Jump to content

Παράθυρο στο HAF 912

Myralis

Recommended Posts

Καλημέρα, λέω επί τέλους να ανοίξω παραθυράκι στο HAF 912 μου να φαίνοντε τα σωθικά του...

Λοιπόν, ακόμα το έχω στην κατάσταση που ήταν όταν το πήρα, (σχεδόν) έτσι.

Λέω το παραθυρο να είναι μεγαλύτερο από αυτό εδώ

haf_912_window_case_mod_guide.jpg

και μάλλον θα κόψω και το σχεδιάκι που έχει το κάλλυμα κάτω δεξιά.

Επίσης θα πάω για κόκκινο φωτισμό μέσα, και θα πάρω και αυτό

Ερώτηση (1): Ποια η χρυση τομή (για τον φωτισμό) μεταξύ χαμηλής κατανάλωσης, καλού φωτισμού, χαμηλής θερμοκρασίας? (Κυριότερο το πρώτο λόγο 520 Watt PSU)

Ερώτηση (2): Απο που να πάρω το plexy (Αθήνα)? Δεν χρειάζεται να μου κάνουν κάποιο σχεδιάκι αρκεί να είναι στις σωστές διαστάσεις.

Ερώτηση (3): Για να κρατήσω το industrial look, σκοπεύω να μην βάλω λάστιχο, αλλά να το βιδώσω με μαυρες αλλενόβιδες πάνω στο μέταλλο, που θα βρω τις βίδες, τι βίδες να πάρω, πως θα κάνω τις τρύπες στο πλέξυ χωρίς να το καταστρέψω, πόσες προτείνετε να βάλω?

Ερώτηση (4): Αξίζει να βάλω κάποιο ηχομονωτικό στο υπόλοιπο κουτί (βασικά στον ελάχιστο χώρο του πάτου και στο κάλλυμα όπου δεν μπει πλέξυ, ή να πάω για ποιο χοντρό πλέξυ?

Ερώτηση (5): Θα έχω πρόβλημα που πλέον "χάνω" μία θέση για ανεμιστήρα και τον αντίστοιχο αεραγωγό? Δεν είχα ανεμιστήρα εκεί αλλά έπιανε λίγο σκόνη (άρα κάτι έμπαινε από εκεί). Βέβαια όταν ξαναπιάσει καλοκαίρι πάω για αλλαγές στους ανεμιστήρες..

Από εργαλεία έχω ηλεκτρική σέγα, τρυπάνι, immitation dremel με original dremel δισκάκια κοπής quick release, και θα πάρω και το εργαλείο (ξέχασα το όνομα :fist:) για να γρέζια.

αυτά..

Και θα μου επιτρέψετε να κάνω mention και στους 2 γκουρού του φόρουμ στα θέματα αυτά [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION]

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION] ευχαριστώ για το κοπλιμάν αλλά απέχω πολύ απ' το να χαρακτηριστώ γκουρού/ειδικός κτλ.:)

Το ότι έχω μεράκι και επιμονή πολλές φορές δεν σημαίνει ότι το κατέχω, και πίστεψέ με γνωρίζω λίγα.

Σίγουρα ο Κοπρίτης είναι ο άνθρωπός σου.:)

Τώρα.

1) Led ταινία.

2) Αφού μένεις νότια προάστια, ο Γιώργος θα ξέρει μαγαζί σίγουρα να σου πει κοντά σου.

3) Με Μ3 αλενόβιδες θα είσαι καλυμένος, τώρα αν θες να βάλεις φρεζάτες/μπομπε/πλακέ κεφάλι είναι στο δικό σου γούστο. Τρύπες να κάνεις καλύτερα με κολονάτο δράπανο, ενώ ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί με το μέγεθος του plexi.

4) Δεν κατάλαβα ακριβώς το δίλημμά σου.

5) Δεν έχεις θέμα κατ' εμέ.

