Jump to content

Αγορά Συστήματος Ήχου

GiCmo

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή είμαι αρκετά noob σε ότι αφορά τον ήχο, αλλά παρ'όλα αυτά θέλω να στήσω κάτι όμορφο, θα σας πω τι ακριβώς θέλω και ακούω προτάσεις και συμβουλές! :)

1. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η τιμή, όσο η ποιότητα.
  2. Αυτά που έχω μέχρι στιγμής είναι:
    • Τηλεόραση Samsung UE55D7000 (έρχεται).
    • Laptop Alienware M17 με εξόδους ήχου optical, HDMI και το κλασσικό των ακουστικών.
    • PS3

[*]Αυτό που θέλω τώρα να στήσω όσον αφορά τον ήχο, είναι ένα σύστημα 5.1 το οποίο θα μπορεί να παίξει από οποιαδήποτε πηγή (ΤV, PC, PS3 (Bluray-DVD) ). Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο?

[*]Δεν θέλω να αγοράσω απαραίτητα ένα Home Cinema που θα τα έχει όλα μέσα. Αν η λύση περιλαμβάνει ξεχωριστά ενισχυτές, ηχεία, κλπ προτείνετε!

Ευχαριστώ!

Στην ουσία αυτό που ζητάς είναι ένας ενισχυτής(ο Onkyo είναι πολύ καλός) που θα τα συνδέσεις όλα πάνω και θα ακούς ήχο από τα ηχεία. (για το 3 που ζητάς)

Πρέπει όμως να αποφασίσεις αν θες αποκλειστικά ποιότητα η απλά «μπαμ μπούμ εφέ κ.α.»

Αν θες αποκλειστικά ποιότητα, τότε πας σε studio monitor + ενισχυτή

Αν θες ποιο εφετζίδικα πράματα πας σε home cinema + ενισχυτή

Εγώ διάλεξα τη πρώτη επιλογή με τα studio monitors, έχω:

Ένα subwoofer behringer B2092A

Δύο front : behringer B2031P που καθοδηγούνται από έναν ενισχυτή A500 και μια κονσόλα UB1202FX.

Το setup που έχω κάνει είναι λίγο περίπλοκο γιατί έχει παθητικό ηχείο με ενισχυτή και κονσόλα ενώ έχω και ενεργό subwoofer. (2.1)

Αν το συνδυάσεις με έναν καλό ενισχυτή 5.1, τα πράματα είναι ποιο απλά, αγοράζεις τον ενισχυτή, τρία ζευγάρια B2031P(αν κανείς δεν τα έχει αγορασέ τα από εδώ) και ένα subwoofer, δυστυχώς το 2092A δεν υπάρχει, πας σε ένα άλλο αυτόενισχυόμενο:

Q-Acoustics 2000 Si | Skroutz.gr

Proel EX-15SA | Skroutz.gr

Magnat Quantum Sub 530A | Skroutz.gr

Magnat Quantum Sub 630A | Skroutz.gr

η όποιο άλλο σου αρέσει (150-400W)

ΑΝ είσαι τόσο ψείρας και θες το καλύτερο αποτέλεσμα (καλή ώρα όπως εγώ), πέρα από ηχεία, ενισχυτή, θα ψαχτείς ακόμη και στα καλώδια (υπολόγισε μήκος * κόστος ανά μέτρο).

Λίγο πιο οικονομικά από τα προαναφερθέν - πολύ value/performance, άμα τα βρεις: [ame=http://www.amazon.com/Energy-Classic-Theater-System-Black/dp/B001202C44/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326991876&sr=8-1]Energy Take classic 5.1[/ame].

Τσιμπάς και έναν ενισχυτή και είσαι gtg.

thx for the replies :)

Λοιπόν..

Μάλλον καταλήγω στο μπαμ μπουμ :)

Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ απ'όλα είναι να τα έχω μαζεμένα όλα σε ενα και να βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα. Και να μην φτάσω στην τελειότητα δεν με πολυ νοιάζει.

Ο Onkyo TX-NR609 μου φαίνεται μια χαρά επιλογή.

Κάτι που κακώς δεν ανέφερα είναι ότι έχω ήδη κάποια ηχεία.

Πριν καμια 10ετία είχα αγοράσει αυτό το ηχοσύστημα: Philips FW870C από το οποίο έχω ακόμα τα ηχεία.

Επίσης, τώρα αυτό που έχω είναι το: JVC TH A25 - home theater system με 4 από τα 5 ηχεία (το 5ο χάθηκε σε μια μετακόμιση :p) και το woofer.

Πιστεύω αξίζει να τα συνδυάσω όλα αυτά και να κάνω το setup μου και να μην τα πετάξω για να πάρω καινούργια. Τι λέτε?

