Jump to content

Παροχή internet από wifi σε ενσύρματο δίκτυο υπόλογιστών

ankagr

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω για το απαιτούμενο hardware έτσι ώστε να δώσουμε internet από ένα wifi σε ένα ενσύρματο δίκτυο. Ένα ασύρματο DSL modem-router μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα δηλ. να λάβει σήμα από το wifi και να το μοιράσει από το LAN?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσπάθειά σας

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις... :nothing:

Έχεις κάποιο adsl router που δεν έχει lan (rg45) αλλά έχει wifi και θέλεις να βλέπουν τo internet τα υπόλοιπα μηχανήματα μέσω ενσύρματου δικτύου;

κάποιος στην γειτονιά έχει wifi με πολύ καλό σήμα, και εύκολο (ή ανύπαρκτο) κωδικό οπότε ο φίλος λέει να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμμένη :p

Επί του θέματος,

Το wifi από που το παίρνεις ; Το ρούτερ σου θα εχει τουλάχιστον μια θύρα ethernet οπότε θα βάλεις εκεί πάνω ένα hub και καθάρισες.

όχι δεν θέλω να κλέψω internet, απλά από wifi που λειτουργεί μέσα σε κτίριο θέλω να μοιράσω σε ένα τοπικό δίκτυο γιατί δεν έχω δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης με τον router του wifi και επειδή είναι προσωρινή η κατάσταση δεν θέλω να φτιάξω καλωδίωση

Αν θέλεις εύκολη και γρήγορη λύση, πας σε ένα [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0014L4ZKK/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1?pf_rd_p=103612307&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B0007YB9KE&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=05KDH6BFGJ45WCK3HQ23]τέτοιο[/ame]. Διαφορετικά, θα πρέπει να βάλεις κανονικό repeater που έχει και lan.

Σε όλα τα ασύρματα ρούτερ το ασύρματο είναι bridged με τις ενσύρματες πόρτες οπότε αν έχεις κάτι συνδεδεμένο στο ασύρματο που μπορεί να παρέχει ίντερνετ, τότε ναι μπορούν να το πάρουν και συσκευές που είναι συνδεδεμένες ενσύρματα.

Συνήθως στα router εχει επιλογή και διαλέγεις αν θα είναι bridged/relay ή whatever ...

έχω κάνει το ίδιο σε εναν υπολογιστή γιατί βαριόμουν να βρίσκω drivers και ασύρματη κάρτα και του κούμπωσα την ethernet πάνω σε router που τράβαγε απο το wifi του modem/router του σπιτιού.

Όπως και να έχει θα χρειαστεί εξοπλισμό ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.