Βίδες:

Τσαμούρης Δουζογλου Α.Ε. - Οι :: Κατηγορίες ειδών

Τσαμούρης Δουζογλου Α.Ε. - Οι :: Κατηγορίες ειδών

Κι εγώ στα ίδια είμαι, σκέφτομαι να αποκτήσει παράθυρο το πλαϊνό του 912+

έχω αρχίσει τις προεργασίες :tomato:

dsc-1714-6910.jpg

Λέω να πάω σε τέτοιο άνοιγμα ή παρόμοιο

ld0000801097-2c-6911.jpg

Ακούω γνώμες

Στο πλάνο είναι και η αλλαγή των ανεμιστήρων και η προσθήκη φωτισμού απλά δεν έχω καταλήξει σε χρώματικό συνδιασμό

Κι εγώ στα ίδια είμαι, σκέφτομαι να αποκτήσει παράθυρο το πλαϊνό του 912+

έχω αρχίσει τις προεργασίες :tomato:

Λέω να πάω σε τέτοιο άνοιγμα ή παρόμοιο

ld0000801097-2c-6911.jpg

Ακούω γνώμες

Στο πλάνο είναι και η αλλαγή των ανεμιστήρων και η προσθήκη φωτισμού απλά δεν έχω καταλήξει σε χρώματικό συνδιασμό

Αυτή η επιλογη είναι πολύ καλή σε σχέση με τα κοψίματα που έχει ήδη το panel.

Αυτή η επιλογη είναι πολύ καλή σε σχέση με τα κοψίματα που έχει ήδη το panel.

Υπολογίζω να βγει κάπως έτσι, δε θέλω να χαλάσω το ανάγλυφο HAF

img-0723v-6912.jpg

βέβαια το πάνω μέρος του παραθύρου είναι αρκετά χαμηλά και δε θα φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της ψύχτρας και γενικά το πάνω μέρος της μητρικής αλλά δε γίνεται αλλιώς λόγω της καμπύλης του πλαϊνού

Αγόρασα το πλέξυ, (ένα κομμάτι, 3mm, 50x60 νομίζω, δεν είχε μικρότερο) από Πράκτικερ, μαζί με κάποια άλλα εργαλεία.

Μένουν οι βίδες, έκανα μια βόλτα από Καλλιθέα από το λινκ του Lakisss αλλά μάλλον είναι αποθήκη φάση για να αγοράσεις μερικούς τόνους βίδες, όχι για 20 τεμάχια.. :p

Αυριο θα δοκιμάσω σε τοπικά μαγαζάκια, αλλά δεν πολυελπίζω..

Το Πράκτικερ πλησιάσε κοντά σε αυτό που ηθελα, αλλά ήταν πολύ μεγάλες βίδες.

Εγω προτινω οχι τοσο χαμηλο κοψιμο στο πλεξυ.

Να βλεπεις το τροφοδοτικο?

Δεν φαίνεται πολύ το τροφοδοτικό, άντε να φτάνει 3 πόντους πάνω από το κόψιμο, αλλά δεν είναι και άσχημο να φαίνεται (κατά την γνώμη μου)

Λοιπόν, πήρα 15 από αυτές τις βίδες και τα παξιμαδάκια Μ4 είναι,

post-2868-1416075762,0072_thumb.jpg

Αλλά, θέλοντας να κάνω μια καλύτερη δουλεία, επηρεασμένος και από τον [MENTION=12156]Lakisss[/MENTION] (που θα αρχίσει να με βρίζει), πήρα και τον αντίστοιχο κολλαούζο.

post-2868-1416075763,3907_thumb.jpg

Μένει να πάρω μια μανέλα, γιατί δεν είχα αρκετά χρήματα πάνω μου (και η πένσα δεν φαίνεται καλή λύση).

Ερώτηση, πως ακριβώς χρησιμοποιείται ο κολλαούζος? πόσο το γυρνάω δηλαδή? Πραγματικά δεν έχω ιδέα.

Τέλος μάρκαρα και το τι θα κόψω

post-2868-1416075763,5432_thumb.jpg

(κόκκινη γραμμή), έχει τουλάχιστον 1 εκατοστό "αέρα από τα τοιχόματα για να μπορέσω να βάλω τις βίδες..

