Jump to content

PCTECH...NOLOGY.GR ????

YDinopoulos

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από outlaw

Και τώρα που κατάλαβα τι παίζει (νομίζω) ας πώ κάτι και εγώ. Ακούγοντας τα ποσά για την δημιουργία και συντήρηση ενός forum, πιστεύω να αντιλαμβάνεστε όλοι, οτι κατ ουσία πρόκειτε για επιχείρηση (εκτός και αν γίναν όλοι πλούσιοι). Είναι λοιπόν δεδομένο οτι τα λεφτά που θα ρίξει κάποιος σε ένα forum, θα τα θελήσει πίσω πολ/σμένα με ένα νούμερο >1. Όταν η "επιχήρηση" δεν αποδίδει τότε απλά βάζει λουκέτο (και είναι η δική μου εξήγηση για το τί έχει γίναι με το pctech). Δεν πιστεύω οτι είναι όλα τόσο αθώα και όμορφα, υπέρ πατρίδως και πίστεως, για την τιμή των όπλων, με την σημαί στο χέρι, για την ψυχή της μάνας τους.

δεν έχεις εντελώς άδικο μιας και μπορεί κάποιος να δει και ένα site έτσι... αλλά δεν μπορώ να ξέρω τί νούμερα έχεις στο μυαλό σου. δεν είναι όσο εξωπραγματικά τα φαντάζεσαι πάντως...

μια δική μου σκέψη πάντως είναι ότι αν έχεις μια "επιχείρηση" (όπως τη λες εσύ) η οποία δεν παράγει κανένα έργο, για την οποία δεν προσφέρεις έργο, αλλά άλλοι τη συντηρούν με την παρουσία τους, αν κάποια στιγμή (πχ σαν υποθετικός ιδιοκτήτης εγώ) αυτή δεν έβγαινε οικονομικά, θα έλεγα παιδιά δεν το συντηρώ (λολ) άλλο, είστε 1000+ άτομα, βάλτε από 1-2 ευρώ και σώστε το αν γουστάρετε... άλλωστε οι χρήστες ήταν το pctech, δεν υπήρχε και τπτ άλλο...

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από RootX

Το μόνο μου επιχείρημα είναι ότι δεν μπορεί να ελέγξει κανείς το τι θα κάνουν οι χρήστες και σε ποιο φόρουμ θα πάνε, άμα δεν έχεις να παρουσιάσεις έργο....

εχεις 100% δικιο αλλα για σκεψου οτι ο κοσμος παει κατα προτιμηση 90% εκει που παει ο λαος και γεννικοτερα η λαοθαλασσα αρα οτι και να λεμε ο λαος με τους πολλους θα παει.

Αρχική απάντηση από outlaw

Και τώρα που κατάλαβα τι παίζει (νομίζω) ας πώ κάτι και εγώ. Ακούγοντας τα ποσά για την δημιουργία και συντήρηση ενός forum, πιστεύω να αντιλαμβάνεστε όλοι, οτι κατ ουσία πρόκειτε για επιχείρηση (εκτός και αν γίναν όλοι πλούσιοι).

αν μου επιτρεπεις θα σου διευκρινισω οτι μολις το 1999-2000 αυτο το σιτε www.hwupgrade.it εδινε τις διαφημησεις απλα 6.000.000δρχ μπανερ 468χ60 - 1.500.000δρχ μπανερ 120χ60 - και 1.300.000δρχ μπανερ 110χ83 αν θυμαμαι καλα τα τοτε νουμερα. τορω εχει περι τους 50-60.000 κοσμο τη μερα και ενα cluster απο περιπου 13-15 dedicated servers. καντε μονοι σας τους υπολογισμους. οταν ο www.dpreview.com δινει τις διαφιμισεις απο 400.000 εως 2.000.000 banners impressions με πχ 1ευρω CPM (costo per mile η αλλιως κοστος για χιλια) τοτε κατι συμβαινει ετσι ? με λιγα λογια εχουμε 7.000.000 επισκεπσεις Χ 10 σελιδες (impression) ο καθενας = 70.000.000 impression και 70.000.000 / 1.000 = 70.000 CPM. τωρα αν υπoθεσουμε οτι δινει μολις τα 50.000 CPM με 1ευρο τοτε ο φιλτατος πιθανον και να βγαζει 50.000ευρουλακια το μηνα. αν τωρα αφαιρεσουμε φπα + το κοστος απο τους servers τοτε μπορει και να του μενουνε τα μισα στο χερι που παλι ειναι τρελα λεφτα. με λιγα λογια τι να πουνε και στο www.html.it που κανει μολις καμια 120.000.000 συνολικα impression απο ολα τα banner frames που εχει και 5-6-7 ποσα εχει και εχει ετσι απλα καμια τριαντα-πενηνταρια ατομα προσωπικο. βεβαια δεν τους πληρωνει ολους αλλα λεμε τωρα φτανει να πληρωνει τους 5-10 και βλεπουμε αλλωστε Ε.Π.Ε. ειναι αυτες μην το ξεχναμε.

Δεν ισχύουν τα ποσά που είπε ο Νίκος για την συντήρηση, τουλάχιστον όχι για τον όγκο των "δικών" μας sites.

