patirgerasimos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2012 χαιρετω, εχω ενα hp pavilion της σειρας dv 6000. απο την μανα του ειχε βιστα αλλα το αλλαξα σε 7. απο τοτε ομως οποτε το απενεργοποιησω και μεινει η μπαταρια πανω, αυτη ξεφορτιζει..αν την αφησω εκτος υπολογιστη ειναι οκ.αλλιως αν μεινει μεσα σε μια 2 μερες ειναι τελειως αδεια. ειναι θεμα οδηγων η γινεται κανα βραχυκυκλωματακι ?? το λαπτοπ δεν ειχε οδηγους για 7 και εβαλα τον βιστα..κατ'αλλα δεν εχω προβλημα.. νταξει το εχω κοντα 4 χρονια τωρα και εχει πεσει η αποδοση της μπαταριας, αλλα με βιστα δεν ξεφορτιζε απο μονη της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 19, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Τι είδους "απενεργοποιήση" κάνεις ? μήπως έχει ρυθμιστει το κουμπι , και το lid να κάνουν hybrid hybernate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Ιανουάριος 19, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 όχι shut down, κανονικά το οποίο το κάνω μέσα από windows..αμα μείνει η μπαταρία μέσα καπούτ.. Μια φορά είχα αφήσει την μπαταρία φορτισμένη εκτός λαπτοπ μια βδομάδα και είχε πέσει μόλις στο 98%, όταν την έβαλα πάλι..Κανα πρόγραμμα για να εκτιμήσω την κατάσταση της μπαταρίας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιανουάριος 19, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 αν κάνεις shut down δεν έχει σχέση το os/drivers,υποτίθεται ότι απενεργοποιέιται πλήρως το σύστημα.Μάλλον η μπαταρία σου παραδίδει πνεύμα αρκετά γρογορότερα από οτι περίμενες...Με την μπαταρία σε λειτουργία πόσο διαρκεί πριν to συνδέσεις σε ac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Ιανουάριος 19, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά με 1 και μισή σε εξοικονόμηση ενέργειας, βλέποντας ταινία.Αν η μπαταρία ξεφόρτιζε επειδή χάλασε δεν θα έπρεπε να το κάνει και όταν την έχω εκτός υπολογιστή? Γιατί τότε ξεφορτιζει με πολύ πιο αργούς ρυθμούς (απώλεια 2% μετά από μια βδομάδα). Επίσης με τα vista δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιανουάριος 19, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 Ναι θα έπρεπε έχεις δίκιο.Να διατηρεί κάποιο υποκύκλωμα της μητρικής σε κατάσταση που να δεσμεύει ενέργεια με αλλαγή os δλδ? δεν το έχω συναντήσει αυτό,δοκίμασε ένα bios update αν μπορείς μήπως και βελτιωθεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Ιανουάριος 19, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2012 το φοβάμαι πάρα πολύ σε λάπτοπ...αμα αποτύχει, reverse γίνεται ή θα πάει σκουπίδια ούτε εγγύηση έχει EDIT τελικά το τόλμησα και έκανα update τα bios με επιτυχία. Για να δούμε τώρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Ιανουάριος 20, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Υπάρχει βελτίωση, αλλά πάλι η μπαταρία εκφορτίζει αλλά με μικρότερο ρυθμό. Καμιά άλλη εναλλακτική έχετε? Κανενα πρόγραμμα που εκτιμά την κατάσταση της μπαταρίας, φθορα κλπ γνωρίζετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Ιανουάριος 20, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Μπορεις με Live distro ubuntu να δεις με το battery monitor καποιες πληροφορίες. Απ' την άλλη υπάρχει το battery eater που μπορεις να δεις ποσο κρατάει η μπαταρία σε εντατική χρήση και δίνει και ένα γράφημα της αποφόρτισης κατα την διάρκεια του τέστ.Κάποιον που να τεστάρει ακριβώς όμως το πόσο χάνει όταν είναι κλειστό το λάπτοπ , δεν μπορώ να σκεφτώ. Το μόνο που ίσως κάνεις έιναι να σημειώσεις τα στοιχεία , να το κλείσεις και να ξανασημειώσεις μετα απο x μερες κλειστο όταν το ανοίξεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Ιανουάριος 20, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 Tώρα κάνω και ένα calibration. Νομίζω ότι με το bios update βελτιώθηκε λίγο η κατάσταση. Η μπαταρία έχει φθορά 29% από ότι είδα και μάλλον η κακή χρήση έμενε στο λαπτοπ ενώ ήταν σβηστό καιρό, ΄ή έμενε πολλές ώρες πάνω στο ρεύμα σε συνδυασμό με ότι τα drivers που έχει τρέχουν σε compatibility για vista πρέπει να φταίνε για το πρόβλημα.. Ισως σκαρφιστώ καμια πατέντα να μην βαλω κανα πλαστικό για να μην κάνει επαφή η μπαταρία ενώ είναι κλειστό Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιανουάριος 20, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 η μπαταρία ξεφορτιζει οταν μενει επανω στο λαπτοπ. εστω και κλειστο. ειναι φυσιολογικο αυτο.από το να κάνεις πατεντες, μπορεις απλά να βγάλεις τη μπαταρία. και εκει να ξέρεις οτι πάλι θα χάνει το φορτιο της (έστω και πολύ πιο αργά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Ιανουάριος 20, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 πατερ μήπως αφήνεις κάνα usb device κουμπωμένο στο λαπτοπ? έχω παρατηρήσει ότι και μετά από shutdown κάποια λαπτοπ δίνουν ρεύμα στα usb.για δες το λίγο και αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Ιανουάριος 20, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2012 όχι δεν μένει τίποτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.