Jump to content

Mνημες...

YDinopoulos

Recommended Posts

Λιγο περίεργη ερωτηση.....

Εν αναμονή της υδρόψυξης της gpu, θα βγάλω την κουμοθτσα που ειχε εργοστασιακά η Saphire (pipelines και λαμακιες) και θα βαλω το πανεμοφο κ λειτουργικο μπλοκ του 11.

Τωρα, επειδη αυτη η κουμουτσα ειναι τεράστια, δεν μπορω να δω ποσα chip ειναι αυτα της μνημης και γενικά δεν εχω δει σκετο pcb :wall:

Και σας ερωτω....

1) Ποσα εχει ??? (Saphire 9800pro 128Mb)

2) Περαν τoυ gpu chip και των μνημων, χρειαζεται τιποτα άλλο καμια ψυχτρα ?

Οι απαντησεις σας θα με βοηθήσουν πολύ !!!

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από icy20 [Σήμερα, στις 19:50]

Κατσε τωρα γιατι με ακυρωσες.Πως γινεται να μην βλεπεις ποσα τσιπς εχει η καρτα?Αφου η μαμισια ψυκτρα ειναι πολυ μικρη μονο τον πυρηνα πιανει!8 εχει btw

Μπορεί η κάρτα του να έχει κανα γομάρι ψύκτρα επάνω, δεν εξηγήτε αλλιώς.:whip:

• 1 month later...

Εβγαλα αυτην την βλακεια που καλυπτε σχεδον ΟΛΗ την καρτα....

Vlakeia.jpg

Και φανηκαν τα εξης.....

Μπροστα

Saphire_9800pro_Front.jpg

και "απο πισω" :p

Saphire_9800pro_Rear.jpg

Δεν εχω ιδεα τι μνημες φοραω, αλλα σιγουρα ο πυρηνας ειναι R350 (γ@μωτο :wall: ), να αλλαξω αυτα τα ψυχτρακια με τα TweakMonster η οχι ???

Το πηρα αποφαση και εβγαλα την κουμουτσοψυχτρα εντελως και να βαλω το μπλοκ του 11.

Οι μνημες chip γραφουν....

SAMSUNG 313

K40263238E-GC2A

και με πιο μικρα απο κατω...

WV9112GF KOREA

Block_2.jpg

κοίτα, τα tweakmonster είναι σίγουρα καλύτερα σε απόδοση, είναι τα μόνα που ΚΑΙΝΕ κατά τη χρήση, απλά σίγουρα θα πρέπει μετά να χτυπάς την κάρτα με μια φάνα. Εγώ προσωπικά αυτό έκανα γιατί φοβ΄΄ηθηκα με τη θερμοκρασία τους. Και θα ήταν και δώρο-άδωρο να έμεναν ζεστά...

Αρχική απάντηση από Voudas

κοίτα, τα tweakmonster είναι σίγουρα καλύτερα σε απόδοση, είναι τα μόνα που ΚΑΙΝΕ κατά τη χρήση, απλά σίγουρα θα πρέπει μετά να χτυπάς την κάρτα με μια φάνα. Εγώ προσωπικά αυτό έκανα γιατί φοβ΄΄ηθηκα με τη θερμοκρασία τους. Και θα ήταν και δώρο-άδωρο να έμεναν ζεστά...

το ότι καίνε είναι προφανώς απόδειξη ότι δουλεύουν καλύτερα, αλλά γιατί να το φοβάσαι παραπάνω σε σχέση με την λειτουργία με την default ή χωρίς καθόλου ψύκτρα;

το να μείνουν ζεστά (χωρίς φάνα) δεν είναι δώρο-άδωρο γιατί απ' τη σιτγμή μου ζεσταίνονται, σημαίνει ότι η απαγωγή θερμότητας είναι καλύτερη σε σχέση με πριν

Ναί αλλά αμα η θερμότητα μένει στις ψύκτρες και πάλι... Κανονικά πρέπει η θερμότητα στο τέλος να πηγαίνει στον αέρα και να βγαίνει από το κουτί.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 13:57]

Ναι...Αλλα ειναι πρόχειρο. Αν βρω λίγο χρόνο θα βρω σιλικονη και θα κανω την μαγκια του Vouda!

Εμενα το κουτι μου εχει πλαϊνο ανεμιστηρα που χτυπαει πανω στην καρτα αλλα επειδη θελω να βρω σιλικονη για τα κολλησω πανω στις μνημες δεν ξερω αν υπαρχει καμια σιλικονη που να κολλαει.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Ναί αλλά αμα η θερμότητα μένει στις ψύκτρες και πάλι... Κανονικά πρέπει η θερμότητα στο τέλος να πηγαίνει στον αέρα και να βγαίνει από το κουτί.

σαφώς, αλλά από τη στιγμή που οι ψύκτρες καίνε, είσαι σαφώς καλύτερα από πριν (όπου η θερμότητα έμενε στα τσιπ - ενώ τώρα έχει μεταφερθεί στις ψύκτρες και από εκεί πολύ πιο εύκολα στον αέρα)

άρα, αυτό που λέω είναι ότι ναι μεν η φάνα κάνει δουλεία αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι χωρίς αυτήν αφού έτσι κι αλλιώς είσαι καλύτερα από πριν (χωρίς ψύκτρες)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.