δεν ξερω παιδια για το thelab και τι bandwith traffic κανει αλλα για το αλλο αμα θυμαμαι καλα ιδη απο περισυ δεν το σηκωναν καμια 30-40αρια gb που σε σχεση με αυτα που πληρωνω εγω που χωρις φορουμ ειμαι κατω απο 10 gb ειναι παλι τρελα νουμερα. με την αυξηση που ειχε αλλωστε πιστευο οτι θα μπορουσε να χτυπισει ανετα ογδονταρες-κατοσταρες τους τελευταιους μηνες αλλα μπορει και να κανω λαθος ετσι ? υποθεσεις κανουμε μην παρετε τα νουμερα βερεσε :)

Νίκο, για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις, τα νούμερα που αναφέρεις δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τα νούμερα που παίζουν στο ελλάντα...

βεβαιος συμφονω απολυτα μαζι σου αλλα μιας που το φερε η κουβεντα ειπα να δοσω καποιες τιμες για να καταλαβει ο κοσμος εως που μπορει να τραβηξει το νετ και το μακροχρονιο μονοπολιο.

στην ελλαδα δυστηχος η ευτηχος τα νουμερα ειναι πολυ μικρα για την ωρα, συτα :D

Μιλάω γενικότερα, για την τιμολόγηση των διαφημίσεων που αναφέρεις....

Και επειδή από την θητεία μου στο pctech γνωρίζω και τις τιμές των διαφημίσεων εκεί, απλά αναφέρω ότι δεν πλησιάζουν καν τα νούμερα που παίζουν στα sites που αναφέρεις...

Το διευκρινίζω για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις του στυλ "αυτοί πλακώνονται για εκκατομύρια"...

ΥΓ αχ παιδια και κατι που ξεχασα να υπογραμμισω και πολυ βασικο πανω απο ολα, οι τιμες την τελαυταια διετια εχουνε πεσει κατακορυφα στα CPM λογο ανταγωνισμου και αν πχ πρωτα ηθελες 1ευρο στα χιλια τωρα θες 1ευρω στα 10.000 εδω σε μας.

Μιλάω γενικότερα, για την τιμολόγηση των διαφημίσεων που αναφέρεις....

σορρυ δεν σε προλαβα, δες το τελευταιο ποστ, αμα εγραφα greeklish πιστευω θα ειμουνα πιο γρηγορος :p

Πάντως το ποιο άσχετο από όλα νομίζω είναι το άν οι admins βγάζουν ή όχι λεφτά ( οκ το όχι δεν είναι καλό για το μέλλον του forum.... ). Η ποιότητα του εκάστοτε forum είναι όλη η ουσία. Και το ποιος τα βάζει στις τσέπες είναι λεπτομέριες. Να πω ότι μας ζητάγανε συνδρομή θα έλεγα εντάξει. Αλλά δεν....οπότε.....

η ποιοτητα δυστηχως κοστιζει και η καθε επιλογη κοστιζει και αυτη, εδω 1 απλο παραδειγμα http://www.sport.gr/members/syndromes/syn.asp

οι admins πρεπει να βγαζουνε λεφτα αλλιως αργα η γρηγορα θα σταματησουνε να εχουνε ορεξη και βουληση, πιστευω οτι ειναι το μονο σιγουρο.

Χαίρομαι που δεν έχω ακούσει ακόμα κορώνες του στυλ "Το σπιτάκι μας" και άλλα τέτοια συναφή που ακούγονται σε άλλα forum (κινητής) τεχνολογίας (ονόματα δε λεμε, υπολείψεις δε θίγουμε). Ο καθείς πέρνει κάτι από την όλη φάση. Εμείς ενημερωνόμαστε μπαίνοντας στο εκάστοτε forum, εσείς πέρνετε clicks.

Το θέμα είναι να μην γίνει το click αυτοσκοπός και χαθεί η πραγματική όρεξη για ενημέρωση. Δυστυχώς έχω τύχει σε admin forums μεγάλου πάλαι πότε fourm, και να βλέπω τους mods και τον admin να σκίζονται γιατι έπεσαν στα ranks της Alexa και να βγαίνουν στα public fora και να προτρέπουν δήθεν και καλά για το καλό του site, τους χρήστες να εγκαταστήσουν την Alexa Toolbar. Με μία λέξη, ΕΛΕΟΣ!!!!!

Υ.Γ Το "μήλον" της έριδος και το μέτρο εμπορικότητας ενός site

Εντελώς ενημερωτικά το Alexa είναι εντελώς αναξιόπιστο σε θέματα στατιστικών γιατί ο τρόπος μέτρησης του αποτελείται από τυχαίες προσπελάσεις bot στο site όπως κι επίσης από αυτούς που έχουν την Alexa bar εγκατεστημένη (αλήθεια πόσοι να είναι αυτοί στην Ελλάδα; )

ακριβος οπως τα ειπε ο DJD για τη φιλη μας την alexia. αμα θελει κανεις να μετρησει κατι ψιλα παει στα server logs αν και ευοσον θα ητανε δυνατον διοτι αυτα ειναι μονο για τους admins.

Μια κ βλεπω οτι τα thread του τυπου "το pctech εκανε αυτο" ή το "thelab εκανε το αλλο" λεω να εγκαινιασω το www.katinology.gr βασικοι mods θα ειναι η κ.τατιανα κ η κ .βαμπιρη.

Θα ψαχνουμε εις βαθος της ζωες των admins k mods για αρχη κ μετα (αν ολα πανε καλα) των απλων member ακομα κ των guests!!!

θεματα οπως: "πως το κανουν οι mods??", "κουρευτικε ο endu??" , "τι ζελε φοραει ο DJD??", "τι σχεση εχει το μωρακι στο avatar του rootX με τον ιδιο??" κ παρομια θεματολογια πιστευω θα με κανει πλουσιο........χεχεχεχεχεχεχε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.