Nikos007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2004 Σκεφτομαι να αγορασω laptop αλλα δεν ξερω τι να προτιμησω. Στην αρχη σκεφτομουν για AMD64 αλλα βλεπω οτι δεν ειναι διαδεδομενος στα laptop μονο η acer βγαζει. Εχετε να μου προτεινετε κατι?
RootX Ιούλιος 7, 2004 #2 Ιούλιος 7, 2004 Γεια χαρά Νίκο.Κατά την γνώμη μου, αν ψάχνεις για καλό laptop θα πρέπει να επενδύσεις είτε σε P4 M(ο επεξεργαστής από την τεχνολογία centrino) ή σε Α64.Από την στιγμή που laptop δεν αλλάζουμε τόσο συχνά όσο desktop, ίσως λύση με Α64 να είναι καλύτερη την παρούσα στιγμή, μιας και θα μπορείς στο μέλλον να "παίξεις" και με τα 64-bit windows.
JimmyFox Ιούλιος 7, 2004 #3 Ιούλιος 7, 2004 Έχει βγάλει και η Fujitsu-Siemens laptop με Α64. Αλλά κάνει γύρω στα 2000....Αν δε σε πολυ ενδιαφέρει η μεγάλη αυτονομία τότε σου προτείνω έναν Acer 1511LMi. Έχει σχεδόν τα πάντα επάνω. Το μόνο ουσιαστικό αρνητικό είναι οτι έχει μικρότερη μπαταρία από τον 1501LMi που ερχότανε με ΑΤι 9600 και DVD-RW Διπλής. Επίσης ο 1511 έχει το nForce3 Go150 ενώ ο 1501 το VIA K8T800. Εγώ ήθελα τον 1501 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον στη αγορά.Το ουσιαστικό πλεονέκημα του Centrino είναι η αυτονομία. Πολύ καλό αν θα δουλεύεις πολύ mobile. Αλλιώς και πιο αργός είναι από τον Α64 και πιο ακριβός.Το σκέφτηκα ακομα κι εγώ για Centrino (!!!!!!!!!!!!!!!). Αλλα σκέφτηκα οτι καλύτερα είναι να πάρω μια extra μπαταρία για τον Α64 παρά να δώσω παραπάνω για κάτι πιο αργό που δε θα μου προσφέρει επιδόσεις ούτε στο άμεσο μέλλον (64-bit OS & Apps).
Nikos007 Ιούλιος 7, 2004 Author #4 Ιούλιος 7, 2004 Η ACER σαν μαρκα τι λεει? Ειναι καλη η θα τα φτυσει το laptop σε κανα χρονο? Το λεω αυτο γιατι σχετικα με αυτα που προσφερουν τα μοντελα της εχουν χαμηλη τιμη.
JimmyFox Ιούλιος 7, 2004 #5 Ιούλιος 7, 2004 Καλή πρέπει να είναι. Το ελπίζω δηλαδή γιατί το 1511 LMi το πήρ μόλις χθες!Τα περιφερειακά πάντως είναι πολύ καλά. DVD-RAM 4x, BroadCom Gigabit LAN, 60 GB Hdd Hitachi, 4-in-1 card reader, FX5700 Go, Bluetooth, Wi-Fi 802.11g κλπ....Και πολύ στιβαρή κατασκευή.Μόνο από την οθόνη δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά στα λεφτά αυτά δε δικαιούμαι να διαμαρτύρομαι.....
a4dtm Ιούλιος 7, 2004 #6 Ιούλιος 7, 2004 Εγω του λεω ρε παιδια το μηχανημα ειναι πολυ μπερεκετι και η Acer μια χαρα μαρκα ειναι αλλα ελα που δεν με ακουει και πιστευω φιλε Νικο οτι αποκλειεται να μετα την αγορα.
princess Ιούλιος 7, 2004 #7 Ιούλιος 7, 2004 μια και λετε για laptop να ρωτησω και γω κατι η ασχετη; Υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμισεων; (πως βγαζουμε τα αντερακια των desktop και βαζουμε καινουργια, τετοιο πραγμα). Γιατι εκεινο τον acer και γω τον λιγουρευομαι....
a4dtm Ιούλιος 7, 2004 #8 Ιούλιος 7, 2004 πρεπει να ξερεις οτι στα laptop ειναι πολυ δυσκολο πραγμα η αναβαθμιση. Ειναι πολυ συγκεκριμενα τα parts του laptop που μπορεις να αναβαθμισης και αυτο το κανει μονο καποιος που ξερει.Δυστυχως δεν ειναι οπως στα desktop pc.