Μια παρατήρηση, μην κάνεις οξείες γωνίες (όπως εδώ σου δείχνω με τα βέλη.

Γιατί το λαστιχάκι που θα βάλεις για να μην φαίνεται άσχημο το κόψιμο, θα τείνει να ξεκολλάει από την θέση του

Καλύτερα να τις στρογγυλέψεις λίγο (κόκκινες γραμμές ) έτσι που να μην έχεις πρόβλημα.

Untitled.jpg

Για να ανοίξω σπυρόματα στο πλέξυ και να το βιδώσω έτσι αντί με τα παξιμαδάκια

Εγώ θα έλεγα να ακολουθήσεις την κλασσική μέθοδο: τρύπα/βίδα/εσωτερικά του πλαϊνού το παξιμάδι.

Μένει να πάρω μια μανέλα, γιατί δεν είχα αρκετά χρήματα πάνω μου (και η πένσα δεν φαίνεται καλή λύση).

Ερώτηση, πως ακριβώς χρησιμοποιείται ο κολλαούζος? πόσο το γυρνάω δηλαδή? Πραγματικά δεν έχω ιδέα.

για βαση μην παρεις την κλασικη παρε κατι τετοιο θα σε βωλεψει μια χαρα για της Μ3

VOLKEL 10001

τρυπας με 2.5 τρυπανακι και μετα βιδωνεις το κολλαουζο μεχρι μεσα στην τρυπα

οσο βιδωνεις κρατα το σταθερα

δες και εδω

Κολαούζο

σιγα σιγα τιποτα δεν ειναι :)

Μια παρατήρηση, μην κάνεις οξείες γωνίες (όπως εδώ σου δείχνω με τα βέλη.

Γιατί το λαστιχάκι που θα βάλεις για να μην φαίνεται άσχημο το κόψιμο, θα τείνει να ξεκολλάει από την θέση του

Καλύτερα να τις στρογγυλέψεις λίγο (κόκκινες γραμμές ) έτσι που να μην έχεις πρόβλημα.

Δεν θα βάλω λαστιχάκι, και θα προσπαθήσω να κάνω το κόψιμο καλό, αν δεν πετύχει, το ξαναβλέπω.. Γιατί? Γιατί θέλω να κρατήσει τον industrial χαρακτήρα του (για αυτό και βίδες αντί για κολλητική ταινία) και νομίζω τον χάνει λίγο με το λαστιχάκι.

Για καλό και για κακό πάντως θα κάνω αυτό που λες με τις γωνίες.

UPDATE

Λοιπόν, άρχησα το κόψιμο, και σαν πρώτη εμπειρία δεν ήταν άσχημη.

Τελικα μάλλον θα πρέπει να βάλω λαστιχάκι γύρω-γύρω, αν και ακόμα δεν το έχω αποφασίσει

Αν μπει, θα πρέπει είτε να είναι πολύ μικρό φάρδος, για να μπορέσουν να μπουν οι βίδες εκεί που τελοιώνει, είτε πολύ φαρδύ και να μπουν οι βίδες πάνω και από το λάστιχο (μάλλον όχι), ή να μην χρησιμοποήσω 10-12 βίδες που έλεγα αλλά μόνο 4-5 εκεί που το plexy έχει αέρα.

Φωτός :)

To σχέδιο κοψίματος στο plexy

jx7Da.jpg

To plexy στον πάγκο

Jghwb.jpg

Το plexy κομμένο

Psvgv.jpg

και για να δω αν κάθεται καλά μέσα

Jj0MW.jpg

που έχει λίγο λιγότερο αέρα από ότι ήθελα, επίσης ηρέμησα μόνο όταν έβγαλα το προστατευτικό να δώ ότι δεν είχε το παραμικρό σημαδάκι/γρατζουνιά

Το κάλλυμα έτοιμο προς κόψιμο

4Kwva.jpg

Λίγο πριν την αλλαγή δισκακίου

BH7Cz.jpg

Το σημείο όπου μου ξέφυγε αρκετά η σέγα :fist: :(:(

QxxhT.jpg

Και τελοίως κομμένο

n7O8M.jpg

Και εδώ με πολύ χαρτοταινία το plexy κολλημένο στο κάλλυμα πρόχειρα, και τοποθετημένο στο PC.

e7WJa.jpg

Ακούω προτάσεις για αυτό που είπα στην αρχή.

