Jump to content

Σωστές ρυθμίσεις για SSD σε WIN7 ?

adpanos

Recommended Posts

Παιδιά έχω διαβάσει ένα κάρο ρυθμίσεις για μεγιστοποίηση επιδόσεων, ομαλότητα και σταθερότητα σε βάθος χρόνου στους SSD δίσκους και έχω αρχίσει να χάνω την μπάλα ...

Από την μια οι τρείς τόμοι με ρυθμίσεις στο φόρουμ της OCZ από την άλλοι πολύς κόσμος που παραπονιέται πως χάνει αρχεία ή έχει κρασσαρίσματα σε πολλά με πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις!

Υπάρχει κάποιος να μου πει ποιες τελικά ρυθμίσεις είναι απολύτως απαραίτητες για την σωστή σε βάθος χρόνου λειτουργία του SSD ???

Εδώ να ξεκαθαρίσω πως μιλώ για έναν SSD που θα κάθεται παρέα στο σύστημα με έναν μεγάλο συμβατικό!

Αν έχει κάποιος όρεξη ας γράψει τι είναι απαραίτητο και τι όχι.....

Μη τρελαινεστε με τις ρυθμισεις!! Και οι οθονες θελουν καλιμπραρισμα αλλα δεν νομιζω να χαλασουν σε ενα χρονο η να μην αποδιδουν. Αν ηταν τοσο δυσκολο να παρεις και να βαλεις εναν ssd τοτε κατι λαθος κανουν ολες οι εταιριες!! Οι οδηγοι που διαβαζουμε ειναι για να δωσουν εκεινα τα λιγα παραπανω mb εγγραφης και αναγνωσης και περισσοτερη αντοχη στο χρονο!! Δεν ειναι και φτιαγμενοι απο γυαλι και ουτε θα δουμε διαφορα αν χανουμε καθε 5 χρονια ταχυτητα και επιδοσεις!! Τα βασικα ειναι disable prefetch,superfetch,windows search,indexing,βαζουμε page file σε μηχανικο,defrag μονο στους μηχανικους και enable write cache και παντα τον δισκο σε ahci. Τα υπολοιπα ειναι καθαρα windows tweaks και εκει εχει ακομα περισσοτερες σελιδες ασχετες με ssd. Αναφορικα μιλωντας εδω και 2 χρονια ειμαι με τον postville και μονο με αυτες τις ρυθμισεις και απειρα host writes η ζωη του ειναι στο 98%. Προσφατα πηρα και 2 corsair force gt και δεν καταλαβα διαφορα στη καθημερινη χρηση αλλα μονο στα bench οπου εκει παιζουμε σε sata 3!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οκ qbiefox έχω διαβάσει πολλά από αυτά.

Ερώτηση.

Είναι απαραίτητο να κάνω Enable Write Caching , και Disable Superfetch και Prefetchή μπορώ να τα αφήσω default ???Σε ότι αφορά τα προσωρινά αρχεία των explorer και mozilla να ρίξω την εγγραφή τους στον σκληρό δίσκο ή να τα αφήσω πάνω στον SSD ?

Σε ότι αφορά τα temp των WIN να τα μετακινήσω και αυτά στον σκληρό ?

Κάτι ακόμα, όταν πάω να κάνω disable το indexing με ρωτά αν θα το εφαρμόσει μόνο στον C: ή και σε όλα τα αρχεία και τους υποφακέλους του C:. Να υποθέσω πως το κάνουμε και για τα αρχεία και τους υποφακέλους έτσι ???

Indexing σε ολα τα αρχεια οπως σου λεει! Τα prefetch,superfetch καντα disable! Δεν θα παθει τιποτα αν ενεργοποιησεις και το write cache!

Εαν δεν σε παιδευει μετακινησε και τα temp των windows και του mozilla την cache.

Indexing σε ολα τα αρχεια οπως σου λεει! Τα prefetch,superfetch καντα disable! Δεν θα παθει τιποτα αν ενεργοποιησεις και το write cache!

Εαν δεν σε παιδευει μετακινησε και τα temp των windows και του mozilla την cache.

Εκανα κατάργηση του Prefetch και SUperfetch και ενεργοποίησα και το Write cache αλλά μετά την επανεκκίνηση είχα ένα περίεργο πρόβλημα με τους DRIVER ή τους Catalyst ......... Μου εμφανίζονταν οριζόντιες γραμμές στο δεξί μέρος της οθόνης ......... και ειδικά όταν έτρεχα τον Mozilla.

Επανεφερα τις ρυθμίσεις και το πρόβλημα σταμάτησε να υπάρχει .......... Τουλάχιστον έτσι δείχνει τώρα .

Υπάρχει εξήγηση για αυτό ??

Καταρχήν καλησπέρα!!

Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα θα ήθελα εάν γίνεται να μου πείτε τα βασικά που πρέπει να κάνω και πως, (μιας και είμαι ασχετος και ότι έχω μάθει το έχω μάθει από την εδώ μέσα παρέα).:)

Αγόρασα έναν SSD τον OCZ Agility3 120 GB.

Πάνω στο συστημα μου έχω έναν μηχανικό ο οποίος μέχρι τώρα έχει το λειτουργικό και φυσικά ότι προγραμματα και παιχνίδια έχω,τον οποίο πλέον θέλω να τον έχω σαν δεύτερο,

Αν δεν σας κάνει κόπο πείτε μου τα βασικά βήματα και ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω για να έχω στον SSD το λειτουργικό συν κάποια παιχνίδια και τον άλλον για δεύτερο, δεν ψάχνω για λεπτομέρειες που θα προσδώσουν το κάτι ακόμα (μιας και έχω δει αρκετές αναφορές σε αυτό αν και δεν πολυκαταλαβαίνω τι λένε) αλλά μόνο τα βασικά.... και μετά βλέπουμε.

Τα prefetch,superfetch καντα disable!

Το superfetch/prefetch δεν είναι αυτό που cache-αρε προγράμματα στη RAM προκειμένου να ανοίγουν πιο γρήγορα;

Η απενεργοποίηση του σε συστήματα με SSD προτείνεται προκειμένου να απελευθερωθεί η RAM ή για κάποιον άλλον λόγο (π.χ. συχνές και πυκνές εγγραφές στο δίσκο);

Γιατί αν ισχύει το πρώτο, τότε δεν χρειάζεται να απενεργοποιείται σε συστήματα που έχουν 8GB (ή και παραπάνω) μνήμης, σωστά;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.