Nikos007 Ιούλιος 8, 2004 Author #9 Ιούλιος 8, 2004 outlaw μαλλον ειπες την πιο σωστη κουβεντα. Οσο για αναβαθμιση στα laptop αυτη μπορει να γινει μονο οσο αφορα τον σκληρο τη μνημη κανα δριωε αν χαλαει, μεγαλυτερη μπαταρια. Αυτα θα ελεγα.
vgiozo Ιούλιος 10, 2004 #10 Ιούλιος 10, 2004 Κι εγώ μέχρι πριν από μια βδομάδα περίπου ψαχνόμουν για λαπτοπ και είχα καταλήξει σε δύο μοντέλα της Acer, ένα με centrino και έναν με AMD64...Τελικά αγόρασα το 1511lmi, επειδή προέκυψαν οικονομικες υποχρεώσεις ενώ είχα ψηθεί να αγοράσω centrino...Οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα είναι θετικότατες...η μπαταρία του κρατάει από 90 λεπτά μέχρι 110 λεπτά (το πρώτο παίζοντας civilization και το δεύτερο με ιντερνετ, μουσική και word..)Από ταχύτητα είναι πολύ καλός, πλήρης εξοπλισμού και ωραία σχεδίαση που το κάνει να φαίνεται πιο κομψό...Η οθόνη του κι εμένα στην αρχή δεν με είχε ενθυσιάσει, αλλά μετά από ολίγες μέρες χρήσης την έχω συνηθίσει κι είμαι πολύ ικανοποιημένος...μόνο το μάυρο γυαλίζει αρκετά κατά την θέαση ταινιών, αλλά όταν η σκηνή είναι φωτεινή δεν προβληματίζει καθόλου...Το μόνο αρνητικό που με έχει ενοχλήσει μέχρι τώρα είναι ότι το πλήκτρο space θέλει δυνατό πάτημα για να πιάσει και πολλές φορές, γράφοντας κείμενο, χρειάζεται να γυρίζω πίσω και να χωρίζω τις λέξεις...Επίσης, μια λεπτομέρεια στο σχεδιασμό μπορεί ίσως να ενοχλήσει...ένα πατάκι για τη στήριξη του φορητού βρίσκεται πάνω στην μπαταρία με αποτέλεσμα, όταν το έχεις συνδεδεμένο στο ρεύμα και έχεις βγάλει τη μπαταρία (σύμφωνα με τις οδηγίες) το μηχάνημα να παλντζάρει ολίγον τί...όταν γράφω κείμενο, επειδή δεν ασκώ αρκετή πίεση, δεν συμβαίνει αυτό, αλλά κατα το παίξιμο παιχνιδιών, που η πίεση στο σημείο που ακουμπούν οι καρποί στο λαπτοπ είναι μεγαλύτερη, μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα...εγώ πάντως πλέον δεν βγάζω τη μπαταρία απ' τον φορητό...
aristos87 Ιούλιος 10, 2004 #11 Ιούλιος 10, 2004 Εγώ αγόρασα το Acer TraveMate 292LMi καιι είμαι απόλυτα ευχαριστιμένος απολες τις αποψεις!!!!!!!! Και αυτονομια και μικρο μεγεθος και επιδώσεις!!!!!!
JimmyFox Ιούλιος 10, 2004 #12 Ιούλιος 10, 2004 Σήμερα, με την πολύτιμη βοήθεια του yanni επιχείρησα το παρθενικό overclocking στον 1511LMi.... Χρησιμοποιήθηκε το γνωστό ClockGen για NF3. Θετικότατα αποτελέσματα!Με τάση 1,55V έπιασε 225FSB (ασύγχρονα) με τελικη συχνότητα 2025ΜΗζ (από 1800ΜΗζ). Το SuperPi βελτιώθηκε κατά 6 sec (από 51 σε 45) και το 3dMark2001κατά 1460 marks (13235 από 11775).Θα πρέπει να αντέχει λίγο ακόμα... Θα το δοκιμασω αύριο...
vgiozo Ιούλιος 10, 2004 #13 Ιούλιος 10, 2004 Jimmyfox, έχεις κρατήσει τα προεκατεστημένα Winxp home ή έχεις αλλάξει λειτουργικό;;Εγώ έβαλα τα Pro και χρησιμοποίησα τους πιο πρόσφατους οδηγούς για το chipset, τους 4.24...δεν γνωρίζω μόνο ακόμη, αν αυτό ενδέχεται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα...στην ιστοσελίδα της nvidia αναφέρεται ρητά στο θέμα των οδηγών για τη κάρτα γραφικών (δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη κανονική, αλλά εκείνη του κατασκευαστή), αλλά όσον αφορά το τσιπσετ δεν υπάρχει κάτι ανάλογο...Επίσης πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς τους οδηγούς της realtec για τον ήχο ή αυτούς που συνοδεύουν το πακέτο με το nvmixer;;Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάποια περίεργη συμπεριφορά, αλλά μπορεί να προκύψει κάτι...
