ανάβεις τζάκι ή bbq, βουτάς μέσα 2-3 κομμάτια χαρτί κουζίνας ή αν έχεις χαρτοπετσέτες για πέταμα να ρουφήξουν. Δεν είναι απαραίτητο να είναι καθαρά φυσικά.

Τα βάζεις κάτω σα μπαλάκι και από πάνω τους 3 προσανάμματα σε σχήμα πυραμίδας.

Μετά 3 κούτσουρα, πάλι σε σχήμα πυραμίδα. Εγώ βάζω ένα πεύκο (ανάβει εύκολα), μετά μια οξιά (μέτριο άναμμα, μέτρια φλόγα) και μια ελιά (δύσκολο άναμμα, κρατάει πολύ).

Ανάβεις το χαρτί και τελείωσες. Αν το κάνεις σωστά, δε χρειάζεται καν να κοιτάξεις αν άναψε. Εγώ να φανταστείς, ανάβω το bbq έτσι (αντί για κούτσουρα, βάζω τα κάρβουνα από πάνω, αλλά σε σχάρα για να παίρνει αέρα από κάτω) και πάω να ετοιμάσω τα κρέατα. Δεν ασχολούμαι καν να δω αν έχει ανάψει.

Link to comment
Share on other sites

Βγήκανε στη φόρα τα ... τζάκια!!!

Εμείς το λέγαμε από πέρσυ. Πήραμε τον Οκτώβρη του 2009 1 τόνο (πεύκο, οξιά, ελιά) με προσάναμμα και μεταφορά στον 4ο στα 200€. Μας έβγαλε όλο το 2009-10 και το 201-11 μέχρι το Φλεβάρη. Μάρτιο ανάψαμε λίγο καλοριφέρ. Κι όταν λέω μας έβγαλε, δε χρησιμοποιήσαμε καθόλου το καλοριφέρ (φ.αέριο/αυτόνομη) όλη τη χρονιά. Τη βγάλαμε με το τζάκι.

Φέτος, κάψαμε δυό μήνες αέριο, γιατί δεν πήραμε ξύλα επειδή υπήρχε περίπτωση να φύγουμε από το σπίτι, οπότε δε θέλαμε να τα μεταφέρουμε, ούτε ξέραμε αν θα έχουμε τζάκι στο καινούριο. Ο λογαριασμός ήρθε προχθές, με χρήση 21:00-23:30 κάθε μέρα, στα 200€! Δε συμφέρει με τίποτα. Αν το τζάκι μπορεί να ζεστάνει τους χώρους που βρίσκεσαι στο σπίτι, γιατί δε βοηθάνε όλες οι διαρρυθμίσεις, τότε είναι σαφώς η οικονομικότερη λύση

Link to comment
Share on other sites

Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα! | tsantiri

Βρήκαν οι φουκαράδες οι συμπατριώτες μας την εναλλακτική του ξύλου, και εμφανίστηκε ο χαρατσομπήχτης τιμωρός με τη μπέρτα του και επέβαλε την τάξη.

Τίποτα δεν τους ξεφεύγει!

Μόνο κάτι σκανδαλάκια τους ξέφυγαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα έχουν γίνει γκουρού των δημοσιονομικών.

Σαν τις κατσαρίδες τρέχουμε να κρυφτούμε από γωνιά σε γωνιά, και ολο μας ξετρυπώνουν και αρχίζουν τις κλωτσιές με τη μυτερή μπότα.

Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι στο τέλος θα μας σκοτώσουν, αν τους αφήσουμε.

Αρκεί μυαλό κατσαρίδας.

Link to comment
Share on other sites

έλα ρε tamerlan, χιουμοριστικό κείμενο είναι. αν ψάξεις να βρεις το κείμενο, στην πηγή, θα δεις ότι είναι κάτω από την κατηγορία μουφανετ, όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν κείμενα όπως «Μέλη του ΠΑΜΕ, κατέλαβαν το νέο Facebook!», «Σε διαφήμιση Benetton το φιλί Λοβέρδου-Βενιζέλου!» κλπ.

όχι πως αποκλείεται να το σκεφτούν και να το εφαρμόσουν...

