veteran Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Γεια σας παιδιά. Χρειάζομαι μια βοήθεια για overclock στο νέο μου σύστημα.Το σύστημα μου : Cpu: FX-6100Mobo: Asus M5A99x_Evo Ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 KitGpu : Ati Sapphire 4870Μητρική-cpu και ram είναι αγορασμένες πριν 2 μέρες. Προσπάθησα να ανεβάσω συχνότητα αλλα δεν περνάει το stability test με το prime.Επίσης να αναφέρω πως δεν είμαι stable ούτε με το Tpu της Asus ενεργοποιημένο το οποιο μου πήγε στα 3.8ghz την cpu.Όποιος γνωρίζει κάτι θα ήθελα την βοήθειά του γιατί είμαι νέος στο overclocking. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 30, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Γεια σας παιδιά. Χρειάζομαι μια βοήθεια για overclock στο νέο μου σύστημα.Το σύστημα μου : Cpu: FX-6100 Mobo: Asus M5A99x_Evo Ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit Gpu : Ati Sapphire 4870 Μητρική-cpu και ram είναι αγορασμένες πριν 2 μέρες. Προσπάθησα να ανεβάσω συχνότητα αλλα δεν περνάει το stability test με το prime. Επίσης να αναφέρω πως δεν είμαι stable ούτε με το Tpu της Asus ενεργοποιημένο το οποιο μου πήγε στα 3.8ghz την cpu. Όποιος γνωρίζει κάτι θα ήθελα την βοήθειά του γιατί είμαι νέος στο overclocking. Εχεις επάνω ψήκτρα βαλμένη. Για να κάνεις Overclock θα κάνεις μεσω του bios και μόνο ! Προγραμματάκια μητρικών και άλλες τέτοιες βλακείες βγάλτα. Λοιπόν θα μπεις στο bios και θα ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το TURBO CORE !!! Μετά άρχισε να ανεβάζεις MULTI χωρίς να πειράζεις ρεύματα. Δες μέχρι που είσαι σταθερός ! Από εκεί και πέρα δώσε σιγά σιγά παραπάνω τάση και δες που φτάνει ο επεξεργαστής. Σκαλί σκαλί η τάση ! Για να πετύχεις max αποτελέσματα από το overclock καλό είναι να χρησιμοποιήσεις και Base clock και multi ! Αν χρησιμοποιήσεις Base clock κοίτα το HTransport να είναι κάτω από τις 2000Mhz το ίδιο για αρχή και το N/B FREQ και ο διαιρέτης μνημών να είναι τέτοιος ώστε οι μνήμες να μην ξεπερνούν την ονομαστική τους συχνότητα. Δώσε και το κατάλληλο ρεύμα στιε μνήμες και τα σωστά timings όπως προτείνει ο κατασκευαστής για να είσαι σίγουρος πως είναι σταθερές ! Με το που σταθεροποιήσεις τον επεξεργαστή σε ένα σημείο με base clock και MULTI , άρχισε να ανεβάζεις και τον πολλαπλασιαστή του N/B και δώσε τασούλα και στο CPU/NORTH voltage !!! Ετσι θα πετύχεις να έχεις υψηλά χρονισμένο core/ north/ μνήμες και θα έχεις μια καλή αύξηση απόδοσης ! Περιμένουμε review με το cpu σου overclocked ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
veteran Ιανουάριος 30, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Εχεις επάνω ψήκτρα βαλμένη.Για να κάνεις Overclock θα κάνεις μεσω του bios και μόνο ! Προγραμματάκια μητρικών και άλλες τέτοιες βλακείες βγάλτα. Λοιπόν θα μπεις στο bios και θα ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το TURBO CORE !!! Μετά άρχισε να ανεβάζεις MULTI χωρίς να πειράζεις ρεύματα. Δες μέχρι που είσαι σταθερός ! Από εκεί και πέρα δώσε σιγά σιγά παραπάνω τάση και δες που φτάνει ο επεξεργαστής. Σκαλί σκαλί η τάση ! Για να πετύχεις max αποτελέσματα από το overclock καλό είναι να χρησιμοποιήσεις και Base clock και multi ! Αν χρησιμοποιήσεις Base clock κοίτα το HTransport να είναι κάτω από τις 2000Mhz το ίδιο για αρχή και το N/B FREQ και ο διαιρέτης μνημών να είναι τέτοιος ώστε οι μνήμες να μην ξεπερνούν την ονομαστική τους συχνότητα. Δώσε και το κατάλληλο ρεύμα στιε μνήμες και τα σωστά timings όπως προτείνει ο κατασκευαστής για να είσαι σίγουρος πως είναι σταθερές ! Με το που σταθεροποιήσεις τον επεξεργαστή σε ένα σημείο με base clock και MULTI , άρχισε να ανεβάζεις και τον πολλαπλασιαστή του N/B και δώσε τασούλα και στο CPU/NORTH voltage !!! Ετσι θα πετύχεις να έχεις υψηλά χρονισμένο core/ north/ μνήμες και θα έχεις μια καλή αύξηση απόδοσης ! Περιμένουμε review με το cpu σου overclocked ! Ειμαι με την Stock Cooler και δοκίμασα και έχω πολύ υψηλες θερμοκρασίες..δεν θα ήταν καλύερο να πάρω πρώτα μια high End και μετά να αρχίσω το overclock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιανουάριος 30, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Scyte mugen 2 2100 πάρε και βάλε έναν ακόμα ανεμιστήρα επάνω της για πους- πούλ ! Είναι ίσως η καλύτερη ψήκτρα στα μεσαία κόστη και πληριάζει σε απόδοση τις ψήκτρες των 60+€ SCYTHE SCMG-2100 MUGEN 2 REV.B - - E-SHOP.GR Από εκεί και πέρα μπορείς να δεις και την 3000 που είναι η εξέλιξή της αλλά είναι ακριβότερη και νομίζω λίγο ποιο θορυβώδεις ! Scythe SCMG-3000 | Skroutz.gr Mε μια από αυτές δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα σε overclock ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
veteran Ιανουάριος 30, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2012 Scyte mugen 2 2100 πάρε και βάλε έναν ακόμα ανεμιστήρα επάνω της για πους- πούλ ! Είναι ίσως η καλύτερη ψήκτρα στα μεσαία κόστη και πληριάζει σε απόδοση τις ψήκτρες των 60+€SCYTHE SCMG-2100 MUGEN 2 REV.B - - E-SHOP.GR Από εκεί και πέρα μπορείς να δεις και την 3000 που είναι η εξέλιξή της αλλά είναι ακριβότερη και νομίζω λίγο ποιο θορυβώδεις ! Scythe SCMG-3000 | Skroutz.gr Mε μια από αυτές δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα σε overclock ! Σε ευχαριστώ πολυ! Γιατι ειμαι και νέος στο θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.