JimmyFox Ιούλιος 11, 2004 #14 Ιούλιος 11, 2004 Αγαπητέ vgiozo έχω κρατήσει τα Home. Ενώ είχα σκοπό να τα απεγκαταστήσω και να βάλω τα pro... Μου σπάει το CD με τα ΧΡ pro και τελικά αποφασίζω να δοκιμάσω τα Home, και αν κάποια στιγμή μου παρουσιάσουν πρόβλημα θα εγκαταστήσω τα Pro. Ως τώρα πάντως καλά πάνε. Έχουν ήδη εγκαταεστημένο το SP1 και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το LAN ούτε σε θέμα σταθερότητας.Οι drivers είναι οι "μαμίσιοι". Δεν έχω αλλάξει -προς το παρόν- τίποτα από τα standard του φορητού. Στο κάτω-κάτω μόλις 5 μέρες το έχω....Αν με τους drivers που έβαλες δεν έχεις πρόβλημα, δε νομίζω οτι έχεις λόγο να ανησυχείς. Βέβαια, είναι μέγα λάθος να εμπιστεύεται κανείς την nVidia.... Ένας από τους λόγους που έψαχνα να βρω το 1501LMi με το VIA....Αλήθεια, εσύ τι αποτελέσματα έχεις στο SuperPi και στα 3dMark?? Έτσι για να συγκρίνουμε και να δούμε αν όλα δουλεύουν όπως πρέπει να δουλεύουν δηλαδή....
vgiozo Ιούλιος 11, 2004 #15 Ιούλιος 11, 2004 Τώρα έτρεξα μερικά bench, δυστυχώς όμως δεν είχα το 3dmark01, αλλά το 03...Στο superpi βγάζω 52δευτερόλεπτα στο 1Μ, ενώ στο 3dmark03 με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις, βγάζω 2511 βαθμούς...Μια πληροφορία όσον αφορα τους οδηγούς για τον ήχο...με τους μαμίσιους της realtec έχω την εντύπωση ότι είχα περισσότερη ένταση, ενώ μ' αυτούς της nvidia που συνοδεύουν το πακετο οδηγών για το τσιπσετ ο ήχος είναι πιο καθαρός...αισθητά πιο καθαρός θα έλεγα...αλλά νομίζω ότι δεν προσφέρει την ίδια ένταση......βέβαια στην ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση με τους δεύτερους έχω πιο καθαρό ήχο,συνεπώς και η ένταση που προσφέρουν είναι περισσότερο αξιοποιήσιμη...
JimmyFox Ιούλιος 11, 2004 #16 Ιούλιος 11, 2004 Με default έχω 51sec στο SuperPi και 2560 στο 3dMark2003. Απορώ πόσο να βγάζει σ αυτά ένας Centrino. Στο 3dMark μάλλον θα βγάζει καλύτερα επειδή συνδυάζεται συχνά με ΑΤι 9700....’λλους οδηγούς δε δοκίμασα στο υποσύστημα ήχου.
vgiozo Ιούλιος 12, 2004 #17 Ιούλιος 12, 2004 Χμ, δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλλά ούτε και αμελητέα...την επόμενη φορά που θα κάνω φορμάτ θα δοκιμάσω και τους οδηγούς που συνοδεύουν τον φορητό...
JimmyFox Ιούλιος 12, 2004 #18 Ιούλιος 12, 2004 Αρχική απάντηση από vgiozo Χμ, δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλλά ούτε και αμελητέα...την επόμενη φορά που θα κάνω φορμάτ θα δοκιμάσω και τους οδηγούς που συνοδεύουν τον φορητό... Δε νομίζω να είναι θέμα drivers. Ποια services έχεις και τρέχουν στο background? Εγω έχω απενεργοποιήσει και το bluetooth και το Wi-fi. Επίσης, το QoS στα Pro καταναλώνει μπόλικους πόρους.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.