Link to comment
Share on other sites

Εμείς το λέγαμε από πέρσυ. Πήραμε τον Οκτώβρη του 2009 1 τόνο (πεύκο, οξιά, ελιά) με προσάναμμα και μεταφορά στον 4ο στα 200€. Μας έβγαλε όλο το 2009-10 και το 201-11 μέχρι το Φλεβάρη. Μάρτιο ανάψαμε λίγο καλοριφέρ. Κι όταν λέω μας έβγαλε, δε χρησιμοποιήσαμε καθόλου το καλοριφέρ (φ.αέριο/αυτόνομη) όλη τη χρονιά. Τη βγάλαμε με το τζάκι.

Φέτος, κάψαμε δυό μήνες αέριο, γιατί δεν πήραμε ξύλα επειδή υπήρχε περίπτωση να φύγουμε από το σπίτι, οπότε δε θέλαμε να τα μεταφέρουμε, ούτε ξέραμε αν θα έχουμε τζάκι στο καινούριο. Ο λογαριασμός ήρθε προχθές, με χρήση 21:00-23:30 κάθε μέρα, στα 200€! Δε συμφέρει με τίποτα. Αν το τζάκι μπορεί να ζεστάνει τους χώρους που βρίσκεσαι στο σπίτι, γιατί δε βοηθάνε όλες οι διαρρυθμίσεις, τότε είναι σαφώς η οικονομικότερη λύση

Από τιμή κόστους σίγουρο. Αν και αν ισχύει αυτό που λέει το tsantiri για εξίσωση φόρων θα πρέπει να τα κόβεις μόνος σου :p

Από άποψη ρύπων πάντως πιστεύω ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για εντός πόλης, αντίθετα με το φυσικό αέριο (και με #1 το ρεύμα, αλλά άντε κάψε ρεύμα!!) Δεν το έχω μελετήσει, αλλά πρέπει να βγάζουν πράμα! Βέβαια η κατάσταση βελτιώνεται πάρα πολύ με τα ενεργειακά, αλλά δεν ξέρω πόσο!

Link to comment
Share on other sites

ένα τζάκι επιβαρύνει το περιβάλλον όσο μια πολυκατοικία 30 διαμερισμάτων που καίει φυσικό αέριο (με ή χωρίς αυτόνομη θέρμανση)

αυτό σε συνθήκες τέλειας καύσης, γιατί εάν δείτε τι καίνε οι περισσότεροι (κοντρα πλακε,mdf και λοιπά χημικο-βαμένα ξύλα ή ξυλοπολτό) θα σας πάρουν τα κλάματα αφού και εκεί σαν λαός είμαστε μα-μα-τα :)

Link to comment
Share on other sites

και με #1 το ρεύμα, αλλά άντε κάψε ρεύμα!!

To ρεύμα είναι το φθηνότερο σε τελικό κόστος μετά το τζάκι. Δες λίγο γεννήτριες γεωθερμίας, αεροθερμίας και λοιπές λύσεις. Πλέον για καυστήρες, ειδικά σε περιοχές χωρίς αέριο, αυτές προτείνουν όλοι.

ένα τζάκι επιβαρύνει το περιβάλλον όσο μια πολυκατοικία 30 διαμερισμάτων που καίει φυσικό αέριο
Τότε γιατί σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού (Λονδίνο, Παρίσι, Γενεύη, Τορόντο, κλπ) που τα τζάκια καίνε από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο έχουν πολύ λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση από ότι η Αθήνα;
Link to comment
Share on other sites

Τότε γιατί σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού (Λονδίνο, Παρίσι, Γενεύη, Τορόντο, κλπ) που τα τζάκια καίνε από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο έχουν πολύ λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση από ότι η Αθήνα;

A. Δεν έχουν όλες οι πόλεις πολυκατοικίες.

Β. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι ακριβώς (π.χ. Λονδίνο έχω ακούσει απαγορεύονται τα ανοικτά (= μη ενεργειακά) τζάκια).

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την περιβαλλοντολογική συνείδηση που έχουν στο εξωτερικό και δεν καίνε ότι βρούνε,οι καυστήρες αερίου-πετρελαίου είναι το μέσο θέρμανσης και όχι τα τζάκια.