Βαλε λαστιχο χτες!! Επρεπε να κοψεις 1-2 χιλιοστα πιο μεσα απο το σχεδιο σου για να αποφυγεις τυχον λαθος. Με μια ρασπα/λιμα θα εφτιαχνες τις ατελειες. Τωρα ή θα μεγαλωσεις λιγο περισοτερο (οσο και το λαθος κοψιμο) την μια πλευρα και μετα θα κανεις το φινιρισμα με μια χοντρη λιμα ή θα βαλεις το λαστιχο που δεν θες.

Εγω λεω υπομονη και καλω τρηψιμο.

Έτοιμο:)

Έκοψα λιγάκι απο κάτω, ίσιωσα με την λίμα και τα εργαλεία του dremmel, δεν βγήκε άσχημο, και αρκετά ίσιο, θα μπορούσε και καλύτερα, αλλα δεν πειράζει.

Πήγα μετά να φτιάξω τις τρύπες, και φτάνει 3 γενικά η ώρα το μεσημέρι όπου 2 πράγματα συμβαίνουν, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω θορυβώδη εργαλεία, και βλέπω ότι δεν έχω στην δευτερη εργαλειοθήκη 4άρι τρυπάνι.

Οπότε ήταν καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τον κολαούζο με πένσα, και.. δούλεψε.

Το απόγευμα πήρα 4άρι τρυπάνι, αλλά μετά δεν πέτυχα ευθυγράμμιση σε όλες τις τρύπες στο μέταλλο :weep:

Τελικά οι μισές βίδες είναι οκ, οι άλλες μισές ανοιχτηκαν με το τρυπάνι και έβαλα το παξιμαδάκι, σε μία έπρεπε να φάω το πλέξυ μέχρι την άκρη, αλλά τίποτα προφανώς δεν φαίνεται.

Στα άλλα κακά έιναι ότι δεν απέφυγα μερικές γρατζουνιές στο μέταλλο, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα άσχημες, τα έχει αυτά η βιομηχανία :p:P

Φωτός από έξω..

OeiV9.jpg

NoD2Z.jpg

Και μία από μέσα που δείχνει το σημείο που έκοψα μέχρι έξω, μία βίδα που έκατσε με τον κολαούζο, και μία άλλη με παξιμάδι

wYkdQ.jpg

Φωτό από το κουτί όταν πάρω τα φωτάκια και βολέψω λίγο περισσότερο τα καλώδια.

Ξέρω ότι δεν έκανα κάτι τρομερό, αλλά μπορώ να πω ότι το χάρηκα, και το αποτέλεσμα δεν το λες άσχημο :dance3::dance3:

δεν ειχα στο μυαλο μου να πειραξω το κουτι μου HAF 922, αλλα ειδα του Myralis και ''ζηλεψα''...

ετσι, το εσφαξα κι εγω λιγο στο πλαι.Δεν χρησιμοποιησα βιδες αλλα ταινια 2πλης οψης γιατι δεν ηθελα να του κανω σημαδια και το χαλασω:slap::slap:..επισης χρησιμοποιησα κι ενα μονωτικο φυλλο που βρηκα κατα τυχη,το οποιο δεν περιμενα να κανει δουλεια,αλλα οντως ειναι αρκετα πιο αθορυβο..

28012012084.th.jpg28012012085.th.jpg28012012086.th.jpg28012012087.th.jpg28012012088.th.jpg28012012089.th.jpg28012012090.th.jpg28012012091.th.jpg28012012090.th.jpg

28012012091.th.jpg

28012012092.th.jpg28012012093.th.jpg28012012094.th.jpg28012012095.th.jpg28012012096.th.jpg28012012111.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.