Jump to content

Aγορα Laptop

jinkazama

Recommended Posts

Πολυ καλησπερα σας..! :)

Οπως λεει και ο τιτλος ηρθε η ωρα να παρω ενα νεο μηχανημα μιας και αυτο εχω δεν τραβαει.. :cry:

Θελω να παρω (παλι) φορητο λογο της δουλειας μου μετακινουμαι συχνα. Θελω να παρω ομως κατι σχετικα "δυνατο"

Τροπος χρησης: παιχνιδια (κυριως) και multitasking εφαρμογες..

Τα μοτερια μου κανουν κλικ ειναι:

Toshiba Qosmio F750-12E - Laptop - plaisio.gr

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell XPS 17 (L702X) - i7-2670QM - Blu Ray Full HD 3D Display

Turbo-X IRON i7276-850 II - Laptop - plaisio.gr

Asus G53JW-IX209V - Laptop - Μαύρο | Multirama

Αν εχετε καποιο επιπλεον να προτεινεται ευπροσδεκτο..! ;)

Ευχαριστω για τον χρονο σας. :)

Με 100ευρώ πάνω στο dell έχεις 3d οθόνη μαζί με τον αντάπτορα,οπότε θές μόνο γυαλιά και είσαι έτοιμος, συν ότι είναι 17αρι και όχι 15.6

Επίσης έχεις BluRay. και η κάρτα γραφικών έχει 3γίγα δικά της έναντι 1.5 στο turbox αν και ναι είναι ελαφρώς χειρότερη.

Επίσης έχει το dell δύο δίσκους επάνω οπότε βάζεις έναν ssd και έναν 1.5TB απλό και είσαι jet

Το turbo-x δεν λεει? εχει πιο καλη gpu ομως..:hmm:

το turbo-x είναι ότι καλύτερο σε specs επιδόσεων(cpu-gpu-ram)

από οθόνη δεν ξέρω τί λέει και απο αυτονομία δεν πρέπει να κρατάει και πολύ....

επειδή λες πως είσαι στον δρόμο συχνά νομίζω πως και η αυτονομία σε ενδιαφέρει...

το dell είναι το πιο ισορροπημένο(αν και θηρίο)

και το turbo-x με το καλύτερο performance αλλά άγνωστη ποιότητα κατασκευής....

προσωπικά....dell και για την ποιότητα κατασκευής και για την γνωστή εγγύησή τους

Με 100ευρώ πάνω στο dell έχεις 3d οθόνη μαζί με τον αντάπτορα,οπότε θές μόνο γυαλιά και είσαι έτοιμος, συν ότι είναι 17αρι και όχι 15.6

Επίσης έχεις BluRay. και η κάρτα γραφικών έχει 3γίγα δικά της έναντι 1.5 στο turbox αν και ναι είναι ελαφρώς χειρότερη.

Επίσης έχει το dell δύο δίσκους επάνω οπότε βάζεις έναν ssd και έναν 1.5TB απλό και είσαι jet

Ναι δυστυχως δεν ειναι τοσο.. αγωνιαρικη σα του x... :weep:

το turbo-x είναι ότι καλύτερο σε specs επιδόσεων(cpu-gpu-ram)

από οθόνη δεν ξέρω τί λέει και απο αυτονομία δεν πρέπει να κρατάει και πολύ....

επειδή λες πως είσαι στον δρόμο συχνά νομίζω πως και η αυτονομία σε ενδιαφέρει...

το dell είναι το πιο ισορροπημένο(αν και θηρίο)

και το turbo-x με το καλύτερο performance αλλά άγνωστη ποιότητα κατασκευής....

προσωπικά....dell και για την ποιότητα κατασκευής και για την γνωστή εγγύησή τους

Δεν εχω ιδιαιτερο θεμα με το μεγεθος (νταξει μην ειναι & 21') Τα dell τι λενε ρε παιδια? (μην μου πειτε για τα τερατα αλλιεν αμα τα ειχα τα 3χιλιαρικα ευρα το χτυπαγα.. )

από μόνος σου να δεις τις παραθέσεις σου φαίνεται ότι το dell είναι το καλύτερο. σαν τεχνικός από αυτά που αναφέρεις τα πιο ποιοτικά είναι το qosmio και το dell. το turbo-x είναι σε επίπεδο acer και για το asus δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχουν πέσει και πολλά στο χέρι μου. τα χειρότερα είναι τα acer εκτός από την σειρά travelmate που τα περισσότερα μετά από 5 χρόνια δουλεύουν ακόμα.