Εδώ όχι μόνο δεν νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας και το περιβάλλον αλλά ούτε και για μας τους ίδιους αφού η καύση υλικών εμποτισμένων με χημικά πρόσθετα,απελευθερώνει όλες αυτές τις ουσίες πρώτα μέσα στο δωμάτιο-σπίτι που βρίσκεται το τζάκι-σόμπα και μετά ότι περισσέψει στην ατμόσφαιρα.

του λες ότι "αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία σου και μην το κάνεις" και δεν καταλαβαίνει,πως να βάλεις μυαλό σε τέτοιους ανθρώπους ;

συγγνώμη για το off topic

Link to comment
Share on other sites

Παίρνεις το λάδι από το τηγάνι ή τη φριτέζα και το βάζεις σε ένα βαζάκι.

Όταν ανάβεις τζάκι ή bbq, βουτάς μέσα 2-3 κομμάτια χαρτί κουζίνας ή αν έχεις χαρτοπετσέτες για πέταμα να ρουφήξουν. Δεν είναι απαραίτητο να είναι καθαρά φυσικά.

Τα βάζεις κάτω σα μπαλάκι και από πάνω τους 3 προσανάμματα σε σχήμα πυραμίδας.

Μετά 3 κούτσουρα, πάλι σε σχήμα πυραμίδα. Εγώ βάζω ένα πεύκο (ανάβει εύκολα), μετά μια οξιά (μέτριο άναμμα, μέτρια φλόγα) και μια ελιά (δύσκολο άναμμα, κρατάει πολύ).

Ανάβεις το χαρτί και τελείωσες. Αν το κάνεις σωστά, δε χρειάζεται καν να κοιτάξεις αν άναψε. Εγώ να φανταστείς, ανάβω το bbq έτσι (αντί για κούτσουρα, βάζω τα κάρβουνα από πάνω, αλλά σε σχάρα για να παίρνει αέρα από κάτω) και πάω να ετοιμάσω τα κρέατα. Δεν ασχολούμαι καν να δω αν έχει ανάψει.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] αλλη μια για bbq και θα κερασω τυροπιτα...κοινως βαζεις χαρτοπετσετα με λαδι...3 προσαναματα (εννοεις τα λευκα κυβακια?) και αντι να βαλεις τα καρβουνα πανω ....τα αραδιαζεις πανω στην σχαρα και αφου παρουν τα ριχνεις μεσα? Αν ναι ...πως "αναβουν" ολα εφοσον ειναι τοπικη (πχ στο κεντρο του bbq) η εστια φωτιας?

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] αλλη μια για bbq και θα κερασω τυροπιτα...κοινως βαζεις χαρτοπετσετα με λαδι...3 προσαναματα (εννοεις τα λευκα κυβακια?) και αντι να βαλεις τα καρβουνα πανω ....τα αραδιαζεις πανω στην σχαρα και αφου παρουν τα ριχνεις μεσα? Αν ναι ...πως "αναβουν" ολα εφοσον ειναι τοπικη (πχ στο κεντρο του bbq) η εστια φωτιας?

Βάζω χαρτοπετσέτες ή 2-3 φύλλα χαρτί κουζίνας ή γενικότερα ότι τέτοιου τύπου χαρτιά έχω μαζέψει.

Βάζω 3 ξυλάκια ή δαδιά ή σανιδάκια που έχω για προσάναμμα. Όχι χημικά.

Βάζω τη σχάρα απάνω τους και από πάνω τα κάρβουνα. Αν η σχάρα έχει και ποδαράκια ώστε να μην τα πατήσει, ακόμα καλύτερα.

Μέσα σε 10' έχουν ανάψει όλα τα κάρβουνα και παράλληλα έχω κάψει και τη σχάρα για απολύμανση. Ουσιαστικά έχει πυρώσει.

Ρίχνω τα κάρβουνα μέσα, τα αφήνω λίγο να χωνέψουν και στο μεταξύ καθαρίζω τι σχάρα από στάχτες κλπ για να μην κολλήσουν στα κρέατα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.