colt3003 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2004 Καλημέρα και απο εμένα στην παρέα σας.Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα και να ακούσω τις γνώμες σας..στην μόνιμη προσπάθεια μου να έχω ένα σύστημα με όσο το δυνατόν ''ελαφρύτερο'' μενού εκκίνησης- αρα ταχύτερο και με λιγότερη κατανάλωση πόρων, και αν δεχτούμε οτι οι ιοί απο αποθηκευτικά μέσα (CD δισκέτες κλπ) δεν υφίστανται, πως θα βλέπατε την εγκατάσταση μόνο ενός firewall και όχι και antivirus προκειμένου να ελαφρύνει λίγο το σύστημα και να γλιτώσουμε απο την καθε τρεις και λίγο σύνδεση για λήψη updates. Θα ήταν αρκετό κάτι τέτοιο για την προστασία ενός συστήματος ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούλιος 7, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2004 Καλώς ήρθες Αν το μηχάνημα έχει πρόσβαση στο Internet ναι είναι απαραίτητα και τα 2. Αρκετά ελαφρύ και καλό antivirus είναι το AVG και το Symantec Corporate 8 (το 9 είναι πιο βαρύ). Για firewall θα πρότεινα το sygate το οποίο για μένα είναι από τα καλύτερα, θέλει όμως πολύ ψάξιμο για να το ρυθμίσεις σωστά. Εναλλακτικά μπορείς να δεις και τα ZoneAlarm/Black Ice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιούλιος 7, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2004 Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγω ! αλλά επειδή η νέα έκδοση του ZoneAlarm περιλαμβάνει και Antivirus (υπάρχει και το Panda titanium internet security) έλεγα μήπως και τη γλίτωνα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούλιος 7, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2004 Κι εγώ πάντως τα θεωρώ και τα δύο απαραίτητα επειδή αν κάτι περάσει από το Firewall να το βρείς με το Antivirus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyBeR_JiM Ιούλιος 13, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2004 Κατα την ταπεινη μου γνωμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 13, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2004 ειδικα αμα εχεις adsl τοτε ειναι το πρωτο πραγμα που θα βαλεις. χαλαρα ειναι 100% απαραιτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούλιος 14, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2004 Γιατί να τα τρέχει και τα 2 στο start-up? Έχω το McAfee Firewall και το ενεργοποιώ μόνο όταν συνδέομαι. όπως και στο VirusScan έχω απενεργοποιήσει το automatic file protection και το service που βάζει στο start-up και το τρέχω μόνο όταν θέλω να ψάξω για ιούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Ιούλιος 14, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2004 ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!Το Panda σε μένα δεν συνεργάζεται με το norton firewall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Ιούλιος 16, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Φυσικά και είναι απαραίτητα. Συμπληρώνουν το ένα το άλλοΑν και ποτέ δεν είσαι σίγουρος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούλιος 16, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Και τα δύο ειναι μια απαραίτητα. Αλλα δεν σημαίνει οτι είσαι προφυλαγμένος... Βάλε και IDS (Intrusion Detecting Systems) να εισαι πιο σίγουρος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas314 Ιούλιος 17, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Και εγώ νομίζω ότι είναι και τα 2 απαραίτητα.Μάλιστα σου προτείνω για firewall το agnitum outpost 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nat/\ly Ιούλιος 17, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Εμενα η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι δεν ειναι απαραιτητα τουλαχιστον το antivirus, για να μην πω οτι ειναι και πολυτελεια.Αμα απλως δεν χρησιμοποιεις τον ie και το outlook μπορεις να νιωθεις εκατονταδες χιλιαδες φορες ασφαλεστερος.Αμα εχεις και μια σχετικη εμπειρια το antivirus πραγματικα δεν το χρειαζεσαι (!IMHO!)Το firewall ειναι καλο για να κλεινεις default τα παντα στα γνωστα ports 135-139 κλπ(στην περιπτωση που δεν εχεις ΝΑΤ) .Παντως ακομα και χωρις firewall και με την προυπο8εση οτι ενημερωνεις αρκετα συχνα το συστημα σου το ποσοστο να κολλησεις κατι ειναι επαρκως μικρο. Στην περιπτωση που ανηκεις σε αυτους που 8ελουν μεγιστη ασφαλεια τοτε ναι χρειαζεσαι firewall αλλα οχι antivirus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.