Jump to content

Η καλύτερη κάρτα ήχου για 5.1, ποιά άραγε;

Pokemon640

Recommended Posts

Ψάχνω κατά καιρούς κάρτες ήχου για να πετύχω καλύτερη ποιότητα στα monitor ηχεία μου. Τελευταία κοιτάω για κάποια λύση η οποία να μπορεί να έχει 6 κανάλια (5.1 surround) και η κάθε έξοδος της να βγάζει balanced για τα ηχεία. (αντί για καρφί μικρό η RCA που έχουν όλες οι κοινές) Μετά από ψάξιμο βρήκα την ESI Juli@ που είναι πολύ καλή κάρτα ήχου αλλά ο μόνος περιορισμός είναι ότι βγάζει stereo όχι surround balanced με χοντρό καρφί. Το ίδιο και η ASUS Xonar Essence One.

Τι άλλο μπορώ να κάνω; Υπάρχουν προενισχυτές surround που να παίρνουν το οπτικό σήμα από την onboard (η όποια άλλη κάρτα ήχου) και να το μετατρέπουν σε αναλογικό; (στην ουσία αναφέρομαι σε DAC). Αν ναι τι προτείνετε;

Η λύση προενίσχυσης δεν θέλω να προσπερνάει τα 1000Ευρώ. Αν είναι ακριβότερο δεν πειράζει να το αναφέρετε, θέλω να έχω σφαιρικές γνώσεις για το τι γίνεται στην αγορά ηχητικών.

Το setup μου είναι με :

Ένα subwoofer behringer B2092A

Δύο front : behringer B2031P που καθοδηγούνται από έναν ενισχυτή A500 και μια κονσόλα UB1202FX.

Η συνδεσμολογία έχει ως εξής

*Κάρτα ήχου (μικρό καρφί) το οποίο πάει σε (RCA {L}+{R} και με adaptor το κάνω 6.3mm L + R για τη κονσόλα) UB1202FX

UB1202FX (6.35mm mono {L}+{R}) σε XLR (L) + ® subwoofer in

subwoofer out XLR (L) + ® που καταλήγει στον A500 (πάλι XLR (L) + ®)

A500 προς ηχεία (με + και -)

Έχω και άλλες δύο κονσόλες XENYX 502 που θα τις έχω για τα 2 rear κανάλια και το SUB/CENTER κανάλι. (μελλοντικά θα αγοράσω τα B3031A για τα 2 πίσω κανάλια συν το κεντρικό)

Τέλος, ο λόγος που θέλω balanced έξοδο, είναι γιατί είχα διαβάσει ότι έχει μικρότερες απώλειες όταν χρησιμοποιώ καλώδιο μεγάλου μήκους. Η κάρτα ήχου (η onboard παράδειγμα) απέχει από τις 3 κονσόλες (L/R/RL/RR/CEN/SUB) 5 μέτρα.

Questions :

1) Αν χρησιμοποιήσω μικρό καρφί σε 2x mono ¼(6.35mm), στα 5 μέτρα θα έχω απώλειες η όχι; (τώρα είμαι με καρφί μικρό -> RCA και adaptor RCA σε καρφί 1/4 λόγω κονσόλας)

Παίζει τόσο ρόλο στη ποιότητα ήχου αν χρησιμοποιήσω balanced έξοδο αντί για RCA η (στη χειρότερη) καρφί μικρό;

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτά τα 2:

Asus Xonar H6 | Skroutz.gr

Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe | Skroutz.gr

θα είμαι κομπλέ;

jacks και βύσματα XLR έχω, το μόνο που μένει είναι να φέρω και τα καλώδια από το VDC (μου το πρότεινε φίλος ότι έχει καλά καλώδια για studio), και να τα φτιάξω μόνος μου γιατί τώρα είμαι με unbalanced καλώδια -_-.

*μελλοντικά θα γίνει : Κάρτα ήχου (μικρό καρφί) το οποίο πάει σε (6.35mm mono {L}+{R}) UB1202FX αν καταλήξω εκεί η RCA(soundcard) σε 6.3mm mono L + R + μπλα μπλα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.