πάντως προσωπικά τα dell και τα hp elitebook είναι τα κορυφαία

Dell προβληματικό δεν έχει περάσει ποτέ απο τα χέρια μου και ούτε στο μαγαζί που ήμουν, turbo x ειδικά αυτά που είναι mitac από μέσα πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα.

Όταν χρησιμοποιούσε clevo από μέσα κάτι γινοταν αλλά απ'οταν το γύρισε σε mitac έχουν πολλές επιστροφές για power board ή και μητρική. Το συγκεκριμένο iron απο ότι νομίζω πρέπει να είναι clevo όποτε είναι οκ , αλλά πρεπει να δουμε τον κωδικό του barebone.

H Gt555 είναι περίπου 30-50% χειρότερη από την Gt560 . αυτή είναι μόνη διαφορά όσον αφορά τις επίδόσεις, δίοτι μνήμη και επεξεργαστή έχουν τους ίδιους (Dell xps και TurboX Iron).

Παιδες σας ευχαριστω πολλα(!!) για το ενδιαφερον αλλα και για την αμεσοτητα των απαντησεων. Δηλαδη δεν στροφαρει το dell στα παιχνιδια? Τι στο καλο τζαμπα τα 3giga..?

Το θέμα με την 555 είναι ότι βγάινει σε πολλές εκδόσεις με άλλους χρονισμούς και bit διαύλων, οπότε μπορεί να σου κάτσει η καλή εκδοχή που διαφέρει 20% και μπορεί να σου κάτσει και η κακή εκδοχή που διαφέρει 50%

Ενδεικτικά μια σύγκρισή μεταξύ των δυο

shaders corespeed shaderspeed memory bus dx 3dmark01 3dmark03 3dmark05 3dmark06 vantage

NVIDIA GeForce GT 555M 144 525-753 1180-1505 785-900 128/192 11 14449 26417.7 18199.3 10453.2 4847.1

NVIDIA GeForce GTX 560M 192 775 1550 1250 192 11 41315 38532.3 22648.9 15087.1 8001.2

Κάποτε όταν τα άτομα που έκαναν τα reviews και έγραφαν τα χαρακτηριστικά ήξεραν την δουλειά τους , τα βρίσκαμε από εκεί.

Το μόνο review που είναι κάπως αναλυτικό είναι σε αυτό το site

Review Dell XPS 17 Notebook (i7-2630QM & GT 555M) - Notebookcheck.net Reviews

με τον αργο πυρήνα στα 590 και το καλό bus 192bit bus και τις καλές μνήμες

από ότι φάινεται είναι μια μέτρια εκδοχή της κάρτας με διαφορά 25%

Κάποτε όταν τα άτομα που έκαναν τα reviews και έγραφαν τα χαρακτηριστικά ήξεραν την δουλειά τους , τα βρίσκαμε από εκεί.

Το μόνο review που είναι κάπως αναλυτικό είναι σε αυτό το site

Review Dell XPS 17 Notebook (i7-2630QM & GT 555M) - Notebookcheck.net Reviews

με τον αργο πυρήνα στα 590 και το καλό bus 192bit bus και τις καλές μνήμες

από ότι φάινεται είναι μια μέτρια εκδοχή της κάρτας με διαφορά 25%

Απο οτι βλεπω πιο κατω αυτη που φοραει Xps ειναι αυτη

NVIDIA GeForce GT 555M - Notebookcheck.net Tech

η 2η.

*Παιζει overclock σε gpu απο laptop?:wassat:

Εαν θες να το χεις για αρκετο καιρό το λάπτοπ , θα σου λεγα όχι.

Ναι γίνεται με διάφορα προγράμματα, αλλά σκέψου ότι στο desktop βάζεις και καμια πιο καλή ψύκτρα, άλλες πάστες, μόντες στους ανεμίστήρες, υδροψύξεις κλπ.

Τωρα στο λάπτοπ είναι πολύ στενά τα πράματα, και θα ζεσταίνεται πάρα πολύ αν απο 590 την πας στας 700+ για να πιάσει τιμές gtx560 .

• 2 months later...
Καλησπερα απαντες!! Το χτυπησα το μοτερι εδω & ενα μηνα σχεδον. Τα σπαει και παει σφαιρα.

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell XPS 17 (L702X) - i7-2670QM - Blu Ray Full HD 3D Display

Kαλοριζικο φιλε μου πολυ καλη επιλογη τωρα η επομενη κινηση οποτε μπορεις να του βαλεις και εναν ssd πανω τυπου agility 3 etc

και θα ειναι σφερα πραγματικα σε ολους τους τομεις

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.