Έχω επίσης κάποιες τεχνικές ερωτήσεις.

Γίνεται να συνδυαστούν όλα αυτά τα ηχεία από αποψη Watt, Ohm, Hz κλπ και συνδεσιμότητας?

Έβλεπα τις φωτογραφίες του Onkyo TX-NR609 Image Gallery | Onkyo USA Home Theater Products , στο Rear View, τι διαφορά έχουν οι υποδοχές που είναι εκεί που λέει SURROUND και εκεί που λέει Zone 2?

Τη zone2 την αναγνωρίζω, είναι το ίδιο στυλ με τα philips ηχεία, με το γυμνο καλωδιάκι στην ακρη, σωστα?

Τα άλλα όμως?? Θα μπορέσω να ταιριάξω εκεί πέρα τα JVC ηχεία?

Θα παίζουν όλα μαζι? Η μηπως ξερω γω το zone2 σημαίνει ότι θα παίζουν τα ηχεία μόνο αυτής της ζώνης?? :p

Τέλος, αν πάω στο: Onkyo TX-SR309 είμαι εντάξει??

Το 7.2 που δίνει ο άλλος δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ μου μάλλον.

Έχει και άλλα αρνητικά μηπως ο Onkyo TXSR309, ώστε να αξίζει να δώσω τα 200 ευρώ παραπάνω για τον άλλο?

Αυτά προς το παρόν! :)

αξιζει να πας στον 609...

Δεν προσφερει μονο 2 καναλια παραπανω..

Εκτος αν απλα ενδιαφερεσαι να τροφοδοτησεις οπως οπως καποια ηχεια ..οποτε αλλαζει το πραμα.

Τα ηχεια που εχεις ...αστα οπου βρισκονται...

Δες (και ακου αν μπορεις το σημαντικοτερο) tannoy mercury V4 (υπαρχουν και v1/2 για περιφερειακα καθως και κεντρικο και woofer) ..

monitor audio BX (oμοιως ..βχ5/2/c/w)

και dali concept(παλι παει σειρα 6/2/c/w) τα οποια ολα εχουν την εκτονωση μπροστα και μπορεις να τα πλησιασεις αρκετα(μην πω ακουμπησεις) στον πισω τοιχο..

υ.γ1

Μπορεις να το ξεκινησεις και σιγα σιγα αν σου φαινονται πολλα λεφτα..

ΠΑιρνεις τα περιφερειακα για αρχη και τα βαζεις μπροστα..

ΚΑποια στιγμη τα πας πισω οταν παρεις τα αλλα.

Εναλλακτικα παιρνεις εξαρχης τα μπροστα αν ειναι τα μεγαλα (px concept 6) ωστε να εχεις εξαρχης λιγο παραπανω μπασο.

υ.γ2

Δεν ειναι απαραιτητο να παρεις μεγαλα μπροστα.(πχ τα concept 6)

Μπορεις να παρεις 4χ concept 2 για μπρος και πισω αν δεν το απαιτουν αλλες συνθηκες..χωρος-γυναικα κλπ..

Οκ με έψησες και για τα ηχεία :)

Μάλλον θα πάω αρχικά σε 2 περιφεριακά του στύλ Mercury V1 και βλέπουμε..

Θέλω αν γίνεται να μου πει κάποιος λίγα παραπάνω πράγματα για ενισχυτές. Όσον αφορά τα τεχνικά.

Θα πάω σήμερα να γυρίσω μαγαζιά να δω για ενισχυτές και να ρίξω και μια ματιά για ηχεία.

Επειδή δεν έχω πραγματικά ιδέα πέρα από το τι θα μου ακούγετε όμορφο, πείτε μου 1-2 στοιχεία για τον τελείως noob να κοιτάξω τουλ να έχει αυτά..

Πείτε μου ας πούμε μερικά μοντέλα που είναι της ίδιας κλάσης με τον Onkyo TX-NR609, ώστε αν δεν βρω αυτόν να πάρω παρόμοιο. Παρεπιμπτόντως, τσέκαρα στο amazon και για κάποιο λόγο ΔΕΝ στέλνουν τον onkyo ελλάδα... Έστειλα και mail να δω το λόγο δεν έχω ακόμα απάντηση.

Θα ήθελα να μην ξεφύγω πάνω από τα 400-500 ευρώ για τον ενισχυτή.

Aπο δω δεν ..??

http://www.amazon.co.uk/b/qid=1327312436?ie=UTF8&me=A1TA1YIRRN8C48

Δεν εφτασα μεχρι τελους ..στο καλαθι μπηκε...καπου αλλου αναφερει και για international shipping .

Δες και τον Yamaha RX-V671..που ειναι και στο budget που αναφερεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.